-
@islander Δεν έκανε κάτι λάθος ο κουμπάρος. Ίσα ίσα τα έκανε όλα προβλεπόμενα με σωστούς ελέγχους σε αντίθεση με τους περισσότερους, αλλά έπεσε στην περίπτωση. Επειδή ο έμπορος είναι πονηρούλης ας ξεκινήσει την συστηματική πίεση με κριτικές στο διαδίκτιο μήπως και τον αποζημιώσει. Πολύ περίεργο να μείνεις από δίσκο στα 3.5κ χλμ πάντως...
-
Συμφωνώ με piliourits, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μεταχειρισμένο για μόλις 1.000 ή 2.000 κάτω εκτός κι αν το αμάξι το δίνει δικός σου, γνωρίζεις τον λόγο και έχεις το χρημα κασέρι.
-
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Συμφωνώ με piliourits, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μεταχειρισμένο για μόλις 1.000 ή 2.000 κάτω εκτός κι αν το αμάξι το δίνει δικός σου, γνωρίζεις τον λόγο και έχεις το χρημα κασέρι.
Μόνο που δε ξέρεις αν ήταν 1-2 κ κάτω η περισσότερο. Τι χρόνο παράδοσης είχε το νέο και ένα σκασμό άλλες λεπτομέρειες..
-
Κοίταξε, πιστεύω πως όταν διαθέτεις 23.000 για μεταχειρισμένο ακόμα και 27.000 να έκανε το αντίστοιχο καινούριο δε το σκέφτεσαι για κανέναν λόγο.
Θα προτιμούσα να πάρω με 23.000 καινούριο με φτωχότερο εξοπλισμό.
Αποψη μου, δε το βλέπουμε όλοι έτσι το ξέρω.
Όπως κανένας δε σου λέει πως και το καινούριο δε θα βγάλει ζημιές. -
Ναι, αλλά έχουν εγγύηση.
Ήταν ατυχής αγορά ως φαίνεται. -
Η ιστορία έχει ως εξής, παράγγειλε ένα Fiesta με παράδοση των Αύγουστο αλλά κατέληξε παράδοση Νοέμβριο και εάν.
Είχαν στο Ηράκλειο Κρήτης ένα Fiesta st ή Puma st ετοιμοπαράδοτο και δεν τον ενδιέφερε. Έτσι κατέληξε στο μεταχειρισμένο Puma. Δεν ήθελε να γλιτώσει ούτε 1000-2000€, ούτε προτιμούσε μεταχειρισμένο έψαχνε κάτι ετοιμοπαράδοτο γιατί ήταν με νοικιασμένο οκτώ μήνες και βαρέθηκε να ψάχνει. Έβαλε την εταιρία αυτή να το ελέγξει ώστε να είναι σίγουρος(όσο γίνεται) αλλά δυστυχώς του έβγαλε ζημιά. Το έχει στον Καρανικόλα, το ανταλλακτικό έγινε παραγγελία Γερμανία και όταν επισκευασθεί θα μείνει Αθήνα μέχρι να δει τι θα κάνει. -
@islander said in Ford Puma 2019:
Η ιστορία έχει ως εξής, παράγγειλε ένα Fiesta με παράδοση των Αύγουστο αλλά κατέληξε παράδοση Νοέμβριο και εάν.
Είχαν στο Ηράκλειο Κρήτης ένα Fiesta st ή Puma st ετοιμοπαράδοτο και δεν τον ενδιέφερε. Έτσι κατέληξε στο μεταχειρισμένο Puma. Δεν ήθελε να γλιτώσει ούτε 1000-2000€, ούτε προτιμούσε μεταχειρισμένο έψαχνε κάτι ετοιμοπαράδοτο γιατί ήταν με νοικιασμένο οκτώ μήνες και βαρέθηκε να ψάχνει. Έβαλε την εταιρία αυτή να το ελέγξει ώστε να είναι σίγουρος(όσο γίνεται) αλλά δυστυχώς του έβγαλε ζημιά. Το έχει στον Καρανικόλα, το ανταλλακτικό έγινε παραγγελία Γερμανία και όταν επισκευασθεί θα μείνει Αθήνα μέχρι να δει τι θα κάνει.Ο έλεγχος που έκανε ήταν "σωστός". Υπάρχουν όμως βλάβες που είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και εμφανίζονται μετά απο συμβίωση έστω και λίγων χιλιομέτρων.
Σε ανάλογη περίπτωση συγγενή μου κάνοντας ότι και κουμπάρος σου βγήκε ένα 500αρικο εξτραδάκι στην πρώτη βδομάδα από ανάλογη βλάβη. Από εκεί και πέρα 2 χρόνια και 65κ χλμ έπειτα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει ζητήσει κάτι άλλο πέρα της προγραμματισμένης του συντήρησης.
-
Η Ford δεν έχει 10 χρόνια εγγύηση; Δεν ισχύει γιατί θεωρείται αναλώσιμο; Ή δεν μεταβιβάζεται;
-
@dublin said in Ford Puma 2019:
Η Ford δεν έχει 10 χρόνια εγγύηση; Δεν ισχύει γιατί θεωρείται αναλώσιμο; Ή δεν μεταβιβάζεται;
Προφανώς ο συμπλέκτης θεωρείται αναλώσιμο, εκτός αν αποδειχθεί ότι ήταν ελαττωματική κατασκευή. 10 χρόνια εγγύηση όμως δεν έχει η Ford, 8 θυμάμαι.
ΥΓ: Δεν καταλαβαίνω όσους αγοράζουν μεταχειρισμένο σχεδόν στην τιμή ενός καινούριου.
-
Δουβλιιιιι, που είσαι ρε φίλε? Είχα ρωτήσει και στο ποστ αν είσαι καλά.
Υ. Γ έκλεισε και το εργοστάσιο του puma από Νοέμβριο παλι -
Τα έκανε όλα λάθος, η τύχη μέσα στην ατυχία του, του δίνει την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του με 500€ και αυτός κατά πως φαίνεται θέλει να την κλωτσήσει και αυτήν.
Το να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο και να πηγαίνεις και να παίρνεις το ίδιο σε μεταχειρισμένο με ελάχιστη διαφορά στα χρήματα επειδή δε μπορείς να περιμένεις το βρίσκω παντελώς fail.
To ότι το μεταχειρισμένο βγάζει πρόβλημα και ο άλλος σου λέει φέρ το πίσω αλλά θα δώσεις 500€ για τη ζημιά και κάθεσαι και το συζητάς είναι ακόμα πιο fail. Και αυτό γιατί ο έμπορος αύριο αν τον τσατίσεις με δικηγόρους κλπ θα σου πει οκ το φτιάχνω και δεν το παίρνω πίσω. Και κάτσε εσύ με ένα επισκευασμένο μεταχειρισμένο που το αγόρασες όσο ένα καινουργιο.
-
Παιδιά αναφέρθηκε πιο πάνω πως ο άνθρωπος πήγαινε για fiesta καινούργιο (λογικά στα 20κ κάτι; ) και επειδή άργησε η παράδοση υπήρχε το συγκεκριμένο στα 23κ , έκανε την υπέρβαση του για το puma , να πήγαινε στα 25κ καινούργιο θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση από τα 20κ.
Εγώ δεν καταλαβαίνω και τον έμπορο που για αυτόν η αλλαγή του δίσκου δεν θα του κοστίσει πραγματικά πάνω από 200 ευρώ γιατί δεν το κάνει για να δείξει σωστός και να τον κρατήσει και πελάτη στα service.
Από την άλλη αν δεν είναι αστοχία , τότε σημαίνει πως το αυτοκίνητο είναι σκισμένο από test drive ή από υπάλληλο, οπότε και τα 500 ευρώ χασουρα ίσως να μην είναι σημαντική σε σχέση με αυτά που θα χάσει αργότερα.
Το πρόβλημα είναι πως όπως επίσης αναφέρθηκε ο άνθρωπος χρειάζεται αυτοκίνητο και νοικιάζει για να κάνει την δουλειά του οπότε μια ακόμη καθυστέρηση για έρευνα αγοράς και παράδοση ίσως να του κόστισει κάποια επιπλέον χιλιάδες ευρώ.
Εγώ στη θέση του θα έπαιρνα πίσω τα λεφτά μου αφού ο έμπορος είναι τελικά σύμφωνος (πολύ θετικό αυτό καθώς άλλος ίσως να έκανε την πάπια και να το έπαιρνε πάλι πισω αρκετά φθηνότερα) και θα σάρωνα με τηλέφωνα και επισκέψεις αν μπορούσα όσο περισσότερες αντιπροσωπείες σε ένα μήνα μέσα για οποιαδήποτε καλό ετοιμοπαραδοτο με καλύπτει οποιασδήποτε μάρκας στα 22-23κ , δεν θα κολλούσα ντε και καλά σε ford -
Παρουσιαζομαι που και που @alex-mix !!
Εγώ θα το κράταγα. Εντάξει, βγήκε αυτό, αν του αρέσει το αυτοκίνητο και δεν είχε επιλογές, ας το κρατήσει. Τι άλλο θα βγάλει δηλαδή; και φαντάζομαι θα ισχύει η εγγύηση για τα σημαντικά.Το θελκτικοτερο Ford είναι αυτή τη στιγμή, δεν θα το αποχωριζομουν εύκολα.
Ίσως πρέπει να δει αν υπάρχει γενικό πρόβλημα στα Puma ή οδηγία από τη Ford.
Φυσικά ποτέ δεν θα έπαιρνα μεταχειρισμένο με τόσο μικρή διαφορά, (ούτε και αρκετά μεγαλύτερη βέβαιες), είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μόλις το βγάλεις από την αντιπροσωπεία είναι ήδη μεταχειρισμένο, αλλά αφού το έκανε in the first place, δεν χρειάζεται να μείνει χωρίς αυτοκίνητο και να περιμένει κάνα χρόνο για κάτι υποδεέστερο.
-
@mastoras78 said in Ford Puma 2019:
Ο έλεγχος που έκανε ήταν "σωστός". Υπάρχουν όμως βλάβες που είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και εμφανίζονται μετά απο συμβίωση έστω και λίγων χιλιομέτρων.
Σε ανάλογη περίπτωση συγγενή μου κάνοντας ότι και κουμπάρος σου βγήκε ένα 500αρικο εξτραδάκι στην πρώτη βδομάδα από ανάλογη βλάβη. Από εκεί και πέρα 2 χρόνια και 65κ χλμ έπειτα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει ζητήσει κάτι άλλο πέρα της προγραμματισμένης του συντήρησης.
Πούλησα το 2001 ένα Starlet του 1997 σε αρίστη κατάσταση. Την ακριβώς επομένη το πρωί, πρώτη μέρα του καινούριου κατόχου, το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά. Ηταν η μπαταρία. Εμένα δεν μου είχε κάνει νερά και προφανώς δεν μπορούσα να το μαντέψω. Αυτός φυσικά πανικοβλήθηκε μέχρι να αντιληφθεί το είδος της βλάβης. Το έχει ακόμα...
Ο συμπλέχτης πράγματι είναι πιο απίθανο, αλλά στα 2500 Km του Swift το 2007 μου συνέβει το ίδιο. Στην αρχή αρχίσανε τις γνωστές π@π@ριές στο συνεργείο ότι είμαι ατζαμής κλπ αλλά ευτυχώς ο αρχιμάστορας το έβαλε στην εγγύηση. Το πούλησα με περίπου 130000Km το 2017 και δίσκος δεν είχε ξαναλλαχτεί.
-
Παρουσιαζομαι που και που @alex-mix !!
Εγώ θα το κράταγα. Εντάξει, βγήκε αυτό, αν του αρέσει το αυτοκίνητο και δεν είχε επιλογές, ας το κρατήσει. Τι άλλο θα βγάλει δηλαδή; και φαντάζομαι θα ισχύει η εγγύηση για τα σημαντικά.Το θελκτικοτερο Ford είναι αυτή τη στιγμή, δεν θα το αποχωριζομουν εύκολα.
Ίσως πρέπει να δει αν υπάρχει γενικό πρόβλημα στα Puma ή οδηγία από τη Ford.
Φυσικά ποτέ δεν θα έπαιρνα μεταχειρισμένο με τόσο μικρή διαφορά, (ούτε και αρκετά μεγαλύτερη βέβαιες), είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μόλις το βγάλεις από την αντιπροσωπεία είναι ήδη μεταχειρισμένο, αλλά αφού το έκανε in the first place, δεν χρειάζεται να μείνει χωρίς αυτοκίνητο και να περιμένει κάνα χρόνο για κάτι υποδεέστερο.
+1 , Απ'ότι έχω δει στο FB του puma δεν έχει αναφέρει κανένας δίσκο ,νομίζω ότι έγινε κάτι τυχαίο .Να το φτιάξει και να το χαρεί ,όπως λέει ο και φίλος θα πάει πάλι στο ψάξιμο και στην ενοικίαση και σε άλλο μεταχειρισμένο για αγορά γιατί αυτό τον καιρό δεν θα βρει καινούριο .
Ο αντιπρόσωπος έκανε καλή προσφορά για την επιστροφή του οχήματος , ας τον πίεζε για κάτι καλύτερο και για την επισκευή .Όλα καλά θα πάνε και καλοτάξιδο . -
Έχει κι αυτό διπλής μάζας βολάν ή είναι μονό;
-
Λογικά όταν ανοιχθεί το κιβώτιο ένας έμπειρος και πάνω από όλα ειλικρινής μάστορας, αν υπάρχει τέτοιος στην Ελλάδα, θα μπορούσε απ τη "νεκροτομή" του συμπλέκτη να αποφανθεί, αν ήταν κατασκευαστικη αστοχία, αν το οδήγησε ατζαμής και εφθειρε πρόωρα τα υλικά τριβής (μικρό το κακό), ή αν τρέχει κάτι άλλο, όπως το να δοκίμαζε ο οδηγός/οδηγοί αν μπαίνουν οι ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη όπως διαβάσαμε πρόσφατα, και γενικά έχει υποστεί σεξουαλική επίθεση το αμάξι οπότε είναι ύποπτο και για άλλες μελλοντικές δυσλειτουργίες.
Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο μάστορας αυτός θα του έδινε μια γραπτή πραγματογνωμοσύνη, για να στηριχθεί να κυνηγήσει κι επιβάλει το δίκιο του.
Αλλά στο σύμπαν που ζούμε, στην Ελλάδα, αυτά δεν είναι εφικτά.Να ρωτήσω, όταν λες "έμπορος" μιλάς για κάποιον τρίτο κι όχι αντιπροσωπεία Ford?Πρέπει κάποιος να πηγαίνει υποψιασμένος, για ποιο λόγο, αν υπήρξε προηγούμενος ιδιοκτήτης, αποχωρίστηκε αμάξι με τόσο λίγα χιλιόμετρα.
Απ τη νεκροτομή όμως ίσως μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα για το αν θα το κρατήσει ή όχι.
Ιδανικά αν ήταν απλά μια αστοχία και πρόκειται για αντιπροσωπεία Ford, μπορούν και θα έπρεπε να το καλύψουν στην εγγύηση και να κρατήσει το αμάξι. Αν φαίνεται απλά χειρισμός ατζαμήδων, που δεν θα εφθειρε και γρανάζια κλπ. ίσως να επεδίωκε έναν συμβιβασμό, όπου το ένα μέρος να πληρώσει μόνο τα υλικά και το άλλο την εργασία, με γνήσια ανταλλακτικά με εγγύηση επισκευής (σημαντικό).Αν όμως μιλάμε για ανεξάρτητο έμπορο αυτοκινήτων κι όχι αντιπροσωπεία Ford, βρωμάει η δουλειά πως πρόκειται για επίφοβο αμάξι που κάποιος ξεφορτώθηκε.
-
@piliourits said in Ford Puma 2019:
όπως το να δοκίμαζε ο οδηγός/οδηγοί αν μπαίνουν οι ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη όπως διαβάσαμε πρόσφαταΑυτό δεν έχει σχέση με τον συμπλέκτη. Το κιβώτιο (τα συγχρονιζέ) θα έφθειρε κάτι τέτοιο.
-
Καλημέρα στην παρέα!
Αν και παρακολουθώ το forum ανελλιπώς τα τελευταία 20+ χρόνια, μόλις διαπίστωσα πως το τελευταίο μου ποστ ήταν όταν αποφάσισα να αλλάξω αυτοκίνητο πριν 11 χρόνια!!! Πως περνούν τα άτιμα...
Το Yeti μου έκλεισε τα 11 χρόνια ζωής, εγώ τα 54 και είπα να πάω σε κάτι πιο σύγχρονο και ταυτόχρονα νεανικό!
Μετά από ψάξιμο κατέληξα στο Puma και οι λόγοι ήταν αρκετοί, με βασικό ίσως αυτό της χρηματοδότησης, γιατί 1% δεν βρίσκεις πουθενά σήμερα, όπως φυσικά της εγγύησης, αλλά και του αυτοκινήτου πάνω από όλα, αφού ένα τεστ με έπεισε για να είναι το επόμενο αυτοκίνητό μου!
Η παραγγελία έγινε τέλη Ιουλίου και η παράδοση προβλέπετε τέλη 10ου, αρχές 11ου, αλλά βλέποντας τι συμβαίνει στο χώρο δεν έχω κάνει καν τον κόπο να ρωτήσω που βρισκόμαστε! Δυστυχώς λόγω κάποιας ασυνεννοησίας για την εκτίμηση του Yeti χάθηκε χρόνος, γιατί όπως μου είχε πει ο πωλητής αν η παραγγελία γινόταν αρχές Ιουλίου μπορεί να το είχα Αύγουστο-Σεπτέμβρη, αλλά ας το δούμε σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο!
Πήρα το ST Line σε Solar Silver, μου άρεσε σαν χρώμα και σαν επιπλέον εξτρά/δώρο συναγερμό.
Στην αναμονή λοιπόν για νεότερα!
Άσχετο:
Βλέπω πως έχουν ετοιμοπαράδοτο το δικό μου σε τιμή 24.748!!! Κάπου 4.000 πάνω από την τιμή καταλόγου δηλαδή. Τυπογραφικό λάθος, θα υπάρχει έκπτωση, ή ψάχνουμε το θύμα που το θέλει εδώ και τώρα; -
@piliourits said in Ford Puma 2019:
Λογικά όταν ανοιχθεί το κιβώτιο ένας έμπειρος και πάνω από όλα ειλικρινής μάστορας, αν υπάρχει τέτοιος στην Ελλάδα, θα μπορούσε απ τη "νεκροτομή" του συμπλέκτη να αποφανθεί, αν ήταν κατασκευαστικη αστοχία, αν το οδήγησε ατζαμής και εφθειρε πρόωρα τα υλικά τριβής (μικρό το κακό), ή αν τρέχει κάτι άλλο, όπως το να δοκίμαζε ο οδηγός/οδηγοί αν μπαίνουν οι ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη όπως διαβάσαμε πρόσφατα, και γενικά έχει υποστεί σεξουαλική επίθεση το αμάξι οπότε είναι ύποπτο και για άλλες μελλοντικές δυσλειτουργίες.
Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο μάστορας αυτός θα του έδινε μια γραπτή πραγματογνωμοσύνη, για να στηριχθεί να κυνηγήσει κι επιβάλει το δίκιο του.
Αλλά στο σύμπαν που ζούμε, στην Ελλάδα, αυτά δεν είναι εφικτά.Να ρωτήσω, όταν λες "έμπορος" μιλάς για κάποιον τρίτο κι όχι αντιπροσωπεία Ford?Πρέπει κάποιος να πηγαίνει υποψιασμένος, για ποιο λόγο, αν υπήρξε προηγούμενος ιδιοκτήτης, αποχωρίστηκε αμάξι με τόσο λίγα χιλιόμετρα.
Απ τη νεκροτομή όμως ίσως μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα για το αν θα το κρατήσει ή όχι.
Ιδανικά αν ήταν απλά μια αστοχία και πρόκειται για αντιπροσωπεία Ford, μπορούν και θα έπρεπε να το καλύψουν στην εγγύηση και να κρατήσει το αμάξι. Αν φαίνεται απλά χειρισμός ατζαμήδων, που δεν θα εφθειρε και γρανάζια κλπ. ίσως να επεδίωκε έναν συμβιβασμό, όπου το ένα μέρος να πληρώσει μόνο τα υλικά και το άλλο την εργασία, με γνήσια ανταλλακτικά με εγγύηση επισκευής (σημαντικό).Αν όμως μιλάμε για ανεξάρτητο έμπορο αυτοκινήτων κι όχι αντιπροσωπεία Ford, βρωμάει η δουλειά πως πρόκειται για επίφοβο αμάξι που κάποιος ξεφορτώθηκε.
Είναι ανεξάρτητος έμπορος(περιοχή Παλαιού Φαλήρου), το συνεργείο είναι εξουσιοδοτημένο(Καρανικόλας). Του είπα και εγώ να το κοιτάξουν το αυτοκίνητο όλο αφου θα το έχουν μια εβδομάδα τουλάχιστον μέσα ώστε να είναι ενήμερος αν υπάρχει άλλο πρόβλημα και αν αποφασίσει τι θα κάνει. Τον έχω ενημερώσει και για την εγγύηση του ανταλλακτικού(αν θυμάμαι καλά ο δίσκος έχει 6 μήνες ή 1 χρόνο,να ρωτήσει) αλλά και την εγγύηση επισκευής αφου γίνεται σε εξουσιοδοτημένο. Ο έμπορος του είπε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αλλάζει γρήγορα τα αυτοκίνητα του για αυτό είχε λίγα χλμ., του είπα ότι εγώ δεν θα τον πίστευα αλλά επέμενε να προχωρήσει στην αγορά......
Περιμένω να προχωρήσουν στην αλλαγή του δίσκου όταν έρθει το ανταλλακτικό ώστε να μάθω νεότερα και να σας τα μεταφέρω.
Ford Puma 2019