-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kkostask said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το λάθος τους ήταν που απλώθηκαν πολύ περισσότερο χωρίς να έχουν αφήσει ένα περιθώριο ασφαλείας. Και αν στην ελληνική πραγματικότητα παίρνεις δάνειο για σπίτι 400κ, με συγχωρείς αλλά τα θέλει ο πισινός σου.
Με 10000 τον μήνα έσοδα και οι δυό τους απλώθηκαν πολύ ?
Τήρησαν απόλυτα τον κανόνα του 30 %.
Δεν φαντάστηκαν ότι θα υπήρχε αυτή η κρίση.
Ξέρω και δημόσιο υπάλληλο σε οργανισμό με 3500 και σύζυγο εργαζόμενη που πήραν 250000 δάνειο, που έκλεισε ο οργανισμός και βρέθηκαν με την γυναίκα σε μερική απασχόληση με 500 ευρώ και αυτός με 1200 μισθό σε μετάταξη.
Δεν νομιζω οτι η προσωπικη κατασταση του καθενος αφορουν τα αυτοκινητα και την ηλεκτροκινηση.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το λάθος τους ήταν που απλώθηκαν πολύ περισσότερο χωρίς να έχουν αφήσει ένα περιθώριο ασφαλείας. Και αν στην ελληνική πραγματικότητα παίρνεις δάνειο για σπίτι 400κ, με συγχωρείς αλλά τα θέλει ο πισινός σου.
+1
Ποιος αγοράζει ακίνητο 400 k ??
Και το μεγάλο πιάσιμο έχει τα όρια του !Αυτός που έχει 10000 τον μήνα εισόδημα φορολογημένο.
Δεν έκανε 400000 το ακίνητο. 650000 έκανε και έδωσαν 250000 οι ίδιοι.
-
+1
Και το μεγάλο πιάσιμο έχει τα όρια του !Αυτός που έχει 10000 τον μήνα εισόδημα φορολογημένο.
10κ τον μηνα καθαρα η μικτα?
650 ειναι πολλα ακομα και καθαρα να ειναι. απλα δεν καταλαβαινει τους αριθμους ο συγκεκριμενος. -
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ξέρω και δημόσιο υπάλληλο σε οργανισμό με 3500 και σύζυγο εργαζόμενη που πήραν 250000 δάνειο, που έκλεισε ο οργανισμός και βρέθηκαν με την γυναίκα σε μερική απασχόληση με 500 ευρώ και αυτός με 1200 μισθό σε μετάταξη.
Δεν νομιζω οτι η προσωπικη κατασταση του καθενος αφορουν τα αυτοκινητα και την ηλεκτροκινηση.
Αφορούν γιατί πρέπει να πάψει το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ότι το ηλεκτρικό κοστίζει όσο η τιμή χωρίς την επιδότηση. Κοστίζει όσο με την επιδότηση, συν τον φορτιστή.
-
Αφορούν γιατί πρέπει να πάψει το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ότι το ηλεκτρικό κοστίζει όσο η τιμή χωρίς την επιδότηση. Κοστίζει όσο με την επιδότηση, συν τον φορτιστή.
δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι απαραιτητα φορτιστη απλα βοηθαει οπως και φωτοβολταικα. εγω χωρις φωτοβολταικα δεν θα ηθελα να φορτιζω σπιτι. Λιντλ οσο δεν παει.
-
Και εγώ ξέρω δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους που με μηνιαία έσοδα 4500 πλήρωναν 1200 δόση αλλά απέλυσαν τον έναν τη Δευτέρα και τον άλλο την Παρασκευή…και τώρα το χαίρεται η τράπεζα….εγώ προτιμώ να είμαι υπερσυντηρητικός παρά να απλώνομαι υπερβολικά και ανούσια.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γράφονται χιλιάρικα αβέρτα αλλά μια οικογένεια με δύο μικρούς μισθούς δεν μπορούν να έχουν δεύτερο αμάξι 20000 ευρώ.
Κοίταξε, σωστό ειναι αυτό που λες, αλλά οι οικογένειες μέ δύο μικρούς μισθούς στην πράξη ειναι λίγες. Θες οτι κάποιος κάνει δεύτερη δουλειά, θες την βοήθεια από γονεις ή περιουσιακά στοιχεία που υπάρχουν στο παρελθόν, θες τα μαύρα που κυκλοφορούν (και ειναι πολλά), ολοι κάπως τα βγάζουν πέρα στην πράξη, στην Ελλάδα, και οι περισσότεροι πάνε και διακοπές, και ζουν αξιοπρεπέστατα. Συμφωνούμε οτι υπάρχει δυσκολία για 20 για δεύτερο αμάξι, αλλά αν υπάρχει όφελος στην τσέπη μακροπρόθεσμα, που υπάρχει, πολλοί θα κάνουν δεύτερες σκέψεις, απλά αυτή την στιγμή ειναι καχύποτποι...αλλά θα αλλάξει αυτο.
Εγώ θα έλεγα το αντίθετο, οικογένειες με δύο χαμηλούς μισθούς είναι ο κανόνας
μην σου πω και με εναν
-
Και εγώ ξέρω δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους που με μηνιαία έσοδα 4500 πλήρωναν 1200 δόση αλλά απέλυσαν τον έναν τη Δευτέρα και τον άλλο την Παρασκευή…και τώρα το χαίρεται η τράπεζα….εγώ προτιμώ να είμαι υπερσυντηρητικός παρά να απλώνομαι υπερβολικά και ανούσια.
Μην τα λέτε έτσι απλά τα πράγματα.
Ο κόσμος όταν δανείζεται δεν θεωρεί ότι θα τον σκοτώσει στην γωνία της τράπεζας ένα αυτοκίνητο.Ολος ο κόσμος δανείζεται. Το θέμα είναι να τηρούνται οι κανόνες...
Και άντε να είχες λεφτά στις τράπεζες στην Κύπρο.
Η ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου το 2012.
Η τραπεζικές μετοχές...
-
Ο κόσμος όταν δανείζεται δεν θεωρεί ότι θα τον σκοτώσει στην γωνία της τράπεζας ένα αυτοκίνητο.Ολος ο κόσμος δανείζεται. Το θέμα είναι να τηρούνται οι κανόνες...
Η τραπεζικές μετοχές...
Φτασαμε στο σημειο ο πλουσιος κρουζερ να υπερασπιζεται το αυτονοητο και οι καθ ομολογιαν <<φτωχοι>> να θεωρουν οτι οι ελληνες εναι καθ εξιν εναντιον του περιβαλλοντος και ο καθενας το παιζει φτωχομπασταρδος και κατ επιλογιν καθεται με ενα οικογενειακο χρεπι 25 ετων .
και μετα λεμε οτι οι πολιτικοι και ο μητσοτακης ειναι μαριες αντουαννετες και δεν ακουν την κοινωνια .
Μηπως το φορουμ ζηταει για εγγραφη Ε1 ; και οι κατω των 100000 δεν γινονται δεκτοι ;
Μηπως ειναι κλειστο κλαμπ και ειμαστε τυχεροι οι παλιοι που δεν μας ζητηθηκε ; -
+1
Ναι οκ, αλλάζει αρδην το αρχικό σενάριο
-
Η τραπεζικές μετοχές...
Τώρα όμως λαϊκίζεις και το ξέρεις πολύ καλά. Τι σχέση έχει ένα δάνειο 4-6 % πρώτης κατοικίας με ένα δάνειο 8-9 % για αγορά ΙΧ ;
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dhc said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@subseven said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γύρω στα 4 χιλιάρικα δεν είναι η μέση επιδότηση μέχρι τώρα στο ΚΗ3; Παίρνουν οι πλούσιοι φθηνά ηλεκτρικά;
Ξέρω πλούσιους με το φτηνό τέσλα 3 αλλά ούτε ένα φτωχό με dolphin.
Κι όμως, λίγες μέρες πριν αναφέρθηκε η περίπτωση υπερπολύτεκνου που το επέλεξε αντί για μεταχειρισμένο πετρέλαιο 10+ ετών με 150.000 χιλιόμετρα.
Ομως εχει cash flow αυτος απλα με τοσα παιδια και τεραστια εξοδα.
Μπα, απλώς δανείστηκε από όποιον μιλούσε ελληνικά.
-
Κατεβαινει λευκη μαουνα Lucid απο Γερμανια. Ισως το πρωτο στην Ελλαδα;
-
Δεν έχει νόημα να το πάμε έτσι.
Υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και οφείλουμε να το σεβόμαστε, ενώ όπως λέει και ο cruiser πάντα να απλωνόμαστε όσο μας παίρνει.
Κανείς δεν θέλει να χρωστάει και να έχει το φόβο από πάνω του. -
@dhc said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus διαφωνούμε πλήρως, κανείς δεν λειτουργεί έτσι. Όταν υπάρχει όφελος στην τσέπη η δυσπιστία υποχωρεί. Τα κορεάτικα το '90 οι μπατίρηδες τα αγόρασαν και γέμισαν αμέσως τους δρόμους και ας δυσπιστούσαν όλοι για την αξία τους.
Σωστα τα λες αλλά δεν είναι μόνο ότι είναι κινέζικα. Αλλά ότι είναι και κινέζικα και ηλεκτρικά . Δηλαδή κάτι τελείως άγνωστο σαν τεχνολογία και από πάνω από μάρκα που δεν την ξέρει ο κόσμος. Φοβούνται να δώσουν τα χρήματα τους σε κάτι που δεν ξέρουν και είναι απόλυτα κατανοητό. Αυτό που θεωρώ σίγουρο είναι ότι χρόνο με τον χρόνο οι πωλήσεις ηλεκτρικών θα ανεβαίνουν συνεχώς .
Αλλά μην περιμένεις αύξηση 60% σε πωλήσεις σε μια χρονιά. Απλά θα είναι 5-6% παραπάνω σε πωλήσεις κάθε χρόνος που περνάει
Επίσης είναι και πάρα πολλοί που δεν θα πάρουν γιατί δεν έχουν κάπου σπίτι να το φορτίσουν.
Δεν διαφωνούμε πληρως. Ως ένα βαθμό καταλαβαίνω τι λες. Αλλά δεν συμφωνώ εντελώς μαζί σου.
Ούτως ή άλλως ο κόσμος δεν σώζεται με κουπόνια σουπερμαρκετ και επιδοματα . Ο κόσμος θέλει καλύτερα αμειβόμενη δουλειά και καλύτερο επίπεδο ζωής. Το να επιδοτούνται τα ηλεκτρικά μπας και φύγουν σιγά σιγά τα ρυπογόνα σαπάκια είναι καλό. Εκεί διαφωνούμε
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dhc sai Ο κόσμος θέλει καλύτερα αμειβόμενη δουλειά και καλύτερο επίπεδο ζωής. Το να επιδοτούνται τα ηλεκτρικά μπας και φύγουν σιγά σιγά τα ρυπογόνα καπάκια είναι καλό για την Κινα. Εκεί διαφωνούμε
φιξεντ
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dhc sai Ο κόσμος θέλει καλύτερα αμειβόμενη δουλειά και καλύτερο επίπεδο ζωής. Το να επιδοτούνται τα ηλεκτρικά μπας και φύγουν σιγά σιγά τα ρυπογόνα καπάκια είναι καλό για την Κινα. Εκεί διαφωνούμε
φιξεντ
Ας βγάλουν και οι Ευρωπαίοι ηλεκτρικά της προκοπής να είναι καλό και για αυτούς .
-
Αναρωτιέμαι πάντως, μόνο σε μένα φαίνεται γελοίο και προκλητικό να επιδοτείται η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου? Άντε μηδενικό τέλος ταξινόμησης και ΦΠΑ και πολλά είναι κι αυτά. Τι είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είδος πρώτης ανάγκης για να επιδοτείς την αγορά του?
Στην Κίνα επιδοτούν την αγορά ηλεκτρικών? Μάλλον τις εταιρείες τους επιδότησαν για να μπορούν να τα φτιάχνουν φθηνότερα και να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες στις μπαταρίες.
Στην ΕΕ έχουμε επιδοτούμενη γεωργία, επιδοτούμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, να δούμε τι άλλο θα είναι επιδοτούμενο σε λίγο.
-
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αναρωτιέμαι πάντως, μόνο σε μένα φαίνεται γελοίο και προκλητικό να επιδοτείται η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου? Άντε μηδενικό τέλος ταξινόμησης και ΦΠΑ και πολλά είναι κι αυτά. Τι είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είδος πρώτης ανάγκης για να επιδοτείς την αγορά του?
Στην Κίνα επιδοτούν την αγορά ηλεκτρικών? Μάλλον τις εταιρείες τους επιδότησαν για να μπορούν να τα φτιάχνουν φθηνότερα και να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες στις μπαταρίες.
Στην ΕΕ έχουμε επιδοτούμενη γεωργία, επιδοτούμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, να δούμε τι άλλο θα είναι επιδοτούμενο σε λίγο.
EΕΣΔ, Eνωση Ευρωπαικων Σοσιαλιστικων Δημοκρατιων
-
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εχουμε επισης επιδοτουμενο ρευμα και πετρελαιο θερμανσης. Αν το ψαξουμε κι αλλο, θα βρουμε ενα σωρο αλλα επιτοδουμενα προϊοντα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης