-
Καλησπέρα και καλή Χρονιά ,
Φίλε μου αν θέλεις να βλέπεις τιμές 5.5 με 6.0 θα σου πρότεινα καλύτερα να πάρεις diesel η i10 . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πάρει κάποιος CX 30 186 ps και να βάζει αυγό στο γκάζι.
Πήγαινε οδήγησε σε το και είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσεις στήσιμο, τιμόνι ,κινητήρα και ποιότητα για χαμόγελα και όχι για οικονομία.....
Anyway γύρω από Θεσσαλονίκη με 186 AT FWD περίπου στα 7,5 - 8,0 αλλά με πολύ χαμόγελο ! -
Χθες γυρνούσα από Τρίκαλα στα Ιωάννινα.
Βραδάκι μετά τις 9 και τα μικρά πίσω να κοιμούνται.
Η διαδρομή στις στροφές από εκεί που είναι ταλαιπωρία έγινε ωραίο παιχνίδι.
Το στήσιμο του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με το AWD είναι τρομερό.
Δεν υπήρχε αίσθηση χασιματος πουθενά.
Είσοδο με φρενακι και ωραίο μπασιμο χωρίς να κουνιέται καθόλου το αυτοκίνητο. Οδηγικά είναι απίστευτο.
Ήθελε το παίξιμο με τον λεβιέ προφανώς και ειδικά λόγω έλλειψης τούρμπο αλλά με τέτοιο κιβώτιο...Για 140 κάτι χλμ σε 1.45 λεπτά έκαψε 8.2.
Αλλά είχε ελαφρύ ματσουκι στις στροφές και στη Εγνατία 150+ (εκτός σε κάτι κομμάτια που η υγρασία που είχε ήταν κάπως ανατριχιαστική...).Τα φώτα τελικά ήταν η καλύτερη επιλογή που πήρα όταν αναβαθμισα από homura σε GT plus με το Bose...
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Είσοδο με φρενακι και ωραίο μπασιμο χωρίς να κουνιέται καθόλου το αυτοκίνητο. Οδηγικά είναι απίστευτο.
Ήθελε το παίξιμο με τον λεβιέ προφανώς και ειδικά λόγω έλλειψης τούρμπο αλλά με τέτοιο κιβώτιο...Για 140 κάτι χλμ σε 1.45 λεπτά έκαψε 8.2.
Αλλά είχε ελαφρύ ματσουκι στις στροφές και στη Εγνατία 150+ (εκτός σε κάτι κομμάτια που η υγρασία που είχε ήταν κάπως ανατριχιαστική...).Τα φώτα τελικά ήταν η καλύτερη επιλογή που πήρα όταν αναβαθμισα από homura σε GT plus με το Bose...
Μέσω Κατάρας;
-
@araxnis said in Mazda CX-30:
Μέσω Κατάρας;
Πλέον σε βγάζει από Μέτσοβο στην Παναγιά και συνεχίζεις εκτός εγνατιας μετά προς τρυγόνα, ορθοβουνι κλπ κλπ.
Παλιά έβγαινες νωρίτερα στην κατάρα προς Μαλακάσι αλλά μετά το τελευταίο κομμάτι της Εγνατίας εδώ και 10 χρόνια αποφεύγεις την διαδρομή έως Παναγιά. Βέβαια έχει αρκετές στροφές πάλι. -
@mike007 said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, στο διαταύτα, η μεικτή κατανάλωση στον skyactive- x fwd με μηχανικό κιβώτιο, ποια είναι ? όσοι ειδικά έχετε αυτόν τον συνδυασμό. Στην ουσία θα ήθελα να μάθω την πραγματική κατανάλωση για τον συνδυασμό αυτόν
Ευχαριστώ προκαταβολικά.min 5,2
max 9,4
avg 6,7-7,2Σε δείγμα 226 αυτοκινήτων.
-
@super-t said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, στο διαταύτα, η μεικτή κατανάλωση στον skyactive- x fwd με μηχανικό κιβώτιο, ποια είναι ? όσοι ειδικά έχετε αυτόν τον συνδυασμό. Στην ουσία θα ήθελα να μάθω την πραγματική κατανάλωση για τον συνδυασμό αυτόν
Ευχαριστώ προκαταβολικά.min 5,2
max 9,4
avg 6,7-7,2Σε δείγμα 226 αυτοκινήτων.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου…
-
Καλή χρονιά σε όλους. Μιας και αρχίζουμε σιγά σιγά να κοιτάμε για λάστιχα έχουμε καμμία πρόταση; Έλεγα για PS4.
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Καλή χρονιά σε όλους. Μιας και αρχίζουμε σιγά σιγά να κοιτάμε για λάστιχα έχουμε καμμία πρόταση; Έλεγα για PS4.
εχω τα PS4S και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά είναι μαλακή γόμα και φθειρετε γρηγορότερα από αλλά λάστιχα. Ζεσταίνεται γρήγορα, είναι λίγο θορυβώδες σε κύλιση αλλά έχει πολύ καλές επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο
Τωρα που έχουν βγει τα PS5 νομίζω δεν αξίζει να πας σε PS4
-
Πας για θερινο ελαστικο ή all season?
Το κυνηγας ή πας χαλαρα?
Το PS4S ειδικα ειναι και ελαστικο για εντονες συγκινησεις. Μεχρι και trackday φαση.
Περισσοτερο σε PS4 & 5 πας αλλα δεν εχει στις μαμα διαστασεις. Θα πρεπει να πας σε 225/50 μετα. -
Πας για θερινο ελαστικο ή all season?
Το κυνηγας ή πας χαλαρα?
Το PS4S ειδικα ειναι και ελαστικο για εντονες συγκινησεις. Μεχρι και trackday φαση.
Περισσοτερο σε PS4 & 5 πας αλλα δεν εχει στις μαμα διαστασεις. Θα πρεπει να πας σε 225/50 μετα.γενικά θερινό θέλω. Το πόδι βαραίνει αρκετά. Γιαυτό έλεγα για PS4. Τα S να πω την αλήθεια δεν τα γνωρίζω
-
215/55 18 σωστά;
-
Είναι πολύ γενικό πόσο καταναλώνει ο καθένας μας ενώ χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο σε διαφορετικές συνθήκες και σίγουρα με διαφορετικό τρόπο οδήγησης.
Μέσα στην πόλη σε καθημερινή χρήση λογικά το 8αρι-9αρι θα το έχει σίγουρα. Εγώ που μένω Αθήνα δεν το χρησιμοποιώ για καθημερινή χρήση παρά μερικές φορές για βόλτες με τα μικρά. Βλέπω ότι σε αποστάσεις μέχρι 10χλμ με σταματά/ξεκινά είναι γύρω στο 8-8.5.
Αν βγεις παραεξω και πας νορμάλ και χαλαρά πέφτει.
Που θα κινείσαι αν το πάρεις?
Επαρχία? Αθήνα?
Εγώ τώρα μια βδομάδα που είμαι Ιωάννινα και κινούμαι χαλαρά και κάνοντας αποστάσεις 20-30χλμ βλέπω από 5.5 έως 7.ΜΤ6/AWD και εγώ.
Ναι σίγουρα συμφωνώ απλά πιο πολύ με ενδιέφερε και τις εμπειρίες που έχει ο καθένας σύμφωνα κ με το περιβάλλον που το οδηγεί… εγώ το θέλω για γύρω προάστια Θεσσαλονίκης και όχι τόσο κέντρο… με μια νορμαλ οδήγηση όχι δλδ πολλά γκάζια… αν μπορούσα να πετύχω νούμερα 5.5 -6.5 θα ήταν καλά…
Το μέγιστο που έχω δει είναι 7,2. Σε ίδια διαδρομή με το PANDA και τα δύο είναι στα 6,5 εντός πόλης. Σε καλοκαιρινό ταξίδι 4000χλμ με τέσσερα άτομα κι αποσκευές 6,5
SkyactivX AWD manual με all season λάστιχα -
215/55 18 σωστά;
Ειναι η σπορ εκδοση του 4αριου και μπαινει σε αμαξια με αρκετα αλογα παραπανω που μπορουν να μπουν και σε καμια πιστα. Το θεμα ειναι θα αλλαξεις και διασταση?
-
215/55 18 σωστά;
Ειναι η σπορ εκδοση του 4αριου και μπαινει σε αμαξια με αρκετα αλογα παραπανω που μπορουν να μπουν και σε καμια πιστα. Το θεμα ειναι θα αλλαξεις και διασταση?
Μπα. Δεν θέλω να πειράζω την εργοστασιακή . Οπότε δεν νομίζω ούτε για τα S ούτε για τα απλά (επίσης δεν μπορώ να τα βρω στις διαστάσεις). Πιθανόν να καταλήξω σε Primacy
-
215/55 18 σωστά;
Μπα. Δεν θέλω να πειράζω την εργοστασιακή . Οπότε δεν νομίζω ούτε για τα S ούτε για τα απλά (επίσης δεν μπορώ να τα βρω στις διαστάσεις). Πιθανόν να καταλήξω σε Primacy
Εδω θα δεις για performance ελαστικα σε 18αρες με ελαφρως μεγαλυτερο πλατος/χαμηλοτερο προφιλ. Απλα απο την πρωτη πενταδα μονο Conti μπορεις να βρεις σε μαμα διαστασεις.
Εδω για ''κανονικα'' θερινα ελαστικα.
Ειναι λιγο περιεγη η διασταση και χανει σε πολλους κατασκευαστες την δυνατοτητα επιλογης ελαστικου. -
Δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά.
Έχουμε κόστος για αντικατάσταση πλαϊνού καθρέφτη; βάση (πλαϊνό κομμάτι). Εκτίμηση αν είναι διαθέσιμο;
Φυσικά θα πάρω και αντιπροσωπεία τηλ. -
Δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά.
Έχουμε κόστος για αντικατάσταση πλαϊνού καθρέφτη; βάση (πλαϊνό κομμάτι). Εκτίμηση αν είναι διαθέσιμο;
Φυσικά θα πάρω και αντιπροσωπεία τηλ.Ωχ. Δεν πιστεύω ότι θα είναι και πολύ φθηνό.
Ελπίζω να είναι βέβαια. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Στο Αμέρικα σε site με ανταλλακτικα για το CX βλέπω κάτι 150$ αλλά δεν νομίζω να έχει εδώ αυτή η τιμή. Και η ζάντα(ρεζέρβα) έχει εκεί κάνα 100αρι ντολαρς και εδώ 220€.
Αύριο πρωί τηλέφωνο στα ανταλλακτικά για την λυπητερή.
Λογικά ξηλωμα ταπετσαρίας της πόρτας για να "δεις" τις βίδες που κρατάνε τον καθρέπτη. -
Θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον αν η αντιπροσωπεία το πουλάει σετ όλο μαζί.
-
@antonakis said in Mazda CX-30:
Μιλάει για όλον τον καθρέφτη, αν κατάλαβα καλά.
Επίσης έχει αλλά 2 σημεία κυκλωμένα που προφανώς έχουν πρόβλημα.
300€ το λιγότερο, ειδικά αν θέλει κα βάψιμο! -
@nickthetrib said in Mazda CX-30:
@antonakis said in Mazda CX-30:
Μιλάει για όλον τον καθρέφτη, αν κατάλαβα καλά.
Επίσης έχει αλλά 2 σημεία κυκλωμένα που προφανώς έχουν πρόβλημα.
300€ το λιγότερο, ειδικά αν θέλει κα βάψιμο!Λογικα θα πουλαει ετοιμα τα πλαστικα βαμμενα.
Απλα να κουμπωνουν απανω. Αν ειναι να πας και για βαψιμο βαψτα μαυρα.
Mazda CX-30