-
...
... δεν έχω ακόμα καταλάβει ποιες είναι οι επιλογές που υπάρχουν για φόρτιση στο σπίτι καθώς γράφουν για ενσωματωμένο φορτιστή... αρκεί μια πρίζα βιομηχανικού τύπου; (για 7kw)
Αν εννοείς να συνδέσεις κατευθείαν ένα καλώδιο από την μπριζα στο αμάξι όχι, χρειάζεται ένα wall charger .
γίνεται και με φορητο φορτιστή με σουκο (που παρέχεται δωρεαν στα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκινητα με την αγορά) αλλα με 3,6KW όχι με 7
-
Θα περιμένω να το δοκιμάσω η Φαμπιάτου για να αναφέρει και τα αρνητικά.
Για φόρτιση έχει φορητό φορτιστή 1.8 Kw που συνδέεται σε απλή πρίζα.
Εγώ έχω παραγγείλει 3.5 Kw16A. Είπα αρχικά να μην προχωρήσω με wallcharger το οποίο θα μου έδινε 11Kw (μέχρι τόσο υποστηρίζει ο εσωτερικός φορτιστής του αυτοκινήτου.)καλη χρυση η φαμπιατου, αλλα τα αρνητικα ειναι γνωστα.
Ο φορητος φορτιστης ειμαι σιγουρος οτι δινει πολυ παραπανω. Ισως μεχρι 1.8kw μπορεις να δεις στην δικη σου σουκο επειδη δεν σηκωνει παραπανω το καλωδιο και η ασφαλεια σου. -
Εχεις 204 άλογα...
Οάου...
Τερματίζεις στα 160...
Εχεις 8,8 0-100...Εχεις αλλού 136 άλογα...
Τερματίζεις στα 193 και
Εχεις 8,8 0-100...Και δεν είσαι κινέζος...
Άσε γιατί αυτές τις μέρες οδηγώ τα 136 γαλλικά άλογα, ενώ πριν μια βδομάδα οδηγούσα τα 204 κινέζικα άλογα. Σε EV εννοείται. Εν ολίγοις, σε θέμα επιδόσεων, ο γαλλικός επιτάφιος δεν μπορεί να συγκριθεί με τον κινέζο δρομέα!
-
Μπέρδεψες τα 136 εγώ έλεγα για το υβριδικό στο 3 αιρκρος
-
Δηλαδή σύγκρινες μήλα με πορτοκάλια, γιατί έτσι (πιστεύεις ότι) σε συμφέρει...
-
Όχι αλλά μπερδεύτηκα με το άλλο κινέζικο που είναι υβριδικό.
-
Συγνώμη για την ίσως χαζή ερώτηση, τι δουλειά κάνει το wall box και τι ο φορτιστής;
-
Συγνώμη για την ίσως χαζή ερώτηση, τι δουλειά κάνει το wall box και τι ο φορτιστής;
Το Wall box ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ
αλλα για να το εγκαταστήσεις θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσεις πίνακα με δική του ασφάλεια ωστε να μπορει να πάρει το μεγαλο ρεύμα που χρειάζεται το αυτοκίνητο και δεν μπορει να έχει με μικρή ασφάλεια και σουκο
οπότε υπάρχει ο φορητος φορτιστής από σούκο 3,2KW που μπορεί να δώσει μέχρι 16A ρευμα (αν η σουκο πριζα είναι σε 16ρα ασφάλεια, αν είναι σε 10ρα πρεπει να του διαλέξεις ρευμα μεγιστο 10A αλλιως ακόμα και αυτός θα σου ρίξει την ασφάλεια)
και υπάρχει και ο φορτιστής WALL BOX που μπορει να δώσει 7,2KW (28-32 Α) σε μονοφασικό και 11KW (36-42A) αν εχεις τριφασικό ρεύμα σπίτι
μετα μπορεις να πας σε Wallbox φορτιστη 22KW αν έχεις βιομηχανικού τυπου ρεύμα στην εταιρεία σου πλέον οχι σε σπίτι
Αυτα ολα είναι οτι αφορά σε AC φορτιση
Οι DC είναι πολύ πολυ πιο ακριβοι φορτιστές και προφανώς θέλουν βιομηχανικό ρεύμα και δεν απευθύνονται σε σπίτια προφανώς
-
Πάντως ενώ αρχικά μου φαινόταν μεγάλο μειονέκτημα , η μέγιστη φόρτιση στις 88Kwh στο DC
, το γράφημα φόρτισης δείχνει οτι κρατάει την μέγιστη ταχύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό κάνει την φόρτιση 10-->90 στο BYD να είναι γρηγορότερη σε σχέση με το 2008 που θεωρητικά έχει 100Kwh μέγιστηΔείτε το γράφημα του Atto3
https://evkx.net/models/byd/atto_3/atto_3/chargingcurve/και το γράφημα του Peugeot 208
https://evkx.net/models/peugot/208/e-208/chargingcurve/Aπό τα τρια χρόνια εμπειρία στο 2008, το charging curve μέχρι και αισιόδοξο καθώς μόνο σε συγκεκριμένους φορτιστές (πχ Ecofuture ) τερματίζει η ταχύτητα στα 100 και για λίγο και στις περισσότερες περιπτώσεις η ταχύτητα ήταν περίπου στα 70 και χαμηλότερα όσο πλησιάζαμε στο 50%.
-
-
@george1977 said in BYD forum:
Πάντως ενώ αρχικά μου φαινόταν μεγάλο μειονέκτημα , η μέγιστη φόρτιση στις 88Kwh στο DC
, το γράφημα φόρτισης δείχνει οτι κρατάει την μέγιστη ταχύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό κάνει την φόρτιση 10-->90 στο BYD να είναι γρηγορότερη σε σχέση με το 2008 που θεωρητικά έχει 100Kwh μέγιστηΔείτε το γράφημα του Atto3
https://evkx.net/models/byd/atto_3/atto_3/chargingcurve/και το γράφημα του Peugeot 208
https://evkx.net/models/peugot/208/e-208/chargingcurve/Aπό τα τρια χρόνια εμπειρία στο 2008, το charging curve μέχρι και αισιόδοξο καθώς μόνο σε συγκεκριμένους φορτιστές (πχ Ecofuture ) τερματίζει η ταχύτητα στα 100 και για λίγο και στις περισσότερες περιπτώσεις η ταχύτητα ήταν περίπου στα 70 και χαμηλότερα όσο πλησιάζαμε στο 50%.
παρα πολυ σωστα και το ιδιο ειχα γραψει και παλαιοτερα σχετικα με τα οχηματα με την byd blade. Το μονο πραγματικα αρνητικο στο atto ειναι η μεγαλη του καταναλωση, κατι το οποιο, σε συνδυασμο με την "μολις" 60αρα μπαταρια, θα δυσκολεψει λιγο τα ταξιδια.
-
παρα πολυ σωστα και το ιδιο ειχα γραψει και παλαιοτερα σχετικα με τα οχηματα με την byd blade. Το μονο πραγματικα αρνητικο στο atto ειναι η μεγαλη του καταναλωση, κατι το οποιο, σε συνδυασμο με την "μολις" 60αρα μπαταρια, θα δυσκολεψει λιγο τα ταξιδια.
Συμπληρωματικά στα υποκειμενικά αρνητικά είναι και το όντως ξεχωριστό αλλά φλύαρο εσωτερικό που στο αποκλειστικό μπλε που διατίθεται θα κουράσει τον κάτοχο γρήγορα.
Στα αντικειμενικά εκτός του ανεκτού θορύβου κύλισης θα έβαζα και την πολύ άνετη ρύθμιση της ανάρτησης που ενώ για την πόλη είναι εξαιρετικα άνετη,στον αυτοκινητόδρομο η σε επαρχιακό πιστεύω ότι θα κουράσει. -
@antonmone said in BYD forum:
λιγο τα ταξιδια.
Συμπληρωματικά στα υποκειμενικά αρνητικά είναι και το όντως ξεχωριστό αλλά φλύαρο εσωτερικό που στο αποκλειστικό μπλε που διατίθεται θα κουράσει τον κάτοχο γρήγορα.
Στα αντικειμενικά εκτός του ανεκτού θορύβου κύλισης θα έβαζα και την πολύ άνετη ρύθμιση της ανάρτησης που ενώ για την πόλη είναι εξαιρετικα άνετη,στον αυτοκινητόδρομο η σε επαρχιακό πιστεύω ότι θα κουράσει.Σαν πισω επιβατης σε μεγαλα ταξίδια στην κίνα με BYD Seal μπορώ να σου πω ότι ήταν ευχαριστο το ταξίδι
Τωρα σαν οδηγος δεν εχω το εχω οδηγησει αλλα ναι συμφωνω μαζί σου παραείναι μαλακές οι αναρτήσεις ολων των BYD.
-
Στα αντικειμενικά εκτός του ανεκτού θορύβου κύλισης θα έβαζα και την πολύ άνετη ρύθμιση της ανάρτησης που ενώ για την πόλη είναι εξαιρετικα άνετη,στον αυτοκινητόδρομο η σε επαρχιακό πιστεύω ότι θα κουράσει.εχοντας συνηθισει σε τεσλα, ολα τα αλλα εσωτερικα μου φαινονται φλυαρα, αλλα αυτο ειναι μια πολυ υποκειμενικη αποψη. Ο επιλογεας ταχυτητων και εμενα δεν μου αρεσε.
To εσωτερικο παντως σε αισθηση αφης μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ!Θελω να βρω καποια στιγμη χρονο να παμε για test drive για να αποκτησω ιδια αποψη για την οδηγικη συμπεριφορα, αν και ξερω τι να περιμενω βασει αυτων που εχω δει σε βιντεο.
-
λιγο τα ταξιδια.
Στα αντικειμενικά εκτός του ανεκτού θορύβου κύλισης θα έβαζα και την πολύ άνετη ρύθμιση της ανάρτησης που ενώ για την πόλη είναι εξαιρετικα άνετη,στον αυτοκινητόδρομο η σε επαρχιακό πιστεύω ότι θα κουράσει.Σαν πισω επιβατης σε μεγαλα ταξίδια στην κίνα με BYD Seal μπορώ να σου πω ότι ήταν ευχαριστο το ταξίδι
Τωρα σαν οδηγος δεν εχω το εχω οδηγησει αλλα ναι συμφωνω μαζί σου παραείναι μαλακές οι αναρτήσεις ολων των BYD.
Έχω οδηγήσει και το Seal και το Atto3 και πραγματικά ΔΕΝ υπάρχει καμμία επαφή σχεδόν στο στήσιμο τους όπως φυσικά γνωρίζεις.
Το Αtto ειναι πολύ άνετο σε κακοτεχνίες και σε χαλαρούς ρυθμούς αλλά μέτριο και κάποιες φορές ελαφρώς κουραστικό σε ταχύτητες ταξιδιού.
Το Seal είναι εντελώς διαφορετικό προς το καλύτερο φυσικά και στις 2 περιπτώσεις.Εννοειται όπως είναι αναμενόμενο στον αυτοκινητόδρομο και σε γρήγορες (πολύ γρηγορες) επιταχύνσεις είναι ακλόνητο βοηθούμενη απο τετρακίνηση και ελαστικά.
Αυτό όμως που είναι πραγματικό κατόρθωμα των Κινέζων είναι ότι η ανάρτηση τους είναι ΠΙΟ απορροφητική και άνετη στις κακοτεχνίες του αστικού περιβάλλοντος από το Atto και αυτό με μεγαλύτερη ζάντα και χαμηλότερου φυσικά προφίλ ελαστικό.Πρπει να το οδηγήσεις για να το καταλάβεις προσωπικά δεν θα το πίστευα.
Είναι σίγουρα πιο άνετο από το m3 performance για το πιο είναι ικανότερο σε άλλες συνθήκες οδήγησης δεν θα τα συγκρίνω γιατί είναι διαφορετικές συνθήκες που δοκιμάστηκαν.
Η BYD πχ δεν κλειδωνει καμμία λειτουργία σε αντίθεση με την Τesla που υπάρχει κόφτης στα 140,από την άλλη λόγω συνθηκών το performance δοκιμάστηκε και σε στροφοδιαδρομη ενώ το Seal δεν προλάβαινε να γίνει το ίδιο.Γενικα πάντως για να είμαι οντοπικ η τιμή τους σε συνδυασμό πάντα με τον εξοπλισμό και τα χαρακτηριστικά τους ,το δελφίνι το λες και τζόκερακι. -
Στα αντικειμενικά εκτός του ανεκτού θορύβου κύλισης θα έβαζα και την πολύ άνετη ρύθμιση της ανάρτησης που ενώ για την πόλη είναι εξαιρετικα άνετη,στον αυτοκινητόδρομο η σε επαρχιακό πιστεύω ότι θα κουράσει.εχοντας συνηθισει σε τεσλα, ολα τα αλλα εσωτερικα μου φαινονται φλυαρα, αλλα αυτο ειναι μια πολυ υποκειμενικη αποψη. Ο επιλογεας ταχυτητων και εμενα δεν μου αρεσε.
To εσωτερικο παντως σε αισθηση αφης μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ!Θελω να βρω καποια στιγμη χρονο να παμε για test drive για να αποκτησω ιδια αποψη για την οδηγικη συμπεριφορα, αν και ξερω τι να περιμενω βασει αυτων που εχω δει σε βιντεο.
Που να δεις και το σχήμα του <<κλειδιου>>!!!
-
@mesastou said in BYD forum:
...... δεν έχω ακόμα καταλάβει ποιες είναι οι επιλογές που υπάρχουν για φόρτιση στο σπίτι καθώς γράφουν για ενσωματωμένο φορτιστή... αρκεί μια πρίζα βιομηχανικού τύπου; (για 7kw)
Εγώ έχω παραγγείλει 3.5 Kw16A. Είπα αρχικά να μην προχωρήσω με wallcharger το οποίο θα μου έδινε 11Kw (μέχρι τόσο υποστηρίζει ο εσωτερικός φορτιστής του αυτοκινήτου.)Εγώ έχω καταλάβει πως είναι 10Α άρα κάπου 2,3 kW ο δικός του.
Και εγώ αρχικά είμαι για ελάχιστα έξοδα αλλά σωστή υποδομή.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έρθει ηλεκτρολόγος ώστε να τραβήξει καλώδιο από το ρολόι του διαμερίσματος μας στο σημείο που θα γίνετε η φόρτιση. Θέλω όμως αργότερα να μπορώ να φορτίσω και πιό γρήγορα (μέγιστο από ότι έχω καταλάβει με μονοφασικό είναι τα 7kW, με τριφασικό είναι 11kWh).Τι διατομή πρέπει να έχει το καλώδιο ώστε να είμαι έτοιμος για αυτό;
Αυτός που έχεις εσύ παραγγείλει σε σούκο μπαίνει;
-
Το Wall box ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ
αλλα για να το εγκαταστήσεις θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσεις πίνακα με δική του ασφάλεια ωστε να μπορει να πάρει το μεγαλο ρεύμα που χρειάζεται το αυτοκίνητο και δεν μπορει να έχει με μικρή ασφάλεια και σουκο
οπότε υπάρχει ο φορητος φορτιστής από σούκο 3,2KW που μπορεί να δώσει μέχρι 16A ρευμα (αν η σουκο πριζα είναι σε 16ρα ασφάλεια, αν είναι σε 10ρα πρεπει να του διαλέξεις ρευμα μεγιστο 10A αλλιως ακόμα και αυτός θα σου ρίξει την ασφάλεια)
Όταν γράφεις να διαλέξω ένταση ρεύματος 10Α δεν αναφέρεσαι στον δικό του φορτιστή αλλά σε άλλον του εμπορίου, σωστά; Προφανώς ο δικός του (10Α) δεν έχει τέτοια επιλογή αφού τερματίζει στα 10Α, οπότε δεν έχει νόημα να πάρεις ταχύτερο και να τον περιορίσεις στα 10Α.
Αξίζει άραγε κανείς να ανέβει από τα 10Α στα 16Α... ; Ποσό είναι το κόστος για αυτό το 60% παραπάνω σε σχέση με τα 7kWh που είναι φυσικά 220% παραπάνω ...
-
@mesastou said in BYD forum:
...... δεν έχω ακόμα καταλάβει ποιες είναι οι επιλογές που υπάρχουν για φόρτιση στο σπίτι καθώς γράφουν για ενσωματωμένο φορτιστή... αρκεί μια πρίζα βιομηχανικού τύπου; (για 7kw)
Εγώ έχω παραγγείλει 3.5 Kw16A. Είπα αρχικά να μην προχωρήσω με wallcharger το οποίο θα μου έδινε 11Kw (μέχρι τόσο υποστηρίζει ο εσωτερικός φορτιστής του αυτοκινήτου.)Εγώ έχω καταλάβει πως είναι 10Α άρα κάπου 2,3 kW ο δικός του.
Και εγώ αρχικά είμαι για ελάχιστα έξοδα αλλά σωστή υποδομή.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έρθει ηλεκτρολόγος ώστε να τραβήξει καλώδιο από το ρολόι του διαμερίσματος μας στο σημείο που θα γίνετε η φόρτιση. Θέλω όμως αργότερα να μπορώ να φορτίσω και πιό γρήγορα (μέγιστο από ότι έχω καταλάβει με μονοφασικό είναι τα 7kW, με τριφασικό είναι 11kWh).Τι διατομή πρέπει να έχει το καλώδιο ώστε να είμαι έτοιμος για αυτό;
Αυτός που έχεις εσύ παραγγείλει σε σούκο μπαίνει;
Το καλώδιο θα διαλέξει διατομή ο ηλεκτρολόγος βάση μέτρων και Amper.
Σχεδόν όλοι οι φορητοί φορτιστές 3,2 Kw έχουν να διαλέγεις με κουμπάκι 8, 10, 12, 16 Amper
Απλά αν η σουκο πάει σε 10ρα ασφάλεια διαλέγεις 8 ή 10 Amper
Αυτοί οι φορτιστές δίνονται δωρεάν με την αγορά αυτοκινήτων και συνδέονται σε σουκο. Τέτοιον πήρα δωρεάν με την αγορά του κινεζικού φτηνού οχήματος μου
Και έκανα παζάρια και μου έκαναν δώρο ΚΑΙ wallbox 7 Kw απλά με δική μου εγκατάσταση όπως και προχώρησα στην εγκατάσταση του στο πάρκινγκ μου . Μέχρι να τον εγκαταστήσω μια χαρά έκανα την δουλειά μου με τον φορητό
-
https://evkx.net/models/byd/dolphin/dolphin_60.4kwh/chargingcurve/
αυτό το πάνω κάτω που κάνει το Dolphin σωστά υποψιάζομαι πως έχει να κάνει με έλεγχο της θερμοκρασίας;
ίσως η εξωτερική θερμοκρασία να ήταν μεγαλύτερη από τότε που έγινε η μέτρηση του Atto3 ή να είναι πιο στριμωγμένη η μπαταρία με λιγότερο φυσικό αερισμό ...
BYD forum