-
Πάντως φοράω τώρα σε Dacia Duster τα Bridgestone A/T 002 π ειναι νεο λαστιχο κ αναπτύχθηκε για την Huracán Sterrato, και είναι πολύ καλό όπου το έχω πάει εντός κ εκτός καθώς κ πολύ άνετο κ βγαίνει σε 225/55/18 για πιο κοντά στα μαμά. Δεν ειναι τοσο aggressive AT , κ για να το φοραει κ η Lamborghini μαλλον θα ειναι καλο κ σε δρόμο σε επιθετικούς ρυθμούς/φθορά. Προφανώς με το αμάξι π έχω δεν το έχω ζορίσει πολύ σε στροφές σε δρόμο πέρα από τα όρια, αλλά εκτός που το έχω κάνει είναι εξαιρετικό σε ταχείς ρυθμούς κ χιόνι καθώς κ σε αίσθηση σε άσφαλτο/τιμόνι. Ίσως λίγο στο βρεγμένο να είναι πιο μέτριο. επειδή το έχω τώρα σε 70αρι προφιλ κ εχω τόσο καλή γνώμη φαντάζομαι στο 55αρι του CX30 η αισθηση θα ειναι πολυ κοντα σε summer tyre. Tο ελαστικό φαίνεται στο 5:47 link text
-
Το YOKOHAMA G061 είναι ήδη διαθέσιμο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δοκιμή. Το Latitude cross δεν διατίθεται στην διάσταση του CX30 αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα το επέλεγα καθώς είναι πολύ χωμάτινο, πολύ θορυβώδες και μέτριο στο φρένο. Φυσικά στο χιόνι τα all season είναι απλά σε άλλο επίπεδο. Συμφωνώ για την γρηγορότερη φθορά τους αλλά επειδή όλα τα θερινά τα άλλαζα χωρίς να έχουν φτάσει στο δείκτη φθοράς, δεν με πειράζει να τα αντικαθιστώ στην τετραετία και το πέλμα να πλησιάζει τον δείκτη φθοράς.
Πληροφορίες για τα yokohama:
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Πάντως φοράω τώρα σε Dacia Duster τα Bridgestone A/T 002 π ειναι νεο λαστιχο κ αναπτύχθηκε για την Huracán Sterrato, και είναι πολύ καλό όπου το έχω πάει εντός κ εκτός καθώς κ πολύ άνετο κ βγαίνει σε 225/55/18 για πιο κοντά στα μαμά. Δεν ειναι τοσο aggressive AT , κ για να το φοραει κ η Lamborghini μαλλον θα ειναι καλο κ σε δρόμο σε επιθετικούς ρυθμούς/φθορά. Προφανώς με το αμάξι π έχω δεν το έχω ζορίσει πολύ σε στροφές σε δρόμο πέρα από τα όρια, αλλά εκτός που το έχω κάνει είναι εξαιρετικό σε ταχείς ρυθμούς κ χιόνι καθώς κ σε αίσθηση σε άσφαλτο/τιμόνι. Ίσως λίγο στο βρεγμένο να είναι πιο μέτριο. επειδή το έχω τώρα σε 70αρι προφιλ κ εχω τόσο καλή γνώμη φαντάζομαι στο 55αρι του CX30 η αισθηση θα ειναι πολυ κοντα σε summer tyre. Tο ελαστικό φαίνεται στο 5:47 link text
Ελα ρε !
Πρώτη φορά το ακούω αυτό το ελαστικό.
Τι ωραίο λαστιχάκι είναι αυτό για όλα τα SUVακια που κυκλοφορούν.Μόνο τα crosclimate θα μπορούσα να προτείνω αν με ρωτούσε κάποιος αλλά αυτό φαίνεται πολύ καλό.
Δείχνει πολύ offroad το πέλμα αλλά η Lamborghini στην πίστα φαίνεται να πηγαίνει μια χαρά με αυτό.
-
Καλως η κακως εχει συμβιβασμους ενα ελαστικο που μπορει να δουλεψει στο χωμα.
Το Yokohama το κραταω στα υποψιν και εγω μεχρι να δουμε κανα συγκριτικο τεστ.
Αν καποιος μπαινει αρκετα χωμα σιγουρα δεν θα παει σε Crossclimate η παραπλησια all season ελαστικα. Δεν εχουν αντιστοιχη αντοχη.
Για το χιονι και την ασφαλτο τα all season ειναι μια χαρα και δεν ενοχλουν ουτε σε ταξιδι που αναπτυσσει καποιος μεγαλυτερες ταχυτητες.
Τα crossclimate πχ τα εχω δοκιμασει 2 φορες σε αλλα αυτοκινητα και ηταν μια χαρα.
Στο βρεγμενο βεβαια δεν ηταν απολυτου εμπιστοσυνης οσο ενα θερινο (πχ. Primacy 4).
Aλλα σε χιονια ή χαμηλες θερμοκρασεις ηταν πολυ καλα. -
Συγγνώμη προς τους κατόχους , αλλά να κάνω μία επισήμανση. Μη χαλάτε το μεγάλο προτέρημα του αυτοκινήτου που επιλέξατε , το οποίο είναι το "στριψιμό" του με τέτοια ελαστικά. Αν πραγματικά σας είναι απαραίτητα για οδήγηση εκτός δρόμου , τότε μάλλον επιλέξατε λάθος όχημα, θεωρώ ότι οι περιορισμοί του αυτοκινήτου , ύψος κυρίως , θα βάλουν τα όρια εκτός νωρίτερα ακόμα και από πλήρως ασφάλτινα ελαστικά.
Για την πρόσβαση σε παραλία , δασικούς βατούς δρόμους και όλα τα παρόμοια μία χαρά θα πάει το αυτοκίνητο και με τα ελαστικά που έχει . Ο.κ. η φυτευτή πέτρα θα τους κάνει ζημιά , αλλά πιθανότατα θα έχει οπισθοχωρήσει ήδη ο κάτοχος λόγω ύψους νωρίτερα.
-
@civil357 said in Mazda CX-30:
Συγγνώμη προς τους κατόχους , αλλά να κάνω μία επισήμανση. Μη χαλάτε το μεγάλο προτέρημα του αυτοκινήτου που επιλέξατε , το οποίο είναι το "στριψιμό" του με τέτοια ελαστικά. Αν πραγματικά σας είναι απαραίτητα για οδήγηση εκτός δρόμου , τότε μάλλον επιλέξατε λάθος όχημα, θεωρώ ότι οι περιορισμοί του αυτοκινήτου , ύψος κυρίως , θα βάλουν τα όρια εκτός νωρίτερα ακόμα και από πλήρως ασφάλτινα ελαστικά.
Για την πρόσβαση σε παραλία , δασικούς βατούς δρόμους και όλα τα παρόμοια μία χαρά θα πάει το αυτοκίνητο και με τα ελαστικά που έχει . Ο.κ. η φυτευτή πέτρα θα τους κάνει ζημιά , αλλά πιθανότατα θα έχει οπισθοχωρήσει ήδη ο κάτοχος λόγω ύψους νωρίτερα.
Αδικο δεν εχεις αν και θεωρω πως ο καθενας που εκανε την επιλογη του ηξερε απο πριν για ποιο λογο αγοραζει και τι μπορει να κανει. Δεν νομιζω να παει κανεις για τρελο off road σε σπαστηρια και μεγαλα νεροφαγωματα.
Μπορει να υπαρχει καποιος ο οποιος να χρειαζεται να κανει καποια μετρα/χλμ σε κακοτραχαλο δρομο (χωριο η σπιτι στα προαστια) καθημερινα και να μην εχει το αγχος το κοψιματος ενος θερινου ελαστικου. Αλλα δεν θα αγοραζε και ενα πιο off road οχημα για λιγα μετρα/χλμ.
Αν μπορει ενα ελαστικο στυλ Yokohama να συνδυασει ασφαλτο/στριψιμο σε καλο επιπεδο και ολα τα υπολοιπα δεν ειναι κακο. -
Συμφωνώ. Σύμφωνα όμως με την YOKOHAMA το G061 είναι all season ειδικά για crossover και suv
με πλεονεκτήματα την διάρκεια ζωής και το πλαινό που πιθανόν να αντέξει περισσότερο σε μια πέτρα
Επίσης στην διάσταση 215/55/18 έχει προστασία ζάντας στο πλαϊνό (δόντι)Φυσικά ένα συγκριτικό στο tyrereviews θα ήταν κατατοπιστικό. Είχε πει ότι θα ανεβάσει video με δοκιμή all season μέσα στο Φεβρουάριο
-
Nαι μέχρι εκεί και εγώ θα το σκεφτόμουν.Παντως με τα all season δεν έχω καταλάβει καμία ιδιαίτερη διάφορα σε σχέση με τα μαμά Toyo.
Επίσης τα Bridgestone που μπαίνουν στη Lampo μην είστε και τοσο σίγουροι ότι έχουν μεγάλη σχέση με τις δικές μας διαστάσεις.Το πιθανότερο είναι να είναι εξελιγμένο ειδικά για αυτή... -
Κατά την διαδικασία ενημέρωσης σήμερα των χαρτών
(2023 Q2 23CW38 - November 2023) διαπίστωσα ότι σε βάθος 2 χρόνων μου έχει "φορτώσει" στο library/cache του macbook 85Gb!!!Αν σας λείπει χώρος λοιπόν φταίει το Mazda Update Toolbox.
-
Δε το εχω κάνει ποτέ?Πώς γίνετε?
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Δε το εχω κάνει ποτέ?Πώς γίνετε?
Κατεβάζεις την εφαρμογή Mazda Update Toolbox, κάνεις ένα λογαριασμό, βάζεις την κάρτα sd με τους χάρτες στο laptop.
Θα διαβάσει την κάρτα και μετά η διαδικασία πάει μόνη της.
Είναι απλό. Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει πληροφορίες
https://mazda.welcome.naviextras.com/maps-and-more.php
https://mazda.welcome.naviextras.com/how-to-update.php -
@ivank said in Mazda CX-30:
χρόνων μου έχει "φορτώσει" στο library/cache του macbook 85Gb!!!
Αν σας λείπει χώρος λοιπόν φταίει το Mazda Update Toolbox.Ο χριστός!!!!!
85GB !!!!
τραγικοί
Ολοι οι κατασκευαστές δεν το έχουν με τα multimedia. Εμενα για να κανεις update Στο ford χάρτες είναι 21GB Και πρέπει να περιμένεις 1 ωρα με ανοιχτο τον κινητηρα (αν είναι σβηστος σβηνει για εξοικονομιση μπαταρίας και το multimedia) και αν πάει κάτι στραβα δεν μπορείς να ξανακάνεις πρέπει να πας αντιπροσωπία να σου σβήσουν τα αρχεια που γραφτηκαν λάθος και να περιμένεις ώρες...... τραγικο!!!
Σε pegeuot επίσης μου έχουν πει για τραγικα updates
ε ρε κινέζο που θέλουν ολοι τους να τους στρώσει
-
@cirus said in Mazda CX-30:
85GB !!!!
τραγικοί
Ολοι οι κατασκευαστές δεν το έχουν με τα multimedia. Εμενα για να κανεις update Στο ford χάρτες είναι 21GB Και πρέπει να περιμένεις 1 ωρα με ανοιχτο τον κινητηρα (αν είναι σβηστος σβηνει για εξοικονομιση μπαταρίας και το multimedia) και αν πάει κάτι στραβα δεν μπορείς να ξανακάνεις πρέπει να πας αντιπροσωπία να σου σβήσουν τα αρχεια που γραφτηκαν λάθος και να περιμένεις ώρες...... τραγικο!!!
Ευτυχώς στο mazda γίνεται η ενημέρωση εκτός αυτοκινήτου.
Κατά την έναρξη δημιουργεί ένα αρχείο backup προφανώς για να κάνεις ανάκληση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Αυτό είναι που κάνει και την ζημιά. -
@cirus said in Mazda CX-30:
85GB !!!!
τραγικοί
Ευτυχώς στο mazda γίνεται η ενημέρωση εκτός αυτοκινήτου.
Κατά την έναρξη δημιουργεί ένα αρχείο backup προφανώς για να κάνεις ανάκληση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Αυτό είναι που κάνει και την ζημιά.και παλι 85 GB δεν είναι backup είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Οπως και να έχει καλύτερα είναι από τη Ford που οι προγραμματιστές τον παίζουν με τα 2 χέρια
Γενικα πάντως οι παραδοσιακοι κατασκευαστές σε σχέση με tesla και κινέζους είναι πολύ πίσω σε αυτά
-
Το κακό είναι ότι δεν είναι 85Gb την κάθε φορά αλλά νομίζω περίπου
15Gb σε κάθε ενημέρωση οπότε δεν το παίρνεις εύκολα χαμπάρι. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Αδικο δεν εχεις αν και θεωρω πως ο καθενας που εκανε την επιλογη του ηξερε απο πριν για ποιο λογο αγοραζει και τι μπορει να κανει. Δεν νομιζω να παει κανεις για τρελο off road σε σπαστηρια και μεγαλα νεροφαγωματα.
Μπορει να υπαρχει καποιος ο οποιος να χρειαζεται να κανει καποια μετρα/χλμ σε κακοτραχαλο δρομο (χωριο η σπιτι στα προαστια) καθημερινα και να μην εχει το αγχος το κοψιματος ενος θερινου ελαστικου. Αλλα δεν θα αγοραζε και ενα πιο off road οχημα για λιγα μετρα/χλμ.
Αν μπορει ενα ελαστικο στυλ Yokohama να συνδυασει ασφαλτο/στριψιμο σε καλο επιπεδο και ολα τα υπολοιπα δεν ειναι κακο.Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του Chris απόλυτα. Με την ίδια λογική θα πει κάποιος γιατί δεν πήρανε το Mazda 3 και παίρνουν το Mazda CX30 fwd χωρις καν τετρακινηση, υπερυψωμένο για να χάνεις σε στρίψιμο χωρίς να κερδίζεις τίποτα ουσιαστικό απο το υψος. Προφανώς ζυγισαν κάποιες ανάγκες οι ιδιοκτήτες απολύτως υποκειμενικές. Ούτως η άλλως στις επιλογές όλα συμβιβασμός είναι, δεν υπάρχει το απόλυτο, εκτός αν έχεις είτε άλλο αμάξι για κάθε χρήση είτε άλλα λάστιχα για κάθε χρήση. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι που έχουν φυτευτή άσχημη πέτρα ακόμα και στο Υμμητό που χαλάνε το πέλμα ακόμα κ σε 50/50 ελαστικά δίχως να χρειάζεται ground clearance η δύσκολα περάσματα.
-
Ερώτηση προς κατόχους apple.
Τελευταίες μέρες αν και συνδέομαι κανονικά στο αμάξι, όταν με παίρνουν τηλέφωνο χτυπάει κανονικά αλλά δεν μπορώ να αποδεκτώ την κλήση από το αμάξι. Ούτε από το τιμόνι ούτε από το info. Πρέπει να απαντήσω από το τηλέφωνο και να το μεταφέρω στο αμάξι.
Το έχει παρατηρήσει άλλος ; -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Τελευταίες μέρες αν και συνδέομαι κανονικά στο αμάξι, όταν με παίρνουν τηλέφωνο χτυπάει κανονικά αλλά δεν μπορώ να αποδεκτώ την κλήση από το αμάξι. Ούτε από το τιμόνι ούτε από το info. Πρέπει να απαντήσω από το τηλέφωνο και να το μεταφέρω στο αμάξι.
Το έχει παρατηρήσει άλλος ;Δεν είμαι κάτοχος Tesla αλλά ως χρήστης iPhone μήπως αυτό συμβαίνει όταν έχεις διαφορετικά νούμερα κάτω από μία επαφή;
-
@delorean said in Mazda CX-30:
Το έχει παρατηρήσει άλλος ;Δεν είμαι κάτοχος Tesla αλλά ως χρήστης iPhone μήπως αυτό συμβαίνει όταν έχεις διαφορετικά νούμερα κάτω από μία επαφή;
Λογικα το λειτουργουσε μεχρι πριν λιγες μερες (?) κανονικα οποτε δεν εχει να κανει.
Μηπως εγινε καποια αναβαθμιση και βγηκε κανα bug?
Δεν εχω και κανενα αιφον να δοκιμασω να σου πω...
(Αμα δω τον κουμπαρο μου θα τον βαλω μεσα για τεστ ) -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@delorean said in Mazda CX-30:
Λογικα το λειτουργουσε μεχρι πριν λιγες μερες (?) κανονικα οποτε δεν εχει να κανει.
Μηπως εγινε καποια αναβαθμιση και βγηκε κανα bug?
Δεν εχω και κανενα αιφον να δοκιμασω να σου πω...
(Αμα δω τον κουμπαρο μου θα τον βαλω μεσα για τεστ )Για αναβάθμιση σκέφτηκα και εγώ. Γιαυτό ρώτησα για κατόχους μήλων. Μέχρι πρότινος δούλευε μια χαρά
Mazda CX-30