-
@panormus772 said in BYD forum:
4,80m μήκος και 1,88μ. πλάτος.Μάλιστα...
Τα θέλουμε μπόλικα εμείς!!! Επίσης όποιος έχει 60Κ να πετάξει για αμάξι, μάλλον δεν μένει Κυψέλη κλπ. αλλά καμιά Βούλα, Κηφισιά κλπ. οπότε άπλετος χώρος, πάρκγινκ και παρκαδόροι. Είναι θέμα lifestyle....χαχαχα!!
Εγώ μένω κέντρο Αθήνας σε λαϊκή γειτονιά και είμαι ΟΚ με τα 4,70 m, δεν πετάω τη σκουφια μου αλλά δεν είναι και τόσο τρομερό
-
Θα περιμένω να το βάλει στο χέρι ο ντιμσαμπας που έχει πιο αντικειμενική οπτική
"Την ίδια στιγμή, το σχετικό άνοιγμα είναι σχετικά στενό, ενώ τα 400 λίτρα που προσφέρει σίγουρα δεν θα εντυπωσιάσουν. Ως αντιστάθμισμα των παραπάνω, στο εμπρός μέρος του Seal υπάρχει ένα πρακτικό frunk με χωρητικότητα 53 λίτρα."
Στα 4,80 μέτρα μήκους
-
@panormus772 said in BYD forum:
4,80m μήκος και 1,88μ. πλάτος.Μάλιστα...
Τα θέλουμε μπόλικα εμείς!!! Επίσης όποιος έχει 60Κ να πετάξει για αμάξι, μάλλον δεν μένει Κυψέλη κλπ. αλλά καμιά Βούλα, Κηφισιά κλπ. οπότε άπλετος χώρος, πάρκγινκ και παρκαδόροι. Είναι θέμα lifestyle....χαχαχα!!
Ναι αλλα δε κυκλοφορει μονο εκει...
-
-
Με κατανάλωση 19.7 kWh/100km και χωρίς one pedal drive πως ακριβώς θεωρείται καλύτερο από το Μ3;
Αυτο γράφει στα σχόλια
εγω αυτο διαβασα, εψαξα να βρω αν το εχει δοκιμασει ο bjorn αλλα οχι
https://www.4troxoi.gr/dokimes/dokimazoyme-to-byd-seal-awd/ -
Πηγα να το δω και ηταν κλειδωμενα τα αμαξια.
Ποιος ειπαμε θα κανεις τεστ?
-
οποιος θελει βλεπει το βιντεο ωστε να δει πως ακριβως τα δοκιμασαν. Δεν ειναι συνθηκες ΕΟ, αλλα προσομοιαζουν μικτο κυκλο. Το seal εχει καταναλωση 3.1 miles/ kwh δηλαδη 20kwh/100km (που ταιριαζει με το νουμερο που εβγαλε η δοκιμη των 4Τ)
Το m3lr που δοκιμαζουν στο βιντεο εχει καταναλωση 15.9kwh/100km, δηλαδη 25% περισσοτερη καταναλωση. -
Με κατανάλωση 19.7 kWh/100km και χωρίς one pedal drive πως ακριβώς θεωρείται καλύτερο από το Μ3;
Αυτο γράφει στα σχόλια
εγω αυτο διαβασα, εψαξα να βρω αν το εχει δοκιμασει ο bjorn αλλα οχι
https://www.4troxoi.gr/dokimes/dokimazoyme-to-byd-seal-awd/Έχει μια οπαδική χροιά με εσανς μαγκιάς για να γουστάρουν οι τελευταίοι homo erectus αναγνώστες τους.
-
-
-
τα εχει γραψει καπου σε αρθρο αυτα ή απλα σχολιο στο fb ειναι;
ΦΒ για τώρα....δεν έχω ψάξει εαν το έχει γράψει και στο περιοδικό.
Το έγραψε στο επίσημο site
https://www.4troxoi.gr/blog/byd-seal-kaka-ta-psemata/ -
Είχα την ευκαιρία για ένα long test drive Παρασκευή απόγευμα- Δευτέρα πρωί το νέο BYD Seal Excellence 4wd , 530 άλογα και 670ΝΜ ροπή, 3.8sec 0-100. Το κοιτάζω ως αλλαγή του Passat GTE για το βήμα στην ηλεκτροκίνηση (μαζί με το Μ3 Highland φυσικά).
Σαν στοιχεία στο χαρτί είναι εντυπωσιακά. Στην πράξη είναι λίγο πιο στρωτά τα πράγματα. Υπάρχει το ECO και Normal όπου το αυτοκίνητο μου είπαν λειτουργεί με τα 310 άλογα της εκδοσης με τον ένα κινητήρα και στο sport γίνεται ένα υπερόπλο, ωστόσο είναι εντυπωσιακή η γραμμικότητα της επιτάχυνσης!
Ξεκινώντας από την εμφάνιση το πίσω μέρος είναι πολύ εντυπωσιακό (ειδικά τη νύχτα με τα φώτα), το εμπρός είναι έτσι και έτσι για τα γούστα μου αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Ήταν ολοκαίνουργιο με 77κμ στο οδόμετρο.
Το εσωτερικό είναι πολύ εντυπωσιακό με άψογα υλικά σε ποιότητα και σε εξοπλισμό έχει ελάχιστες ελλείψεις.
Θετικά:- κινητήρας, κιβώτιο μιας σχέσης, ροπή , επιδόσεις - απλά Α Ψ Ο Γ Ο
- κατανάλωση και αυτονομία, έκανα γύρω στα 500χλμ όλα εντός Αττικής και είχα σχεδόν 18ΚW μέση καταναλωση/100χλμ. Η μπαταρία του είναι 83KW οποτε αστικά βγάζει σχεδόν 500χλμ.
- τιμόνι κάτι μεταξύ BMW και Alfa Romeo, χοντρή στεφάνη, μικρή διαμετρος και γρήγορο από άκρη σε άκρη.
- εξοπλισμός και υλικά κατασκευής (πόρτες, καθίσματα, ταμπλώ, οροφη),
- design (υποκειμενικό αλλά σε όσους το έδειξα μόνο θετικά σχόλια απέσπασε και όλοι μου είπαν ότι θα το προτιμούσαν από το Tesla M3, καθώς είναι πιο κοντά στην έννοια του αυτοκινήτου από ότι τα Tesla που για να δεις την ταχύτητα που κινείσαι ούτε οθόνη μπροστά στον οδηγό υπάρχει αλλά ούτε και HUD, ενώ στο Seal υπάρχουν και τα 2 και με εξαιρετική υλοποίηση)
- χώροι επιβατών και αποσκευών δεδομένου και της κατάληψης χώρου από την μπαταρία
Ικανοποητικά:
- Ταχύτητες φόρτισης μπαταρίας (πιο αργό από Tesla)
- Φώτα led, θα προτιμούσα να υπάρχει και η δυνατότητα Matrix Led και όχι απλή εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης σκάλας καθώς με το Passat έχω καλομάθει στα matrix!!
- Ηχοσύστημα περίμενα κάτι παραπάνω λόγω προδιαγραφών αλλά είναι οκ ικανοποιητικό χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
- φρένα ικανοποιητικά γιατί το αυτοκίνητο είναι πολύ βαρύ αλλά δεν το πίεσα πολύ γιατί ήταν άστρωτο και ξέρω ότι τα πρώτα 500χλμ ενός αυτοκινητου ανεξαρτήτως κινητήρα πρέπει να είσαι προσεκτικός με φρενα/ελαστικά. Ενδεχομένως να κάνω λάθος και να είναι πολύ καλά γιατί βάση προδιαγραφών έχει μεγάλης διάστασης δισκόφρενα (τα εμπρός διάτρητα)
Αρνητικά:
- Η ανάρτηση ακόμα και στην sport ρύθμιση όταν είχες αρκετά χλμ εμφάνιζε τάσεις πλεύσης σε οδόστρωμα που είχε βυθίσεις/εξογκώματα - θα προτιμούσα σαν το Passat GTE να έχει τη δυνατότητα ακόμα σκληρότερης ρύθμισης καθώς είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην άνεση.Το Μ3 έχει καλύτερη ανάρτηση για τα γούστα μου.
- Δεν έχει ασύρματο carplay και δουλεύει μόνο με καλώδιο
-Δεν έχει υποστήριξη μέσης ούτε καν χειροκίνητα - η επιλογή στην πλοήγηση για ανεύρεση φορτιστών κοντά στο αυτοκίνητο δεν δουλευει καλά καθώςδεν εμφανίζει κάνεναν από τους φορτιστές DEI Blue στην περιοχή που κινήθηκα.
- το AutoHold δούλευει πολύ παράξενα- απεμπλέκεται όποτε θέλει και χρειάζεται να το επιλέξεις ξανά, ενώ σε μποτιλιάρισμα αν μείνεις αρκετά ακινητοποιημένος μπαίνει μόνο του το αυτοκίνητο σε P. Δεν κατάλαβα την πρώτη φορά ότι μπήκε μόνο του από D σε P και έπρεπε να επιλέξω ξανά D με τον μοχλό του κιβωτίου για να ξεκινήσω.
- ελειψη ελληνικών σε φωνητικές εντολές / μενού πλοήγησης εκτός αν ήθελε ρύθμιση και δεν την βρήκα.
- ελλειψη sentry mode όπως η tesla - δεν έχει one pedal drive που να ακινητοποιεί το αυτοκίνητο όπως το άψογο σύστημα της Tesla.
Eχοντας κάνει το 45λεπτο test drive του Model 3 κρίνω ότι το Tesla είναι καλύτερο ηλεκτρικό όχημα (μπαταρία, φόρτιση, one pedal drive, ανάρτηση) αλλά το BYD Seal είναι πολύ κοντά έχοντας προβάδισμα στην αίσθηση του εσωτερικού και αυτό από μόνο του λέει πολλά για το επίπεδο των Κινέζων.
-
Και έρχεται το Xiaomi
-
Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή η προσπάθεια της BYD, το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό, έχουμε φτασει να οδηγαμε αντίστοιχα Audi Rs και M sport με κλάσμα του κόστους !
-
-
Ωραία σύγκριση, θα χαιρόμουν να τη δημοσιεύσω.
-
-
To οδηγησα κ εγω το Σαββατο αλλα για πολύ λίγο. Ειναι οπως τα λεει ο φίλος sgl. Τέλειο εσωτερικό, ομορφο εξωτερικο design, εκπληκτική αίσθηση οδηγησης, ακαριαία επιτάχυνση, τρομερη ηχομόνωση και μια συνολικη ενύπωση οτι οδηγεις κατι πραγματικά premium. Πως τα καταφεραν ετσι οι Κινεζοι ρε παιδιά ? Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα, απλά διαβασα χθες οτι η BYD ανακοινωσε την νεας γενιας μπαταρια blade, με μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ενεργειακη απόδοση (δλδ ακομα πιο μεγαλη αυτονομία) και μικρότερο κόστος. Θα μπει δε στην παραγωγη κατα τον Αύγουστο. Λέτε να περιμενουμε ?
-
To οδηγησα κ εγω το Σαββατο αλλα για πολύ λίγο. Ειναι οπως τα λεει ο φίλος sgl. Τέλειο εσωτερικό, ομορφο εξωτερικο design, εκπληκτική αίσθηση οδηγησης, ακαριαία επιτάχυνση, τρομερη ηχομόνωση και μια συνολικη ενύπωση οτι οδηγεις κατι πραγματικά premium. Πως τα καταφεραν ετσι οι Κινεζοι ρε παιδιά ? Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα, απλά διαβασα χθες οτι η BYD ανακοινωσε την νεας γενιας μπαταρια blade, με μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ενεργειακη απόδοση (δλδ ακομα πιο μεγαλη αυτονομία) και μικρότερο κόστος. Θα μπει δε στην παραγωγη κατα τον Αύγουστο. Λέτε να περιμενουμε ?
Νομίζω ότι όσο περιμένεις τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν τα πράγματα. Αν φυσικά δεν γίνει ο 3ος παγκόσμιος..
-
Τα atto τα ειδε κανενας; εντυπωσεις; πιστευω θα πουλησουν καλυτερα απο το seal, τοσο επειδη ειναι suv οσο και λογω τιμης
BYD forum