-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@bathan said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα παιδιά,
Καλοβλέπω το CX-30 για αντικαταστάτη του 6αριού μου (Mazda6 2003)
Τι μέση κατανάλωση έχετε σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, εντός και εκτός πόλης ;Εγω με το AWD/ΜΤ και λιιιγο μεγαλυτερες ταχυτητες(~140/150) ταξιδιου ειμαι γυρω στο 7-7.5.
Εντος πολης δεν κανω χλμ και δεν εχω καλο feedback αλλα παιζει απο 7.5-8 σε κινηση και ανεβαινει αν εισαι πηγμενος με σταματα ξεκινα μονο.
Τωρα αν δεν εισαι καρακεντρο και εισαι περιαστικα πεφτει και κατω απο 7 εχω δει.Αξίζει λέτε το awd; Όχι τόσο από άποψης κατανάλωσης, μιας και φαίνεται μικρή η διαφορά, αλλά και γενικότερα;
-
@exhorder-0 said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα παιδιά,
Τι μέση κατανάλωση έχετε σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, εντός και εκτός πόλης ;Εγω με το AWD/ΜΤ και λιιιγο μεγαλυτερες ταχυτητες(~140/150) ταξιδιου ειμαι γυρω στο 7-7.5.
Εντος πολης δεν κανω χλμ και δεν εχω καλο feedback αλλα παιζει απο 7.5-8 σε κινηση και ανεβαινει αν εισαι πηγμενος με σταματα ξεκινα μονο.
Τωρα αν δεν εισαι καρακεντρο και εισαι περιαστικα πεφτει και κατω απο 7 εχω δει.Αξίζει λέτε το awd; Όχι τόσο από άποψης κατανάλωσης, μιας και φαίνεται μικρή η διαφορά, αλλά και γενικότερα;
Υποκειμενικο τελειως.
Προσωπικα το ηθελε μα awd.
Ειναι μια εξτρα ασφαλεια οπως και αν το δεις σε αρκετες περιπτωσεις. -
Καλησπέρα παιδιά,
Υποκειμενικο τελειως.
Ειναι μια εξτρα ασφαλεια οπως και αν το δεις σε αρκετες περιπτωσεις.Κατάλαβα. Το θέμα της ασφάλειας σαφώς και είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Πάντως οι κάτοχοι του cx30 πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τις καταναλώσεις. Προσωπικά, λόγω οικογένειας σκέφτομαι και το cx5 αλλά πώς να το καβαλήσεις μέσα στην Αθήνα λόγω μεγέθους..
-
Καλησπέρα παιδιά,
Υποκειμενικο τελειως.
Ειναι μια εξτρα ασφαλεια οπως και αν το δεις σε αρκετες περιπτωσεις.Κατάλαβα. Το θέμα της ασφάλειας σαφώς και είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Πάντως οι κάτοχοι του cx30 πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τις καταναλώσεις. Προσωπικά, λόγω οικογένειας σκέφτομαι και το cx5 αλλά πώς να το καβαλήσεις μέσα στην Αθήνα λόγω μεγέθους..
Αν το πρωτεύον είναι η κατανάλωση και είσαι Αθήνα δεν θα τρελαθείς εδώ. Είναι καθαρά τι χρήση θες να κάνεις και τι ζητάς.
Αν κάποιος μένει εκτός Αθηνών και κάνει χλμ είναι καλύτερα. Εντός πόλης θα κάψει. Δεν είναι τουοτα σε κατανάλωσή προφανώς.
Επίσης το cx-5 μεγαλύτερο από το 30. Άλλο αυτοκίνητο. -
Καλησπέρα παιδιά,
Υποκειμενικο τελειως.
Μια δοκιμή back to back CX-30 - CX-5 θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα
-
Καλημέρα, το Mazda cx30 AWD, AT, καταναλώνει σε ταξιδι γύρω στα 7-7,4 και μέσα στην πόλη από 8-9.
Αν το θέλεις για μετακίνηση εντός πόλης δε συμφέρει. Αμαξάρα κατά τα αλλά, αλλά, υπάρχουν και οικονομικότερα σε κατανάλωση όπως τα υβριδικά Toyota.
Τώρα σε σύγκριση CX30 και CX5 σίγουρα το CX5 είναι πιο πολύ για οικογένεια, μεγαλύτεροι χώροι και μέσα στο αυτοκίνητο και για τις αποσκευές,το CX30 είναι πολύ στενό στις πισω θέσεις και μικρή χωρητικότητα για αποσκευές.
Όσο για το AWD είναι κατά τη γνώμη μου,πολύ αποτελεσματικό σε στροφές με ταχύτητα, νησιά, άμμο, βρεγμένα οδοστρώματα κλπ. -
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Καλημέρα, το Mazda cx30 AWD, AT, καταναλώνει σε ταξιδι γύρω στα 7-7,4 και μέσα στην πόλη από 8-9.
Αν το θέλεις για μετακίνηση εντός πόλης δε συμφέρει. Αμαξάρα κατά τα αλλά, αλλά, υπάρχουν και οικονομικότερα σε κατανάλωση όπως τα υβριδικά Toyota.
Τώρα σε σύγκριση CX30 και CX5 σίγουρα το CX5 είναι πιο πολύ για οικογένεια, μεγαλύτεροι χώροι και μέσα στο αυτοκίνητο και για τις αποσκευές,το CX30 είναι πολύ στενό στις πισω θέσεις και μικρή χωρητικότητα για αποσκευές.
Όσο για το AWD είναι κατά τη γνώμη μου,πολύ αποτελεσματικό σε στροφές με ταχύτητα, νησιά, άμμο, βρεγμένα οδοστρώματα κλπ.γνωμη για αυτοκινητα ΔΕΝ μπορει να περιλαμβανει τη λεξη τουοτα
σε κανενα νημα για τρολλευ ισως -
48000km πλέον και προχθες έβαλα πρωτη φορά 98αρα βενζίνη.Πάντα εβαζα 95αρα.Ειλικρινα η διαφορά στο τράβηγμα είναι πολύ αισθητη,δε το περίμενα.Δε μου εχει ξανατύχει σε κανενα αλλο αυτοκίνητο τετοια διαφορά.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
48000km πλέον και προχθες έβαλα πρωτη φορά 98αρα βενζίνη.Πάντα εβαζα 95αρα.Ειλικρινα η διαφορά στο τράβηγμα είναι πολύ αισθητη,δε το περίμενα.Δε μου εχει ξανατύχει σε κανενα αλλο αυτοκίνητο τετοια διαφορά.
Είναι λόγο της υψηλης συμπιεσής του κινητήρα του CX-30, γενικά ο κανόνας είναι οπου κινητήρας με υψηλή συμπίεση να μπαίνει βενζίνη μεγαλύτερων οκτανιών (εάν το αντέχει πάντα η τσέπη)
-
Εγω βαζω μονο 98αρα και μια φορα με 95αρα μου φανηκε οτι δεν ειχε καλη καταναλωση/αποδοση αλλα ειπα θα ειναι στο μυαλο μου. Placebo φαση.
Σιγουρα η υψηλη συμπιεση θελει και καλο καυσιμο.
Αν κυνηγαει και καποιος τις προσφορες (Δευτερα BP/Τριτη Shell/Παρασκευη-Σαββατο EKO) δεν θα εχει μεγαλη διαφορα στην τελικη τιμη. -
Καλησπέρα δεν νομίζω είναι placebo..
Αν αυτό εδώ π κάνει δυναμομετρηση είναι αληθινό
link text είναι πολύ μεγάλη διαφορά για να μην είναι αντιληπτή π λογικά επειδή φτιάχνει κ η ροπή θα επηρεάζει κ κατανάλωση. Για εμένα το θέμα είναι που βάζεις πραγματική 98αρα καθώς γίνεται χαμός με νοθεία.. -
100αρα εχει βάλει κανείς?
-
Μια φορα το ειχα γεμισει απο Τρικαλα προς Ιωαννινα.
Δεν ειδα τρομερη διαφορα με την 98αρα. Και σε συνολο καταναλωσης χλμ και αποδοσης.
Αλλα ηταν μια φορα αυτο και δεν ηταν καλοστρωμενο να το πιεσω οπως θελω.
Θελω να το κανω αρκετες φορες ακομα να ειμαι σιγουρος τωρα που περασα τα 10Κ.
Σε κανα 2βδομαδο θα δοκιμασω καταναλωσεις με βενζινες εξωτερικου (Ιταλιας/Ελβετιας/Γαλλιας). Προβλεπω να κλαιω με την σκ@τοβενζινη την δικη μας... -
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα δεν νομίζω είναι placebo..
Αν αυτό εδώ π κάνει δυναμομετρηση είναι αληθινό
link text είναι πολύ μεγάλη διαφορά για να μην είναι αντιληπτή π λογικά επειδή φτιάχνει κ η ροπή θα επηρεάζει κ κατανάλωση. Για εμένα το θέμα είναι που βάζεις πραγματική 98αρα καθώς γίνεται χαμός με νοθεία..αυτό είναι το ζήτημα. αν βαζεις 98 ή 100 πόσο καθαρό ειναι και πόσο πραγματικό είναι. η "προσφορά" της shell ας πούμε
-
βαζω συχνά. Απο την 95αρα εχει διαφορά. Απο την 98αρα οχι ιδιαιτερα.
-
Έχεις τον SkyActiv-X με τα 186 ή τα 180 άλογα?
Επίσης μιας και λέμε για 98αρες, της Shell η 98 είναι μάπα λέτε? -
Παίδες, να μοιραστώ λίγο την εμπειρία μου κατά την αναμονή παραλαβής.
Αρχικά στην δική μου περίπτωση δεν πρόκεται για το CX-30 αλλά για 3άρι (sedan). Έκανα την παραγγελία την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη του 2023.
Μη τα πολυλογώ, ξαναμίλησα σήμερα με τον πωλητή και μου λέει πάλι τα ίδια.
Δεν έχει αλλάξει κάτι στην πορεία της παραγγελίας απ' οσο βλέπει και δεν έχει ακόμα ούτε εκτιμώμενη ημερομηνία κατασκευής.
Επίσης ενώ στην αρχή μου λεγε 4-5 μήνες και μετά 6μηνο, τώρα μου λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να πάει και παραπάνω γιατί τους ήρθε ανακοίνωση όσες ειδικές παραγγελίες έγιναν τέλη Δεκέμβρη κλπ μάλλον μπορεί να έρθουν ως μοντέλα 2025 MY αντί για 2024. Επίσης κάτι έξτρα που θέλω (φωτιζόμενα μαρσπίε κλπ) μου λέει θα τα παραγγείλουμε όταν είμαστε στους 2.5-3 μήνες πριν για να μαστε σίγουροι ότι θα έρθουν στην ώρα τους (μα δεν είμαστε ήδη σε αυτή την απόσταση???).
Επίσης μου λεγε πως αν τύχει και αλλάξει και η τιμή αν κάτσει το 2025 μοντέλο, τότε θα το αποροφήσουν κλπ (εντωμεταξύ τι αλλαγές να γίνουν, το μοντέλο γενικά πρέπει να ναι κοντά στο τέλος του κύκλου του, ήδη έγινε ένα ελαφρό facelift το 2023).
Ειλικρινά δεν ξέρω αν ισχύουν τα λεγόμενά τους, μιας και απ' όσο έχω διαβάσει κ από τα παιδιά εδώ στους 4.5-5 μήνες παραλαμβάνουν και με εξίσου κακή ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες.
Τι πιστεύετε εσείς? -
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Επίσης μιας και λέμε για 98αρες, της Shell η 98 είναι μάπα λέτε?Με τα 186.
Εντωμεταξύ οσο περνανε οι μέρες βλέπω και τη κατανάλωση λξγακι μειωμένη...Δε με βλέπω να ξαναβάζω 95αρα.Το ΣΚ που εχω ταξίδι θα βάλω κατοσταρα. -
Επίσης μιας και λέμε για 98αρες, της Shell η 98 είναι μάπα λέτε?Με τα 186.
Εντωμεταξύ οσο περνανε οι μέρες βλέπω και τη κατανάλωση λξγακι μειωμένη...Δε με βλέπω να ξαναβάζω 95αρα.Το ΣΚ που εχω ταξίδι θα βάλω κατοσταρα.Πολύ ενδιαφέρον. Γιατί και γω ψαχνόμουν γενικά με το ποια είναι καλύτερη για το 186αρι. 98αρα τι μάρκα βάζεις συγκεκριμένα?
Ενημέρωσέ μας για τις διαφορές με 100σταρα -
Παίδες, να μοιραστώ λίγο την εμπειρία μου κατά την αναμονή παραλαβής.
Αρχικά στην δική μου περίπτωση δεν πρόκεται για το CX-30 αλλά για 3άρι (sedan). Έκανα την παραγγελία την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη του 2023.
Μη τα πολυλογώ, ξαναμίλησα σήμερα με τον πωλητή και μου λέει πάλι τα ίδια.
Δεν έχει αλλάξει κάτι στην πορεία της παραγγελίας απ' οσο βλέπει και δεν έχει ακόμα ούτε εκτιμώμενη ημερομηνία κατασκευής.
Επίσης ενώ στην αρχή μου λεγε 4-5 μήνες και μετά 6μηνο, τώρα μου λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να πάει και παραπάνω γιατί τους ήρθε ανακοίνωση όσες ειδικές παραγγελίες έγιναν τέλη Δεκέμβρη κλπ μάλλον μπορεί να έρθουν ως μοντέλα 2025 MY αντί για 2024. Επίσης κάτι έξτρα που θέλω (φωτιζόμενα μαρσπίε κλπ) μου λέει θα τα παραγγείλουμε όταν είμαστε στους 2.5-3 μήνες πριν για να μαστε σίγουροι ότι θα έρθουν στην ώρα τους (μα δεν είμαστε ήδη σε αυτή την απόσταση???).
Επίσης μου λεγε πως αν τύχει και αλλάξει και η τιμή αν κάτσει το 2025 μοντέλο, τότε θα το αποροφήσουν κλπ (εντωμεταξύ τι αλλαγές να γίνουν, το μοντέλο γενικά πρέπει να ναι κοντά στο τέλος του κύκλου του, ήδη έγινε ένα ελαφρό facelift το 2023).
Ειλικρινά δεν ξέρω αν ισχύουν τα λεγόμενά τους, μιας και απ' όσο έχω διαβάσει κ από τα παιδιά εδώ στους 4.5-5 μήνες παραλαμβάνουν και με εξίσου κακή ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες.
Τι πιστεύετε εσείς?Ότι να ναι. Μπορεί να μην κοίταξε καθόλου όταν τον πήρες και να είπε το τραγούδι...
Έτσι έλεγε και σε εμένα στους 4.5 μήνες και όταν τον πήρα ένα απόγευμα και του λέω δεν παίζει ρε συ να παραλαμβάνουν άλλοι στον ίδιο χρόνο και εσύ να μου λες δεν ξέρω...με πήρε μετά από μια ώρα να μου πει πως το αυτοκίνητο ήταν στο τελωνείο στον Πειραιά. Εδώ λέγανε αν είχε κατασκευαστεί και αυτό είχε ταξιδέψει και φτάσει Ελλάδα.
Δεν ξέρω γιατί...βαριουνται? Θέλουν να το κρατάνε για έκπληξη ώστε να λένε ήρθε και νωρίτερα? Να καλύπτουν τον κ@λο τους μην γίνει καμία κέντα? Άγνωστο...
Εγώ θεωρώ πως σε λίγες μέρες θα έχεις κάποιο νέο. Εύχομαι κιόλας.
Mazda CX-30