-
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Πάντως το αμαξι δεν είναι οικονομικό σε καταναλώσεις!!
Καίει περισσότερο από Τούρμπο!!
Ναι, πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά , αλλά….Αν το πήρες για οικονομικό (aka hybrid φάση) έκανες λάθος.
Δεν ξέρω τι περιμένεις από θέμα οικονομίας και πως το πας...είναι μεγάλη κουβέντα το θέμα κατανάλωσης.
Μέσα στην Αθήνα θα κάψει...όσο κινείσαι περιαστικά δεν καίει.
Ήμουν Λάρισα -Τρικαλα το προηγούμενο τριήμερο και όλες οι βόλτες εκεί τριγύρω σε ρυθμούς χαλαρούς έπαιζε στο 5.5-6.
Εγώ ξέρω ταξιδακι με 140 μίνιμουμ και παίζει γύρω στο 7.5 που το θεωρώ μια χαρά για το στυλ του/ύψος του κλπ κλπ.
Μέχρι 130 δεν πάει πάνω από 6.5.
Αν πας και τίποτα 110-120 ακόμα χαμηλότερα...(Αν αντέχεις). -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Ναι, πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά , αλλά….Αν το πήρες για οικονομικό (aka hybrid φάση) έκανες λάθος.
Δεν ξέρω τι περιμένεις από θέμα οικονομίας και πως το πας...είναι μεγάλη κουβέντα το θέμα κατανάλωσης.
Μέσα στην Αθήνα θα κάψει...όσο κινείσαι περιαστικά δεν καίει.
Ήμουν Λάρισα -Τρικαλα το προηγούμενο τριήμερο και όλες οι βόλτες εκεί τριγύρω σε ρυθμούς χαλαρούς έπαιζε στο 5.5-6.
Εγώ ξέρω ταξιδακι με 140 μίνιμουμ και παίζει γύρω στο 7.5 που το θεωρώ μια χαρά για το στυλ του/ύψος του κλπ κλπ.
Μέχρι 130 δεν πάει πάνω από 6.5.
Αν πας και τίποτα 110-120 ακόμα χαμηλότερα...(Αν αντέχεις).Επιβεβαιώνω τις τιμές του Χρήστου.
Για περιαστικές διαδρομές είμαι γύρω στο 6. Όταν τσιμπάω λίγο ανεβαίνει στο 7.5. -
Για βενζινοκίνητο μη υβριδικό δεν είναι άσχημα τα νούμερα.
-
@dstou said in Mazda CX-30:
Για βενζινοκίνητο δίλιτρο μη υβριδικό δεν είναι άσχημα τα νούμερα.
-
Τα νούμερα είναι εξαιρετικά για δίλιτρο ατμοσφαιρικό 186 άλογα, εθνική με ~7 λτ/100 χλμ.
-
Καλησπέρα. Στην πόλη όχι περιαστικά, τι καταναλώσεις βλέπετε κατά μέσο όρο σε νορμάλ συνθήκες με ήρεμη οδήγηση χωρίς προσπάθεια να είστε οικονομικοί αλλά κ χωρίς εξάρσεις δλδ μέχρι 2, 2.5 κ στροφές.
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα. Στην πόλη όχι περιαστικά, τι καταναλώσεις βλέπετε κατά μέσο όρο σε νορμάλ συνθήκες με ήρεμη οδήγηση χωρίς προσπάθεια να είστε οικονομικοί αλλά κ χωρίς εξάρσεις δλδ μέχρι 2, 2.5 κ στροφές.
Με αρκετό σταματά/ ξεκινά το 8αρι είναι σίγουρο.
Εγώ βέβαια δεν το δουλεύω πολύ στην πόλη καθημερινά όποτε δεν έχω και πολύ μεγάλο feedback.
Πάντα μιλάω για Αθήνα, Μεσογείων, Κηφισιάς κλπ κλπ . -
Ναι, πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά , αλλά….Τι καταναλώσεις βλέπεις;
Σε πρόσφατο ταξίδι λακωνία όπου στο πήγαινε ήμουν 130-140 και στο έλα πιο σβέλτα για να αποφύγω την κίνηση, 6,6lt/100km
-
Εγω με το 4wd manual είμαι στα 7,9 με πολύ Αθηνα και εθνική μέχρι 160(συνήθως ACC στα 147..Και all season ελαστικά.
-
Χθεσινή επιστροφή Θεσσαλονίκη - Ξάνθη.
Σπίτι - Σπίτι. Μ.ο. 110.
Ταχύτητα από 120 έως 145 με τα περισσότερα χλμ γύρω στα 130.
Το 7 μ.ο. είναι από το πρώτο χλμ του αυτοκινήτου.
-
Το δικό μου είναι αυτόματο, τετρακίνητο, τις καταναλώσεις για μέσα στην πόλη δεν τις ανακοινώνω ….αλλά Αθηνα - πόρτο ράφτη 7,4 lt.
-
Θεωρείτε το AWD απαραίτητο για το αυτοκίνητο; (Το χειροκίνητο είναι αδιαπραγμάτευτο από την στιγμή που είναι τόσο καλό)
Χρήση: Σπάνια σε χιόνια (και αυτό μόνο σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όχι απάτητα βουνά κλπ. Και μερικούς χωματόδρομους για παραλίες ωραίες κλπ. Με το Ε46 πήγαινα αλλά θα ήθελα μια απόσταση παραπάνω από το έδαφος γιατί ήταν χαμηλό. Τα 4x4 με περνούσαν από πάνω φυσικά.
Η διαφορά είναι 3Κ μεταξύ FWD-AWD, προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει.Επίσης, μια ακόμα ερώτηση, οι εκδόσεις Homura-Nagisa είναι "κλειστές"? Τις παίρνεις όπως είναι; Επειδή στον τιμοκατάλογο βλέπω τα πακέτα που μπορούν να προστεθύν στην Exclusive, αλλά στις προαναφερθείσες δεν λέει κάτι. Μόνο αν είναι αυτόματο/χειροκίνητο, μπροστοκίνητο/τετρακίνητο και κινητήρα.
2024 Mazda CX-30 5WGN 2.0L e-SKYACTIV X 186ps 6MT FWD Nagisa Zircon Sand ή Homura Soul Red Crystal.
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Θεωρείτε το AWD απαραίτητο για το αυτοκίνητο; (Το χειροκίνητο είναι αδιαπραγμάτευτο από την στιγμή που είναι τόσο καλό)
Θα σου πω οτι για εμενα ειναι απαραιτητο ακομα και μεσα στην πολη, με βρεγμενο οδοστρομα οταν πας να κοψεις μια κεντρικη οδο (εχεις στοπ) δεν εχει χαζοσπινιαρισμα, το αυτοκινητο ειναι σαν να τρωει "κλωτσια" απο πισω, το ιδιο σε ξεκινηματα σε βρεγμενες ανηφορες και ειδικα με το μεγαλυτερο βαρος που εχουν πλεον τα σημερινα αυτοκινητα. Οταν δε χιονισει μεσα στην Αττικη, πραγμα οχι σπανιο πλεον, εκει ειναι η χαρα μου. Με διαφορα τιμης 3Κ δε θα το συζηταγα. Το πηρα λογο χομπι (ψαρεμα) αλλα το εκτιμησα πολλες μερες μεσα στο χρονο, οχι to mazda αλλο AWD.
-
-
Χρήση: Σπάνια σε χιόνια (και αυτό μόνο σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όχι απάτητα βουνά κλπ. Και μερικούς χωματόδρομους για παραλίες ωραίες κλπ. Με το Ε46 πήγαινα αλλά θα ήθελα μια απόσταση παραπάνω από το έδαφος γιατί ήταν χαμηλό. Τα 4x4 με περνούσαν από πάνω φυσικά.
Η διαφορά είναι 3Κ μεταξύ FWD-AWD, προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει.Επίσης, μια ακόμα ερώτηση, οι εκδόσεις Homura-Nagisa είναι "κλειστές"? Τις παίρνεις όπως είναι; Επειδή στον τιμοκατάλογο βλέπω τα πακέτα που μπορούν να προστεθύν στην Exclusive, αλλά στις προαναφερθείσες δεν λέει κάτι. Μόνο αν είναι αυτόματο/χειροκίνητο, μπροστοκίνητο/τετρακίνητο και κινητήρα.
2024 Mazda CX-30 5WGN 2.0L e-SKYACTIV X 186ps 6MT FWD Nagisa Zircon Sand ή Homura Soul Red Crystal.
Εγώ πάντως AWD θα το ξαναπαίρνω.Φοβερη αίσθηση.
-
AWD και αυτόματο. Πόσο χαμηλή έπρεπε να είναι η κατανάλωση;
-
Δυστυχώς τόσο το Homura όσο και το Nagisa, δεν έχουν LED Matrix φώτα. Μεταξύ των δύο, θα διάλεγα Nagisa. Αν θέλεις/μπορείς επέλεξε exclusive live desi. Τα φώτα είναι απλά εκπληκτικά. Σε ότι αφορά το awd, γενικά συμβάλει στην σταθερότητα του αυτοκινήτου τόσο σε αυτοκινητόδρομους καθώς το 5% το στέλνει στον πίσω άξονα, όσο και σε στροφές καθώς κατανέμει την ισχύ ανά τροχό σε συνεργασία με το G vectoring. Επίσης χρησιμοποιεί 20 αισθητήρες λαμβάνοντας υπόψη έως την εξωτερική θερμοκρασία και την λειτουργία υαλοκαθαριστήρων. Έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση σε δρόμο, βροχή, άμμο, λάσπη (λογική), χιόνι και πάγο με λάστιχα all season. Ελπίζω να βοήθησα
-
Πάντως ο SkyActiv-X σε ονομαστικές καταναλώσες τουλάχιστον (WLTP) με χειροκίνητο σασμάν και μπροστά κίνηση ξεφτιλίζει μέχρι και 1000αρια 3-κύλινδρα turbo σε μικρά σκάφη όπως VW Polo, Audi A1 κλπ, οπότε τι να λέμε.
Και σε ρύπους επίσης τα πατάει.
Η Mazda απλά αποδεικνύει πόσο ηλίθια είναι η κοινωνία μας με τους δήθεν οικολογικούς κανονισμούς που στην πράξη το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν την αξιοπιστία.
Και όλο αυτό το γλέντι τους το κάνει με ατμόσφαιρα, 2λιτρο 4κυλινδρο με πολλά παραπάνω άλογα, ροπή και βάρος και άνετη αξιοπιστία.
Αυτά. -
Ναι οκ αλλά εγω προσωπικά θα προτιμούσα να εχει και ενα turbo για τις μεσαίες ή καποιο δυνατό ηλεκτρομοτερ σαν το cx60 PHEV.Αμα ερχοταν δηλαδη με τον 2,5Τ απο τις ΗΠΑ το αμάξι οντως δε θα ειχε αντίπαλο.
Βεβαια αυτή ειναι η δική μου άποψη που τα πίεζω πολύ γενικά τα αυτοκίνητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών δε ξέρω αν καταλαβαίνουν καν διαφορά. -
Αυτοί καταλαβαίνουν άλλη διαφορά: Αυτή την 2000 κυβικών.
Η άποψή μου είναι ότι η μάζντα έκανε μισές δουλειές με αυτό το αμάξι. Δεν το έκανε υβρίδιο! Για να μην πω επαναφορτιζόμενο υβρίδιο. Τότε θα είχε και 5 λίτρα κατανάλωσή και καλύτερες επιδόσεις και θα 'θέριζε' παρά.
Mazda CX-30