-
@sgl said in Alfa Romeo Tonale:
Μετά από 2 επισκέψεις σε αντιπροσωπείες με αντίστοιχα test drive και εν γνώση ότι είναι σχετικά ακριβό για ό,τι προσφέρει μηχανολογικά στα 130PS, σε περίπου 10 μέρες θα είμαι κάτοχος της Tonale.
Δεν είναι μια ορθολογική αγορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά περισσότερο μια αγορά που θα μου χαρίσει χαμόγελο μετά από μια δύσκολη περίοδο και ελπίζω για αρκετά χρόνια.
Χρώμα Rosso Alfa και έκδοση super ετοιμοπαράδοτο με εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος και camera. Ωραία η Speciale αλλά με τίποτα 20αρες ζάντες.
Από τα test drive μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός ανάρτησης/τιμονιού (δεν γέρνει όπως τα περισσότερα suv), και η υβριδικότητα της που ειναι κάτι μεταξύ mild hubrid και full hybrid αφού υπήρχε περίοδος όπου κινήθηκα τελείως ev μέχρι 40km/h σε μποτιλιάρισμα.
Έχει επίσης εξαιρετικά σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα φρένα και πολύ όμορφη εικόνα μπροστά από τον οδηγό με τις 2 ψηφιακές οθόνες (το infotainment έχει την καλύτερη απόκριση touch οθόνης που έχω δει σε αυτοκίνητο- ο πωλητής μου είπε ότι είναι το ίδιο u-connect 5 της Tonale με της Maserati Grecale- δεν ξέρω αν μου έλεγε μπούρδες ή αν ισχύει).
Δεν μου άρεσε α) η έλλειψη περισσότερης δύναμης του κινητήρα αλλά είχα όριο τα 35-37000 τα οποία ήδη ξεπέρασα στην βασική των 130 (συν ότι έχω άλλο αυτοκίνητο για γκάζι) β)η εγγύηση που από 5 χρόνια έγινε 4, γ)το σαλόνι της βασικής έκδοσης που δεν έχει 3ο προσκέφαλο πίσω δ) η έλλειψη ρεζέρβας.
Περισσότερα για την Tonale όταν την οδηγήσω εκτενέστερα ως ιδιοκτήτης πλέον..Καλορίζικη, Καλοταξιδη να είναι. Να την χαρείς όσο πάει
Ιδιοκτήτης αλλου αυτοκινήτου μη ορθολογικής επιλογής.
Ασχέτως ποσού είναι ενα πολύ καλό αυτοκίνητο
τα 130 είναι λίγα μεν για αλφα (δεν την λες και σβέλτη) και τοσο βάρος αλλά πρέπει να κινουν ικανοποιητικότατα το αμάξωμα και φανταζομαι ότι στρίβει πολύ καλά
-
Καλοτάξιδη να είναι ...
-
Καλοτάξιδη και να την χαρείς !
-
Καλοταξιδη!
-
Καλοτάξιδη!
(Μόνο στην Alfa μου βγαίνει να μιλάω σα να αναφέρομαι σε θηλυκό!) -
μια χαρά λογική αγορά είναι αν σου αρέσει εσένα!
για εμένα δεν είναι λογικό να αγοράσεις κάτι που ΔΕΝ σου αρέσει μόνο και μόνο επειδή το προτείνουν στα φορουμς!
όπως και να έχει καλοτάξιδη! -
Σας ευχαριστω πολύ!! Την αναμένω πως και πως!
Μέσα σε 1-2 εβδομάδες θα μπουν μεμβρανες αντηλιακες και θελω να ψάξω να δω αν μπορεί να ντυθεί το μαύρο πλαστικό στους θόλους, τα μαρσπιέ και τον πίσω προφυλακτήρα με wrap gloss black όπως είναι τα μέρη αυτά στην έκδοση speciale. Αν έχει κανείς υποψη κάποιο μαγαζί που να κάνει τέτοιου είδους wrapping σε δύσκολα σημεία ας μου στείλει.Για ποση ωρα καταφερε να κινηθει με τον ηλεκτροκινητηρα?
-
Δεν θυμάμαι χρόνο ακριβώς αλλά σε μποτιλιάρισμα στον Κηφισο πήγε ηλεκτρικά για 2-3 σταμάτα-ξεκίνα με πολύ χαμηλές ταχύτητες και απόσταση περί τα 100 μέτρα.Πρόσεξα πάντως στο τελευταίο κύκλο που άνοιξε η απόσταση μπροστά μου πριν μπει ο κινητήρας σε λειτουργία είχε πιάσει τα 38-40km/h αμιγώς ηλεκτρικά και το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωση.
Διαβάζω στο έντυπο ότι η Tonale “εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (P1 BSG και P2), ο δεύτερος εκ των οποίων βρίσκεται τοποθετημένος πριν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει επιπλέον απόδοση 20 ίππων και έχει τη δυνατότητα κίνησης της Tonale αμιγώς ηλεκτρικά». -
Σωστά, είναι η επόμενη γενικά των mild hybrid που γεφυρώνει λίγο το χάσμα με τα full-hybrid.
-
Μια ενημέρωση για το Customer Service της Alfa Romeo. Για όποιον δεν γνωρίζει (όπως δεν γνώριζα κι εγώ) δεν υπάρχει στην Ελλάδα - το τηλέφωνο που υπάρχει στο επίσημο site συνδέεται με Ελληνόφωνο εκπρόσωπο στην Ιταλία. Πήρα λοιπόν και μίλησα στα ελληνικά με μια κυρία να της θέσω το κάτωθι θέμα: κατά την έρευνα αγοράς μου που ξεκίνησε τον Νοέμβριο σε όλα τα έντυπα, τις διαφημίσεις, τις αγγελίες αντιπροσώπων στο car αλλά και στις προσφορές που είχα η εγγύηση της Tonale ήταν 5 χρόνια/200.000κμ.
Τόσο στην προσφορά όσο και στο δελτίο παραγγελίας που μου έστειλε ο αντιπρόσωπος που κατέληξα λόγω καλύτερης προσφοράς στις 03/01 δεν υπάρχει καμία αναφορά περί εγγύησης. Τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο δεν τον ρώτησα προφορικά περί εγγύησης γιατί έχοντας ήδη 3 άλλες προσφορές με την 5ετη εγγύηση θεώρησα ότι ισχύει. Αφού υπέγραψα τον ρώτησα την επόμενη που το θυμήθηκα και μου είπε ότι από 01/01 είναι 4 χρόνια/160.000κμ. Ζήτησα λοιπόν από το Customer Service (δεν έχω παραλάβει ακόμα) αν μπορούν να μου δώσουν την 5ετη εγγύηση διότι δεν ενημερώθηκα για την αλλαγή αυτή πριν υπογράψω την παραγγελία και δεν φαίνεται πουθενά ούτε στην προσφορά ούτε στο δελτίο παραγγελίας. Σήμερα αφού μίλησαν με τον αντιπρόσωπο με πήραν από Ιταλία να μου πουν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το αίτημά μου.Έχω σπαστεί λίγο με την όλη αντιμετώπιση αλλά θα προσπαθήσω να το ξεχάσω μιας και δεν γίνεται κάτι. Το κόστος της επέκτασης στα 5 χρόνια από 4 είναι 400€ και μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή της εγγύησης- δεν είναι τόσο το ποσό αλλά για 2 ημέρες να αλλάζει η εγγύηση και να μην στο λένε είναι κάπως.Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναπατήσω για service στον αντιπρόσωπο μετά την παραλαβή.
Σορρυ για το σεντόνι… -
Μια ενημέρωση για το Customer Service της Alfa Romeo. Για όποιον δεν γνωρίζει (όπως δεν γνώριζα κι εγώ) δεν υπάρχει στην Ελλάδα - το τηλέφωνο που υπάρχει στο επίσημο site συνδέεται με Ελληνόφωνο εκπρόσωπο στην Ιταλία.
Ναι είναι έτσι πολλά χρόνια τώρα. Ίσως να αλλάξει τώρα που έφυγε από την FCA η εισαγωγική και την πήρε ο Βασιλάκης με τον Ισραηλινό φίλο του.
-
Παρέλαβα σήμερα το απόγευμα….έκανα γύρω στα 50κμ και είμαι υπερευχαριστημένος με την επιλογή μου.Το dna μόνιμα στο d, το καντράν στο ψηφιακό ρετρό στροφόμετρο girix100 και επιστροφή σπίτι από Διονυσο.
-
Παρέλαβα σήμερα το απόγευμα….έκανα γύρω στα 50κμ και είμαι υπερευχαριστημένος με την επιλογή μου.Το dna μόνιμα στο d, το καντράν στο ψηφιακό ρετρό στροφόμετρο girix100 και επιστροφή σπίτι από Διονυσο.
Καλορίζικο και να το χαρείς!
-
Τα λόγια είναι περιττά!
Καλοτάξιδη με υγεία στους επιβαίνοντες.️ -
Αν δεν βάλεις ΑΜΕΣΑ φωτογραφιες προτεινω BAN δια παντώς!!!!!
ΥΓ Καλοριζικη και καλοτάξιδη η κούκλα. Αν βαλεις φωτογραφίες. Αλλιώς να σου καεί το βίντεο
-
#k@vl@
φωτοοοοοοοοοοοοοοο -
Καλοτάξιδη, να την χαρείς με Υγεία!!
-
Καλοτάξιδη να είναι..
-
Kavlotaxido !
-
Μεγειά!! Καλοτάξιδη!
Φώτο...
Alfa Romeo Tonale