-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Δε θα το επέλεγα....
τον 150αρη γενικά ή τον συνδυασμό με το αυτόματο; Ξέρω ότι δεν είσαι υπέρ του συγκεκριμένου αυτόματου, αλλά για τον 150αρη έχεις άποψη;
-
ξερει κανείς τι είναι αυτά τα δύο κόκκινα στα δεξιά της οθόνης?
-
@msamaro said in Mazda CX-30:
Δεν ξέρω δική σου φωτογραφία είναι; Μένεις εξωτερικό; Σούπερ κατανάλωση. Ποιον κινητήρα έχεις;
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Δε θα το επέλεγα....
τον 150αρη γενικά ή τον συνδυασμό με το αυτόματο; Ξέρω ότι δεν είσαι υπέρ του συγκεκριμένου αυτόματου, αλλά για τον 150αρη έχεις άποψη;
Και στα δύο οχι...Για τον κινητηρα τι να πω .Ο δικός μου με 36 αλογα παραπάνω ,ηλεκτρική υποβοήθηση και χειροκίνητο και πάλι θα ήθελα κατι παραπάνω...Αφου θα φορτωθείς τα δύο λίτρα τουλάχιστον να έχεις καποιο αντίκρυσμα.Επίσης να ξέρεις οτι εχω παρατηρήσει πως οι επιδόσεις επηρεάζονται αρκετα με το αυτοκίνητο φορτωμένο,αναλόγικά περισσότερο απο τα turbo...
-
Να ρωτήσω απόψεις / εντυπώσεις από τον 150αρι κινητήρα; Επιπλέον ο συνδυασμός 150αρι και αυτόματο θεωρείτε ότι κόβει τις όποιες δυνατότητες; Δεν μιλάω τόσο για επιδόσεις όσο για άνεση και ασφάλεια (με όσο fun to drive απομένει).
ΕυχαριστώΕίχα οδηγήσει το diesel αυτόματο. Στην καθημερινή χρήση μια χαρά, αλλά είχε αργό kick down. Γενικά επειδή πρόκειται για εξάρι αυτόματο (όταν η peugeot έχει οκτάρι) και το χειροκίνητο της MAZDA είναι απολαυστικό, δεν νομίζω ότι αξίζει. Επιπλέον, επιβαρύνει την κατανάλωση.
Με τα 3000 ευρώ είτε τα κρατάς στην τσέπη, είτε επιλέγεις τετρακίνηση (εαν σου χρειάζεται) είτε προσθέτεις εξοπλισμό (ματαιοδοξία μάλλον...) -
Επίσης να ξέρεις οτι εχω παρατηρήσει πως οι επιδόσεις επηρεάζονται αρκετα με το αυτοκίνητο φορτωμένο,αναλόγικά περισσότερο απο τα turbo...
E ναι , τον ειπες τον λογο . Η τουρμπινα κανει την διαφορά
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Να ρωτήσω απόψεις / εντυπώσεις από τον 150αρι κινητήρα; Επιπλέον ο συνδυασμός 150αρι και αυτόματο θεωρείτε ότι κόβει τις όποιες δυνατότητες; Δεν μιλάω τόσο για επιδόσεις όσο για άνεση και ασφάλεια (με όσο fun to drive απομένει).
ΕυχαριστώΕίχα οδηγήσει το diesel αυτόματο. Στην καθημερινή χρήση μια χαρά, αλλά είχε αργό kick down. Γενικά επειδή πρόκειται για εξάρι αυτόματο (όταν η peugeot έχει οκτάρι) και το χειροκίνητο της MAZDA είναι απολαυστικό, δεν νομίζω ότι αξίζει. Επιπλέον, επιβαρύνει την κατανάλωση.
Με τα 3000 ευρώ είτε τα κρατάς στην τσέπη, είτε επιλέγεις τετρακίνηση (εαν σου χρειάζεται) είτε προσθέτεις εξοπλισμό (ματαιοδοξία μάλλον...)αλλο πραγμα ο τουρμπο ντιζελ που τραβα από τις 1500 στροφες αλλο πραγμα η ατμοσφαιρα. εγω που το είχα οδηγησει τον ντιζελ ( που δεν υπάρχει πια) και σε χειροκίνητο και αυτοματο, είχε καλό τραβηγμα από χαμηλα αλλά σαφως δεν ηταν απο τα γρηγορότερα ποτυ εχω οδηγήσει ενω και εδω φορτωνόσουν φορολογικα τα πολλα κυβικά χωρις να τα εισπρατεις στον δρομο. Εννοείται το χειροκινητο ηταν απολαυση , οτι πιο βελουδινο εχω οδηγησει πραγματικα δεν αξιζει να πληρωσεις χιλιαρικα παρπανω για να χασεις αυτην την αισθηση! χιλιες φορες επομενη εκδοση ή τετρακινηση. Ο εραστής του χειροκίνητου εδω πληρώνει για αυτο το κιβώτιο!!
-
@msamaro said in Mazda CX-30:
Άνοιξε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή,διάβασε το και αν θέλεις πες και σε εμάς.
-
@tkin73 said in Mazda CX-30:
Εννοείται το χειροκινητο ηταν απολαυση , οτι πιο βελουδινο εχω οδηγησει πραγματικα δεν αξιζει να πληρωσεις χιλιαρικα παρπανω για να χασεις αυτην την αισθηση! χιλιες φορες επομενη εκδοση ή τετρακινηση. Ο εραστής του χειροκίνητου εδω πληρώνει για αυτο το κιβώτιο!!
Ε, ναι
-
Nα πω εδώ οτι στα 11000km ο κινητήρας έχει ανοίξει πολύ.Ανεβάζει ευκολότερα στροφές και έχει γίνει πολύ πιο ομαλή η λειτουργία του.
-
Απ' ότι κατάλαβα το αυτοκίνητο είναι 2-λιτρο ατμοσφαιρικό. Προτροπή μου, μόλις τελειώσετε με τα στρωσίματα βγείτε εθνική και πατήστε το, 20-30 λεπτά στις 5k rpm. Μια φορά το μήνα είναι ιδανικό.
Να πατήσουν καλά τα ελατήρια και ν' ανοίξει το μοτέρ. Δεν τους αρέσει η πόλη, θέλουν να δουλεύουν σε ψηλές στροφές. -
20-30 λεπτά στις 5000 rpm θα έχεις ξεκινήσει από Αθήνα και θα έχεις φτάσει Θήβα.
-
Χαχαχαχαχα
Καλό.....πολύ καλό....
Και να δεν σου αρέσει η Θήβα; Την πάτησες!!!! Θα καιει λάδια!
-
@super-t said in Mazda CX-30:
20-30 λεπτά στις 5000 rpm θα έχεις ξεκινήσει από Αθήνα και θα έχεις φτάσει Θήβα.
Κι όμως... Οι δύσπιστοι ας κάνουν την έρευνά τους ή ας το συζητήσουν με άτομα που θεωρούν ειδικούς.
Αν εννοείς ότι πρέπει να τρέχεις πολύ, φυσικά όχι ράλλυ. Πας με 1-2 ταχύτητες κάτω, θα κάψεις παραπάνω, αλλά φροντίζεις το μοτέρ σου. -
Ή Χαλκίδα, που θα είναι καλύτερα!!
Και στο τέλος δεν θα καίει λάδια -
@andya3 said in Mazda CX-30:
Κι όμως... Οι δύσπιστοι ας κάνουν την έρευνά τους ή ας το συζητήσουν με άτομα που θεωρούν ειδικούς.
Αν εννοείς ότι πρέπει να τρέχεις πολύ, φυσικά όχι ράλλυ. Πας με 1-2 ταχύτητες κάτω, θα κάψεις παραπάνω, αλλά φροντίζεις το μοτέρ σου.Μπορείς να εξηγήσεις κάτι παραπάνω;
Που στηρίζεται η άποψη σου;
-
Έχει ωραίες καφετέριες στη Θήβα...
Οκ σταματάω.
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Αν εννοείς ότι πρέπει να τρέχεις πολύ, φυσικά όχι ράλλυ. Πας με 1-2 ταχύτητες κάτω, θα κάψεις παραπάνω, αλλά φροντίζεις το μοτέρ σου.Μπορείς να εξηγήσεις κάτι παραπάνω;
Το θέμα είναι να πηγαίνεις με 4000-5000στρ/λεπτό.
Το ίδιο είναι να πηγαίνεις με 3η και 100χλμ/ώρα, το ίδιο με 6η και 180χλμ/ώρα. -
@nickthetrib said in Mazda CX-30:
Το ίδιο είναι να πηγαίνεις με 3η και 100χλμ/ώρα, το ίδιο με 6η και 180χλμ/ώρα.Εξήγηση και παραπάνω πληροφορίες ήθελα σχετικα με την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα, άν κάποιος δουλεύει το μοτέρ μια φορά το μήνα σε υψηλές στροφές για 20 λεπτα
-
@nickthetrib said in Mazda CX-30:
Το ίδιο είναι να πηγαίνεις με 3η και 100χλμ/ώρα, το ίδιο με 6η και 180χλμ/ώρα.Αυτό είναι το θέμα. Δεν είναι το ίδιο.
Mazda CX-30