-
Πιθανώς για λόγους μείωσης κόστους δεν επέλεξαν το άμεσο TPMS που έχει τους αισθητήρες στις βαλβίδες δίνοντας την ακριβή πίεση κάθε ελαστικού αλλά το απλό έμμεσο TPMS που μετράει την διάμετρο κατά την περιστροφή και τον αισθητήρα στο ABS που δίνει μια γενική πληροφορία ότι κάποιο ελαστικό έχει χάσει αέρα αλλά δεν μας λέει ποιο.
-
@sgl said in Alfa Romeo Tonale:
Πιθανώς για λόγους μείωσης κόστους δεν επέλεξαν το άμεσο TPMS που έχει τους αισθητήρες στις βαλβίδες δίνοντας την ακριβή πίεση κάθε ελαστικού αλλά το απλό έμμεσο TPMS που μετράει την διάμετρο κατά την περιστροφή και τον αισθητήρα στο ABS που δίνει μια γενική πληροφορία ότι κάποιο ελαστικό έχει χάσει αέρα αλλά δεν μας λέει ποιο.
Παίζει σοβαρά. Θα το μάθεις στην επισκευή σύντομα. Φαντάζομαι δεν έχει ρεζέρβα ε?
-
Όχι δεν έχει ρεζέρβα. Ποια επισκευή εννοείς;
-
Όχι δεν έχει ρεζέρβα. Ποια επισκευή εννοείς;
Του ελαστικού. Θα το ξεζαντάρουν φαντάζομαι
-
Όχι το έφτιαξαν χωρίς ξεζανταρισμα αφού φαινόταν το καρφί. Το αφαίρεσαν και έβαλαν το μπάλωμα με αυτό το κολλώδες υλικό που το σπρώχνουν μέσα στην οπή με το ειδικό εργαλείο. Μισό λεπτό υπόθεση ήταν.
-
Αυτό που σου έκαναν είναι πέρασμα με ένα κορδόνι και είναι μια πρόχειρη επισκευή.
Η σωστή αντιμετώπιση είναι να ξεζανταριστει το λάστιχο και να τοποθετηθεί η "φόλα" στο εσωτερικό του. -
@teo-mak said in Alfa Romeo Tonale:
Αυτό που σου έκαναν είναι πέρασμα με ένα κορδόνι και είναι μια πρόχειρη επισκευή.
Η σωστή αντιμετώπιση είναι να ξεζανταριστει το λάστιχο και να τοποθετηθεί η "φόλα" στο εσωτερικό του.Εννοείται..
-
Όχι το έφτιαξαν χωρίς ξεζανταρισμα αφού φαινόταν το καρφί. Το αφαίρεσαν και έβαλαν το μπάλωμα με αυτό το κολλώδες υλικό που το σπρώχνουν μέσα στην οπή με το ειδικό εργαλείο. Μισό λεπτό υπόθεση ήταν.
¨Μακαρόνι" στην διάλεκτο της πιάτσας. Δεν είναι το καλό μπάλωμα αυτό όμως, όπως σου είπαν και τα παιδιά. Το σωστό είναι να ξεζανταριστεί το λάστιχο, να τριφτεί με τροχό το σημείο και να μπει εσωτερικό μπάλωμα.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
¨Μακαρόνι" στην διάλεκτο της πιάτσας. Δεν είναι το καλό μπάλωμα αυτό όμως, όπως σου είπαν και τα παιδιά. Το σωστό είναι να ξεζανταριστεί το λάστιχο, να τριφτεί με τροχό το σημείο και να μπει εσωτερικό μπάλωμα.
Δεν το ήξερα, έχω κάνει χιλιάδες κλμ με το μακαρόνι!!!
-
@netgeo said in Alfa Romeo Tonale:
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Δεν το ήξερα, έχω κάνει χιλιάδες κλμ με το μακαρόνι!!!
Και το μακαρόνι κάνει την δουλειά, απλά δεν είναι τόσο σωστό όσο το εσωτερικό μπάλωμα.
-
Μια χαρά είναι το κορδόνι- μακαρόνι, ποτέ δεν είχα θέμα.
Μάλιστα υπάρχουν και φτηνά DIY κιτ με κορδόνια, κόλλες, σουβλί, στριφόνι κλπ, που για ώρα ανάγκης είναι σωτήρια.
Προσωπικά, σε καινούριο αυτοκίνητο δεν θα ρίσκαρα να το σηκώσουν με γρύλο, να ξεζαντάρουν-ζαντάρουν και να τρίψουν εσωτερικά το λάστιχο.
Πλέον, σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, υπάρχουν αισθητήρες πίεσης ελαστικών, που αμέσως καταγράφουν την παραμικρή απώλεια αέρα, οπότε ακόμα κι αν κάποια στιγμή φαγωθεί το κορδόνι (που δεν νομίζω, πιο πιθανό είναι να έχει προηγηθεί αλλαγή ελαστικών), πας και ξαναβάζεις κορδόνι ή κάνεις εσωτερικό μπάλωμα. -
Τι ρίσκο έχει το σήκωμα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου με γρύλο;
Τι διαφορετικό έχει σε σχέση με ένα παλαιότερο;
Και στις δύο περιπτώσεις το πέδιλο πρέπει να μπει στο προβλεπόμενο από τον κατασκευαστή σημείο. -
Αλίμονο αν φοβομάστε έναν σωστό μάστορα.
-
Και στις δύο περιπτώσεις το πέδιλο πρέπει να μπει στο προβλεπόμενο από τον κατασκευαστή σημείο.Δεν ξέρω αν διάβασες παραπάνω τι διαδικασία είχε για την Tonale να φτάσεις στο προβλεπόμενο σημείο ανύψωσης. Παλιοτερα σε BMW μου είχαν χαλάσει τον αντίστοιχο πλαστικό τάκο, σηκώνοντας το αμάξι με γρύλο, ευτυχώς μπόρεσα και τον αντικατέστησα με αντίστοιχο καινούριο.
Πολλοί λίγοι μάστορες είναι προσεκτικοί κι αν τους πεις να το κάνουν προσεκτικά, παρεξηγούνται κιόλας...
Στην τελική, όπως το βλέπει ο καθένας, προσωπικά είπα δεν θα το ρισκάριζα για τους λόγους που προανέφερα. -
Παιδιά τι λέτε;! Μακαρόνι έχουν και στα kit επισκευής, δεν είναι η φυσιολογική επιδιόρθωση..
-
@bill_hsd said in Alfa Romeo Tonale:
Και στις δύο περιπτώσεις το πέδιλο πρέπει να μπει στο προβλεπόμενο από τον κατασκευαστή σημείο.Δεν ξέρω αν διάβασες παραπάνω τι διαδικασία είχε για την Tonale να φτάσεις στο προβλεπόμενο σημείο ανύψωσης. Παλιοτερα σε BMW μου είχαν χαλάσει τον αντίστοιχο πλαστικό τάκο, σηκώνοντας το αμάξι με γρύλο, ευτυχώς μπόρεσα και τον αντικατέστησα με αντίστοιχο καινούριο.
Πολλοί λίγοι μάστορες είναι προσεκτικοί κι αν τους πεις να το κάνουν προσεκτικά, παρεξηγούνται κιόλας...
Στην τελική, όπως το βλέπει ο καθένας, προσωπικά είπα δεν θα το ρισκάριζα για τους λόγους που προανέφερα.Ναι,το διάβασα, αλλά η στραβή μπορεί να γίνει και στο συνεργείο στο ανυψωτικό,τι σημαίνει αυτό, ότι δεν θα κάνεις σέρβις ποτέ στο αυτοκίνητο;
-
Σιγά ρε παιδιά δεν είναι και επιστήμη να σηκώσει κάποιος ένα αυτοκίνητο στο ανυψωτικό...
-
@panos2171 said in Alfa Romeo Tonale:
Σιγά ρε παιδιά δεν είναι και επιστήμη να σηκώσει κάποιος ένα αυτοκίνητο στο ανυψωτικό...
Πονάει η καρδιά μου!
-
Ή διαβάζω κάτι πολύ λάθος ή μόλις το χάσαμε το παιχνίδι στα leasing phev, καθώς λιανική τιμή προ φόρων ακόμα και της πιο φθηνής έκδοσης speciale , είναι >40Κ. .
Άρα ή θα φέρει έκδοση business , πολύ δύσκολο μου φαίνεται ή ελπίζει ότι θα δελεάσει άπασα τα στελέχη και τις εταιρίες να προτιμήσουν τη tonale , από τα φορολογικά ωφέλη , παρόμοια απίθανο μου φαίνεται.
Απορία το έχω, να μην το γνώριζε η αντιπροσωπεία το αποκλείω, υποθέτω ότι δεν κατάφερε να πείσει το εργοστάσιο για χαμηλότερη τιμή λιανικής, άλλη εξήγηση δε μπορώ να φανταστώ ( αν και Ιταλία 51600, εδώ 55900, τιμές , φόρους και λοιπά , δε γνωρίζω οπότε μπορεί να κάνω λάθος) , βάζοντας την tonale στο κλειστό κλαμπ των >40.000 λιανική , παρέα μόνο με αγγλοσάξονες ( land rover και jaguar) και εξωτικά και σπάνια suzuki ( across) . Στον αντίποδα το πάρτι των XC40 , X1 και 3008 θα συνεχιστεί, ανενόχλητο ....
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Ή διαβάζω κάτι πολύ λάθος ή μόλις το χάσαμε το παιχνίδι στα leasing phev, καθώς λιανική τιμή προ φόρων ακόμα και της πιο φθηνής έκδοσης speciale , είναι >40Κ. .
Άρα ή θα φέρει έκδοση business , πολύ δύσκολο μου φαίνεται ή ελπίζει ότι θα δελεάσει άπασα τα στελέχη και τις εταιρίες να προτιμήσουν τη tonale , από τα φορολογικά ωφέλη , παρόμοια απίθανο μου φαίνεται.
Απορία το έχω, να μην το γνώριζε η αντιπροσωπεία το αποκλείω, υποθέτω ότι δεν κατάφερε να πείσει το εργοστάσιο για χαμηλότερη τιμή λιανικής, άλλη εξήγηση δε μπορώ να φανταστώ ( αν και Ιταλία 51600, εδώ 55900, τιμές , φόρους και λοιπά , δε γνωρίζω οπότε μπορεί να κάνω λάθος) , βάζοντας την tonale στο κλειστό κλαμπ των >40.000 λιανική , παρέα μόνο με αγγλοσάξονες ( land rover και jaguar) και εξωτικά και σπάνια suzuki ( across) . Στον αντίποδα το πάρτι των XC40 , X1 και 3008 θα συνεχιστεί, ανενόχλητο ....
στοχα πει. καιρο τωρα.
επισης και land rover βρισκεις και jaguar κατω απο 40k!
συμβουλη γατου
v60 awd phev. οποιο και να παρεις.
Alfa Romeo Tonale