-
Πολύ μπροστά το cx30 και σε design και σε ποιότητα, ηχομόνωση και από το suzuki και από τη corolla cross.Βασικά δεν υπάρχει επαφή.
Επίσης το cx 30 στρίβει και κινείται στο δρόμο και στον αυτοκινητόδρομο σχεδόν σαν κανονικό χαμηλό επιβατικό οπότε επίσης δε ξέρω αν μπορούν τα αλλά δύο να κινηθούν έτσι. Δηλαδή στα 150 -160 δεν ακούς τίποτα. Υποστροφή απλά δεν έρχεται ποτέ.
Οσο για εκτός δρόμου και τη τετρακίνηση δες εδώ απο το 6:00 και μετά.
Youtube Video -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@lap said in Mazda CX-30:
Το είδα από κοντά.
Ένα κλικ καλύτερο/μεγαλύτερο εσωτερικά του Vitara αλλά κ πάλι δείχνει τουλάχιστον 5-6 χρόνια πίσω. Εξωτερικά δεν μου αρέσει κ με strong hybrid πάει ψηλά για αυτά που δίνει (κατά την γνώμη μου).
Εμφανισιακά το Vitara πολύ καλύτερο. Αλλά κ αυτό 295λτ πίσω στην strong hybrid? Καντά τουλάχιστον 350-380 . Μπορεί να ξεπερνούσα κ το outdated εσωτερικό.Καθώς είχα και τα 2 back to back, απο S-Cross σε CX-30, συμφωνώ οτι το σουζούκι είναι απίστευτα φιλότιμο, με πολύ ωραία μηχανή (1.4), αλλά πραγματικά στον δρόμο, στον εξοπλισμό και στην ποιότητα (απο ηχομόνωση μέχρι τις απολήξεις των εξατμίσεων) δεν συγκρίνονται.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Πολύ μπροστά το cx30 και σε design και σε ποιότητα, ηχομόνωση και από το suzuki και από τη corolla cross.Βασικά δεν υπάρχει επαφή.
Επίσης το cx 30 στρίβει και κινείται στο δρόμο και στον αυτοκινητόδρομο σχεδόν σαν κανονικό χαμηλό επιβατικό οπότε επίσης δε ξέρω αν μπορούν τα αλλά δύο να κινηθούν έτσι. Δηλαδή στα 150 -160 δεν ακούς τίποτα. Υποστροφή απλά δεν έρχεται ποτέ.
Οσο για εκτός δρόμου και τη τετρακίνηση δες εδώ απο το 6:00 και μετά.
Youtube VideoΕχω δει οτι video υπαρχει (περιπου) στο σωληνα σχετικα με το 4κινητο κομματι της υποθεσης κ δειχνει αρκετα καλο γι αυτο που ειναι.
Ειπαμε δεν ειναι κατσικι ουτε θα ζητησω extreme καταστασεις.
Απλα με 17.5 εκατοστα αποσταση μου κανει εντυπωση πως ειναι καλυτερο απο το CC ενω εχει 16 το Toyota. Παιζουν πολλα βεβαια κατασκευαστικα αλλα με χαλασε το ποσο απλο ηταν το CC στα λεφτα που ζηταει.@spiros75 said in Mazda CX-30:
@lap said in Mazda CX-30:
Το είδα από κοντά.
Ένα κλικ καλύτερο/μεγαλύτερο εσωτερικά του Vitara αλλά κ πάλι δείχνει τουλάχιστον 5-6 χρόνια πίσω. Εξωτερικά δεν μου αρέσει κ με strong hybrid πάει ψηλά για αυτά που δίνει (κατά την γνώμη μου).
Εμφανισιακά το Vitara πολύ καλύτερο. Αλλά κ αυτό 295λτ πίσω στην strong hybrid? Καντά τουλάχιστον 350-380 . Μπορεί να ξεπερνούσα κ το outdated εσωτερικό.Καθώς είχα και τα 2 back to back, απο S-Cross σε CX-30, συμφωνώ οτι το σουζούκι είναι απίστευτα φιλότιμο, με πολύ ωραία μηχανή (1.4), αλλά πραγματικά στον δρόμο, στον εξοπλισμό και στην ποιότητα (απο ηχομόνωση μέχρι τις απολήξεις των εξατμίσεων) δεν συγκρίνονται.
Απο χωρους (λογω 2 παιδιων) ειστε ικανοποιημενοι?
Ταξιδι με 140-150 καιει νορμαλ η οτι μπορει?
Εντος Αθηνων δεν θα κανει τοοοσα πολλα χλμ οσο εκτος στην Εθνικη.
Μεχρι το Σαββατο θα εχω παει Autoone... -
@chrisk6 Εγω στην εθνική κινούμαι με το acc από 137 εως 147 και με αρκετή πόλη (Αθήνα) είμαι στο 7,6.Αρκετές φορές βέβαια χτυπάω και κόφτες.
Δυο παιδιά εχω και εγώ ο γιος είναι 1,73 m ύψος και κάθεται πίσω .Δεν έχουμε πρόβλημα.
Σε ταξίδια πάνω των 5 ημερών βγάζω την εταζέρα από το πορτ μπαγκαζ. -
Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνοντας αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία κοίταξα το Corolla Cross με το σκεπτικό του 4κινητου κ λόγω υβριδικού. Βέβαια βλέποντας το στην έκθεση δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαθηκα από την ποιότητα που έβγαζε δεδομένου του ποσού (34-36Κ μεταξύ active/style).
Mου έχει κολλήσει το CX-30 που στο X μοτέρ με χειροκίνητο βγαίνει στα 35.5 αλλά στα χαρτιά με ποοολυ καλύτερο εξοπλισμό. Δεν έχω ιδέα για χρόνους παράδοσης κ λέω να πεταχτω μια στην autoone.Καλύτερο αυτοκίνητο το CX-30, αλλά να το πάρεις με αυτόματο. Επίσης να ξέρεις ότι είναι λιγο πιο αργό και επίσης λόγο ημιάκαμπτου πίσω, δεν έχει τόσο καλή ποιότητα κύλισης όσο η CC, ενίοτε κοπανάει.
-
Ε δε κοπανάει καθόλου. Ειδικά πίσω. Αν κοπανήσει κάπου θα είναι μπροστά σε πολύ μεγάλες και εγκάρσιες ανωμαλίες.Τον ημιακμπτο θα το καταλάβεις μόνο αν βρεις ανωμαλία πάνω σε στροφη και α κινείσαι με πάνω απο 80 χαω. Τότε νιώθεις απλά να κινείται μονοκόμματα ο πίσω άξονας αλλά δε σε επηρεάζει κάπου.
Επίσης προτείνω χειροκίνητο με κλειστά ματια.
@Chrisk6 Δεν είναι και λίγο 1,5 cm.Επίσης η ηλεκτρική τετρακίνηση σίγουρα υστερει απο τη παραδοσιακή με αξονα του cx. -
Εμενα ακομα στα καθισματακια οποτε ειμαστε οκ.
Δεν σκοπευω να φιλοξενησω κ πολυ ψηλους συνεπιβατες.
Τα τρομερα γκαζια δεν με συγκινουν στα αμαξια.
Απλα να ταξιδευει σωστα κ να μπορει να κρατησει μια ταχυτητα σχετικα υψηλη χωρις να λυσσαει. Παω συχνα Γιαννενα κ αυτη η Ιονια δεν παλευεται με κατω απο 140.
Θα ηθελα τα διπλα ψαλιδια να πω την αληθεια μου αλλα διαβαζω καλα λογια κ για τον αξονα πισω.
Μαλλον θα παω για χειροκινητο...φευγει ενα 3Κ το αυτοματο.
Θα με βαλει να πουλησω τη μοτοσυκλετα κ το σκουτερ η γυναικα αν ξεφυγουμε πολυ...
Ηδη εβαλα 4κινηση κ το καλο μοτερ. -
Πάντως το αυτόματο που έχει είναι απ τα πιο ποιοτικά και αξιόπιστα και πολύ πιο χρήσιμο απ την τετρακίνηση σε τέτοιου χαρακτήρα αυτοκίνητο. Ακόμη και σε χωματόδρομο είναι πιο χρήσιμος ο μετατροπέας ροπής, εφόσον θα χεις ασφάλτινα ελαστικά.
-
Απλα να ταξιδευει σωστα κ να μπορει να κρατησει μια ταχυτητα σχετικα υψηλη χωρις να λυσσαει. Παω συχνα Γιαννενα κ αυτη η Ιονια δεν παλευεται με κατω απο 140.
Θα ηθελα τα διπλα ψαλιδια να πω την αληθεια μου αλλα διαβαζω καλα λογια κ για τον αξονα πισω.
Θα με βαλει να πουλησω τη μοτοσυκλετα κ το σκουτερ η γυναικα αν ξεφυγουμε πολυ...
Ηδη εβαλα 4κινηση κ το καλο μοτερ.Αν πουλησεις τη μηχανη (για το αυτοματο κιβωτιο) δε προκειται να ξαναπάρεις. Στα mazda το σαζμαν ειναι απόλαυση
-
@piliourits said in Mazda CX-30:
Πάντως το αυτόματο που έχει είναι απ τα πιο ποιοτικά και αξιόπιστα και πολύ πιο χρήσιμο απ την τετρακίνηση σε τέτοιου χαρακτήρα αυτοκίνητο. Ακόμη και σε χωματόδρομο είναι πιο χρήσιμος ο μετατροπέας ροπής, εφόσον θα χεις ασφάλτινα ελαστικά.
Προσωπικη αποψη ειναι οτι απο την στιγμη που παω να παρω crossover το να μην εχω 4κινηση ειναι λαθος. Σιγουρα με το αυτοματο ξεχνας τον επιλογεα μια κ καλη σε ολα.
@dimitrioskosmas said in Mazda CX-30:
Ηδη εβαλα 4κινηση κ το καλο μοτερ.Αν πουλησεις τη μηχανη (για το αυτοματο κιβωτιο) δε προκειται να ξαναπάρεις. Στα mazda το σαζμαν ειναι απόλαυση
Ναι το ξερω.
Παιρνω βολτες του κουμπαρου το RX-8...Αλλο πραγμα τα κιβωτια της Mazda.
Η μεγαλη δεν φευγει για κανενα λογο... -
Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνοντας αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία κοίταξα το Corolla Cross με το σκεπτικό του 4κινητου κ λόγω υβριδικού. Βέβαια βλέποντας το στην έκθεση δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαθηκα από την ποιότητα που έβγαζε δεδομένου του ποσού (34-36Κ μεταξύ active/style).
Mου έχει κολλήσει το CX-30 που στο X μοτέρ με χειροκίνητο βγαίνει στα 35.5 αλλά στα χαρτιά με ποοολυ καλύτερο εξοπλισμό. Δεν έχω ιδέα για χρόνους παράδοσης κ λέω να πεταχτω μια στην autoone.
Το 4κινητο της Mazda μου φάνηκε πολύ πιο σοβαρό από της Toyota. Αν κάνω λάθος διορθώσετε με.
Όχι ότι σκαρφαλώνω τα βουνά αλλά αν πάω κάπου με τα πιτσιρίκια (χιόνια/παραλίες) να υπάρχει μια 4 κίνηση που να κάνει σχετική δουλειά. Έχετε δουλέψει οι κάτοχοι την 4κινηση ? Πώς σας έχει φανεί?
Να σημειώσω ότι επειδή μεγάλωσα με 323 έμαθα να οδηγώ κ ακόμα υπάρχει ζωντανό στο χωριό σαν εργάτης δεν είμαι τόσο αμερόληπτος μεταξύ των 2.
ΥΓ Σχετικά με το υβριδικό επειδή μετακινουμε με μοτοσυκλέτα εγώ κ η γυναίκα δουλεύει κέντρο κ πάει με ΜΜΜ σκέφτομαι να το κάψω γιατί στα ταξίδια χωριο (Γιάννενα/Εύβοια) πόσο να βοήθησει το EV mode? Πάλι σε 2λιτρο θα παίξω μοτέρ κ στις 2 περιπτώσεις.
Σορυ αν κούρασα...Σε χιόνι, πάγο (με σύνεση), λάσπη, άμμο, βότσαλο αλλά και σε ανηφορικούς ιδιαίτερα κακοτράχαλους δρόμους έχω κινηθεί απροβλημάτιστα. Επίσης και σε γρήγορους στριφτερούς επαρχιακούς δρόμους αντιλαμβάνεσαι ότι γατζώνει το αυτοκίνητο καθώς το G vectoring συνεργάζεται με το AWD. Τέλος στον αυτοκινητόδρομο, στέλνει 5% στους πίσω τροχούς για ευθυβολία. Βεβαίως δεν είναι κατσίκι, αλλά σε σχέση με Qashqai J10 4WD έχει σαφώς πιο άμεση εμπλοκή. Δες και παρακάτω:
https://www.4troxoi.gr/sites/default/files/Τεχνικά χαρακτηριστικά Mazda CX-30 IPM1 2021- SkyactivG122 %26 SkyactivX186.pdf
Youtube Video -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα σε όλους.
Mου έχει κολλήσει το CX-30 που στο X μοτέρ με χειροκίνητο βγαίνει στα 35.5 αλλά στα χαρτιά με ποοολυ καλύτερο εξοπλισμό. Δεν έχω ιδέα για χρόνους παράδοσης κ λέω να πεταχτω μια στην autoone.
Το 4κινητο της Mazda μου φάνηκε πολύ πιο σοβαρό από της Toyota. Αν κάνω λάθος διορθώσετε με.
Όχι ότι σκαρφαλώνω τα βουνά αλλά αν πάω κάπου με τα πιτσιρίκια (χιόνια/παραλίες) να υπάρχει μια 4 κίνηση που να κάνει σχετική δουλειά. Έχετε δουλέψει οι κάτοχοι την 4κινηση ? Πώς σας έχει φανεί?
Να σημειώσω ότι επειδή μεγάλωσα με 323 έμαθα να οδηγώ κ ακόμα υπάρχει ζωντανό στο χωριό σαν εργάτης δεν είμαι τόσο αμερόληπτος μεταξύ των 2.
ΥΓ Σχετικά με το υβριδικό επειδή μετακινουμε με μοτοσυκλέτα εγώ κ η γυναίκα δουλεύει κέντρο κ πάει με ΜΜΜ σκέφτομαι να το κάψω γιατί στα ταξίδια χωριο (Γιάννενα/Εύβοια) πόσο να βοήθησει το EV mode? Πάλι σε 2λιτρο θα παίξω μοτέρ κ στις 2 περιπτώσεις.
Σορυ αν κούρασα...Σε χιόνι, πάγο (με σύνεση), λάσπη, άμμο, βότσαλο αλλά και σε ανηφορικούς ιδιαίτερα κακοτράχαλους δρόμους έχω κινηθεί απροβλημάτιστα. Επίσης και σε γρήγορους στριφτερούς επαρχιακούς δρόμους αντιλαμβάνεσαι ότι γατζώνει το αυτοκίνητο καθώς το G vectoring συνεργάζεται με το AWD. Τέλος στον αυτοκινητόδρομο, στέλνει 5% στους πίσω τροχούς για ευθυβολία. Βεβαίως δεν είναι κατσίκι, αλλά σε σχέση με Qashqai J10 4WD έχει σαφώς πιο άμεση εμπλοκή. Δες και παρακάτω:
https://www.4troxoi.gr/sites/default/files/Τεχνικά χαρακτηριστικά Mazda CX-30 IPM1 2021- SkyactivG122 %26 SkyactivX186.pdf
Youtube VideoΓι αυτο μιλαμε τωρα. Να μπορεις να πας σε 2-3 δρομους με καποιο βαθμο δυσκολιας που ενα μπροστοκινητο θα παιδευοταν εως κ θα σε αφηνε.
Αλλη ασφαλεια θα νιωθω να παω βουνο με χιονια με τα παιδια με ενα 4κινητο κ ενα ελαστικο 4 εποχων παρα χωρις τετρακινηση. Αναλογως χωμα κλπ κλπ.
Στα συν κ η τρομερη ασφαλεια κ η βαθμολογια του.
Οχι οτι το CC δεν ειναι επισης αλλα το CX-30 εκανε απιστευτα νουμερα. -
Ηδη εβαλα 4κινηση κ το καλο μοτερ.ΚΑΙ μηχανή, ΚΑΙ scooter, ΚΑΙ CX30 τετρακουνα!? Ποιός είσαι βρε άνθρωπε!
Τι έχεις από δίκυκλα;
Εγώ είμαι τελείως υπέρ manual αν σε βοηθάει αυτό, αλλά αν εσύ ΔΕΝ είσαι, μήπως πιέσεις λίγο την κατάσταση και πας για τα πάντα - όλα και τέλος..
Ποια έκδοση παίρνεις και πόσο τελικό ποσό; Καμία προσφορά/δώρα κάνουν;
-
Εγώ προτείνω τετρακίνητο και χειροκίνητο. Αν μπορείς να βάλεις και το Bose...
To αυτόματο δε με ενθουσιασε ειδικά υπο πίεση.Η τετρακίνηση είναι όλα τα λεφτα και επιδρά θετικά και στην οδική συμπεριφορά και στην ασφαλτο.Περυσι στα πολλά χιονια στην Αττική δεν εβαλα πουθενα τις κάλτσες... -
@dublin said in Mazda CX-30:
Ηδη εβαλα 4κινηση κ το καλο μοτερ.ΚΑΙ μηχανή, ΚΑΙ scooter, ΚΑΙ CX30 τετρακουνα!? Ποιός είσαι βρε άνθρωπε!
Τι έχεις από δίκυκλα;
Εγώ είμαι τελείως υπέρ manual αν σε βοηθάει αυτό, αλλά αν εσύ ΔΕΝ είσαι, μήπως πιέσεις λίγο την κατάσταση και πας για τα πάντα - όλα και τέλος..
Ποια έκδοση παίρνεις και πόσο τελικό ποσό; Καμία προσφορά/δώρα κάνουν;
Θα παω μεχρι αυριο κατω να μιλησω απο κοντα να παρω την προσφορα στο χερι.
Βλεπω παντως την homura με μοτερ Χ κ χειροκινητη 4 κινηση στα 35.5.
Εμενα μου αρεσει το χειροκινητο κ επειδη δεν κανω commuting με το αμαξι δεν εχω τοσο θεμα να πω 1η-2α νεκρα τι ταλαιπωρια.Μοτο εχω ενα Gsxr 1000 κ ενα (μπανιερο) Beverly 350.
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Εγώ προτείνω τετρακίνητο και χειροκίνητο. Αν μπορείς να βάλεις και το Bose...
To αυτόματο δε με ενθουσιασε ειδικά υπο πίεση.Η τετρακίνηση είναι όλα τα λεφτα και επιδρά θετικά και στην οδική συμπεριφορά και στην ασφαλτο.Περυσι στα πολλά χιονια στην Αττική δεν εβαλα πουθενα τις κάλτσες...Εκει παω κ εγω απ οτι βλεπω.
Τωρα για το Bose δεν ξερω... -
μαζντα και εγω που εχω σιχαθει τα αυτοματα, θα επαιρνα χερατο.
τετρακινηση θα επαιρνα επισης.
η οποια ειναι καλυτερη της ψψ που ειναι ντιπ γτπ
οχι οτι στο ματσουντα ειναι για εκτος, μην εχετε ελπιδες για το παραμικρο.
εκει #mono_vitara
ομως για εντος και καμμια γλιτσα μπορει να σωθουν ζωες. -
Τωρα για το Bose δεν ξερω...
Απλά εκπληκτικό σε πολύ καλή τιμή. Η διαφορά από το απλό ηχοσύστημα, χαοτική ειδικά αν είσαι audiophile
-
Απλά εκπληκτικό σε πολύ καλή τιμή. Η διαφορά από το απλό ηχοσύστημα, χαοτική ειδικά αν είσαι audiophile
Δεν εχω ιδεα απο θεμα τιμης.
Νταξει τοσο audiophile δεν με λεω... -
Υπάρχει κάποιος κάτοχος με 16αρα ζάντα;
Σκέφτομαι μόλις πιάσω 20κ χλμ να αλλάξω λάστιχα και να πάω σε 4 εποχών.
Τα toyo proxes που φοράει μια χαρά μου φαίνονται αλλά προτιμώ να έχω 4 εποχών στο awd.Μήπως θα είναι και καλύτερα να πάω σε 16αρα ζάντα;
-
Δεν εχω ιδεα απο θεμα τιμης.
Νταξει τοσο audiophile δεν με λεω...
Mazda CX-30