-
Είπαμε πρέπει να ορίσεις ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο ( χρηματικές μονάδες που θα δαπανήσεις) για ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Εξετάζεις ποια επιλογή ή συνδιασμός επιλογών θα σου εξασφαλίσει το έργο. Οι επιλογές έχουν μια αξία για εσένα.
Έτσι λειτουργεί ο καταναλωτής και αυτό ονομάζεται συμπεριφορά καταναλωτή.
Είναι τόσο δεδομένη που θεωρείτια φυσικό επακόλουθο αλλά αν το αναλύσεις θα καταλάβεις τι εννοώ -
Το Χριστινάκι βέβαια κάνει καλύτερες Πίτες αλλά η Βαρβάρα ανεβαίνει πιο καλά τα σκαλιά.
Αν παίξω μόνος μου γλιτώνω πάρα πολλά έξοδα και από τις 2?
πιάνει για κέρδος αυτό?
-
Επειδή το πάτε οικονομικά και επιστημονικά αν έχουμε μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους ή του κόστους λειτουργίας σε ένα ισολογισμό δεν έχουμε αύξηση της κερδοφορίας;
-
Λογιστικά στην καθαρή θέση, ναι
Για αυτό ανέφερα πιο πίσω το όρο "λογιστικά".Αν όμως ο λογιστής ασχολείται με πίτες και βάρβαρες δεν θα προλάβει να κάνει λογιστικές πράξεις και θα πληρώνεις τα γ@@@τικα του λογιστή.
Γενικά όλα αυτά είναι έννοιες. Και κάθε έννοια για να υπάρξει μπαίνει σε πλαίσια αναφοράς. Δεν είναι φυσικές ιδιότητες. Που και αυτές σε διαφορετικά μεγέθη αλλάζουν σε κβαντικά.
-
@lap said in Ford Puma 2019:
Λογιστικά στην καθαρή θέση, ναι
Για αυτό ανέφερα πιο πίσω το όρο "λογιστικά".Αν όμως ο λογιστής ασχολείται με πίτες και βάρβαρες δεν θα προλάβει να κάνει λογιστικές πράξεις και θα πληρώνεις τα γ@@@τικα του λογιστή.
Γενικά όλα αυτά είναι έννοιες. Και κάθε έννοια για να υπάρξει μπαίνει σε πλαίσια αναφοράς. Δεν είναι φυσικές ιδιότητες. Που και αυτές σε διαφορετικά μεγέθη αλλάζουν σε κβαντικά.
Παιδιά να βρούμε να πούμε και κάτι για το πουμα, γιατί νομίζω πως είμαι σε φόρουμ για λογιστες
-
@criuser said in Ford Puma 2019:
Το αγόρασα 16200, έκανα 30000 χλμ σε ένα χρόνο, που δεν γίνονταν με ΜΜΜ , άρα μόνο με ταξί ή με ενοίκιο, είχα όφελος έναντι του προηγούμενου που πούλησα 900 ευρώ στα καύσιμα , λόγω μικρότερης κατανάλωσης , βενζίνη και τα δύο και 550 λόγω τελών κυκλοφορίας , 1200 έναντι 2000 κυβικά και , το πούλησα 17800, γιατί ήμουν στην αρχή της κατάστασης που έχουμε τώρα που δεν υπάρχουν αμάξια.
Τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Κατάλαβα καλά; Το πούλησες 1.600 ευρώ παραπάνω από ότι το πήρες και το φόρτωσες και με 30.000 χλμ;
Καινούριο πόσο έκανε με τις ανατιμήσεις όταν το πούλησες; -
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Κατάλαβα καλά; Το πούλησες 1.600 ευρώ παραπάνω από ότι
το πήρες και το φόρτωσες και με 30.000 χλμ;C3 Aircross 1.2 EAT6. Ναι σωστά κατάλαβες, το πούλησε €1.600 περισότερα από όσο το αγόρασε!!! Μόνο ο Κορύζερ αυτά...αχαχα!! Αυτά γίνονται 1 κάθε 1.000 πωλήσεις!!
-
Άνθρωπος της αγοράς είναι. Μύρισε την ευκαιρία του και έδρασε άμεσα.
Μπράβο από εμένα. Ντροπή ομως για αυτό που έκανε.
-
Ο κακομοίρης ο αγοραστής, να φανταστώ ψωνίζει και από τον κωτσοβολο.
-
Εγώ έχω ψωνίσει και από Κωτσόβολο και από media markt και από public.
Έκανα λάθος;
-
Άνθρωπος της αγοράς είναι. Μύρισε την ευκαιρία του και έδρασε άμεσα.
Μπράβο από εμένα. Ντροπή ομως για αυτό που έκανε.
Γιατί ντροπή; Αν οι τιμές ανέβηκαν και ο ανταγωνισμός τιμολογεί πολύ παραπάνω απ ότι το είχες πάρει κάποτε εσύ θα συνεχίσεις να το πουλάς με την τότε τιμή;
-
Πλάκα κανει o lap φαντάζομαι.
Όλα τα αυτοκινητα πηραν 1.500 με 2.000 αύξηση. Το συγκεκριμένο πόσο πήρε για να φαντάζει ευκαιρία και με 30.000 χλμ στο κοντέρ;
Μάγκας ο πωλητής, για τον αγοραστή το λέω. -
Υπάρχει αγγελία για αυτόματο aircross πετρέλαιο με 30κ χλμ στα 23900 όταν καινούργιο έκανε λιγότερο από 25..
-
@kkostask said in Ford Puma 2019:
Υπάρχει αγγελία για αυτόματο aircross πετρέλαιο με 30κ χλμ στα 23900 όταν καινούργιο έκανε λιγότερο από 25..
Λογικό.
Ο criuser το πούλησε στην ίδια τιμή με το καινούριο και με 30.000 χλμ. -
Έκανα λάθος;
Προφανώς!
Οι ψαγμένοι ψωνίζουμε μόνο από το πλαίσιο. -
Έτσι, τέτοια διαβαζα και είπα να το ψάξω μπας και παρω καλό οικογενειακό, σαμπως εγώ θα βλέπω το εξωτερικό του όταν οδηγώ, οι άλλοι θα τυφλώνονται, και η τιμή για diesel αυτόματο είναι στον ουρανό! Ότι να ναι!
Στο puma υπάρχει diesel έκδοση; -
Έκανα λάθος;
Προφανώς!
Οι ψαγμένοι ψωνίζουμε μόνο από το πλαίσιο.Με εργάζεσαι μάλλον....
Από την άλλη σαν τα turbo x ,δεν έχει. -
Έκανα λάθος;
Προφανώς!
Οι ψαγμένοι ψωνίζουμε μόνο από το πλαίσιο.χαχαχαχ
πωπω ψαξιμο.... -
Καλησπερα. Αισθανομαι λιγο ενοχος για ολο αυτο που συμβαινει απο το πρωι.
Παραδοχη 1. Για να βγαλεις λεφτα πρεπει να δουλεψεις. 2. Για να δουλεψεις πρεπει να κινηθεις.3. Για να κινηθεις πρεπει να χρησιμοποιησεις μεσο. 4. Οπως λεει ο σωστοτατος Λαπ πρεπει να διαλεξεις πως θα κινηθεις. (Το αμαξι ειναι προταση αναμεσα σε αλλα μεσα επιλογης).
Αναμεσα σε πολλες επιλογες μεταξυ των οποιων και ελεφαντα επενδυσα σε αυτοκινητο.
Τα χρηματα που ζητουσε η επενδυση - Παγιο τα εδωσα τον πρωτο χρονο. Απο εκει και μετα εκκινησαν οι αποσβεσεις και οι συντηρησεις και λοιπα κοστη για το παγιο. Αυτος ειναι ο τροπος που δουλευουν και οι εταιρειες. Καταχωρησα την αγορα μου ως κερδοφορα καθως μεσω αυτης πετυχα να εργαστω καπου που με βοηθησε να βγαλω τα χρηματα που δαπανησα σε πολλαπλασια νουμερα. Καθε αλλη λυση που ειχα στις επιλογες μου απλα θα ηταν μεγαλυτερου κοστους ειτε σε ποιοτητα ζωης ή χρηματικου. Τα κερδη απο την εργασια μου θα ηταν οπωσδηποτε μικροτερα. Τοσο ο Λαπης οσο και ο ταξιδευτης το πιασαν απο την αρχη τι εννοουσα.
Παμε σε αλλα σεναρια τωρα. Για την ιδια εργασια θα μπορουσα να μετακομισω. Ετσι δε θα χρειαζομουν αυτοκινητο μα ενα αστικο λεωφορειο και ενοικιο σπιτιου. Ομως εχοντας ήδη το σπιτι δικο μου θα συντηρουσα 2. Αυτα κι αν θα ταν εξοδα. Βενζινοκινητο για τα ιδια χλμ θα ειχε απλα διπλασιο κοστος μετακινησης. Ελεφαντας. Ειναι αργος, τρωι πολυ, δεν κινειται παντου και δεν παρκαρει ευκολα. Αεροπλανο. Μεγαλο κοστος και αναγκη αεροδρομιου εξω απο το σπιτι και τη δουλεια. Επισης δε συμφερει. Μετα λοιπον 7 χρονια, με καταναλωσεις πλει μομπιλ διχως γκομενιλικια θεωρω πως βγηκα κερδισμενος με την αξια του οχηματος να εχει πεσει στο μισο της αρχικης αγορας. Με αυτα κι αυτα εχει προστεθει και η βενζινοκινητη διασκεδαση. Αυτη μαλιστα, την εχω για χασουρα, οχι για επενδυση. Αν ομως δεν εβγαινα απο το σπιτι ουτε αυτη θα ειχα ουτε το ντουστ μα ουτε και τα κερδη της δουλειας. Τοσο απλα. Θα ηταν εξαιρετικη και μια λυση σκουτερ μα το φοβαμαι για τοσα χλμ καθημερινα. -
Θα αναφέρω αργότερα αναλυτικά. Πάντως και ο αγοραστής κερδισμένος είναι.
Ford Puma 2019