-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Από το σκ θα ενημερώσω τι γίνεται με την μαμά ρεζέρβα και το Bose ηχοσύστημα. Αν χωράει κοινώς... ελπίζω ναι κουμπωσουν.
Μετά την ρεζέρβα που πήρα από Πολωνία την βγάζω στο σφυρί για όσους δεν έχουν subwoofer είναι ταμάμ. Κλείνει κανονικά ο κάτω πάτος.Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εγώ την μαμά πήρα και δεν κουμπώνει τέλεια.Ανεβαινει ελάχιστα ο πλαστικός πάτος.
Το θυμάμαι όταν το συζητούσαμε.
Το λίγο δεν με ενοχλεί.
Είχα δει και το δικό σου.
Απλά στην άλλη ρεζέρβα του Πολωνού κάθεται σωστά χωρίς το γουφερ.
Θα δούμε το σκ.Σε κουβέντα που είχα πάντως με αυτόν στα ανταλλακτικά μου είχε πει πως δεν δίνει κάτι άλλο η Mazda που να το αλλάζει (πχ άλλο πάτο, κατάργηση smart cargo κλπ κλπ) . Τον έβαλα να κοιτάξει όλα τα parts ένα ένα.
Και στο δικό μου , χωρίς το woofer, κουμπώνει τέλεια.
Λοιπόν την δοκίμασα και πρόσεξα ότι αν αφαιρέσεις την μικρή τετράγωνη πλαστική βάση που πατάει το γουφερ κουμπώνει τέλεια(μιλάμε έχει στο κέντρο ένα μικρό εξόγκωμα αλλά τόσο λίγο που φαίνεται μόνο στο χέρι και όχι στο μάτι. . Και δεν έκοψα ακόμα από το foam ώστε να μεγαλώσω την διάμετρο ώστε να πατάει παντού σωστά ο ψιλος πάτος.
Αν την αφήσεις την βάση πρόσεξα ότι το ανεβάζει λίγο παραπάνω και δεν κουμπώνει σωστά.
Όποτε μου μένει να κάνω μια μικρή προέκταση στην κάθετη βίδα για να πιάσει το γουφερ μαζί με την ρεζέρβα.Εσύ την έχεις βγάλει την βάση?
Είχα βγάλει φωτό όταν έβαλα την ζάντα που είχα παραγγείλει απ' έξω.
-
Ναι την έχω βγάλει.
Έχω βγάλει και το μαύρο αφρώδες υλικό τελείως και δεξιά αριστερά έχω ταιριάξει γρύλους, σταυρούς, τρίγωνο, φαρμακείο, κατσαβίδια , φακό και μερικά πανιά και έχει καθίσει μια χαρά ο ψιλος πάτος. -
Καλημέρα, μόλις διάβασα όλο το Θέμα από την αρχή στην αναμονή για το αυτοκίνητο (δεν περνάνε οι μέρες εύκολα ). Μερικές απορίες:
-
Υπάρχει κάπου online ο κατάλογος με τα επίσημα αξεσουάρ για το αυτοκίνητο;
-
Έχει τοποθετήσει κανείς τα πεντάλ αλουμινίου στο αυτοκίνητο; Εντυπώσεις;
-
Πήρα μία προσφορά για τις μεμβράνες Valor της Llumar, για όλο το μπροστινό μέρος (προφυλακτήρας, καπώ, φτερά, μπροστινές κολώνες) στα 1300 ευρώ. Εντάξει νομίζω είναι αρκετά ακριβές οι μεμβράνες προστασίας, κακά τα ψέματα, όταν θες 3000+ ευρώ για όλο το αυτοκίνητο. Για να το κάνεις wrap όλο το αμάξι για άλλο χρώμα πχ έδινες γύρω στα 1000-1500 ευρώ λίγα χρόνια πριν. Δηλαδή με 3000 ευρώ για όλο το αμάξι πας και το βάφεις στην τελική καναδυό φορές σε φανοποιείο. Από την άλλη το σκέφτομαι γιατί και στο 208 από το πρώτο εξάμηνο είχε φύγει χρώμα από πετραδάκι και κοτσιλιά 1 μέρα να μην καθάριζες με την μία άφηνε θαμπάδες στο βερνίκι.
-
Για τα updates των εργοστασιακών χαρτών είδα ότι κατεβάζεις το Mazda Update Toolbox και χρησιμοποιείς SD Card με έναν λογαριασμό. Δικαιούμαστε για κάποια χρόνια δωρεάν updates ή είναι για πάντα δωρεάν? Αν είναι για κάποια χρόνια, θα πρέπει να φανεί η αγορά με κάποιον τρόπο? Πχ είναι "δεμένη" με το email που δήλωσα στην αγορά; Ήδη μου έχει έρθει ένα email καλωσορίσματος από την Mazda (ωραία και απροσδόκητη κίνηση, μου έφτιαξε την ημέρα στο γραφείο). Το αυτοκίνητο έχει ήδη κάποια SD Card μέσα με τους χάρτες που θα έρθει ή πρέπει να πάρω μία ώστε να κάνω την διαδικασία; Έχει κάποια specs αυτή η κάρτα? Αυτή είναι οκ? https://www.skroutz.gr/s/36929281/Sandisk-Extreme-Pro-microSDXC-256GB-U3-V30-A2-UHS-I-me-antaptora.html
-
Εντυπώσεις / Προσωπικές εμπειρίες από Service Χαλδαίο και Επιτροπίδη; Μένω Πειραιά και βολεύουν πολύ λόγω απόστασης, βέβαια ούτως ή άλλως για μια φορά τον χρόνο μιλάμε. Απλά να γίνεται η συντήρηση όπως πρέπει θέλω.
-
-
@babisstinson said in [Mazda CX-30.
Καλημέρα, καλή αναμονή να έχεις.
- Υπάρχει κατάλογος αλλά θα πρέπει να τον ζητήσεις να στον στείλουν.
- Έχω τοποθετήσει πεντάλ από Αλί , έχουν κουμπώσει άψογα.
- Δεν αξίζει να βάλεις σε τόσα πολλά σημεία.
Λόγω σχήματος των φτερών και του προφυλακτήρα ανεβαίνει η τιμή.
Καλύτερα να ρωτήσεις μόνο για καπώ καθώς η επιφάνεια του είναι η μεγαλύτερη και πιο επίφοβη.
Επίσης το καπώ είναι λαμαρίνα και μόλις πεταχτεί χρώμα φαίνεται από κάτω άσπρο, ενώ ο προφυλακτήρας είναι πλαστικός και από πίσω έχει μαύρο. - Έχει κάρτα από το εργοστάσιο αλλά δεν θυμάμαι πόσο χρόνια έχει δωρεάν αναβαθμίσεις.
- Δεν γνωρίζω από Αθήνα - Πειραιά.
-
Εγω δεν εχω κανένα σημαδάκι πάντως στα 48Κ .Και κάνω αρκετη εθνική....'Ισως φταίει το χρώμα,αλλά γενικά αφήνω μεγάλη απόσταση απο τους μπροστινούς για λόγους ασφελείας. Και το Α5 το έδωσα με 175.000 km σαν καινούριο .Και τότε συνήθως κινομουν με 160km/h στις εθνικές.
Τα λεφτα που ζητάνε είναι εξωπραγματικά για τις μεμβράνες .Δε νομίζω οτι εχει νόημα. -
@babisstinson said in [Mazda CX-30.
Καλημέρα, καλή αναμονή να έχεις.
- Υπάρχει κατάλογος αλλά θα πρέπει να τον ζητήσεις να στον στείλουν.
- Έχω τοποθετήσει πεντάλ από Αλί , έχουν κουμπώσει άψογα.
- Δεν αξίζει να βάλεις σε τόσα πολλά σημεία.
Λόγω σχήματος των φτερών και του προφυλακτήρα ανεβαίνει η τιμή.
Καλύτερα να ρωτήσεις μόνο για καπώ καθώς η επιφάνεια του είναι η μεγαλύτερη και πιο επίφοβη.
Επίσης το καπώ είναι λαμαρίνα και μόλις πεταχτεί χρώμα φαίνεται από κάτω άσπρο, ενώ ο προφυλακτήρας είναι πλαστικός και από πίσω έχει μαύρο. - Έχει κάρτα από το εργοστάσιο αλλά δεν θυμάμαι πόσο χρόνια έχει δωρεάν αναβαθμίσεις.
- Δεν γνωρίζω από Αθήνα - Πειραιά.
- Πέντε έτη
- Επιτροπίδης, πολύ θετική εμπειρία. Οικογενειακή επιχείριση, πατέρας και γιος, πολλά χρόνια mazda, καθαρό μαγαζί, προσεκτική δουλειά
-
Ερώτηση προς κατόχους δίλιτρων ο φόρος πολυτελείας στα δίλιτρα έχει καταργηθεί εδώ και μια διετία;
Ή υπάρχει εξαίρεση μόνο για τα εταιρικά leasing;
Έτσι άκουσα κάπου και μου φάνηκε μούφα πληροφορία.
-
-
@green-power said in Mazda CX-30:
Ερώτηση προς κατόχους δίλιτρων ο φόρος πολυτελείας στα δίλιτρα έχει καταργηθεί εδώ και μια διετία;
Ή υπάρχει εξαίρεση μόνο για τα εταιρικά leasing;
Έτσι άκουσα κάπου και μου φάνηκε μούφα πληροφορία.
Για ιδιώτες ισχύει κανονικά.
-
Καλό μήνα σε όλους!
Σκέφτομαι με το που παραλάβω σε κανα 2 μηνο hopefully να αλλάξω αμέσως τα μαμα ελαστικά επειδή κινούμαι κ off road με τα yokohama geolandar cv4s οπως εχω ξαναπει. επειδή είναι νέο λάστιχο κ ψάχνω υλικό να διαβάσω online εδώ (δείτα τα comments xαμηλά στο thread) βρήκα την μεγαλύτερη συζήτηση online για αυτά έως τώρα από αγοραστές.Φαίνεται ότι έχουν καλό τιμόνι κ στεγνό κράτημα (αυτό το έχω διαβάσει κ σε άλλες πηγές) γιατί έχουν πολύ σκληρά πλαινά κ κάποιοι παραπονούνται για την άνεση. Αρα συγκριτικά με τα μαμά Bridgestone T005 π εχουν μαλακά πλαινά το αμάξι σε άνεση θα χάνει σίγουρα αισθητά κ σίγουρα θα κερδίζει σε αίσθηση τιμόνι, turn in κτλ.
-
Αν αφήσεις τα Μπριτζεστον και πας εκτός δρόμου, θα τα πάρεις στο χέρι έτσι κι αλλιώς
Θα έχει νόημα αν τα πουλήσεις και αντικαταστήσεις κατευθείαν τη μέρα που θα παραλάβεις.
-
Συμφωνώ με την άμεση αντικατάσταση
@tylip1984 θα μπορούσες να μας κοινοποιήσεις τις πηγές που αναφέρεις με τις εντυπώσεις για το yokohama;
Σύμφωνα με το tyrereviews σε all season μάλλον το ιδανικότερο για τις Ελληνικές συνθήκες είναι το Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 3
-
Όσοι έχετε τοποθετήσει all season ελαστικά έχετε παρατηρήσει αύξηση του θορύβου κύλισης.
Το δικό μου είχε έρθει με Toyo και η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Έχω κάνει 28.000 και συνεχίζουν να είναι σε καλή κατάσταση. -
Εγώ καθόλου.Τονιδιο με τα Toyo.
-
Τα έβαλα από την πρώτη μέρα και δεν έχω σύγκριση με τα Toyo. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω παράπονο κι ας είναι παλαιότερης γενιάς σε σχέση με τα πρόσφατα. Πάντως φίλος με CX-30 που αντικατέστησε τα GOODYEAR Vector4Season GEN-2 SUV 102V XL (ίδια με τα δικά μου) με MICHELIN CROSS CLIMATE 2 95H αντιλήφθηκε διαφορά στον θόρυβο.
-
Σε αλλα αυτοκινητα απο θερινα σε crossclimate την καταλαβαινα την διαφορα στον θορυβο.
Οχι τιποτα τρομερο αλλα σε σχεση με ενα θερινο φαινοταν.
Ειναι και το Michelin που εχει αυτην την χαραξη...ε δεν θελει και πολυ.
Δεν ξερω μηπως τον χειμωνα παρω μια τετραδα all season ή χειμερινα και τα τραμπαρω ανα σεζον (Οκτ-Απρ) με τα turanza που εχω τωρα. Δεν ειναι το ιδανικο βεβαια να κανεις συνεχεια αλλαγες... -
Μα αυτό ακριβώς είναι το ιδανικό. Αλλά για την Ελλάδα κατά την γνώμη μου ισχύει για την Βόρεια Ελλάδα.
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Μα αυτό ακριβώς είναι το ιδανικό. Αλλά για την Ελλάδα κατά την γνώμη μου ισχύει για την Βόρεια Ελλάδα.
Επειδη μενω Αθηνα το λεω...προφανως οποιος ειναι Βορεια η σε περιοχη δυσκολη το χειμωνα πρεπει να κανει αυτο το πραγμα.
-
Επειδή έχω βάλει τα crosscimate2 στο 500Χ δεν υπάρχει καθόλου θόρυβος.Προσωπικα μου φαίνονται πιο αθόρυβα από τα μαμά bridgestone που φόραγε....
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Συμφωνώ με την άμεση αντικατάσταση
@tylip1984 θα μπορούσες να μας κοινοποιήσεις τις πηγές που αναφέρεις με τις εντυπώσεις για το yokohama;
Σύμφωνα με το tyrereviews σε all season μάλλον το ιδανικότερο για τις Ελληνικές συνθήκες είναι το Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 3
Εδώ Ρωσία θέλει μετάφραση
Πας χαμηλά εκεί στα σχόλια. Έχει κ ωραίες φωτογραφίες hi res. https://www.drive2.ru/l/666216911209516226/Κ εδώ επίσης χαμηλά στα reviews
https://www.yokohamatire.com/tires/geolandar-cv-4sΠάντως κ τα bridgestone at002 είναι πολύ καλά κ πρέπει να είναι αρκετά κοντά σε αυτά.. στο.στεγνο επειδή τα φόραγα είναι πάρα πολύ καλά κ σε τιμόνι κ σε αίσθηση κ σε agility. Καμμιά σχέση με καθαρό A/T βαρύ τύπου cooper discoverer AT3 αν έχετε ακούσει , είναι πολύ mild κ τόσο σκληρό ώστε να μην φθείρεται τα καυτά μας καλοκαίρια όπως κάνει ένα κλασσικό μαλακό all season κτλ
Mazda CX-30