-
Άσε που οσονούπω θα είμαστε 3τεκνοι...που να χωρέσουμε με 3 παιδικά καθισματάκια
Α οκ τότε , αυτό τα αλλάζει όλα!
Με το καλό και το τρίτο μέλος της οικογένειας λοιπόν, και μείνε όπως είσαι αυτοκινητιστικά!Υπεριδανική ντιζελαρα το Touran για τριτεκνο, και φοβερό εργαλείο το Civic για σένα , μην κάνεις καμιά κίνηση.
Μόνο αν είσαι σχετικά άνετος οικονομικά δώσε το Touran και με την έκπτωση τριτεκνιας πάρε κάποιο άλλο μεγάλο επταθέσιο, ιδανικά το Tesla Y επταθέσιο, ή κάποιο φοβερό phev κινέζικο, δεν ξέρω αν έχει κάποιο η BYD , υπάρχει και ένα απίστευτο DFSK 7θεσιο δεν ξέρω πως λέγεται το μοντέλο, μιλάμε για εξοπλισμό και ποιότητα S class.
-
Άσε που οσονούπω θα είμαστε 3τεκνοι...που να χωρέσουμε με 3 παιδικά καθισματάκια
Α οκ τότε , αυτό τα αλλάζει όλα!
Με το καλό και το τρίτο μέλος της οικογένειας λοιπόν, και μείνε όπως είσαι αυτοκινητιστικά!Υπεριδανική ντιζελαρα το Touran για τριτεκνο, και φοβερό εργαλείο το Civic για σένα , μην κάνεις καμιά κίνηση.
Μόνο αν είσαι σχετικά άνετος οικονομικά δώσε το Touran και με την έκπτωση τριτεκνιας πάρε κάποιο άλλο μεγάλο επταθέσιο, ιδανικά το Tesla Y επταθέσιο, ή κάποιο φοβερό phev κινέζικο, δεν ξέρω αν έχει κάποιο η BYD , υπάρχει και ένα απίστευτο DFSK 7θεσιο δεν ξέρω πως λέγεται το μοντέλο, μιλάμε για εξοπλισμό και ποιότητα S class.
Δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία έκπτωση σε ηλεκτρικά για τρίτεκνους,για PHEV ακόμα και για mild υβριδικά οι εκπτώσεις είναι αστείες.Μεχρι να αλλάξει κάτι μόνο σε θερμικα χωρίς κανέναν υβριδισμο αξίζει ,με τις επιλογές ολοένα και να λιγοστεύουν.
-
προ 1,5 μηνα μου κολλησε το πορτακι της φορτισης. Στο manual στα Ελληνικα ελεγε για ενα γαντζο οτι απελευθερωνει το πορτακι, το τραβηξα οσο μαλακα γινονταν και το πορτακι δεν ανοιξε, απεναντιας ξεχαρβαλωθηκε εσωτερικα ο σπαγγος του γαντζου! Πηγα τοτε με τα χιλια ζορια αντιπροσωπια στο Αιγαλεω σφακιανακης και το ειδαν και ειπαν να φερουν ανταλλακτικο. Μετα απο 15 ημερες πηρα τηλεφωνο, μου λενε δεν εχουμε ανταλλακτικο, στειλαμε φωτο. Στο μηνα ξαναπηρα λεει ηλθε το ανταλλακτικο στειλτε μας φωτο πινακιδα αδεια. Και μετα απο 10 ημερες τιποτε! Επισης απο την αρχη ελεγαν οτι θελουν το αυτοκινητο 2 μερες και θα μου δωσουν αντικατασταση! Πηρα τηλεφωνο πριν δυο μερες εχουμε πολυ δουλεια λεει περιμενετε. Εγραψα στο FB στην κλειστη ομαδα Hellas Atto 3 και μου ειπαν οτι τελικα ο γαντζος αφορα αν κολλησει η μπριζα που κουμπωνει στο αυτοκινητο! Πραγματι μου ανεβασαν το Αγγλικο Manual και γραφει:
Emergency Unlocking of Charge Port
● When charging connector cannot be
unplugged due to failure of the antitheft lock, unlock the charge port
manually.
● Open the hood. A lock latch can be
found inside. Pull the latch to unlock
the charging connector.
Στο Ελληνικο γραφει:
Απασφάλιση έκτακτης ανάγκης της
θύρας φόρτισης
• Όταν η ηλεκτρική ασφάλιση αποτύχει
και ο ακροδέκτης φόρτισης δεν μπορεί
να αποσυνδεθεί, προσπαθήστε να
αποσυνδέσετε τον ακροδέκτη φόρτισης
ξεκλειδώνοντας χειροκίνητα τη θύρα
φόρτισης.
• Ανοίξτε το καπό. Υπάρχει ένα μάνδαλο
ασφάλισης στο εσωτερικό του. Τραβήξτε
το μάνδαλο για να ξεκλειδώσετε τον
ακροδέκτη φόρτισης. -
προ 1,5 μηνα μου κολλησε το πορτακι της φορτισης. Στο manual στα Ελληνικα ελεγε για ενα γαντζο οτι απελευθερωνει το πορτακι, το τραβηξα οσο μαλακα γινονταν και το πορτακι δεν ανοιξε, απεναντιας ξεχαρβαλωθηκε εσωτερικα ο σπαγγος του γαντζου! Πηγα τοτε με τα χιλια ζορια αντιπροσωπια στο Αιγαλεω σφακιανακης και το ειδαν και ειπαν να φερουν ανταλλακτικο. Μετα απο 15 ημερες πηρα τηλεφωνο, μου λενε δεν εχουμε ανταλλακτικο, στειλαμε φωτο. Στο μηνα ξαναπηρα λεει ηλθε το ανταλλακτικο στειλτε μας φωτο πινακιδα αδεια. Και μετα απο 10 ημερες τιποτε! Επισης απο την αρχη ελεγαν οτι θελουν το αυτοκινητο 2 μερες και θα μου δωσουν αντικατασταση! Πηρα τηλεφωνο πριν δυο μερες εχουμε πολυ δουλεια λεει περιμενετε. Εγραψα στο FB στην κλειστη ομαδα Hellas Atto 3 και μου ειπαν οτι τελικα ο γαντζος αφορα αν κολλησει η μπριζα που κουμπωνει στο αυτοκινητο! Πραγματι μου ανεβασαν το Αγγλικο Manual και γραφει: Emergency Unlocking of Charge Port
manually.
the charging connector.
Στο Ελληνικο γραφει: Απασφάλιση έκτακτης ανάγκης της
θύρας φόρτισης
φόρτισης.
ακροδέκτη φόρτισης.σωστα στα ειπαν στο fb γκρουπ.
Δεν καταλαβα ομως τι ακριβως συνεβη με το πορτακι; Κολλησε και εχει παραμεινει ανοιχτο; Απο οτι καταλαβαινω, συνεχιζεις να φορτιζεις κανονικα, σωστα; -
προ 1,5 μηνα μου κολλησε το πορτακι της φορτισης. Στο manual στα Ελληνικα ελεγε για ενα γαντζο οτι απελευθερωνει το πορτακι, το τραβηξα οσο μαλακα γινονταν και το πορτακι δεν ανοιξε, απεναντιας ξεχαρβαλωθηκε εσωτερικα ο σπαγγος του γαντζου! Πηγα τοτε με τα χιλια ζορια αντιπροσωπια στο Αιγαλεω σφακιανακης και το ειδαν και ειπαν να φερουν ανταλλακτικο. Μετα απο 15 ημερες πηρα τηλεφωνο, μου λενε δεν εχουμε ανταλλακτικο, στειλαμε φωτο. Στο μηνα ξαναπηρα λεει ηλθε το ανταλλακτικο στειλτε μας φωτο πινακιδα αδεια. Και μετα απο 10 ημερες τιποτε! Επισης απο την αρχη ελεγαν οτι θελουν το αυτοκινητο 2 μερες και θα μου δωσουν αντικατασταση! Πηρα τηλεφωνο πριν δυο μερες εχουμε πολυ δουλεια λεει περιμενετε. Εγραψα στο FB στην κλειστη ομαδα Hellas Atto 3 και μου ειπαν οτι τελικα ο γαντζος αφορα αν κολλησει η μπριζα που κουμπωνει στο αυτοκινητο! Πραγματι μου ανεβασαν το Αγγλικο Manual και γραφει: Emergency Unlocking of Charge Port
manually.
the charging connector.
θύρας φόρτισης
φόρτισης.
Δεν καταλαβα ομως τι ακριβως συνεβη με το πορτακι; Κολλησε και εχει παραμεινει ανοιχτο; Απο οτι καταλαβαινω, συνεχιζεις να φορτιζεις κανονικα, σωστα;η πλακα ειναι να του εχει παραμεινει κλειστο
-
manually.
the charging connector.
θύρας φόρτισης
φόρτισης.
Δεν καταλαβα ομως τι ακριβως συνεβη με το πορτακι; Κολλησε και εχει παραμεινει ανοιχτο; Απο οτι καταλαβαινω, συνεχιζεις να φορτιζεις κανονικα, σωστα;η πλακα ειναι να του εχει παραμεινει κλειστο
μπα, ειπε οτι εγινε πριν 1.5 μηνα, οποτε φορτιζει κανονικα
-
το βλεπω διφορουμενο τι κανει ο γαντζος! Στην αντιπροσωπια Αιγαλεω δεν φαινεται να ξερουν και μετα 1,5 μηνα τιποτε! Παιρνω παλι σημερα και ενας μικρος που εχουν στα τηλεφωνα και στην εξυπηρετηση μου εβαλε τις φωνες οτι δημοσιευσα την καθυστερηση τους στο FB. Εχουμε πολλη δουλεια και θα πρεπει να μαθετε να περιμενετε. Απαντησα μα αν ξαναμπλοκαρει το πορτακι της φορτισης τι θα κανω; Θα μεινω στο δρομο. Γενικα μου φερθηκε ασχημα. Τωρα θα αφησω το αυτοκινητο μου δυο μερες σε αυτους που μου φωναζουν λες και ειμαι καποιο κλεφτρόνι άπορο που τους ζητιανευει;
Τι να κανω να στειλω μαιλ στην BYD της Κινας; της Ευρωπης; Στο Σφακιανακη να μεταφερει το ανταλλακτικο να παω στο Μαρουσι που μου πεφτει μακρια αλλα μηπως εχει καλυτερο Service και δε θα μου βαζει τις φωνες το μικρό; -
το βλεπω διφορουμενο τι κανει ο γαντζος! Στην αντιπροσωπια Αιγαλεω δεν φαινεται να ξερουν και μετα 1,5 μηνα τιποτε! Παιρνω παλι σημερα και ενας μικρος που εχουν στα τηλεφωνα και στην εξυπηρετηση μου εβαλε τις φωνες οτι δημοσιευσα την καθυστερηση τους στο FB. Εχουμε πολλη δουλεια και θα πρεπει να μαθετε να περιμενετε. Απαντησα μα αν ξαναμπλοκαρει το πορτακι της φορτισης τι θα κανω; Θα μεινω στο δρομο. Γενικα μου φερθηκε ασχημα. Τωρα θα αφησω το αυτοκινητο μου δυο μερες σε αυτους που μου φωναζουν λες και ειμαι καποιο κλεφτρόνι άπορο που τους ζητιανευει;
Τι να κανω να στειλω μαιλ στην BYD της Κινας; της Ευρωπης; Στο Σφακιανακη να μεταφερει το ανταλλακτικο να παω στο Μαρουσι που μου πεφτει μακρια αλλα μηπως εχει καλυτερο Service και δε θα μου βαζουν τις φωνες τα μικρα;ρε συ, εξηγησε μας τι εχει γινει, διοτι εγω τουλαχιστον, δεν εχω καταλαβει ακομα. Τι σημαινει "κολλησε το πορτακι"; και σε τι κατασταση ειναι τωρα;
-
manually.
the charging connector.
θύρας φόρτισης
φόρτισης.
μπα, ειπε οτι εγινε πριν 1.5 μηνα, οποτε φορτιζει κανονικα
Ή το έχει παρατήσει και κινείται με θερμικό!!!
Για οτιδήποτε εκτός από Χόντα, ανταλλακτικά θα βρει! -
το πορτακι κολλησε κλειστο! Κλειδωνα ξεκλειδωνα το αυτοκινητο μηπως ξεμπλοκαρει, τιποτε το πορτακι σταθερα κλειστο και δεν ανοιγε! προσπαθησα με τον γαντζο με πολυ προσοχη και τιποτε δε γινονταν και τελικα ξεχαρβαλωθηκε. Μετα το κλειδωσα το αυτοκινητο και το παρατησα. Πηγα μετα απο 5 λεπτα και ξεκλειδωσα και ανοιξε μονο του το πορτακι και εκτοτε λειτουργει κανονικα!
-
Εγω του ειπα καλο θα ηταν αντι να χανετε το χρονο σας να διαβαζετε κλειστες ομαδες στο Facebook, να χρησιμοποιησετε το χρονο αυτο για να φτιαξετε το πορτακι φορτισης του αυτοκινητου μου! Μα πρωτη φορα αγοραζω αυτοκινητο και στην αντιπροσωπια ειμαι και κερατας και δαρμενος!
-
το πορτακι κολλησε κλειστο! Κλειδωνα ξεκλειδωνα τιποτε! προσπαθησα με τον γαντζο με πολυ προσοχη και τιποτε δε γινονταν και τελικα ξεχαρβαλωθηκε. Μετα το κλειδωσα το αυτοκινητο και το παρατησα. Πηγα μετα απο 5 λεπτα και ξεκλειδωσα και ανοιξε μονο του το πορτακι και εκτοτε λειτουργει κανονικα!
με τον γατζο μην ασχοληθεις. Αν σου ξανασυμβει κατι τετοιο κανε reboot το αυτοκινητο (δεν ξερω πως γινεται, εσυ υποθετω θα γνωριζεις). Θεμα software ειναι.
Η επομενη ερωτηση, τι ανταλλακτκο σου παρηγγειλαν υποτιθεται; δηλ τι θεωρουν οτι χαλασε; -
μα εχω ενα γαντζο που δεν κανει τιποτε! Θα επρεπε κατι να κανει. Η επικεφαλιδα λεει για θυρα φορτισης και μου φαινεται οτι λεει οτι αφορα το πορτακι. Απο κατω το κειμενο λεει για τoν ακροδεκτη φορτισης οτι ξεμπλοκαρει
-
το επαθε και αλλος στο FB Atto 3 Hellas και ξεμπλοκαρε το πορτακι αφου κλειδωσε ξεκλειδωσε το αυτοκινητο
-
το επαθε και αλλος στο FB Atto 3 Hellas και ξεμπλοκαρε το πορτακι αφου κλειδωσε ξεκλειδωσε το αυτοκινητο
το λενε αυτο. Κανετε κυκλους lock/unlock.
Οσο για το γατζο..
"When the electric lock fails and the
charging connector cannot be pulled
out, the lock can be manually unlocked
by pulling out the charging connector.
• Open the hood and find the inhaul
cable, and pull it to unlock the charging
connector"ισχυει αυτο μονο αν εχεις παραμεινει πριζωμενος και δεν μπορεις να ξεπριζωσεις.
-
τωρα ομως ειναι ξεχαρβαλωμενο το σκοινακι του γαντζου και φοβαμαι οτι δε δουλευει για να ξεμπλοκαρει τον ακροδεκτη φορτισης αν ποτε χρειαστει!
-
@antonmone said in BYD forum:
Τα Ling Long είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα γιαυτο.
Ναι θα μπορούσαν να έχουν βάλει καλύτερα.
Όπως τα λες και στα υπόλοιπα Dettol.Αυτό είναι πραγματικό όνομα ή το λες περιπαικτικά;
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ!!! και μαλιστα, το ειχαμε συζητησει και παλαιοτερα, τα φορουν και καποια tiguan (που πωλουνται ευρωπη). Ουτε εγω τα ηξερα και νομιζα οτι ηταν κινεζια αποκλειστικα για τα δελφινια
Συγκεκριμένα τα R-line με τις 19αρες
-
Τι να κανω να στειλω μαιλ στην BYD της Κινας; της Ευρωπης; Στο Σφακιανακη να μεταφερει το ανταλλακτικο να παω στο Μαρουσι που μου πεφτει μακρια αλλα μηπως εχει καλυτερο Service και δε θα μου βαζουν τις φωνες τα μικρα;ρε συ, εξηγησε μας τι εχει γινει, διοτι εγω τουλαχιστον, δεν εχω καταλαβει ακομα. Τι σημαινει "κολλησε το πορτακι"; και σε τι κατασταση ειναι τωρα;
Καπου το εχω δει και στο εξωτερικο, κολλαει για λιγο αλλα σε καποια στιγμη ανοιγει. Για τον κοσμο που δουλευει στα Ελληνικα σερβις δυστυχως αυτη ειναι η συμπεριφορα τους.
-
το πορτακι κολλησε κλειστο! Κλειδωνα ξεκλειδωνα το αυτοκινητο μηπως ξεμπλοκαρει, τιποτε το πορτακι σταθερα κλειστο και δεν ανοιγε! προσπαθησα με τον γαντζο με πολυ προσοχη και τιποτε δε γινονταν και τελικα ξεχαρβαλωθηκε. Μετα το κλειδωσα το αυτοκινητο και το παρατησα. Πηγα μετα απο 5 λεπτα και ξεκλειδωσα και ανοιξε μονο του το πορτακι και εκτοτε λειτουργει κανονικα!
επρεπε να το ψαξεις στο ΥouTube, υπαρχει υλικο να δεις για τετοια θεματα απο Αυστραλια, ειναι μικροπραγματα αυτα και εχουν λυσεις.
BYD forum