-
@realzeus said in Mazda CX-30:
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
@realzeus said in Mazda CX-30:
Ο νέος ΚΟΚ υποτίθεται δεν τιμωρεί το αυτοκίνητο (αφαίρεση πινακίδων)...
Υποτίθεται ότι ζητήθηκε να μην είναι τιμωρητικος ο νόμος απέναντι στο αυτοκίνητο, έχει να κάνει ομως με τον διοικητή του κάθε τμήματος.
Σε οικογένεια στην Κρήτη, που πήγαν διακοπεσ τον Αύγουστο,οι άνθρωποι,αναγκάστηκαν να βάλουν το αμαξι σε γερανό από Ηράκλειο στα Χανιά για να το γυρίσουν Πειραια.
Άστο, το έζησα!
Πήγα στο τμήμα εδώ στη Μήλο και ήταν άλλες 2 παρέες που ζητούσαν τις πινακίδες τους άκαρπα.Αν δεν έχει αναρτηθεί σε ΦΕΚ, δεν έχει ισχύ ο νέος Νόμος. Ο Δκτης δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο ισχύον Νόμος.
Το έκανε παράνομα δηλαδή ο διοικητής ,αψηφώντας την περίπτωση να ψαχτεί ο κάθε παραβάτης και να τον αναφέρει η καταγγείλει.
Μμμμμ δε νομίζω.. πρέπει να έχει ψηφιστεί ο νόμος. -
σήμερα είχα θέμα με το κλειδί. Δεν μου το διάβαζε το απόγευμα, μάλλον έπεσε λέω η μπαταρία. Πήγα να την αλλάξω, αλλά μέχρι να φτάσω από το γραφείο σπίτι, μου άναψε ξαφνικά και το Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) Warning, λέγοντας μου να το πάω για σέρβις.
Εκεί μου έκανε εντύπωση. Άλλαξα μπαταρία στο κλειδί και όταν το ξανά-άναψα δεν μου έβγαλε τίποτα.
Είδωμεν... Υπό παρακολούθηση -
Αραγμα για καθάρισμα ποδιών...
Μέχρι να γυρίσουμε από διακοπές θα έχουμε 5Κ στο κοντέρ.
Απολαυστικές διαδρομές...δεν χορταινω να το οδηγάω.
Όταν επιστρέψω θα κάνω κ ένα μικρό review. -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
σήμερα είχα θέμα με το κλειδί. Δεν μου το διάβαζε το απόγευμα, μάλλον έπεσε λέω η μπαταρία. Πήγα να την αλλάξω, αλλά μέχρι να φτάσω από το γραφείο σπίτι, μου άναψε ξαφνικά και το Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) Warning, λέγοντας μου να το πάω για σέρβις.
Εκεί μου έκανε εντύπωση. Άλλαξα μπαταρία στο κλειδί και όταν το ξανά-άναψα δεν μου έβγαλε τίποτα.
Είδωμεν... Υπό παρακολούθησηΜπορεί να χρειάζεται απλά ένα update. Μια βόλτα στην MAZDA θα βοηθούσε
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Είδωμεν... Υπό παρακολούθησηΜπορεί να χρειάζεται απλά ένα update. Μια βόλτα στην MAZDA θα βοηθούσε
προς το παρών δεν μου το ξανάκανε. Εαν το κάνει πάλι, φυσικά θα το πάω
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
προς το παρών δεν μου το ξανάκανε. Εαν το κάνει πάλι, φυσικά θα το πάω
Παλαιότερα είχε ανάψει η ένδειξη της μπαταρίας και μύνημα "πηγαίνετε το συντομότερο σε επισκευαστή". Σταμάτησα μετά από λίγο για να βάλω βενζίνη και όταν ξαναξεκίνησα καμία ένδειξη. Πήγα στην MAZDA (είχα φωτογραφίσει το μήνυμα και την ένδειξη) και έκαναν αναβάθμιση σε 3 (!) εγκεφάλους.
-
Λογικά έχει κρατήσει log με την ένδειξη/σφάλμα οπότε θα μπορούν να το δουν στο service.
-
Σήμερα έλαβα email για ανάκληση. Μοντελο Νοεμβρίου 2020.
-
Βγήκε και lift kit .Προσθέτει 3.8cm ύψος.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Βγήκε και lift kit .Προσθέτει 3.8cm ύψος.
Απο Αμερικα εννοεις τα lift kit που εχουν βγει?
Εχω δει απο 1.5 εως 2 ιντσες.
Οποιος εχει ορεξεις...
(Μην το δει ο gatoz ομως κ ποιος τον ακουει μετα) -
Τελος οι καλοκαιρινες διακοπες, οπου ευτυχησα να τις κανω με το Mazda.
Αν κ το περιμεναμε με βαση τα λογια της αντιπροσωπειας τελη Αυγουστου/αρχες Σεπτεμβρη, παραλαβαμε αρχες Ιουλιου (κ αυτο με καθυστερηση μερικων ημερων επειδη ελειπε ο πωλητης που λογικα ηθελε να μου το παραδωσει ο ιδιος). Αλλα δεν με ενοχλησε γιατι το περιμενα πολυ αργοτερα κ ηθελα να διευθετησω το θεμα με το παλιο αμαξι.Εντυπωσεις...θετικα:
Παρα πολυ ποιοτικο στο εσωτερικο του οπου κ αν πιασεις/λειτουργησεις.
Αθορυβος κινητηρας, εκπληκτικο start/stop (μονο αν το λειτουργησει καποιος θα το καταλαβει) , τιμοναρα κ κιβωτιο λες κ πιλοταρεις αμαξι για ανωμαλιες.Σε προκαλει να πας γρηγορα...οπου κ αν το πιεσα σε στροφες εντυπωσιαστηκα με το κρατημα του κ την ικανοτητα του να μην χανει την γραμμη του. Βλεπεις την στροφη, στοχευεις μουτρα/φρενα κ στην εισοδο κ στην κορυφη ειναι ακλονητο. Δεν καταλαβαινεις οτι εισαι σε αυτοκινητο 17 εκατοστων υψους. Η τετρακινηση λειτουργει υποδειγματικα κ τα φρενα οσο τα πιεσα δεν εδειξαν να πεφτουν. Βεβαια με τα παιδια μεσα δεν εκανα πολλα αλλα καποια στιγμη τωρα που στρωθηκε (καπως) ο κινητηρας θα το κυνηγησω μοναχοντας...
Απο καταναλωσεις χωρις να το προσεχω ιδιατερα ημουν στο 7.8 για αυτα τα 2800χλμ που εκανα απο την μερα που εφυγα απο Αθηνα μεχρι να ξαναγυρισω. Το μενου ειχε Ιωαννινα, Πρεβεζα, Τρικαλα, Μετσοβο κ γενικα πολυ βουνισια διαδρομη.
Στην εθνικη δεν μπορεσα να παω κατω απο 140 πουθενα οσο κ αν το προσπαθουσα...ACC στα 150 συνηθως. Τα 1800 χλμ γινανε πανω σε ΕΟ. Τα υπολοιπα επαρχιακους...
Ειδα οτι μεχρι τα 130 ειναι αστεια οικονομικο για 2λιτρο μοτερ...
Οποιος αντεχει μεχρι 130 θα παιξει μεχρι 6.5 κ αναλογως την ΕΟ , κλισεις κλπ κλπ.Ξεχασα να αναφερω οτι ο κλιματισμος (22c) δεν εκλεισε ποτε κ για κανενα λογο...
Φορτωθηκε τερματα με 3 ενηλικους κ 2 παιδια κ δεν μου ελειψε κατι απο θεμα χωρου, Ειδικα τωρα που τα παιδια δεν ειναι μωρα με ενα σακο το καθενα τους ηταν κομπλε.
(Με 3 ενηλικους ηταν μονο για 900 χλμ σε ΕΟ πηγαινε/ελα αθηνα απο Ιωαννινα γιατι καναμε κ delivery τον παππου).Μην ξεχασω τα φωτα...απλα επικα. Κανουν μερα το σκοταδι. Εναλλαγες απο μεγαλα σε μεσαια κ τουμπαλιν χωρις να ενοχλησω κανεναν κ ποτε.
Το Bose αξιζει κ με το παραπανω ειδικα αν υπαρχει κ η καταλληλη πηγη σε θεμα ποιοτητας τραγουδιων (spotify). Μην το τραβηξω κ πολυ γιατι μπορω να μιλαω ωρα για το τι μου αρεσε.
Αρνητικες εντυπωσεις:Θα ηθελα τα οργανα να εχουν περισσοτερες λειτουργιες κ υπομενου.
Δηλαδη ενα software ειναι ρε φιλε...να μην μπορεις να βαλεις καταναλωσεις ανα trip η μ.ω.τ σε διαδρομες. Για το θεο που λενε...
Εχω σπαστει με το θεμα των παραθυρων που κλειδωνω για να μην παιζουν τα μικρα πισω (κανουν κοντρες ποιος το ανεβαζει πιο γρηγορα) αλλα δεν μπορει ο/η συνοδηγος να χειριστει το δικο του. Κραξιμο απο την συζυγο...Επισης δεν εχω βρει ακομα αν μπορω να τα κλεισω με το κλειδι αν βγω εξω απο το αμαξι κ καποιο εχει μεινει ανοιχτο. Βεβαια δεν εχω ψαχτει κ παρα πολυ να πω την αληθεια...ειδα κατι βιντεο μονο γιατι το manual δεν αναφερει κατι σχετικο.
Καμια φορα νιωθω οτι τερματιζει η αναρτηση (πισω περισσοτερο) κ κανει κατι γκουπ αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Γενικα την βλεπω μαλακη κ σε συμπιεση κ επαναφορα.
Η 6η ειναι καθαρα overdrive. Σε επαρχιακο κοινως αν θες να προσπερασεις στα γρηγορα πρεπει να κατεβασεις 1-2 σχεσεις. Εεκει φαινεται η ελλειψη του turbo που θα γεμιζε απο χαμηλα κ γρηγορα (βεβαια ξερω τι πηρα απλα το αναφερω).
Καποιες φορες με το ΑΑ αν μπω στο μενου της Mazda κ ξαναγυρισω στο interface του ΑΑ μου χανει τις επιλογες στην αριστερη στηλη...κ πρεπει να κανω 2-3 κινησεις να το επαναφερω. Λογικα ειναι θεμα του AA με το συστημα αλλα ειναι σπαστικο μερικες φορες.
Πανω κατω αυτα ειναι καποια πραγματακια στα γρηγορα. Εδω ειμαστε να αναφερουμε κ αλλα καλα η ασχημα.
-
@Chrisk6 πολύ καλή αναφορά.
Στα θετικά συμφωνώ σε όλα!
Απολαυστικό στο δρόμο, είτε σε εθνική ειτε σε επαρχιακό.Στα αρνητικά δεν έχω άποψη για android auto καθώς δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου.
Οι επιλογές του μενού και των ρυθμίσεων είναι αυτό που με χαλάει κι εμένα περισσότερο.
Επίσης η 6η ιδίως σε επαρχιακό είναι για πολύ ήρεμη οδήγηση και κυρίως χωρίς κλίσεις σε υψόμετρο...
Τέλος, δυστυχώς τα παράθυρα δεν κλείνουν με το τηλεχειριστήριο.
-
Τα παράθυρα θέλουν παραμετροποίηση, πήγαινε στην αντιπροσωπία να σου ενεργοποιήσουν την δυνατότητα να τα κλείνεις με το τηλεχειριστήριο. Αποκλείεται να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα, απλά ο αντιπρόσωπος δεν ασχολήθηκε με την ενεργοποίηση της. Όταν κλειδώνεις τα παράθυρα, στα japan κλειδώνει και του συνοδηγού, το ίδιο ισχύει και σε cc, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά. Προφανώς θεωρούν ότι το κλείδωμα από τον οδηγό είναι επιλογή του να μην μπορεί κανείς άλλος να χειριστεί τα παράθυρα για χ.ψ λόγους. Η αλήθεια είναι ότι είναι άβολο.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Θα ηθελα τα οργανα να εχουν περισσοτερες λειτουργιες κ υπομενου.
Δηλαδη ενα software ειναι ρε φιλε...να μην μπορεις να βαλεις καταναλωσεις ανα trip η μ.ω.τ σε διαδρομες. Για το θεο που λενε...
Εχω σπαστει με το θεμα των παραθυρων που κλειδωνω για να μην παιζουν τα μικρα πισω (κανουν κοντρες ποιος το ανεβαζει πιο γρηγορα) αλλα δεν μπορει ο/η συνοδηγος να χειριστει το δικο του. Κραξιμο απο την συζυγο...Kλασσικά Ιαπωνικά κολλήματα/γνωρίσματα....ποτέ δεν το κατάλαβα!! Αλλά μαθαίνεις να ζεις με αυτά. Είναι 2 πράγματα που με ενόχλησαν και εμένα στην κορόλα, μαθημένος από Γερμανούς. Το ίδιο και τα φώτα που δεν ανάβουν όταν ξεκλειδώνω (νομίζω στο Μάζντα το έχουν προσέξει αυτό).
Κατά τα άλλα πταίσματα ειναι αυτά, το αυτοκίνητο σπέρνει...είναι αμαξάρα!! Το είχε ένα σε soul red στα Κύθυρα και τρέχανε τα σάλια...ειναι πανέμορφο!!
-
@nmsm2 said in Mazda CX-30:
Τα παράθυρα θέλουν παραμετροποίηση, πήγαινε στην αντιπροσωπία να σου ενεργοποιήσουν την δυνατότητα να τα κλείνεις με το τηλεχειριστήριο. Αποκλείεται να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα, απλά ο αντιπρόσωπος δεν ασχολήθηκε με την ενεργοποίηση της. Όταν κλειδώνεις τα παράθυρα, στα japan κλειδώνει και του συνοδηγού, το ίδιο ισχύει και σε cc, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά. Προφανώς θεωρούν ότι το κλείδωμα από τον οδηγό είναι επιλογή του να μην μπορεί κανείς άλλος να χειριστεί τα παράθυρα για χ.ψ λόγους. Η αλήθεια είναι ότι είναι άβολο.
Θα ρωτησω αν κ οπου εχω ψαξει/διαβασει δεν εχω βρει τιποτα.
Μονο για ανοιγμα.@fanis75 said in Mazda CX-30:
Θα ηθελα τα οργανα να εχουν περισσοτερες λειτουργιες κ υπομενου.
Εχω σπαστει με το θεμα των παραθυρων που κλειδωνω για να μην παιζουν τα μικρα πισω (κανουν κοντρες ποιος το ανεβαζει πιο γρηγορα) αλλα δεν μπορει ο/η συνοδηγος να χειριστει το δικο του. Κραξιμο απο την συζυγο...Kλασσικά Ιαπωνικά κολλήματα/γνωρίσματα....ποτέ δεν το κατάλαβα!! Αλλά μαθαίνεις να ζεις με αυτά. Είναι 2 πράγματα που με ενόχλησαν και εμένα στην κορόλα, μαθημένος από Γερμανούς. Το ίδιο και τα φώτα που δεν ανάβουν όταν ξεκλειδώνω (νομίζω στο Μάζντα το έχουν προσέξει αυτό).
Κατά τα άλλα πταίσματα ειναι αυτά, το αυτοκίνητο σπέρνει...είναι αμαξάρα!! Το είχε ένα σε soul red στα Κύθυρα και τρέχανε τα σάλια...ειναι πανέμορφο!!
Ειναι οι Ιαπωνες σε κατι θεματα...γκασμαδες!!
Δουλευω σε Ιαπωνικη εταιρια κ τους ξερω πρωτο χερι. Ηλπιζα οτι ηταν μονο οι δικοι μας ετσι κ οχι ολοι...
Ναι πολυ ωραιο κ το soul red...ασχετως αν δεν θα μπορουσα να το παρω εγω ειναι πανεμορφο. -
Το κόκκινο της ψυχής
Ούτε εμένα με φανταζομουν ποτέ με κόκκινο αμάξι αλλά μίλησαν τα θηλυκά της οικογένειας!
-
Αμαξάρα αλλά γιατί ρε φίλε τόσο φτωχό infotainment συστημα, 2023 έχουμε.
-
@jimkl-0 said in Mazda CX-30:
Αμαξάρα αλλά γιατί ρε φίλε τόσο φτωχό infotainment συστημα, 2023 έχουμε.
Γιατί είναι αυτοκίνητο όχι συστημά ψυχαγωγίας σαλονιού! Έχει τεχνολογία εκεί που μετράει. Άλλα έχουν στο σαλόνι, αφού έτσι και αλλιώς δεν κινούνται, τουλάχιστον να είναι ωραία μέσα όσο περιμένεις την οδική....χαχαχα!!
-
Χρήστο συμφωνώ με όλα τα θετικά και να ξέρεις όταν ανοίξει για τα καλά ο κινητήρας θα το απολαύσεις περισσότερο.
Απο αρνητικά για μένα σημαντικό είναι η περιορισμένη ορατότητα πίσω. Επίσης δεν είμαι σίγουρος οτι λειτουργεί σωστά το αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης. Σε 1-2 οριακές καταστάσεις δεν έκανε τίποτα. -
Χρήστο συμφωνώ με όλα τα θετικά και να ξέρεις όταν ανοίξει για τα καλά ο κινητήρας θα το απολαύσεις περισσότερο.
Απο αρνητικά για μένα σημαντικό είναι η περιορισμένη ορατότητα πίσω. Επίσης δεν είμαι σίγουρος οτι λειτουργεί σωστά το αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης. Σε 1-2 οριακές καταστάσεις δεν έκανε τίποτα.Αυτο θεωρω κ εγω.
Για το αυτοματο φρεναρισμα 2 φορες μου το εκανε.
Μια στην κηφισιας που πλησιαζα τον μπροστα χωρις να εχω κοψει ενω σταματησε σε φαναρι αυτος κ με κοκκαλωσε (θα εκοβα αλλα οντως πηγα σχετικα γρηγορα κ το συστημα αντεδρασε μην κ κοιμαμαι) κ αλλη μια με ενα σκουτερ στο χωριο που ακολουθουσε κατι προβατα (νεοι βοσκοι αυτοι) κ σταματησε να πιασει ενα αρνακι νεογεννητο κ ημουν πολυ κοντα κ παλι κοκκαλο. Κ οι 2 περιπτωσεις με λιγα χλμ βεβαια...Απλα εχω πατατηρησει οτι αν ειμαι με χλμ κ κανω ελιγμο να αποφυγω καμια λακουβα (ειδικα σε στενα με παρκαρισμενα αμαξια) την ωρα του ελιγμου που στοχευω το παρκαρισμενο μου πεταει ενδειξη κ ηχητικο BRAKE αλλα επειση τελειωνει ο ελιγμος φευγει. Με τρομαζει εκεινη την ωρα αλλα πλεον το συνηθισα...
Υ.Γ. Ενα αλλο αρνητικο αν μπορω να το πω ειναι στην ΕΟ στις καμπες, οταν το ρανταρ εντοπισει αυτοκινητο στις αλλες λωριδες (συνηθως στην διπλανη δεξια) αν κινειται πολυ πιο αργα απο εμενα με κοβει αν δεν τραβηξω τα μουτρα μου καπως αριστερα ωστε να τον ξεκεντραρω. Θελει λιγο fine tuning αυτο. Το κανω εγω χειροκινητα βεβαια οπως ειπα γιατι βλεπω στο καντραν οτι βλεπει οχημα μπροστα κ εχω τον νου μου.
Σκεψου να πας με 150 κ ο αλλος στην μεσαια με 80-100 με ποση φορα ερχεσαι...μην φαμε κανα κοκκαλωμα αριστερη λωριδα.
Mazda CX-30