-
Δεν είναι acc αυτό που αναφέρει ως cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος η BMW.
Είναι κλασσικο cruise control.
Το start stop ρυθμίζεται με coding ώστε είτε να απενεργοποιηθεί για πάντα είτε να θυμάται το αμάξι την τελευταία ρύθμιση. -
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
526 χλμ μετά. Απενεργοποιησα το start stop και την επέμβαση του τιμονιού για διόρθωση πορείας. Το Κρουζ κοντρόλ με δυνατότητα φρεναρισματος δε το χρησιμοποίησα καθόλου. Ούτε σκοπεύω. Ούτε στην μερκ δε το χρησιμοποιώ καθόλου. Χέρια στο τιμόνι και προσοχή στο δρόμο είναι αυτό που χρειάζεται. Λόγω πρώτων χλμ στρωσιματος τα έχω κάνει σε ανοικτούς κυρίως δρόμους όπως ΕΟ και ΑΟ. 6,4 μέση με σβελτους ρυθμούς. Το eco pro μου έδωσε 5 στα 5 για ικανότητες οδήγησης και δύο στα 5 για την αλλαγή σχέσεων. Αργώ να αλλάξω από 3 σε 4 και από 4 σε 5 κυρίως.
Σκέφτομαι να του προσθέσω το αυτόματο εναλλαγής μεσαίας και μεγάλης σκάλας. Το κόστος είναι πολύ μικρό. Μέσω του myBMW ειναι ενα απλό download και install.Και εμένα μου είπαν για αυτόματη ενεργοποίηση μικρής η μεγάλης σκάλας με κόστος 180 ευρώ. Δεν είναι μεγάλο κόστος, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας. Τουλάχιστον για εμένα .
-
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Δεν είναι acc αυτό που αναφέρει ως cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος η BMW.
Είναι κλασσικο cruise control.
Το start stop ρυθμίζεται με coding ώστε είτε να απενεργοποιηθεί για πάντα είτε να θυμάται το αμάξι την τελευταία ρύθμιση.Στέφανε ποτέ δε θα το μάθω. Εδώ δεν το ενεργοποίησα στην αυτόματη μερκ. Σιγά μη το βάλω στον άσσο . Θα ταλαιπωρείται το αυτοκίνητο και μαζί κι εγώ.
Πάντως για τα φώτα ψήνομαι πολύ. Θα περάσω απο αντιπροσωπεία μάλλον. -
Το θεμα με τα βασικα λεντ είναι οτι δεν στρίβουν και ούτε ανάβουν τα ομίχλης σε στροφές με χαμηλή ταχύτητα. Επίσης ενώ έχουν πολύ καλή δέσμη δεν είναι όσο δυνατά θα ήθελα στη μεσαία σκάλα. Στη μεγάλη είναι οκ απλά. Την αυτόματη εναλλαγή κι εγώ την έψηνα, αλλά τελικά δεν την αγόρασα. Επρεπε να είχα βάλει τα Μάτριξ..
Το acc σε ταξιδι ειναι εξαιρετικο, αλλα και στην κινηση με το εξτρα stop & go δουλευει τελεια.
Δεν έχεις δίπλα από τα αλάρμ το κουμπί για τα συστήματά υποβοήθησης? Μπορείς να φτιάξεις ένα individual με το lane assist απενεργοποιημενο ωστε να εναλλαζεις ευκολα την ενεργοποιηση/απενεργοποιηση του συστηματος.
-
Εγώ παίδες το lane assist μια χαρά το βρίσκω. Το έχω πάντα στο on, με δόνηση στην μεσαία σκάλα, και χωρίς διόρθωση τιμονιού. Βοηθάει παρά πολύ. Ειδικά στο ταξίδι με παρέα, μπορεί να ξεχαστείς να αφαιρεθείσα κάπου και να σου φύγει λίγο το τιμόνι. Κατευθείαν τρέμουλο ελαφρώς το τιμόνι, κάτι σαν συνοδηγός που σου δίνει έκανα ελαφρύ σκούντημα.
-
Αυτό λέω, είναι μόνο για ΕΟ. Στην πόλη το θεωρώ έως και επικίνδυνο.
-
@atari70 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Εγώ παίδες το lane assist μια χαρά το βρίσκω. Το έχω πάντα στο on, με δόνηση στην μεσαία σκάλα, και χωρίς διόρθωση τιμονιού. Βοηθάει παρά πολύ. Ειδικά στο ταξίδι με παρέα, μπορεί να ξεχαστείς να αφαιρεθείσα κάπου και να σου φύγει λίγο το τιμόνι. Κατευθείαν τρέμουλο ελαφρώς το τιμόνι, κάτι σαν συνοδηγός που σου δίνει έκανα ελαφρύ σκούντημα.
Εγώ τρόμαξα λίγο, αν οδηγείς έτσι...
-
Αυτό έκανα κι εγώ. Ρύθμιση για τρέμουλο#μονο! Διόρθωση πορείας νο νο νο. Ζαμέ, που λένε και οι Γάλλοι.
-
@elteo said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Αυτό λέω, είναι μόνο για ΕΟ. Στην πόλη το θεωρώ έως και επικίνδυνο.
Εκνευριστικότατο! Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο κουμπάκι. Μόλις μπαίνω off. Μου τη σπάει γιατί επεμβαίνει πριν πατήσεις τη λευκή γραμμή, μόλις της πλησιάζεις. Πρέπει να είσαι συνεχώς ακριβώς στο μέσο της λωρίδας αλλιώς σου τραβάει το τιμόνι δεξιά - αριστερά.
Θα το είχα on μόνο στην εθνική οδό, ξημερώματα αν ήξερα ότι θα με πάρει ο ύπνος στο τιμόνι. Πού να το ξέρω όμως; οπότε άχρηστο.
Το ss από την άλλη βιλούδο. -
το ss το θεωρώ βασανιστήριο για το μοτέρ.
και το όφελος είναι μηδαμινό σε σχέση με την φθορά των μερών. -
@elteo said in Νέα BMW 1 Series 2019:
το ss το θεωρώ βασανιστήριο για το μοτέρ.
και το όφελος είναι μηδαμινό σε σχέση με την φθορά των μερών.Σωστός...
Ευτυχώς με το Toyota γλίτωσα και από τα δύο αυτά κουμπάκια...το μόνο που πατάω καμία φορά είναι το κλείδωμα στις πόρτες...δεν έχει αυτόματο...
-
Στα υπόλοιπα, εφόσον το αυτοκίνητο έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο γιατί να μην ενεργοποιείται αυτόματα? Στην Αμερική έχουν απαγορευτεί τέτοιου είδους συνδυασμοί διότι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα αυτοκίνητα τους μέσα στο γκαράζ των. Έγιναν δίκες για τέτοια θέματα και έπεσαν χοντρές αποζημιώσεις.
Είναι το μόνο πραγματικό φάουλ στο αυτοκίνητο. -
Παιδιά , μια που ανοίξατε το θέμα BMW Connected Drive , έχω κάποιες απορίες:
- Στην 118 advanced μου δείχνει ότι στην τετραετία από την αγορά της ,λήγουν οι χάρτες.
Ξέρετε ποιο είναι το κόστος ανανέωσης τους? - Μπορείς να βάλεις Data (GB) στη κάρτα sim του αυτοκινήτου ώστε να έχει internet και να γίνεται και hotspot το αμάξι?
- Η αλλαγή φώτων μεσαίας και μεγάλης σκάλες μπορεί να γίνει και από το Bimmercode?
- Στην 118 advanced μου δείχνει ότι στην τετραετία από την αγορά της ,λήγουν οι χάρτες.
-
@alexis-kapsalis said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Παιδιά , μια που ανοίξατε το θέμα BMW Connected Drive , έχω κάποιες απορίες:
Ξέρετε ποιο είναι το κόστος ανανέωσης τους? - Μπορείς να βάλεις Data (GB) στη κάρτα sim του αυτοκινήτου ώστε να έχει internet και να γίνεται και hotspot το αμάξι?
- Η αλλαγή φώτων μεσαίας και μεγάλης σκάλες μπορεί να γίνει και από το Bimmercode?
Σινηθως στα 3 χρονια λήγουν.
Λογικά ανανεωνεις μέσω του connected drive store.
Στο 2 όχι. Δεν έχεις πρόσβαση ή σχέση με αυτά ως ιδιοκτήτης.
Στο 3 όχι επίσης Το BimmerCode δεν ενεργοποιεί τέτοια. Παραμετροποιεί. - Στην 118 advanced μου δείχνει ότι στην τετραετία από την αγορά της ,λήγουν οι χάρτες.
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο ο άσσος σε οδική συμπεριφορά με καλό αθόρυβο μοτέρ, άριστο idrive.Μόνο ο θόρυβος κύλισης μου έκανε αρνητική εντύπωση όπου ειναι έντονος,κατι σαν βουητό. Υπαρχει λύση;
-
@argonautis said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Εξαιρετικό αυτοκίνητο ο άσσος σε οδική συμπεριφορά με καλό αθόρυβο μοτέρ, άριστο idrive.Μόνο ο θόρυβος κύλισης μου έκανε αρνητική εντύπωση όπου ειναι έντονος,κατι σαν βουητό. Υπαρχει λύση;
Μια λύση είναι αργότερα να αλλάξεις τα Bridgestone με την μάλακουτσικη γομα, με λίγο πιο σκληρή. Ο θόρυβος κύλισης υπάρχει και σε εμένα, κυρίως όμως ακούγεται περισσότερο δε κακό οδόστρωμα. Σε καλό οδόστρωμα , βελτιώνεται πολύ.
-
@argonautis said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Μια λύση είναι αργότερα να αλλάξεις τα Bridgestone με την μάλακουτσικη γομα, με λίγο πιο σκληρή. Ο θόρυβος κύλισης υπάρχει και σε εμένα, κυρίως όμως ακούγεται περισσότερο δε κακό οδόστρωμα. Σε καλό οδόστρωμα , βελτιώνεται πολύ.
Ακριβώς. Βέλτιώνεται σε καλό οδόστρωμα αν και υπάρχει χωρίς να ενοχλεί. Παρδόξως με michelin η με continental δεν αλλαζει κατι.
-
Σε καλο οδοστρωμα ειναι ανύπαρκτος. Στα σαγρέ και λιθόστρωτα κάνει θόρυβο, και δυστυχώς δεν βελτιώνεται με αλλα λάστιχα. Ειναι λογικά η επιλογή των σινεμπλοκ που προκαλεί αυτή την κατάσταση.
Κυριακή εκδρομή στη Νεμέα. Γέμισμα κατα την αναχώρηση από Γλυφάδα με προσδοκώμενη αυτονομία 802χλμ (έχω το 50λ ρεζερβουάρ)
Παρά την αρκετή κίνηση, μετά από περίπου 90χλμ και με σταθεροποιητή στα 130 έφτασε να δείχνει μέχρι και 811χλμ
Τελικά μέχρι τη Νεμέα (αρχαιολογικό μουσείο) έβγαλε μέση 6λ/100
Κι επιστροφή (από το χωριό), χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, παλι με cc στα 130, 5.5λ/100
4 άτομα, εννοείται κλίμα ανοιχτό, στο πρόγραμμα comfort και χωρίς καμία προσπάθεια για οικονομία. Να έβγαζε τέτοια νούμερα και στην Αθήνα θα ήταν τέλειο!
-
@volvozeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Σε καλο οδοστρωμα ειναι ανύπαρκτος. Στα σαγρέ και λιθόστρωτα κάνει θόρυβο, και δυστυχώς δεν βελτιώνεται με αλλα λάστιχα. Ειναι λογικά η επιλογή των σινεμπλοκ που προκαλεί αυτή την κατάσταση.
Κυριακή εκδρομή στη Νεμέα. Γέμισμα κατα την αναχώρηση από Γλυφάδα με προσδοκώμενη αυτονομία 802χλμ (έχω το 50λ ρεζερβουάρ)
Παρά την αρκετή κίνηση, μετά από περίπου 90χλμ και με σταθεροποιητή στα 130 έφτασε να δείχνει μέχρι και 811χλμ
Τελικά μέχρι τη Νεμέα (αρχαιολογικό μουσείο) έβγαλε μέση 6λ/100
Κι επιστροφή (από το χωριό), χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, παλι με cc στα 130, 5.5λ/100
4 άτομα, εννοείται κλίμα ανοιχτό, στο πρόγραμμα comfort και χωρίς καμία προσπάθεια για οικονομία. Να έβγαζε τέτοια νούμερα και στην Αθήνα θα ήταν τέλειο!
Α... μάλιστα τα πιο σκληρά σινεμπλοκ αφαιρούν κάτι από την ποιότητα κύλισης.Αν και σε καλό οδόστρωμα με υψηλή ταχύτητα το βρίσκω παραδόξως πιο αθόρυβο ...
Όντως πολύ καλή κατανάλωση έχεις. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι είναι ιδιαίτερα δεκτικό στον τροπο οδήγησης. -
Προσωπικά θεωρώ λογικό να ακούγεται αυτό το βουητό στην καμπίνα. Με τόσο καλή ηχομόνωση είναι ο μόνος ήχος που έρχεται απ'έξω. Αν δεν ακούγονταν ούτε αυτό θα νόμιζα πως είμαι κουφός. Τα Τουραντσα είναι εξαιρετικά για αυτό το αυτοκίνητο. Η σκληρή γόμα ενός άλλου ελαστικού όχι μόνο δε θα έφερνε όφελος μα αντίθετα αποτελέσματα θεωρώ.
Νέα BMW 1 Series 2019