-
Οδηγώ από το 1993, δεν έχω κάνει ποτέ rotation ελαστικών....αχαχα!! Μάλλον ήρθε η ώρα να το σκεφτώ στην επόμενη αλλαγή (τώρα δεν κάνω στα Ecopia είναι για πέταμα όπως και να έχει).
-
Ούτε εγώ έχω κάνει ποτέ.Ειδικα τώρα με το leasing δεν υπάρχει περίπτωση...
-
Κάποια λίγα σοβαρά σέρβις κάνουν από μόνοι τους εναλλαγή. Τουλάχιστον πρίν χρόνια στη Suzuki σε 4κινητο αμάξι, που στο σέρβις έκαναν και σοβαρό έλεγχο από κάτω το αμάξι, διαφορικό κλπ.
Σέρβις το οποίο έκανε από λίπανση στα λάστιχα της πόρτας μέχρι τα πιτσιλιστηρια στο παρμπρίζ. Πόσα τέτοια υπάρχουν, δεν ξέρω... -
@piliourits said in Mazda CX-30:
Κάποια λίγα σοβαρά σέρβις κάνουν από μόνοι τους εναλλαγή.
Βεβαίως, η σωστή εναλλαγή σημαίνει ζυγοστάθμιση σε όλους τους τροχούς. Τα περισσότερα βουλκανιζατέρ, κάνουν ζυγοστάθμιση μόνο στους τροχούς που θα τοποθετηθούν στον εμπρόσθιο άξονα
-
Υποτίθεται πως κυκλοφορείς με ζυγοσταθμημένους τροχούς και πριν το μπρος-πίσω και δεν θα υπάρχει λόγος να γίνει εκ νέου ζυγοστάθμιση.
Πρέπει να είναι κάποιος πολύ αλμπάνης για να μην ζυγοσταθμίσει κάθε τροχό όταν του περάσει λάστιχα. -
Προφανώς η τοποθέτηση νέων ελαστικών περιλαμβάνει ζυγοστάθμιση. Με τα χλμ όμως είναι πιθανό να χρειάζεται εκ νέου ζυγοστάθμιση. Για αυτό τον λόγο, πρώτα μετρούν το ζαντολάστιχο ως έχει για να ελέγξουν εάν χρειάζεται ζυγοστάθμιση και εαν αυτό απαιτείται, βγάζουν τα υφιστάμενα βαρίδια, κάνουν εκ νέου μέτρηση και τοποθετούν τα νέα βαρίδια σύμφωνα (θέση, βάρος) με την υπόδειξη του μηχανήματος
-
Το πιο σύνηθες φαινόμενο του "μπροστά -πισω" (για τα ελαστικά αναφέρομαι..... ), είναι η ανάγκη για ευθυγράμμιση.
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Τα περισσότερα βουλκανιζατέρ, κάνουν ζυγοστάθμιση μόνο στους τροχούς που θα τοποθετηθούν στον εμπρόσθιο άξονα
Κανείς σοβαρός μάστορας δεν κάνει κάτι τέτοιο.
-
Συμπλήρωσα αισίως 11.000Km και χρειάστηκε να συμπληρώσω 300ml λάδι.
Το manual αναφέρει κατανάλωση λαδιού έως 800ml/1.000Km
(It is normal for all engines to consume engine oil under normal driving conditions.
Engine oil consumption may be as high as 0.8 L/1,000 km)Παραλειπόμενο: Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Μπρατισλάβα οπότε πήγα στην εδώ αντιπροσωπία να αγοράσω το λάδι το οποίο μου χρέωσε 19,9€/1L !!!
Τζάμπα πράμα.... αν το ήξερα θα συμπλήρωνα με μπίρα την οποία στο κέντρο την σερβίρουν 2€!!! -
Έχει μπυράκλες εκεί! Δοκίμασε μια τσέχικη Cerna Hora!
-
@ivank said in Mazda CX-30:
(It is normal for all engines to consume engine oil under normal driving conditions.
Engine oil consumption may be as high as 0.8 L/1,000 km)Παραλειπόμενο: Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Μπρατισλάβα οπότε πήγα στην εδώ αντιπροσωπία να αγοράσω το λάδι το οποίο μου χρέωσε 19,9€/1L !!!
Τζάμπα πράμα.... αν το ήξερα θα συμπλήρωνα με μπίρα την οποία στο κέντρο την σερβίρουν 2€!!!Καλο ειναι να αλλαξεις λαδια πλεον μετα απο 11,000χλμ
0-20 σου εδωσαν ? -
Τζάμπα πράμα.... αν το ήξερα θα συμπλήρωνα με μπίρα την οποία στο κέντρο την σερβίρουν 2€!!!τα είχες ελέγξει όλο αυτό το διάστημα;
Γιατί εμένα από την αρχή δεν ήταν εντελώς γεμάτος ο δείκτης. -
Παραλειπόμενο: Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Μπρατισλάβα
Ωραίο ταξίδι! Όταν επιστρέψεις και θες, κάνε μια περιγραφή του roadtrip!
Οι πληροφορίες κίνησης στην πλοήγηση, λειτουργούν στην Σλοβακία;
-
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
Τζάμπα πράμα.... αν το ήξερα θα συμπλήρωνα με μπίρα την οποία στο κέντρο την σερβίρουν 2€!!!Καλο ειναι να αλλαξεις λαδια πλεον μετα απο 11,000χλμ
0-20 σου εδωσαν ?Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνω το road trip και στις 12.500Km θα τα αλλάξω.
Ζήτησα και έβαλα αυτά που προβλέπονται Supra X 0W-20 -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Τζάμπα πράμα.... αν το ήξερα θα συμπλήρωνα με μπίρα την οποία στο κέντρο την σερβίρουν 2€!!!τα είχες ελέγξει όλο αυτό το διάστημα;
Γιατί εμένα από την αρχή δεν ήταν εντελώς γεμάτος ο δείκτης.Τα έλεγξα. Η απώλεια ήταν σταδιακή.
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Παραλειπόμενο: Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Μπρατισλάβα
Ωραίο ταξίδι! Όταν επιστρέψεις και θες, κάνε μια περιγραφή του roadtrip!
Οι πληροφορίες κίνησης στην πλοήγηση, λειτουργούν στην Σλοβακία;
Όχι δεν λειτουργούν.
Αλλά ανοίγεις πληγές.
Και αυτό γιατί ενώ η πλοήγηση είναι εξαιρετικά ποιοτική και το λέω με πλήρη γνώση των πραγμάτων ως χρήστης εδώ και πολλά χρόνια συστημάτων της Garmin, ο πλοηγός της Mazda είναι δυσλειτουργικός και αυτό οφείλετε στην έλλειψη οθόνης αφής.
Αν και προσπάθησα με διάφορους τρόπους να παρακάμψω το πρόβλημα (προσθήκη στα αγαπημένα μέσω επαφών κ διευθύνσεων, android auto κλπ) δυστυχώς με ζόρισε πολύ.
Δεν μπόρεσα εν ολίγοις να κάνω πριν την αναχώρηση μου ένα πλάνο των διαδρομών μου (Α!!! ρε Garmin BaseCamp) -
Το ότι δεν επιτρέπει να πατάς οθόνες καθ' οδόν είναι σωστό όμως.
-
ερώτηση
Τα παράθυρα κλείνουν από το κλειδί; Αν ναι με ποιο τρόπο;
-
ερώτηση
Η λογική λέει με διπλό πάτημα και κράτημα του κουμπιού που κλειδώνει ή με μόνο παρατεταμένο πάτημα του ίδιου κουμπιού..σε ευρωπαιους κατασκευαστές αυτές οι επιλογές παίζουν…το manual του αυτοκινήτου θα ανέφερε με σιγουριά τον τρόπο…ρίξε μια μάτια εκεί
-
ερώτηση
Δεν γίνεται...
Mazda CX-30