-
Κι εγώ προς εκεί προσανατολίζομαι, να έχω τα θερινά και αν χρειαστεί για 3-4 μήνες τον χρόνο να κάνω αλλαγή με κάποιο All Season. Οι τελευταίες παρτίδες έρχονται με Toyo (αλήθεια ποιο μοντέλο ακριβώς?) ή με Bridgestone Turanza T005?
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Κι εγώ προς εκεί προσανατολίζομαι, να έχω τα θερινά και αν χρειαστεί για 3-4 μήνες τον χρόνο να κάνω αλλαγή με κάποιο All Season. Οι τελευταίες παρτίδες έρχονται με Toyo (αλήθεια ποιο μοντέλο ακριβώς?) ή με Bridgestone Turanza T005?
Στα περισσοτερα που εχω δει τον τελευταιο χρονο βλεπω turanza T005.
Και το δικο μου αυτα εχει. -
Αν θέλετε να επιλέξετε all season αντί να τα επιλέξετε για τον χειμώνα με κόστος +-600Ε, μπορείτε με την αγορά του αυτοκινήτου να έχετε παραγείλει τα λάστιχα που επιθυμείτε ανταλάσσοντας είτε τα καλά bridgestone είτε τα υποδυέστερα TOYO με ένα κόστος 250-300Ε
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Συμφωνώ με την άμεση αντικατάσταση
@tylip1984 θα μπορούσες να μας κοινοποιήσεις τις πηγές που αναφέρεις με τις εντυπώσεις για το yokohama;
Σύμφωνα με το tyrereviews σε all season μάλλον το ιδανικότερο για τις Ελληνικές συνθήκες είναι το Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 3
Εδώ Ρωσία θέλει μετάφραση
Πας χαμηλά εκεί στα σχόλια. Έχει κ ωραίες φωτογραφίες hi res. https://www.drive2.ru/l/666216911209516226/Κ εδώ επίσης χαμηλά στα reviews
https://www.yokohamatire.com/tires/geolandar-cv-4sΠάντως κ τα bridgestone at002 είναι πολύ καλά κ πρέπει να είναι αρκετά κοντά σε αυτά.. στο.στεγνο επειδή τα φόραγα είναι πάρα πολύ καλά κ σε τιμόνι κ σε αίσθηση κ σε agility. Καμμιά σχέση με καθαρό A/T βαρύ τύπου cooper discoverer AT3 αν έχετε ακούσει , είναι πολύ mild κ τόσο σκληρό ώστε να μην φθείρεται τα καυτά μας καλοκαίρια όπως κάνει ένα κλασσικό μαλακό all season κτλ
Προσθέτω μια ακόμα πηγή από Reddit
https://www.reddit.com/r/tires/s/VeGaZwuVmS -
Συμφωνώ με την άμεση αντικατάσταση
@tylip1984 θα μπορούσες να μας κοινοποιήσεις τις πηγές που αναφέρεις με τις εντυπώσεις για το yokohama;
Σύμφωνα με το tyrereviews σε all season μάλλον το ιδανικότερο για τις Ελληνικές συνθήκες είναι το Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 3
Εδώ Ρωσία θέλει μετάφραση
Πας χαμηλά εκεί στα σχόλια. Έχει κ ωραίες φωτογραφίες hi res. https://www.drive2.ru/l/666216911209516226/Κ εδώ επίσης χαμηλά στα reviews
https://www.yokohamatire.com/tires/geolandar-cv-4sΠάντως κ τα bridgestone at002 είναι πολύ καλά κ πρέπει να είναι αρκετά κοντά σε αυτά.. στο.στεγνο επειδή τα φόραγα είναι πάρα πολύ καλά κ σε τιμόνι κ σε αίσθηση κ σε agility. Καμμιά σχέση με καθαρό A/T βαρύ τύπου cooper discoverer AT3 αν έχετε ακούσει , είναι πολύ mild κ τόσο σκληρό ώστε να μην φθείρεται τα καυτά μας καλοκαίρια όπως κάνει ένα κλασσικό μαλακό all season κτλ
Προσθέτω μια ακόμα πηγή από Reddit
https://www.reddit.com/r/tires/s/VeGaZwuVmSΑπ' ότι φαίνονται είναι μεταξύ ΑΤ και all season.
Το θέμα είναι τι χρήση θέλει ο καθένας.
Όποιος μπαίνει αρκετά χώμα θα είναι καλύτερα με αυτά(λογικά). Για κρύο, χιόνι θεωρώ ένα all season θα συμπεριφερθεί καλύτερα.
Άντε να δούμε και κάνα τεστ. Ακόμα τίποτα... -
Με την εφαρμογή My Mazda, τι ισχύει για εδώ Ελλάδα? Παίζουν όλες οι λειτουργίες όπως η απομακρυσμενη εκκίνηση κινητήρα?
Στέλνει επίσης ειδοποιήσεις για παραβίαση του αυτοκινήτου και στίγμα GPS?Τέλος έχει κάποια συνδρομή ή παίζει δωρεάν μόνιμα?
Ευχαριστώ!
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Με την εφαρμογή My Mazda, τι ισχύει για εδώ Ελλάδα? Παίζουν όλες οι λειτουργίες όπως η απομακρυσμενη εκκίνηση κινητήρα?
Στέλνει επίσης ειδοποιήσεις για παραβίαση του αυτοκινήτου και στίγμα GPS?Τέλος έχει κάποια συνδρομή ή παίζει δωρεάν μόνιμα?
Ευχαριστώ!
Η βασική λειτουργία είναι οι ειδοποιήσεις, ο έλεγχος κλεισίματος θυρών και η απομακρυσμένη λειτουργία κλεισίματος θυρών, ραντεβού για σέρβις και gps παρκαρίσματος.
Ευρώπη δεν έχει απομακρυσμένη εκκίνηση κινητήρα -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Ευχαριστώ!
Η βασική λειτουργία είναι οι ειδοποιήσεις, ο έλεγχος κλεισίματος θυρών και η απομακρυσμένη λειτουργία κλεισίματος θυρών, ραντεβού για σέρβις και gps παρκαρίσματος.
Ευρώπη δεν έχει απομακρυσμένη εκκίνηση κινητήραΆρα αν πχ πάει κάποιος και παραβιάσει το αμάξι ενώ είναι κλειδωμένο, θα λάβω live ειδοποίηση και θα λειτουργεί και σαν GPS tracker?
Ρωτάω διότι δεν έχω παραλάβει ακόμα και κάνω μια έρευνα για το αν αξίζει ή όχι να βάλω κάποιον aftermarket συναγερμό και ποιον. Π.χ κοίταγα κάποιους που έχουν sim, gps και kill switch κινητήρα. Αλλά δεν θέλω να πέσει κ πετσόκομμα σε καινούργιο αμάξι.
Αν όλα αυτά (χωρίς το kill switch) τα κάνει ήδη και το αμάξι μόνο του, πολύ σημαντικό!
Επίσης μου πρότειναν κ σαν δώρο από την αντιπροσωπεία να βάλουν συναγερμό αλλα δεν το ψήνω γιατί λογικά θα ναι κάτι πολυ μούφα και outdated με απλά 1 σειρήνα ξέρω γω. -
Τραμπα το ελαστικό στην μαμά ζάντα/ρεζέρβα και ετοιμάζεται να πάρει θέση μαζί με το γουφερ. Μια επέκταση έμεινε να κάνω στην βίδα που θα τα συγκρατεί.
Τελικά είχε διαφορά η μαμά ζάντα με την αφτερ στο κέντρο της και δεν άφηνε το γουφερ να κάτσει όπως πρέπει.
Όποιος δεν έχει γουφερ να ξέρει ότι κουμπώνει κανονικά και ο πάτος κάθεται όπως πρέπει(είχα βγάλει φωτό πριν κάτι μήνες). Απλά θα χρειαστεί ένα καινούριο ελαστικο (135/80/17).Όποιος θέλει την ζάντα που έμεινε ας ρίξει πμ και τα βρίσκουμε στην τιμή.
Επανέρχομαι με φωτό τοποθετημένη.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Τραμπα το ελαστικό στην μαμά ζάντα/ρεζέρβα και ετοιμάζεται να πάρει θέση μαζί με το γουφερ. Μια επέκταση έμεινε να κάνω στην βίδα που θα τα συγκρατεί.
Τελικά είχε διαφορά η μαμά ζάντα με την αφτερ στο κέντρο της και δεν άφηνε το γουφερ να κάτσει όπως πρέπει.
Όποιος δεν έχει γουφερ να ξέρει ότι κουμπώνει κανονικά και ο πάτος κάθεται όπως πρέπει(είχα βγάλει φωτό πριν κάτι μήνες). Απλά θα χρειαστεί ένα καινούριο ελαστικο (135/80/17).Όποιος θέλει την ζάντα που έμεινε ας ρίξει πμ και τα βρίσκουμε στην τιμή.
Η εργοστασιακή ζάντα/ρεζέρβα τελικά πόσο κόστισε; 1000 ευρώ;
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Η εργοστασιακή ζάντα/ρεζέρβα τελικά πόσο κόστισε; 1000 ευρώ;
Όχι καμιά σχέση. Το χιλιάρικο (το παράλογο) που ζητάνε περιλαμβάνει μέσα όλα τα εξαρτήματα από γρυλλο, foam, το κλειδί για λύσιμο κλπ κλπ.
Η ζάντα σκέτη έχει 220 τελική με ΦΠΑ. Πήρα και ένα 10% έκπτωση όταν παρέλαβα και αυτό ήταν. -
Ευχαριστώ!
Ευρώπη δεν έχει απομακρυσμένη εκκίνηση κινητήραΆρα αν πχ πάει κάποιος και παραβιάσει το αμάξι ενώ είναι κλειδωμένο, θα λάβω live ειδοποίηση και θα λειτουργεί και σαν GPS tracker?
Ρωτάω διότι δεν έχω παραλάβει ακόμα και κάνω μια έρευνα για το αν αξίζει ή όχι να βάλω κάποιον aftermarket συναγερμό και ποιον. Π.χ κοίταγα κάποιους που έχουν sim, gps και kill switch κινητήρα. Αλλά δεν θέλω να πέσει κ πετσόκομμα σε καινούργιο αμάξι.
Αν όλα αυτά (χωρίς το kill switch) τα κάνει ήδη και το αμάξι μόνο του, πολύ σημαντικό!
Επίσης μου πρότειναν κ σαν δώρο από την αντιπροσωπεία να βάλουν συναγερμό αλλα δεν το ψήνω γιατί λογικά θα ναι κάτι πολυ μούφα και outdated με απλά 1 σειρήνα ξέρω γω.Το αυτοκίνητο έχει εργοστασιακό συναγερμό και σαν αξεσουάρ υπάρχουν οι αισθητήρες εσωτερικής παρακολούθησης. Επίσης εξ όσων γνωρίζω, όταν χτυπήσει ο συναγερμός έρχεται ειδοποίηση στο κινητό. Τέλος μπορείς να βλέπεις την θέση που είναι σταθμευμένο. Στα MY2022<
-
Ευχαριστώ!
Επίσης μου πρότειναν κ σαν δώρο από την αντιπροσωπεία να βάλουν συναγερμό αλλα δεν το ψήνω γιατί λογικά θα ναι κάτι πολυ μούφα και outdated με απλά 1 σειρήνα ξέρω γω.Το αυτοκίνητο έχει εργοστασιακό συναγερμό και σαν αξεσουάρ υπάρχουν οι αισθητήρες εσωτερικής παρακολούθησης. Επίσης εξ όσων γνωρίζω, όταν χτυπήσει ο συναγερμός έρχεται ειδοποίηση στο κινητό. Τέλος μπορείς να βλέπεις την θέση που είναι σταθμευμένο. Στα MY2022<
Α όντως? Γιατί στην αντιπροσωπεία μου λεγαν δεν έχει και θα βαζαν αυτοί δώρο αν ήταν και και... Άρα έχει και σειρήνα κανονικά έτσι?
Για τους αισθητήρες επίσης δεν με ενημέρωσαν. Δεν ήταν ούτε στο site ούτε στα αξεσουάρ. Που τους επιλέγεις?
Ευχαριστώ πολύ. -
-
Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω για τον αέρα στα λάστιχα, το αμαξι ήρθε με 2,8 και σε βενζινάδικο που πήγα να φουσκώσω μου είπαν πως είναι στα 2,4 και είναι οκ για Ελλάδα, τι λέτε;
-
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω για τον αέρα στα λάστιχα, το αμαξι ήρθε με 2,8 και σε βενζινάδικο που πήγα να φουσκώσω μου είπαν πως είναι στα 2,4 και είναι οκ για Ελλάδα, τι λέτε;
Λέμε να δεις το ταμπελάκι στην κολώνα του οδηγού που λέει τις πιέσεις.
Από το εργοστάσιο είναι συνήθως παραφουσκωμένα. -
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Χαχαχαχα! Κλασικοί βενζινάδες! Σε φίλη με MAZDA2 αμέσως μετά από σέρβις την έπεισαν ότι δεν της είχαν αλλάξει τα λάδια κι έλειπε αντιψυκτικό και της έκαναν αλλαγή λαδιών και συμπλήρωσαν κάργα αντιψυκτικό.
Οι προβλεπόμενες πιέσεις είναι:
Επίσης καθώς συνήθως τα μανόμετρα στα βενζινάδικα είναι ανακριβή, συμπληρώνω παραπάνω αέρα κι όταν κρυώσει το αυτοκίνητο ελέγχω και ρυθμίζω την πίεση (αρκίβεια 0,05bar) με αυτό που επιπλέον μετρά το βάθος του πέλματος
-
Καλησπέρα παιδιά,
Καλοβλέπω το CX-30 για αντικαταστάτη του 6αριού μου (Mazda6 2003)
Τι μέση κατανάλωση έχετε σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, εντός και εκτός πόλης ; -
@bathan said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα παιδιά,
Τι μέση κατανάλωση έχετε σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, εντός και εκτός πόλης ;7,0-7,2 εντός πόλης και περιαστικά.
6,0-6,5 σε ταξίδι 120-130χλμ/ώρα.Αυτά σε FWD και με αυτόματο κιβώτιο.
-
@bathan said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα παιδιά,
Τι μέση κατανάλωση έχετε σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, εντός και εκτός πόλης ;Εγω με το AWD/ΜΤ και λιιιγο μεγαλυτερες ταχυτητες(~140/150) ταξιδιου ειμαι γυρω στο 7-7.5.
Εντος πολης δεν κανω χλμ και δεν εχω καλο feedback αλλα παιζει απο 7.5-8 σε κινηση και ανεβαινει αν εισαι πηγμενος με σταματα ξεκινα μονο.
Τωρα αν δεν εισαι καρακεντρο και εισαι περιαστικα πεφτει και κατω απο 7 εχω δει.
Mazda CX-30