-
@manast said in Alfa Romeo Tonale:
Σε άλλες φάσεις, δείχνει 0?
Όχι όταν μηδενίζουν οι στροφές και κινείται ηλεκτρικα μόνο (ακόμα και με 100κμ/ω). Όταν εμπλέκεται ο κινητήρας πάντα εμφανίζει κατανάλωση αλλά σε κατηφόρα με ταχύτητα στο κιβώτιο και χωρίς να πατάω γκαζι όλα τα αυτοκίνητα έχουν 0, αυτό έχει σταθερά 2.0. Εκτός αν μπαίνει σε τύπου b mode αν και δεν γράφει το βιβλιαράκι του κάτι τέτοιο.
-
@sgl said in Alfa Romeo Tonale:
Όχι όταν μηδενίζουν οι στροφές και κινείται ηλεκτρικα μόνο (ακόμα και με 100κμ/ω). Όταν εμπλέκεται ο κινητήρας πάντα εμφανίζει κατανάλωση αλλά σε κατηφόρα με ταχύτητα στο κιβώτιο και χωρίς να πατάω γκαζι όλα τα αυτοκίνητα έχουν 0, αυτό έχει σταθερά 2.0. Εκτός αν μπαίνει σε τύπου b mode αν και δεν γράφει το βιβλιαράκι του κάτι τέτοιο.
Δεν θα παραστήσω το γνώστη. Φυσικά και ένας τεχνικός στο service θα σου απαντήσει στα σίγουρα ή θα ρωτήσει για να σου απαντήσει μετά.
Σαν σκέψη όμως μου έρχεται η ιδέα, μήπως είναι επίτηδες η ένδειξη >0, για να δηλώνει ότι ο κινητήρας δουλεύει -θα μπορούσε να είναι 1 ή 0,5. Αλλη σκέψη μήπως το 2 είναι πραγματικό, γιατί όσο να ´ναι, 0, με κινητήρα που γουργουρίζει, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. -
Αν δεν το έκανε δεν θα πίστευε κανείς ότι καταναλώνει τόσο λίγο. Τώρα είναι πιο πιστευτή!
-
Εδώ και πολλά χρόνια οι κινητήρες όταν αφήνεις το γκάζι και έχεις ταχύτητα στο κιβώτιο, κόβουν τελείως την παροχή καυσίμου. Τελείως όμως.
-
@georgemit said in Alfa Romeo Tonale:
Εδώ και πολλά χρόνια οι κινητήρες όταν αφήνεις το γκάζι και έχεις ταχύτητα στο κιβώτιο, κόβουν τελείως την παροχή καυσίμου. Τελείως όμως.
Ακριβώς αυτό γνώριζα κι εγώ! Και στην πράξη!
-
Το έκαναν παλιότερα το συγκεκριμένο , μερικά μοντέλα της alfa ( δε θυμάμαι ακριβώς), δεν μηδένιζε ποτέ η στιγμιαία κατανάλωση ( δε θυμάμαι όμως τι έγραφε), επανήλθε όπως τόσες και τόσες πινελιές "νοσταλγίας" .
Στα σοβαρά , καλύτερα να ρωτήσεις, αλλά ικανούς τους έχω να το θυμήθηκαν πάλι το συγκεκριμένο.
-
Δεν το ήξερα αυτό με τις παλιές Alfa μιας και πρώτη μου επαφή με την μάρκα!!
Στις μέρες μας πάντως αν λέει 2.0 και είναι στην ουσία 0 δεν το θεωρώ και πολύ έξυπνο ή λειτουργικό κατά οποιονδήποτε τρόπο…. -
Δεν το ήξερα αυτό με τις παλιές Alfa μιας και πρώτη μου επαφή με την μάρκα!!
Στις μέρες μας πάντως αν λέει 2.0 και είναι στην ουσία 0 δεν το θεωρώ και πολύ έξυπνο ή λειτουργικό κατά οποιονδήποτε τρόπο….Μεταξύ μας, ούτε τότε ήταν , αλλά δε μπορώ να θυμηθώ , ήταν γνώρισμα και άλλων μοντέλων του ομίλου νομίζω, αλλά λόγω ασθενούς μνήμης , ας μη "λασπολογώ" άδικα.
-
Εδώ είδα πάντα να έχει στιγμιαία κατανάλωση 2.0 το οποίο δεν το καταλαβαίνω γιατί γίνεται αφού ούτε η μηχανή φορτίζει την μπαταρία ούτε κινεί το αυτοκίνητο παράγοντας έργο αφού μόνο φρενάρει λόγω κατηφόρας. Αυτό όμως το σενάριο σε όλα τα αυτοκίνητα δεν δίνει στιγμιαία κατανάλωση 0 με ταχύτητα στο κιβώτιο;
Σου δείχνει ποτέ 0?? Γιατί κατά 99% ειναι απλά ο τρόπος που το δείχνει (ιδιοτροπίες των Ιταλών, τί μόνο οι Γάλλοι θα έχουν)....σε όλα τα Ιταλικά που είχα (Fiat, Alfa Romeo) πάντα έδειχνε 2λτ/100χλμ κατανάλωση στο μηδέν, ποτέ δεν έδειχνε 0, δεν είχε τέτοια ρύθμιση...χαχα!!
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Εδώ είδα πάντα να έχει στιγμιαία κατανάλωση 2.0 το οποίο δεν το καταλαβαίνω γιατί γίνεται αφού ούτε η μηχανή φορτίζει την μπαταρία ούτε κινεί το αυτοκίνητο παράγοντας έργο αφού μόνο φρενάρει λόγω κατηφόρας. Αυτό όμως το σενάριο σε όλα τα αυτοκίνητα δεν δίνει στιγμιαία κατανάλωση 0 με ταχύτητα στο κιβώτιο;
Σου δείχνει ποτέ 0?? Γιατί κατά 99% ειναι απλά ο τρόπος που το δείχνει (ιδιοτροπίες των Ιταλών, τί μόνο οι Γάλλοι θα έχουν)....σε όλα τα Ιταλικά που είχα (Fiat, Alfa Romeo) πάντα έδειχνε 2λτ/100χλμ κατανάλωση στο μηδέν, ποτέ δεν έδειχνε 0, δεν είχε τέτοια ρύθμιση...χαχα!!
Όχι Φάνη. Ο δείχνει μόνο όταν μηδενίσουν οι στροφές και κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με την μπαταρία.
-
Όχι Φάνη. Ο δείχνει μόνο όταν μηδενίσουν οι στροφές και κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με την μπαταρία.
Οπότε έχει παραμείνει ως feature, δεν είναι κάτι. Το 2 στα Ιταλικά σε αυτές τις συνθήκες (fuel cut-off) = 0. Δεν θα ανησυχούσα.
-
Θα ´ναι όπως κάποια κοντέρ που ξεκινούσαν από το 20.
Δουλεύει ο κινητήρας, minimum 2. Χαζό ίσως. Ρώτα τον τεχνικό. Βλάβη δεν μοιάζει. -
Δουλεύει ο κινητήρας, minimum 2. Χαζό ίσως. Ρώτα τον τεχνικό. Βλάβη δεν μοιάζει.Στη stelvio τι δείχνει @manast , γιατί σπάω το κεφάλι μου , τι έδειχνε στη giulietta αλλά είναι αδύνατο να θυμηθώ, έχω μία υποψία ότι έδειχνε 2. Πές μας ότι το έχουν κρατήσει και εκεί...
-
@georgemit said in Alfa Romeo Tonale:
Είμαστε σίγουροι για αυτό; Γιατί μετά από μια τεράστια κουβέντα επ'αυτού σε κάποιο φόρουμ, είχε βγει το συμπέρασμα ότι τελικά δεν ξέρουμε τι ισχύει.
-
This post is deleted! -
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Δουλεύει ο κινητήρας, minimum 2. Χαζό ίσως. Ρώτα τον τεχνικό. Βλάβη δεν μοιάζει.Στη stelvio τι δείχνει @manast , γιατί σπάω το κεφάλι μου , τι έδειχνε στη giulietta αλλά είναι αδύνατο να θυμηθώ, έχω μία υποψία ότι έδειχνε 2. Πές μας ότι το έχουν κρατήσει και εκεί...
Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι να έβαλα ποτέ στιγμιαία κατανάλωση. Στην πρώτη ευκαιρία σκέφτηκα θα το δω. Καμιά φορά τη μέση μόνο κοιτάζω. Δεν την έχω και πρώτη μούρη την κατανάλωση.
-
Στο corolla μου , μοντέλο 2004, όταν είναι κρύο, ακόμα και σε πολύ έντονη κατηφόρα, δείχνει 3.3.
Όταν ζεσταθεί ο κινητήρας μηδενίζει.
Μήπως δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί ο κινητήρας;
-
Όχι ήταν μετά από σχεδόν 50κμ διαδρομή όταν το πρόσεξα.
-
Δουλεύει ο κινητήρας, minimum 2. Χαζό ίσως. Ρώτα τον τεχνικό. Βλάβη δεν μοιάζει.Ποιον τεχνικό, τους ίδιους τους Ιταλούς που το προγραμμάτισαν να ρωτήσει δε θα ξέρουν να του απαντήσουν.
-
Oι στροφες του κινητηρα οταν δειχνει 2 ποσο ειναι? Πιθανον να αποσυμπλεκει αυτοματα το κιβωτιο παροτι δειχνει D και να δουλευει ρελαντι ο κινητηρας. Για να δειχνει 0 καταναλωση πρεπει να ειναι κλειστο το γκαζι και να εχει κοπει η παροχη καυσιμου αλλα οι στροφες θα ειναι ανεβασμενες αφου γυρναει με τους τροχους ο κινητηρας.
Alfa Romeo Tonale