-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Σας Ευχαριστώ πολύ όλους.
Νομίζω το μηχανικό κιβώτιο είναι μονόδρομος στη mazda εκτός κ αν είσαι ταξιτζής η σ αρέσουν τα αυτόματα γενικά μονο. οπότε μηχανικό δαγκωτο. Για το συνδυασμό ναι με προβλημάτισε.. η κόρη μ ήθελε κόκκινο κ εγω nagisa οπότε τα συνδυασαμε.. τώρα αν ταιριάζει θα δούμε. Ελλάδα πάντως δεν το είχαν δεν έχει έρθει ακόμα nagisa για να το δω από κοντά. Έχει κ αλλά υλικά σε μερος του ταμπλό.
συμφωνω....αμαρτία να μη παρεις μηχανικο κιβωτιο σε mazda,honda, ford
αυτοματο για ταρίφες -
Κινητήρας- μετάδοση;
-
-
Πάντως παιδιά στο test drive για μια διαδρομή περίπου 5 km πόλη έγραψα 13.5 λ/100.. ελπίζω να μην Μ πιει κ του πιω έτσι το αίμα
-
Πάντως παιδιά στο test drive για μια διαδρομή περίπου 5 km πόλη έγραψα 13.5 λ/100.. ελπίζω να μην Μ πιει κ του πιω έτσι το αίμα
Λογικό νούμερο για μέσα στην πόλη. Η φυσική ειναι αμείλικτη!
-
@fanis75 said in Mazda CX-30:
Καλά το είχα 0-100 3-4 φορές κ γενικά.πολυ aggressive. Θέλω να πιστεύω ότι σε μια διαδρομή δουλειά σπίτι με ήρεμο τρόπο θα είναι κάπου στο 7-8.
-
Καλά το είχα 0-100 3-4 φορές κ γενικά.πολυ aggressive. Θέλω να πιστεύω ότι σε μια διαδρομή δουλειά σπίτι με ήρεμο τρόπο θα είναι κάπου στο 7-8.
Αθηνα εισαι? Η επαρχια?
Και αλλο κεντρο ΑΘηνα και αλλο περιαστικα.
Σε ανοιχτες διαδρομες περιαστικα το εχεις το 7-8.
Επαρχια σιγουρα χαμηλοτερα.
Τωρα να πηζεις μεσα στην Κηφισιας/Μεσογειων/Κηφισο σιγουρα 8-9 και παραπανω αναλογως καταστασης.
Θεωρω πως δεν το αγοραζει καποιος που εχει πολυ μετακινηση σε σοβαρη κινηση καθημερινως, Εκει θα υπηρχαν αλλες λυσεις.
Αλλα για ολα τα υπολοιπα το αυτοκινητο ειναι σουπερ.
Χαιρεσαι να το οδηγας.
Εγω πρωτη φορα κανω 9000χλμ σε 6.5 μηνες (σε αυτοκινητο ) ενω καθεται στο γκαραζ απο Δ εως Π. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Αθηνα εισαι? Η επαρχια?
Και αλλο κεντρο ΑΘηνα και αλλο περιαστικα.
Σε ανοιχτες διαδρομες περιαστικα το εχεις το 7-8.
Επαρχια σιγουρα χαμηλοτερα.
Τωρα να πηζεις μεσα στην Κηφισιας/Μεσογειων/Κηφισο σιγουρα 8-9 και παραπανω αναλογως καταστασης.
Θεωρω πως δεν το αγοραζει καποιος που εχει πολυ μετακινηση σε σοβαρη κινηση καθημερινως, Εκει θα υπηρχαν αλλες λυσεις.
Αλλα για ολα τα υπολοιπα το αυτοκινητο ειναι σουπερ.
Χαιρεσαι να το οδηγας.
Εγω πρωτη φορα κανω 9000χλμ σε 6.5 μηνες (σε αυτοκινητο ) ενω καθεται στο γκαραζ απο Δ εως Π.Αθήνα είμαι.. να σ πω πρώτη φορά δεν με απασχολεί ένα αμάξι πόσο θα κάψει.. το πήρα λ λέω θα δω όσο πάει.. να πω κ την αλήθεια δεν ξέρω αν θα κρατιέμαι γενικότερα με το μοτέρ να ξυπνάει μετά τις 4.000 στροφές. Πάντως θέλω να έχω την επιλογή κ ελπιζω με την ροπή του δίλιτρου χαμηλά κ το καλό start stop με πολύ ήρεμη οδήγηση να έχω την επιλογή να παίζω στο 7.5 προφανώς όχι Κηφισίας ώρα αιχμής αλλά μια κανονική urban διαδρομή.
-
@gebou said in Mazda CX-30:
..........Εκεί που μου τα χαλάει όμως πολύ είναι στο πορτμπαγκάζ.
Η Mazda δηλώνει ΄χωρο αποσκευών στα 420-430 lt. Επειδή είχα μέχρι πριν κάποιους μήνες peugeot 308 με τον ίδιο ακριβώς δηλωθέντα χώρο αποσκευών, μπορώ να πω με σιγουριά ότι με το μάτι μου φαινόταν μικρότερος αυτός του mazda. Χθες πήρα μεζουρα και μέτρησα τις διαστάσεις. Εσωτερικό πλάτος 100-101 cm , βάθος περίπου 75 cm και ύψος μέχρι την εταζέρα περίπου 41-42 cm. Αν κάνεις πολύ χοντρικά τον υπολογισμό βγαίνει ένας όγκος περίπου 320 lt. Μάλλον προς επιβεβεβαίωση αυτού, είδα χθες ένα αυστραλέζικο συγκριτικό cx 30 με το xc 40 και το q3 και του έβγαζαν όγκο 317 lt. Υποψιάζομαι ότι η διαφορά μέχρι τα 420 lt που ανακοινώνει η mazda είναι κάτω από το δάπεδο , που όπως τον είδα δεν είναι αξιοποιήσιμος χώρος .
Εσείς που έχετε δει το αυτοκίνητο, πως σας φαίνεται ο χώρος των αποσκευών?
Καλώς σας βρήκα, επίδοξος αγοραστής του cx30 είμαι κ άρχισα να διαβάζω πρώτα τις 10 τελ. σελίδες του νήματος, αλλά τώρα το πήρα από την αρχή κ στη σελ. 13 βρήκα αυτό που λεει για 317 λτ πορτ παγκάζ, που με βρίσκει σύμφωνο γιατί το είδα στην αντιπροσωπεία κ με ξενέρωσε λίγο.
Να υποθέσω ότι κάτω από το δάπεδο βρίσκεται περίπου 15 εκ. ύψος, ώστε να φτάσει τα 420-430 λίτρα? -
@paok1 said in Mazda CX-30:
Η Mazda δηλώνει ΄χωρο αποσκευών στα 420-430 lt. Επειδή είχα μέχρι πριν κάποιους μήνες peugeot 308 με τον ίδιο ακριβώς δηλωθέντα χώρο αποσκευών, μπορώ να πω με σιγουριά ότι με το μάτι μου φαινόταν μικρότερος αυτός του mazda. Χθες πήρα μεζουρα και μέτρησα τις διαστάσεις. Εσωτερικό πλάτος 100-101 cm , βάθος περίπου 75 cm και ύψος μέχρι την εταζέρα περίπου 41-42 cm. Αν κάνεις πολύ χοντρικά τον υπολογισμό βγαίνει ένας όγκος περίπου 320 lt. Μάλλον προς επιβεβεβαίωση αυτού, είδα χθες ένα αυστραλέζικο συγκριτικό cx 30 με το xc 40 και το q3 και του έβγαζαν όγκο 317 lt. Υποψιάζομαι ότι η διαφορά μέχρι τα 420 lt που ανακοινώνει η mazda είναι κάτω από το δάπεδο , που όπως τον είδα δεν είναι αξιοποιήσιμος χώρος .
Καλώς σας βρήκα, επίδοξος αγοραστής του cx30 είμαι κ άρχισα να διαβάζω πρώτα τις 10 τελ. σελίδες του νήματος, αλλά τώρα το πήρα από την αρχή κ στη σελ. 13 βρήκα αυτό που λεει για 317 λτ πορτ παγκάζ, που με βρίσκει σύμφωνο γιατί το είδα στην αντιπροσωπεία κ με ξενέρωσε λίγο.
Να υποθέσω ότι κάτω από το δάπεδο βρίσκεται περίπου 15 εκ. ύψος, ώστε να φτάσει τα 420-430 λίτρα?Οταν θες να εκμεταλλευτεις ολο το χωρο αποσκευων απλα διπλωνεις τον πατο στο πλαι.
Στην καθημερινοτητα και κατι σουπερ μαρκετ εγω ειμαι με τον διπλο πατο κανονικα.
Σε ταξιδι απλα τον βαζω στο πλαι φορτωνω και τελος.
Εμεις με 4 ατομα (2 παιδια 7.5-4.5) ειμαστε ανετοι. Ευκολα ενα σακο ο καθενας μας και μενει χωρο για αλλα πραγματα. Τωρα οπως ξερουμε στο χωρο των αποσκευων αλλος θελει μετακομιση και αλλος λιγοτερα.
Αν εχεις αναγκες για πολυ μεγαλο χωρο αποσκευων κοιτας αλλου.
Αλλη κουβεντα μετα αν εχεις μωρα, καροτσια κλπ κλπ. -
https://www.cx30talk.com/threads/cargo-dimensions.2233/
Αν μετατρέψεις τις ίντσες σε εκατοστά, είναι
39,5 = 100cm
32=80cm
20 ( μέχρι την εταζέρα)= 50cmοπότε στο περίπου είναι 400λίτρα.
Το αυτό με τον Χρήστο κάνω κι εγώ!
-
Τότε αν προσθέσουμε κ τα 10 εκ. ύψους του πάτου φτάνουμε στο νουμερο που λέει η mazda, ok.
Εχω πολύ διαβασμα το ΣΚ για να τελειωσω ολες τις σελίδες
Εχω δει αρκετα rewies για ολους τους κινητηρες, πιο πολυ μ ενδιαφερει η καταναλωση, η ποιότητα του δεν αμφισβητείται.
Mεχρι τωρα συμπεραινω ότι οι βενζινοκινητες εκδοσεις καίνε σαν 1600άρι (εχω Α4 1,6 με 7-7,5 λτ μεση κατανάλωση), ενώ προσδοκώ από το 1,8 d που δυστυχως σταμάτησε να περάγεται καταναλώσεις κοντά στο 6. Το οποίο όμως δεν ειναι mild hyvrid (όπως πχ το xceed) με ο,τι μπορει να συνεπάγεται αυτό στο μέλλον.
Στα μειον του βενζινοκινητηρα ο ΦΠ κ τα ίσως αυξημένα ασφάλιστρα. Για τα σερβις δεν ξερω αν υπάρχει διαφορά. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@paok1 said in Mazda CX-30:
Να υποθέσω ότι κάτω από το δάπεδο βρίσκεται περίπου 15 εκ. ύψος, ώστε να φτάσει τα 420-430 λίτρα?Οταν θες να εκμεταλλευτεις ολο το χωρο αποσκευων απλα διπλωνεις τον πατο στο πλαι.
Στην καθημερινοτητα και κατι σουπερ μαρκετ εγω ειμαι με τον διπλο πατο κανονικα.
Σε ταξιδι απλα τον βαζω στο πλαι φορτωνω και τελος.
Εμεις με 4 ατομα (2 παιδια 7.5-4.5) ειμαστε ανετοι. Ευκολα ενα σακο ο καθενας μας και μενει χωρο για αλλα πραγματα. Τωρα οπως ξερουμε στο χωρο των αποσκευων αλλος θελει μετακομιση και αλλος λιγοτερα.
Αν εχεις αναγκες για πολυ μεγαλο χωρο αποσκευων κοιτας αλλου.
Αλλη κουβεντα μετα αν εχεις μωρα, καροτσια κλπ κλπ.Να συμπληρώσω ότι όταν έχεις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες τον πάτο μπορείς να τον αφαιρέσεις εντελώς και το σκαλοπάτι που υπάρχει πίσω να το έχεις όρθιο. Με την παραπάνω διάταξη και την εταζέρα στην θέση της το καλοκαίρι κάναμε δεκαήμερο roadtrip 4 άτομα απροβλημάτιστα. Για περισσότερε πληροφορίες δες https://www.mazda.eu/en/scs/
-
Ναι το σκαλοπάτι βγαίνει και τελείως άμα θες ,4 βίδες είναι.
Επίσης αν βγάλεις την εταζερα καρδιζεις πάρα πολύ χώρο γιατί αν και δε του φαίνεται έχει αρκετό ύψος και μήκος προς τα πίσω ,όταν βγάλεις την εταζερα. -
Να ρωτήσω , όποιοι κάνατε παραγγελίες καινούργια μπορείτε να δώσετε μια αίσθηση αν οι 6 μισή μήνες που μου είπαν παράδοση είναι ρεαλιστικοί η να το περιμένω νωρίτερα/αργότερα? Κάτι Μ είπε ο πωλητής ότι τέλος Γενάρη εξυπηρετούνται πιο γρήγορα οι παραλαβές γιατί τότε τις στέλνουν στο εργοστάσιο. Πρακτικά δεν ξέρω τι διαφορά μπορεί να κάνει αυτό κ αν ισχύει η μου το είπε για να το πει.
Επίσης σε τι στάδια γενικά σπάει η διαδικασία χρονικά, κατασκευή μεταφορά κτλ. Κ υπάρχει ενδιάμεση ενημέρωση συνήθως? Η αγορά έγινε από autoone.
Ευχαριστώ
-
Να ρωτήσω , όποιοι κάνατε παραγγελίες καινούργια μπορείτε να δώσετε μια αίσθηση αν οι 6 μισή μήνες που μου είπαν παράδοση είναι ρεαλιστικοί η να το περιμένω νωρίτερα/αργότερα? Κάτι Μ είπε ο πωλητής ότι τέλος Γενάρη εξυπηρετούνται πιο γρήγορα οι παραλαβές γιατί τότε τις στέλνουν στο εργοστάσιο. Πρακτικά δεν ξέρω τι διαφορά μπορεί να κάνει αυτό κ αν ισχύει η μου το είπε για να το πει.
Επίσης σε τι στάδια γενικά σπάει η διαδικασία χρονικά, κατασκευή μεταφορά κτλ. Κ υπάρχει ενδιάμεση ενημέρωση συνήθως? Η αγορά έγινε από autoone.
Ευχαριστώ
Από ενημέρωση κλπ κλπ τουλάχιστον σε εμένα δεν είχε...όσες φορές είχα πάρει εγώ δεν είχαν κάποιο νέο. Αλλά στους 4.5 μήνες ήταν Ελλάδα το αυτοκίνητο. Απ' ότι φαίνεται έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις παραδόσεις. Τουλάχιστον στα Mazda που είδα μέσα εδώ(τον τελευταίο χρόνο)σε κάποια παιδιά όλοι πάνω κάτω ήμασταν στο ~5 μηνο.
-
Εντωμεταξυ ερχόμενος από off road όχημα δεν νιώθω πολύ καλά ακόμα κ χώμα να πατήσω με τα μαμα που έχω διαβάσει πως έρχεται bridgestone η toyo κ ειδικά χωρίς καν ρεζέρβα.. ήδη κοιτάω τι να βάλω κ σκέφτομαι αν τα αντικαταστήσω κατευθείαν η να περιμένω χειμώνα..
Βέβαια τέτοιο αμάξι πώς να πας κ σε λάστιχο με κλίση ελαφριά στο εκτός κ να χαλάσεις την αίσθηση του.. δύσκολη επιλογή. Είδα αυτό είναι νέο κ Μ φαίνεται ενδιαφέρον σαν λάστιχο για την περίπτωση του αυτοκινήτου καθώς φαίνεται να είναι μεταξυ all season π είναι κυρίως ασφάλτινα κ κόβονται για πλάκα σε πέτρα κ all terrain π είναι μεγάλος συμβιβασμός κ δεν αξίζει για το συγκεκριμένο αμάξι. link text
-
Νομίζω είμαστε πολλοί που περιμένουμε τεστ για το συγκεκριμένο! Ανεξάρτητα από το τι λένε στις προδιαγραφές διάρκειας, τα καθαρά ασφάλτινα all season, -πολύ καλά κατά τα άλλα- στις συνθήκες της χώρας μας "τελειώνουν" αρκετά γρήγορα.
Θα έλεγα, αν αποφασίσεις ότι σου κάνει το λάστιχο, την αλλαγή να την κάνεις αμέσως, θα στα πάρουν σε πολύ καλύτερη τιμή. Όσο για την αίσθηση, δεν νομίζω να στην χαλάσουν σε καθημερινή νορμάλ χρήση, άλλωστε δεν είναι και τόσο off η χάραξή τους. Οι διαφορές θα φαίνονται προς το όριο. -
Εντωμεταξυ ερχόμενος από off road όχημα δεν νιώθω πολύ καλά ακόμα κ χώμα να πατήσω με τα μαμα που έχω διαβάσει πως έρχεται bridgestone η toyo κ ειδικά χωρίς καν ρεζέρβα.. ήδη κοιτάω τι να βάλω κ σκέφτομαι αν τα αντικαταστήσω κατευθείαν η να περιμένω χειμώνα..
Βέβαια τέτοιο αμάξι πώς να πας κ σε λάστιχο με κλίση ελαφριά στο εκτός κ να χαλάσεις την αίσθηση του.. δύσκολη επιλογή. Είδα αυτό είναι νέο κ Μ φαίνεται ενδιαφέρον σαν λάστιχο για την περίπτωση του αυτοκινήτου καθώς φαίνεται να είναι μεταξυ all season π είναι κυρίως ασφάλτινα κ κόβονται για πλάκα σε πέτρα κ all terrain π είναι μεγάλος συμβιβασμός κ δεν αξίζει για το συγκεκριμένο αμάξι. link text
τα μονα ψιλοασφαλτινα αλλα και ψιλοχωμα, να μην σκιζονται στη πρωτη πετρα, ειναι τα λατ κρος.
αλλα σε βρεγμενο ειναι να κανεις κουτσο με δωδεκαποντες γοβιτσες -
Πιστεύω στο Mazda μέχρι cross climate φάση είναι και όχι latitude . Τα all season θα κάνουν δουλειά και στο χιόνι όπου ένα καλοκαιρινό δεν μπορεί καθόλου.
Στο χώμα είναι άλλη φάση. Τελείως διαφορετική κατάσταση. Πρέπει να κάνεις μεγάλες υποχωρήσεις στον δρόμο για να βάλεις τόσο "χωμάτινα " ελαστικά.
Μην χάσουμε και την απόλαυση του στριψιματος...
Άσε που σε 18αρες δεν βγάζει διάσταση δική μας.
Για το , Yokohama ας έρθει πρώτα και βλέπουμε.
Mazda CX-30