-
@cirus said in Mazda CX-30:
@alex-mix said in Mazda CX-30:
Εμενα στο xceed εχει ενα ελαφρυ φωτισμο στα ποδια του οδηγου συνεχομενα αλλα οχι εντονα
το ίδιο και στα puma.
πολύ ελαφρύς γαλάζιος φωτισμός στα πόδια οδηγού , συνοδηγού και στις ποτηροθήκες
Έτσι και στο B Max..
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Ναι ρωτά το αυτό.Στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι δουλεύει ο φωτισμός στη περιοχή αυτή.Σε 3 δικά μου έτσι ήταν.
Σε άλλα νέα τους μικρούς αεραγωγούς κάτω από το τιμόνι τους έχετε προσέξει?Από τα πρώτα που πρόσεξα όταν το πήρα. Έβγαζε ωραία ζεστή στα μπούτια.
Σχετικά με τον εσωτερικό φωτισμό, έχω δει κάτι usb με φως στο Ali.
Αλλά δεν τα έχω παραγγείλει ακόμα γιατί δεν έχω βρει ακόμα usb που να μπαίνει σε αυτό μπροστά στο ταμπλό και να δίνει 2 usb, και το ένα να αναγνωρίζει το usb με την μουσική μου.
Δυστυχώς ένα διπλό usb που αγόρασα δεν αναγνώριζε το usb με τα αρχεία της μουσικής, λειτουργούσε μόνο σαν παροχή ρεύματος.Γενικά δεν αντέχω με τίποτα τα Aftermarket αλλά για στειλε κανενα link να δούμε πως είναι...
-
@kostis20 Αν γράψεις usb ambient light car θα σου βγάλει πάρα πολλά για να διαλέξεις...
-
Ναι ρωτά το αυτό.Στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι δουλεύει ο φωτισμός στη περιοχή αυτή.Σε 3 δικά μου έτσι ήταν.
Σε άλλα νέα τους μικρούς αεραγωγούς κάτω από το τιμόνι τους έχετε προσέξει?Να και μια εταιρεία που νοιάζεται για τα π@π@ρια μας
-
Καλησπέρα σε όλους. Μια προσωπική εμπειρία αναφορικά με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στο νέο μου Mazda CX-30. Όντως δίνει μια εξαιρετική αίσθηση στο κούμπωμα των σχέσεων (όπως λένε και οι περισσότεροι στο forum), ωστόσο υπάρχουν αρκετές φορές που η πρώτη δεν μπορεί καν να κουμπώσει και πρέπει να βάλεις 2η και μετά 1η σχέση για να την πάρει. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ασύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων για 1η και όπισθεν (απάντηση του τεχνικού για το θέμα) ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που αντιμετωπίζω κάτι ανάλογο και μάλιστα σε καινούργιο αυτοκίνητο. Ποια είναι η εμπειρία άλλων φίλων του forum με μηχανικό κιβώτιο; Ευχαριστώ πολύ.
-
Παίζει να μη μου έχει συμβεί ούτε μια φορά στο cx αυτό.Ουτε μια....
Ο συμπλέκτης φτάνει μέχρι το δάπεδο όταν το πατάς?Έλεγξε το πατάκι μήπως βρίσκει για αρχή...
Εντωμεταξυ δε νομίζω ότι είναι ασύγχρονες ούτε η πρώτη ούτε η όπισθεν... -
Στα πρώτα 5.000 χλμ μου έτυχε 2-3 τρεις φορές να μην πάρει την 1η. Άφηνα και πατούσα ξανά τον συμπλέκτη και όλα μια χαρά.
Έχει πολύ καιρό που δεν έχει ξανατυχει.Πόσα χλμ έχεις;
-
Και σε μενα εχει συμβει, δεν ειναι και τοσο σπανιο για την ακριβεια, εχω 20κ χιλιομετρα, πρεπει να εχει συμβει καμια δεκαρια φορες. Αφηνω τον συμπλεκτη, ξαναπροσπαθω και κουμπωνει. Ενοχλητικο παντως.
Κατα τα αλλα, σαν εμπειρια στις αλλαγες κλπ, ειναι το καλυτερο χειροκινητο που εχω δοκιμασει.
-
Παίζει να μη μου έχει συμβεί ούτε μια φορά στο cx αυτό.Ουτε μια....
Ο συμπλέκτης φτάνει μέχρι το δάπεδο όταν το πατάς?Έλεγξε το πατάκι μήπως βρίσκει για αρχή...
Εντωμεταξυ δε νομίζω ότι είναι ασύγχρονες ούτε η πρώτη ούτε η όπισθεν...Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Δεν υπάρχει θέμα με τον συμπλέκτη, εννοείται ότι πάει τέρμα. Το πρόβλημα μου το βγάζει μόνο στην 1η, όπου η διαδρομή σταματάει κάπου στη μέση (μπλοκάρει), ξαναπατάω συμπλέκτη και την παίρνει κανονικά.
Όσο για το ασύγχρονο κιβώτιο σε 1η & όπισθεν, ήταν η τοποθέτηση του τεχνικού της αντιπροσωπίας σε ερώτηση μου για το συγκεκριμένο ζήτημα (κατά λέξη: "οι συγκεκριμένες ταχύτητες δεν έχουν συγχρονιζέ"), όχι η προσωπική μου άποψη.
Το αυτοκίνητο έχει μόλις 100klm, όλα εντός πόλης. -
Εχεις ελάχιστα χιλιόμετρα ακόμα.Για περίμενε.
-
Δεν νομίζω να υπάρχει κιβώτιο σε αυτοκίνητο κ μοτοσυκλέτα όσο κορυφαίο κ να είναι να μην κάνει καμία κονξα κάποια στιγμή.
Καμιά φορά είναι κ το timing στο κούμπωμα κ αν είσαι λίγο εν κινήσει η να χρειαστεί να πατήσεις κ να αφήσεις συμπλέκτη.
Αν είχε πρόβλημα θα έκανε μπαμ κ αλλού.Τώρα με 100χλμ δεν έχει προλάβει να δουλέψει καθόλου.
Βάλτε κ καμιά φωτό όσο παραλαμβάνετε...έτσι για το μάτι.
Να περνάει ευκολότερα ο χρόνος αναμονής κ για εμάς που έχουμε κάνα 4 μηνό ακόμα... -
Σε άλλα νέα πέρασα από το συνεργείο στη Μεταμόρφωση.Ενταξει δεν ξαναπάω άλλου...Καμία σχέση με το απρόσωπο κεντρικό στη Γλυφάδα που φτιάχνουν από Citroen μεχρι Opel...
Γεμάτο Mazda μέσα ...
Παρήγγειλα και τα γνήσια πατάκια γιατί αυτά που είχε μέσα τρύπησαν! Στους 15 μήνες. -
Σε άλλα νέα πέρασα από το συνεργείο στη Μεταμόρφωση.Ενταξει δεν ξαναπάω άλλου...Καμία σχέση με το απρόσωπο κεντρικό στη Γλυφάδα που φτιάχνουν από Citroen μεχρι Opel...
Γεμάτο Mazda μέσα ...
Παρήγγειλα και τα γνήσια πατάκια γιατί αυτά που είχε μέσα τρύπησαν! Στους 15 μήνες.Δυστυχώς το Miata service είναι μακριά για εμένα. Αύριο θα πάω στον Επιτροπίδη. Τα πατάκια που κάνουν δώρο είναι μετριότατα και πήρα με την αγορά τα ελαστικά όπως και για τον χώρο αποσκευών. Πολύ στιβαρά και ποιοτικά με βασικό προτέρημα, τα πλένεις με το λάστιχο κι είναι πεντακάθαρα
-
@pit-1 said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα σε όλους. Μια προσωπική εμπειρία αναφορικά με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στο νέο μου Mazda CX-30. Όντως δίνει μια εξαιρετική αίσθηση στο κούμπωμα των σχέσεων (όπως λένε και οι περισσότεροι στο forum), ωστόσο υπάρχουν αρκετές φορές που η πρώτη δεν μπορεί καν να κουμπώσει και πρέπει να βάλεις 2η και μετά 1η σχέση για να την πάρει. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ασύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων για 1η και όπισθεν (απάντηση του τεχνικού για το θέμα) ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που αντιμετωπίζω κάτι ανάλογο και μάλιστα σε καινούργιο αυτοκίνητο. Ποια είναι η εμπειρία άλλων φίλων του forum με μηχανικό κιβώτιο; Ευχαριστώ πολύ.
A δεν έκανα εγώ πατάτα δλδ! Πριν λίγα βράδια έπαθα το ίδιο στο MX-5, δεν κούμπωνε η πρώτη, ευτυχώς που ήμουν με ένα φιλο και μου είπε κατι τέτοιο με τη δευτέρα, δε θυμάμαι ακριβώς αλλά τα καταφέραμε. Μια φορά μου το έχει κάνει μόνο αλλά δεν ήταν και πολύ ευχάριστο, ειδικά όταν σου κορνάρουν από πίσω οι καυλόγκαζοι με το Σταρλετάκι 30ετίας πχ.
-
Πέρασα τα 20.000Κμ και δεν μου το έχει κάνει ποτέ.
Καλό θα είναι να περιμένεις μερικά Κμ πριν κάνεις οτιδήποτε.
Η αίσθηση δε όπως πολύ καλά λες είναι εξαιρετική. -
Καλησπέρα, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω στο δικό μου από την 1η ημέρα, το αυτοκίνητο έχει κλείσει 2 χρόνια και 22.000χλμ και το πρόβλημα υπάρχει χωρίς να έχουν μπορέσει να το αναπαράγουν στο service για να το διορθώσουν. Ευτυχώς συμβαίνει 1 φορά στις 100 αλλαγές ταχύτητας οπότε το έχω συνηθίσει και δεν μου φαίνεται περίεργο...
-
Μιας και δεν έχω cx-30 και αν κατάλαβα καλά, αυτό το σκάλωμα που περιγράφετε συμβαίνει γενικότερα στα manual κιβώτια ακόμα και στα "καλά". Θα το έλεγα περισσότερο feature παρά ελάττωμα
Σε όλα τα αμάξια λοιπόν με το που θα νιώσω ότι ζορίζεται να μπεί η πρώτη ή και η όπισθεν, βάζω πρώτα την τρίτη(μου έρχεται πιο φυσικό και εύκολο) και μετά κουμπώνουν όλες σαν βούτυρο.
-
@mastoras78 said in Mazda CX-30:
Μιας και δεν έχω cx-30 και αν κατάλαβα καλά, αυτό το σκάλωμα που περιγράφετε συμβαίνει γενικότερα στα manual κιβώτια ακόμα και στα "καλά". Θα το έλεγα περισσότερο feature παρά ελάττωμα
Σε όλα τα αμάξια λοιπόν με το που θα νιώσω ότι ζορίζεται να μπεί η πρώτη ή και η όπισθεν, βάζω πρώτα την τρίτη(μου έρχεται πιο φυσικό και εύκολο) και μετά κουμπώνουν όλες σαν βούτυρο.
Όντως!
Και εγώ ενστικτωδώς το κάνω πάντα στα χειροκίνητα όταν κολλάει η πρώτη ή η όπισθεν που είναι δίπλα στην πρώτη.
Είναι όντως πιο φυσικό και πάει πιο έυκολα το χέρι δίπλα , στην τρίτη , και πραγματικά μετά και η όπισθεν και η πρώτη κουμπώνουν αμέσως!
Με δευτέρα δεν πετυχαίνει πάντα είχα παρατηρήσει. -
Στο δικό μου εμφανίζεται μόνο όταν από στάση βάζω πρώτη και συνήθως αφήνω συμπλέκτη στιγμιαία, τον πατάω ξανά και μπαίνει ή με πατημένο συμπλέκτη επιστρέφω σε νεκρά και προσπαθώ ξανά.
Και στις δύο περιπτώσεις μπαίνει αμέσως η ταχύτητα, το θέμα είναι γιατί γίνεται αυτό, σε κανένα άλλο αυτοκίνητο μου δεν είχα συναντήσει κάτι τέτοιο. -
Σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα και έχω, πολλές φορές συνέβαινε και συμβαίνει.
Τεχνικά, παίζει ρόλο αν έχει συγχρονιζέ, αν έχει μονό συγχρονιζέ, (όλα αυτά για την πρώτη, γιατί η όπισθεν δεν έχει), πόσο "σφιχτά" είναι τα γρανάζια.Δεν είναι πρόβλημα, πέρα από τα υπόλοιπα που σωστά κάνετε, μπορείτε την ώρα που με πατημένο συμπλέκτη δεν μπαίνει η πρώτη ή η όπισθεν, να αφήσετε το αυτοκίνητο να ρολάρει ελάχιστα και μετά θα μπει εύκολα.
Mazda CX-30