-
Ρε συ Άντυ, ξέρεις και διαλέγεις κόμματα και αυτοκίνητα. Μια φορά, πρέπει να κουβεντιάσουμε και για γυναίκες
Μη πιαστείς κορόιδο και πάρεις Mazda!
Όπως έχω ματαγράψει, το δικό μου skyactive 2.0 του 2015, αυτόματο με κλιματισμό 24/7/365 στα 110.000χλμ, είχε μ.ο. κατανάλωσης 7.4λτ/100. -
@kostis20 said in Mazda CX-30:
@andya3 said in Mazda CX-30:
Χωρίς παρεξήγηση από τους αγαπητούς κατόχους CX-30, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ...
Πόσο πάει ο φόρος του 2-λιτρου στη δεκαετία?
Αναρωτιέμαι πόσα dsg μπορείς ν' αλλάξεις άμα σπάσουν σε τόσα χρόνια...Όσο πήγαινε και στο δίλιτρο Α5 που είχα πριν και το έδωσα...
Όπως και το Α4 allroad που είχαμε στην οικογένεια.εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα οικονομικά αλλά ρε φίλε......
Αμαξάρες είχες!!!!!! ειδικά το allroad
και το mazda φοβερό
-
@piliourits said in Mazda CX-30:
Ρε συ Άντυ, ξέρεις και διαλέγεις κόμματα και αυτοκίνητα. Μια φορά, πρέπει να κουβεντιάσουμε και για γυναίκες
Μη πιαστείς κορόιδο και πάρεις Mazda!
Όπως έχω ματαγράψει, το δικό μου skyactive 2.0 του 2015, αυτόματο με κλιματισμό 24/7/365 στα 110.000χλμ, είχε μ.ο. κατανάλωσης 7.4λτ/100.Για γυναίκες Πήλιε άστο καλύτερα... Στα δικά μου τα χρόνια υπήρχε και ατάκα. Άμα θες να βγάλεις ωραία γκόμενα γράψου στην ΟΝΝΕΔ
Για τ' αυτοκίνητα, ο καθένας με τα λεφτά του ότι θέλει ας πάρει. Εδώ κουβέντα να γίνεται..
-
@ggab said in Mazda CX-30:
Να τους λες κατευθείαν τα κυβικά ώστε να φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες!
Εγώ το έχω leasing οπότε δεν έχω φόρο πολυτ.διαβιωσης.Ουτως ή άλλως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που σκεφτηκα δηλαδή Stelvio και Forester διλιτρα ήταν οπότε δεν ήταν αποτρεπτικός παράγοντας ο κυβισμός για μένα προσωπικά
-
Να τους λες κατευθείαν τα κυβικά ώστε να φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες!
Εγώ το έχω leasing οπότε δεν έχω φόρο πολυτ.διαβιωσης.Ουτως ή άλλως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που σκεφτηκα δηλαδή Stelvio και Forester διλιτρα ήταν οπότε δεν ήταν αποτρεπτικός παράγοντας ο κυβισμός για μένα προσωπικά
ακομα και leasing να μην το είχες ο φόρος πολυτελείας είναι αποτρεπτικός παράγοντας λόγω της χώρας που ζούμε.
Δεν είναι μειονέκτημα του ίδιου του αυτοκινήτου.
Σιγουρα είναι αποτρεπτικός παράγοντας. και για μένα ήταν και όχι για το ποσό καθε αυτό αλλά γιατί θεωρώ κοροιδία να μου παίρνουν έστω και 1 ευρω με εναν τόσο παραλογο φόρο
αλλά αυτά είναι άλλη συζήτηση, το αμάξι σαν αμάξι είναι πολύ καλό και ο κινητήρας επίσης
-
Το θέμα είναι πόσα είναι διατεθειμένος να δώσει ο καθένας για κάτι που γουστάρει. Κι εγώ εδώ ζω και πληρώνω τέλη κυκλοφορίας δίλιτρου, αλλά εις γνώσην μου. Αν δεν γούσταρα, ας είχα κάτι άλλο. Το πιο αστείο πάντως είναι τα ηλεκτρικά, που μπορεί να κοστίζουν 40 χιλιάρικα, αλλά έχουν μηδενικά τέλη...
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
Το θέμα είναι πόσα είναι διατεθειμένος να δώσει ο καθένας για κάτι που γουστάρει. Κι εγώ εδώ ζω και πληρώνω τέλη κυκλοφορίας δίλιτρου, αλλά εις γνώσην μου. Αν δεν γούσταρα, ας είχα κάτι άλλο. Το πιο αστείο πάντως είναι τα ηλεκτρικά, που μπορεί να κοστίζουν 40 χιλιάρικα, αλλά έχουν μηδενικά τέλη...
ετσι είναι και καλά κάνεις. Απλά εγώ δεν το δέχομαι αισθάνομαι ότι με κοροιδεύουν από το κράτος, με πειράζει και γιαυτο δεν το επραξα διαλέγοντας κάτι που δεν έχει φόρο πολυτελείας.
Δεν σημαίνει αυτό ότι τα βαζω με αυτούς που το πράτουν, με το κράτος έχω το θέμα για έναν καθολα παράλογο φορο
-
Ο φόρος πολυτελείας είναι ένας φόρος απαράδεκτος αλλά υπάρχει. Δυστυχώς.
Όταν αγόρασα το αυτοκίνητο έκανε 32.000 , υπολόγισα ότι θα μου βγεί 35.000.
Το τρομερό είναι ότι αυτοκίνητα των 50.000 με κινητήρα 1.300 και 1.200 κυβικά δεν πληρώνουν φόρο πολυτελείας....
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Ο φόρος πολυτελείας είναι ένας φόρος απαράδεκτος αλλά υπάρχει. Δυστυχώς.
Όταν αγόρασα το αυτοκίνητο έκανε 32.000 , υπολόγισα ότι θα μου βγεί 35.000.
Το τρομερό είναι ότι αυτοκίνητα των 50.000 με κινητήρα 1.300 και 1.200 κυβικά δεν πληρώνουν φόρο πολυτελείας....
ετσι οπως τα λες είναι τελιώς άδικο. Τα ηλεκτρικά που ανέφερε ο Διας το ίδιο.
Δεν υπάρχει πουθενα αυτό το εκτρωμα παρα στην χώρα μας.
-
Αν θα έψαχνα πάντως να βρω κάτι αρνητικό ,νομίζω ότι με καίει δυσανάλογα πολύ ο ήλιος στο μπροστά μέρος και περισσότερο απο το μπροστινό παρμπριζ. Εντάξει θα βάλω μεμβράνες στα πλαϊνά παράθυρα, αλλά για το παρμπριζ υποψιάζομαι οτι έχει να κάνει με την ύπαρξη HUD.Επίσης το AC θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό.
-
δυσανάλογα πολύ ο ήλιος στο μπροστά μέρος και περισσότερο απο το μπροστινό παρμπριζ. Εντάξει θα βάλω μεμβράνες στα πλαϊνά παράθυρα, αλλά για το παρμπριζ υποψιάζομαι οτι έχει
Για το AC και στο εξωτερικό το θεωρούν αδύναμο πχ
Youtube Video -
Αν θα έψαχνα πάντως να βρω κάτι αρνητικό ,νομίζω ότι με καίει δυσανάλογα πολύ ο ήλιος στο μπροστά μέρος και περισσότερο απο το μπροστινό παρμπριζ. Εντάξει θα βάλω μεμβράνες στα πλαϊνά παράθυρα, αλλά για το παρμπριζ υποψιάζομαι οτι έχει να κάνει με την ύπαρξη HUD.Επίσης το AC θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό.
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν διάφανες αντιηλιακές μεμβράνες για το παρμπρίζ που περιορίζουν πολύ τη θερμότητα... Πάντως σίγουρα θα θέλει προσοχή με την τοποθέτηση κοντά στις κάμερες και τα ραντάρ ώστε να μη επηρεαστει η λειτουργία τους.
Εννοείται ότι για παράθυρα επιβατών είναι απλά υπεραπαραίτητα, αλλάζει τελείως η ατμόσφαιρα στη καμπίνα και το AC δουλεύει ξεκούραστα. Ταξιδεύεις ανθρώπινα. -
Έχεις δοκιμάσει να απενεργοποιήσεις το i stop?
-
Θεωρώ ότι το AC είναι δυνατό και ψύχει άμεσα. Σχετικά με τις μεμβράνες, σε ερώτηση που είχα κάνει σε εγκαταστάτη πέρισυ τέτοια εποχή δεν είχε ξαναδουλέψει CX-30 και δεν ήξερε αν πρέπει να βγούν οι ταπετσαρίες για την εγκατάσταση, κάτι που θα έλεγχε για να με ενημερώσει. Εντέλει επικοινωνήσαμε και πρέπει να βγουν οι ταπετσαρίες, όπως προκύπτει και από διάφορα video στο youtube, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση για μερεμέτια. Αν έβαζα, θα έβαζα παντού την εντελώς διάφανη. Δεν θα έβαζα στο παρμπρίζ λόγω HUD
-
μην το λες μονο για το ματσουντα....
και στο 3008 νοιωθω να καιγομαι απο το παπριζ, ειδικα στον μπομπιρα, γιατι γερνει πολυ και χτυπαει στα μαλακα ο ηλιος. που στη θεωρια ειναι θερμοκατι και ηχοκατι. και εχει και μερικα χαρτια κοστος καθοτι αλλαξα οταν με γλωσσοφαγε καποιο άουντι που εσκισα...
και επισης δεν νοιωθω το ac και γαμω, αν και λειτουργει διαφορετικα απο τα std στα αμαξια, ειναι με ρευμα σαν του σπιτιου.
ιδια πικρα με το ac ειχα στα περισσοτερα προηγουμενα αμαξια με χειροτερο το σιβικ.
κορυφη αποδοσης στο βιταρα. και λογω καθετων τζαμιων δεν ενοιωθες και να σου καιει τον μπομπο. μονο μειονεκτημα η ταξιτζιδοσυνη με την αριστερα καταμαυρη απο το ανοιχτο το τζαμι. -
Και στα λεωφορεία ο οδηγός δεν επηρεάζεται από τον ήλιο...
-
Εκτιμώ ότι όταν γίνουν η πλειονότητα,θα τα φορολογησούν και αυτά με κάποιο τρόπο. Όσο μεγαλύτερη μπαταρία έχουν για παράδειγμα,καθώς θα απαιτούν περισσότερο ρεύμα για την φόρτιση!
-
Εκτιμώ ότι όταν γίνουν η πλειονότητα,θα τα φορολογησούν και αυτά με κάποιο τρόπο. Όσο μεγαλύτερη μπαταρία έχουν για παράδειγμα,καθώς θα απαιτούν περισσότερο ρεύμα για την φόρτιση!
Η λογική αυτό λέει. Ή μπορεί με την ισχύ.
Σχετικά με τα AC των Mazda, δύο είχα και σε όσα άλλα έχω μπει, έβγαζαν παγάκια. Θα μου κάνει εντύπωση αν άλλαξε κάτι στο CX30...
-
Δε ξέρω αλλα εχουν αλλάξει τα πράγματα λόγω περιβάλλοντος. Άλλα ψυκτικά μέσα ,mild hybrid ,start stop ...Δε μπορείς να εισαι σίγουρος.
-
Κωστή δοκίμασε το Low, για να βγάλει την μέγιστη ψύξη, κατεύθυνση αέρα στο πρόσωπο, και μέτρησε θερμοκρασία στον κεντρικό αεραγωγό, στην κεντρική κονσόλα. Εκεί το μετράνε.
Mazda CX-30