-
Διάβασα το - ο προφήτης να κάνει - άρθρο του σουχού. Έχει , για πολλοστή φορά , μπλέξει τα μπούτια του. Μιλάει για όλες τις εκδόσεις, και το αποτέλεσμα είναι ένας ατελείωτος αχταρμάς.
Κάτι άλλο: ο σουχού είναι γκαζόβιος. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο δεν έχει γκάζι είναι γι' αυτόν απορριπτέο, ενώ οποιοδήποτε έχει είναι καλό. Και όποιο έχει το περισσότερο είναι, φυσικά , το καλύτερο.
Επίσης είναι 'παλάτζας'. Έτσι λέμε στα μωραίτικα αυτόν που αλλάζει διαρκώς άποψη ανάλογα με τον καιρό. Όπως ακριβώς γέρνει η παλάτζα(= ζυγαριά με αντίβαρο) , πότε από τη μια μεριά , πότε από την άλλη.
Κοινώς: αν διαβάζετε αυτά που λέει, κάντο υπομειδειώντας, και με μεγάλη δόση αλατιού . -
Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Ρώτησα πριν καιρό προσωπικά τον ΣΧ γιατί τέτοια αγάπη στο Α3 και μου είπε ότι επειδή τα κάνει όλα καλά, αν και πουθενά δεν είναι τέλειο. Ο γκαζιάρης δεν θα πάρει Α3 μου είπε, RS3 ίσως για το 5κύλινδρο μοτέρ. Τότε του είπα: Μ2; Άλλη φάση αυτή φίλε. ήταν η απάντηση του... Αλλά θέλει χέρια!
-
Νάτος ο αχταρμάς που έλεγα! Από το απλό Α3, μέχρι το rs, και το μ2, Όλα σε μία πρόταση.
Προς επίρρωση, στο διαβόητο άρθρο το οποίο είναι υποτίθεται για το α3 1.5 σ λίνε, ο σουχού αναφέρεται τουρλουμπουκηδόν στα κάτωθι: γκολφ, πεμβέ 1, χ1 , χ2, μερσεντέ Α, Gla, Audi q2, q3, a3, evoque , octavia Passat, giulietta , giulia!
Ναι ρε, σε όλα αυτά! Με ένα άρθρο, με μία ανάρτηση! Και σε διάφορες εκδόσεις τους. Είναι δυνατόν να πάρει κανείς σοβαρά ένα τέτοιο άτομο; δε μπα νάχει οδηγήσει ότι υπάρχει στην υφήλιο. -
Το θέμα δεν είναι τι λέει ο Σ.Χ. και ο κάθε Έλληνας ή ξένος Σ.Χ. στα review τους. Η άποψή τους είναι μεν ενδεικτική και σεβαστή αλλά παραμένει άποψή τους, δεν είναι Ευαγγέλιο.
Και το Α3 που είμαι ιδιοκτήτης και τον 1 που τον έχει ο ξάδερφός μου τα έχω οδηγήσει πολλές φορές και στην πόλη και στην εθνική και σε επαρχιακούς. Σε καμία περίπτωση ο 1 δεν είναι κακό αυτοκίνητο και βρίσκω υπερβολική την άποψη του Σ.Χ. που το συγκρίνει με το Golf.
Απλά η δική μου γνώμη/αίσθηση είναι ότι το Α3 πάει καλύτερα και είναι πιο άνετο, πιο ευχάριστο και πιο εύχρηστο στην οδήγηση στο δρόμο. Μιλάω σαν οδηγός, δεν θα μπω σε τεχνικές λέπτομέρεις που δεν με ενδιαφέρουν, για το πόσο κόβει το τιμόνι ή πόσο κάνει το 0-100 το Α3 ή ο 1.
Μπορεί κάποιος να έχει άλλη άποψη και είναι προφανώς δικαίωμά του. Προβάλλω την άποψή μου όμως από εκτεταμένη χρήση και των 2 αυτοκινήτων, δεν τα έκανα απλώς ένα test drive 1/2 ώρας και να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα.
-
@andya3 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
πιο άνετο, πιο ευχάριστο και πιο εύχρηστο
Κι αυτή είναι η διαφορά με κάποιον που του αρέσει η γρήγορη οδήγηση.
-
@realzeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Αυθαίρετο και αόριστο συμπέρασμα. Δοκιμασμένα έως 150-160 τρένο πάει το Α3, σα σταματημένο, χωρίς να αλλάζουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του. Για παραπάνω ταχύτητες η συζήτηση αφορά ραλίστες. Τα αυτοκίνητα είναι οικογενειακά hatchback.
-
να σου πω... ειχα ενα αλφα τριο, μαζουτ 1.6/18. πριν μια διετια για 3 βδομαδες, καπου και εδω ειχα γραψει τα συμπερασματα. αν και ειχα βαρεθει. ακομη και για για να εχω συμπερασματα. ειναι οτι πιο αντικουκου μπορει να υπαρξει σαν δημιουργια του γκρουπ. και εχει πολλες τετοιες. σαν παλιος κατοχος μερικωνε και με πεταμενα γιουρα στους φριτσιδες ε, εχω μια αποψις. οκ, ειναι ησυχο, δειχνει βαρυκοκκαλο. και μετα χαλια μαυρα. τιμονι λαγουδιερα, πατημα μεθυσμενου, στριψιμο ζειμπεκικου. η αούντι γενικά ειναι η πλεον δηθεν κατασταση απο τζερμαν μερια, ολα τα αμαξια της μετριοτητες. το αλφα τριο εχει να πει κατι μονο στους γειτονες οτι δεν εχεις γκολφ αλλα αλφα τριο και μπορει η μαμα να βγαινει περηφανη στο μπαλκονι. ειναι ρε παιδι μου σαν τα σεμεδακια στα τραπεζωματα. ο σουχου μαλλον τη μαμα του εχει στο μυαλο οταν γραφει καλα λογια για το γκολφ που λεγεται αούντι.
το χι ενα οσο το πηγα σε τεστ ντραιβ μου φαινεται αλλη κλαση αμαξι. και για τη μαμα και για τον μπαμπα. πλην του φεβ που ειναι σαυρα με 12 εκατοστα αποσταση απο εδαφος, σαν πουλι φιλιππινεζου. -
Δίκιο έχεις gatoz. Μα είναι δυνατόν να λέει καλά λόγια για το Α3 ο ΣΧ? Ανεπίτρεπτο. Στη θέση σου θα του έστελνα επιστολή διαμαρτυρίας. Έτσι ωραία όπως τα γράφεις.
Έτσι κι αλλιώς κι αυτόν κι εσένα δεν σας καταλαβαίνει κανείς. Μπορεί μεταξύ σας να μπορέσετε να βγάλετε άκρη... -
Επικός gatoz για μια ακόμα φορά !!
-
αφού είναι καλό το golf καλο είναι και το audi golf (a3) με λιγα περισσότερα φρου φρου και υσηχία και καλυτερη εμφάνιση. ε δεν είναι και μαπα μη λέμε τώρα οτι θέλουμε. τωρα αν θες να πληρώσεις παραπάνω για αυτα τα περισσότερα οκ δικαίωμα του καθενός, δεν κρίνω, στο δικό μου το μυαλό δεν αξίζει.
Δεν την έχω οδηγήσει την 1, μόνο την diesel την προηγούμενη οπότε δεν μπορω να κάνω σύγκριση, diesel ήταν εξάλου καμία συγκίνηση. Εξάλου δεν την γουστάρω την 1 γιατί είναι μπροστά κίνηση. Εκ Βαβαυρίας μόνο τα πισωκίνητα γουστάρω. Την A class θα διάλεγα στην premium κατηγορία αυτή που μου αρέσει πολύ περισσότερο, με 2ο το Audi και 3η την 1. Βασικά δεν θα έπαιρνα κανένα από τα 3 αλλά λέμε αν.... αν.....
Το S3 και το RS3 (αν αντέχεις στην τσέπη ή να δώσεις ένα νεφρό) είναι φοβερα νομίζω δεν το συζητώ.
-
Παίζει να είμαι ο μόνος που μου αρέσει ο ΣΧ. Έχει μια παιδικοτητα και έναν παιδικό αυθορμητισμό και θαυμασμό για ότι οδηγεί. Έτσι ειμασταν μικροί εμείς. Μόλις αγόραζαν κάποιο αυτοκίνητο οι μεγάλοι και μπαίναμε μέσα. Ή αργότερα που οδηγούσαμε και με κάθε νεα εμπειρία παθιαζομασταν. Γνωρίζαμε την κάθε σχολή αυτοκίνησης, μαλώναμε στα καφέ πιάνοντας θέματα για την γεωμετρία της τάδε ανάρτησης και πόσο μάπα ήταν τα φιατ τούρμπο ( σε αυτό όλοι συμφωνούσαν εκτός από αυτούς που τα είχαν). Απέναντι οι όμορφες παρουσίες να μας χαλβαδιαζουν μπας και τις κεράσουμε τίποτα και εμείς να αναλύουμε και να φωναζυμε μεσα στο μαγαζί γιατί τα σεμισλικ με τους υστερουντες είναι μέτριος συνδιασμός και δεν αντέχει η καρότσα τέτοια πρόσφυση και πόσο κοτέτσια και κουβαδάκια είναι τα μεν από τα δε κτλ.
Μετά από ένα τετράωρο τρώγοντας βρόμικο να θυμομοστε πως όντως ρε σεις τις είδατε εκείνες, μας χαλβαδιαζαν;;;; Ποιες;;;; Να ρωτάει ο άλλος.
Αυτό μου θυμίζει
Αυτό είναι η αυτοκίνηση, ειδάλλως είναι ένα απλό μεταφορικό μέσο.
-
Αυθαίρετο και αόριστο συμπέρασμα. Δοκιμασμένα έως 150-160 τρένο πάει το Α3, σα σταματημένο, χωρίς να αλλάζουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του. Για παραπάνω ταχύτητες η συζήτηση αφορά ραλίστες. Τα αυτοκίνητα είναι οικογενειακά hatchback.
Ποιος μίλησε για τελικές στον αυτοκινητόδρομο; Για οδική συμπεριφορά, ζύγισμα στις στροφές, τιμόνι με αίσθηση κλπ λέμε.
-
Να κάνω μια ερώτηση κύριοι? Η σύγκριση του άσσου με ποιο Α3 γίνεται? Το σημερινό ή τα προηγούμενα?
-
Προφανώς ο ΣΧ μιλάει για το καινούργιο Α3 και το συγκρίνει με τον καινούργιο 1 που βγήκε εμπροσθοκίνητος, που μάλλον είναι και το γεγονός που τον κάνει να "υποβιβάζει" τον 1. Κατά τη γνώμη μου η BMW τον άλλαξε σε μπροστά κίνηση ακριβώς γιατί δεν άρεσε στο αγοραστικό κοινό που απευθύνεται ο τρόπος που πήγαινε σαν πισωκίνητο.
Τώρα ο καθένας στο forum έχει τις φαντασιώσεις του για το πως πρέπει να πηγαίνει το αυτοκίνητο, ο ένας θέλει να τρέχει, ο άλλος θέλει τιμόνι "ξυράφι" κλπ, πράγματα που μάλλον αφήνουν αδιάφορους αυτούς που αγοράζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και κοιτάνε τη γενική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και το σηματάκι.
Έχει ο gatoz π.χ. το τανκς το 3008 το PHEV που για να στρίψει πρέπει να τον σπρώχνουν από το πλάι, το τιμόνι του Α3 βρίσκει λαγουδιέρα και η Audi τον μάρανε. Παράνοια...Το θέμα είναι ότι στην παρούσα φάση το Α3 είναι πιο ακριβό από τον 1 (τουλάχιστον μέχρι να έρθει το facelift του 1, που είναι καθοδόν) και φυσικά οι πελάτες προτιμούν τον 1, ανεξάρτητα από το τι λέει ο ΣΧ ή εμείς στο forum.
Τα 2 αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά ισοδύναμα για τους αγοραστές που απευθύνονται και παίζει ρόλο η τιμή και πόσο γουστάρει το σηματάκι της Audi ή της BMW ο καθένας για να κάνει την επιλογή του. Τα υπόλοιπα που λέμε εμείς είναι θεωρία... -
Κατά τη γνώμη μου η BMW τον άλλαξε σε μπροστά κίνηση ακριβώς γιατί δεν άρεσε στο αγοραστικό κοινό που απευθύνεται ο τρόπος που πήγαινε σαν πισωκίνητο.
Γενικά συμφωνώ αλλά αυτό που λές παραπάνω δεν ισχύει. Ίσα ίσα δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό λόγο που είναι βασικά το κόστος. Αφού σε σχετική έρευνα πάνω από τα 3/4 των ιδιοκτητών BMW σειρά 1 δεν είχαν ιδέα που έχει την κίνηση!! Οπότε δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.
Το έκανε για να μειώσει το κόστος, να χρησιμοποιήσει κοινή πλατφόρμα με το Μίνι και να αυξήσει τους χώρους. Αφού η πίσω κίνηση, τουλάχιστον στον Άσσο, δεν ήταν τελικά selling point για την πλειοψηφία των αγοραστών.
-
Προφανώς ο ΣΧ μιλάει για το καινούργιο Α3 και το συγκρίνει με τον καινούργιο 1 που βγήκε εμπροσθοκίνητος, που μάλλον είναι και το γεγονός που τον κάνει να "υποβιβάζει" τον 1. Κατά τη γνώμη μου η BMW τον άλλαξε σε μπροστά κίνηση ακριβώς γιατί δεν άρεσε στο αγοραστικό κοινό που απευθύνεται ο τρόπος που πήγαινε σαν πισωκίνητο.
Τώρα ο καθένας στο forum έχει τις φαντασιώσεις του για το πως πρέπει να πηγαίνει το αυτοκίνητο, ο ένας θέλει να τρέχει, ο άλλος θέλει τιμόνι "ξυράφι" κλπ, πράγματα που μάλλον αφήνουν αδιάφορους αυτούς που αγοράζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και κοιτάνε τη γενική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και το σηματάκι.
Έχει ο gatoz π.χ. το τανκς το 3008 το PHEV που για να στρίψει πρέπει να τον σπρώχνουν από το πλάι, το τιμόνι του Α3 βρίσκει λαγουδιέρα και η Audi τον μάρανε. Παράνοια...Το θέμα είναι ότι στην παρούσα φάση το Α3 είναι πιο ακριβό από τον 1 (τουλάχιστον μέχρι να έρθει το facelift του 1, που είναι καθοδόν) και φυσικά οι πελάτες προτιμούν τον 1, ανεξάρτητα από το τι λέει ο ΣΧ ή εμείς στο forum.
Τα 2 αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά ισοδύναμα για τους αγοραστές που απευθύνονται και παίζει ρόλο η τιμή και πόσο γουστάρει το σηματάκι της Audi ή της BMW ο καθένας για να κάνει την επιλογή του. Τα υπόλοιπα που λέμε εμείς είναι θεωρία...Ωπα, ωπα... μην τα μπλέκουμε όλα!
Μια χαρα αυτοκίνητο θα ειναι και το Α3 για τους περισσότερους κατόχους.
Αλλά την αίσθηση του τιμονιου μεταξύ VAG και BMW την καταλαβαίνεις ευκολα.
Αναλογα τη χρήση εκτιμάς τι προτιμάς. -
Έχει ξεσκίσει να πουλάει το q3 sportsκατι.
Στην περιοχή μου είναι παντού. Όλα βασική έκδοση και τις περισσότερες φορές τα οδηγούν γυναίκες.Παραδέχομαι ότι είναι πολύ εντυπωσιακό.
Εταιρικά πρέπει να ναι.
Είδα τιμές και ζαλίστηκα.Edit το βρήκα ...αυτό. κάθε μέρα θα δω σιγουρα πάνω από ένα. Είναι πλέον πολύ συχνό αυτοκίνητο.
https://www.easyrental.gr/prosfores-leasing-epixeirhseis/audi-q3-sportback-s-line-hybrid-auto-2/
-
Τα 2 αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά ισοδύναμα για τους αγοραστές που απευθύνονται και παίζει ρόλο η τιμή και πόσο γουστάρει το σηματάκι της Audi ή της BMW ο καθένας για να κάνει την επιλογή του. Τα υπόλοιπα που λέμε εμείς είναι θεωρία...αγαπητε άντυ με αλφα τριο, που βλεπω να προσδιοριζει ακομη και την υμων ονοματολογια, αυτο να το σκεφτειτε λιγο.
σε λιανα ελληνικα, τα άουντι ειναι ότι πιο δηθεν έρχεται απο γερμανια μερια, τι να κανουμε. οι μπεμπες με τα συν και να αναποδα τους εχουν μια καποια φιλοσοφια για να αγοραστουν, ακομη και οταν ο αγοραστης δεν την χαιρεται ή το ίδιο το αμαξι δεν την εξυπηρετει οπως πρεπει. αναλογα οι μερκεντε εχουν μια εσανσ πιγιοτητας, τις παιρνεις με συγκεκριμενες αναμονες. τα αούντι ομως δεν εχουν τιποτε, απολυτως να προσφερουν πλην της επιβεβλημενης με μαρκετιν προς ιθαγενεις πριμιουριας τους. ενα γκολφ με σηματακι ακριβο. μονο και μονο για να δειχνει στον γειτονα οτι ειναι γκλοφ με σηματακι ακριβο. την καλημερα μου.. -
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Τα 2 αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά ισοδύναμα για τους αγοραστές που απευθύνονται και παίζει ρόλο η τιμή και πόσο γουστάρει το σηματάκι της Audi ή της BMW ο καθένας για να κάνει την επιλογή του. Τα υπόλοιπα που λέμε εμείς είναι θεωρία...Ωπα, ωπα... μην τα μπλέκουμε όλα!
Μια χαρα αυτοκίνητο θα ειναι και το Α3 για τους περισσότερους κατόχους.
Αλλά την αίσθηση του τιμονιου μεταξύ VAG και BMW την καταλαβαίνεις ευκολα.
Αναλογα τη χρήση εκτιμάς τι προτιμάς.Μικρό μερίδιο πελατών θα λάβει υπόψη το τιμόνι ως κριτήριο αγοράς. Εδώ λέει ο fanis το 75% δεν ήξερε ότι έχει πίσω κίνηση ο 1, με το τιμόνι θ' ασχοληθούν?
Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είναι κυρίως θέμα τιμής. Γεμάτοι είναι οι δρόμοι με τα παλιότερα Α3, τότε ήταν λίγο φθηνότερο από 1 και Α. Το καινούργιο είναι πιο ακριβό και με λιγότερο εξοπλισμό και δεν πουλάει, προτιμάνε τ' άλλα 2. Δεν το πλάσαρε καλά η Kosmocar σε σχέση με τον ανταγωνισμό και δεν πάει τ' αμάξι. Τόσο απλά.
Κι εγώ αν διάλεγα τώρα, γιατί να πάρω το ακριβότερο Α3, δε θα με χάλαγε καθόλου ο 1 ή η Α με λιγότερα λεφτά και περισσότερο εξοπλισμό.
-
@gatoz said in Νέα BMW 1 Series 2019:
σε λιανα ελληνικα, τα άουντι ειναι ότι πιο δηθεν έρχεται απο γερμανια μερια, τι να κανουμε. οι μπεμπες με τα συν και να αναποδα τους εχουν μια καποια φιλοσοφια για να αγοραστουν, ακομη και οταν ο αγοραστης δεν την χαιρεται ή το ίδιο το αμαξι δεν την εξυπηρετει οπως πρεπει. αναλογα οι μερκεντε εχουν μια εσανσ πιγιοτητας, τις παιρνεις με συγκεκριμενες αναμονες. τα αούντι ομως δεν εχουν τιποτε, απολυτως να προσφερουν πλην της επιβεβλημενης με μαρκετιν προς ιθαγενεις πριμιουριας τους. ενα γκολφ με σηματακι ακριβο. μονο και μονο για να δειχνει στον γειτονα οτι ειναι γκλοφ με σηματακι ακριβο. την καλημερα μου..
Γάτε, κάνεις λάθος. Όντως μπορεί να είναι αμφισβητίσιμο τα αν το Α3 προσφέρει κάτι ουσιαστικό έναντι του Golf ή το A1 έναντι του Polo, αλλά αυτή είναι μια οπτική μόνο μέσα από το διαστρεβλωτικό φακό της ελληνικής αγοράς. Από Α4 και πάνω τα Audi έχουν και ποιότητα και ουσία συγκρίσιμη με τους άλλους premium κατασκευαστές.
Άσε που ακόμη και τα "δεύτερα" για σένα Α3 μια χαρά στέκονταν παραδοσιακά έναντι στον άσσο και τη A-Class. Πότε λίγο πιο κάτω και πότε λίγο πιο πάνω. Στην κατηγορία του Α1 δεν κατέβηκαν οι άλλοι, για να τους κρίνουμε.
Νέα BMW 1 Series 2019