-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως όσοι είχαν βάλει επι Παπανδρέου τα πρώτα. Είχαν συμβόλαια επαναγοράς και ισχύουν μέχρι σήμερα.
Ολοι οι δικοί σου τα έκαναν που είχαν ενημερωθεί από πρίν.
Πάλι καρφώθηκες.
-
Ναι πασοκος είναι αυτός. Αλλά έκανε από τους τελευταίους τότε γιατί φοβόταν. Τελικά μια χαρά του βγήκε. Τότε όμως με τα τότε δεδομένα και συμβόλαια
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και για τους δύο σας ισχύει ότι εμπιστεύεστε για μακροχόνιες επενδύσεις τους ξύστες των υπουργείων, που δεν δείχνει ότι το έχετε μελετήσει.
Μόλις πιο πάνω ο Σάιρους έγραψε ότι με το πρόγραμμα που είχε υπογράψει έχει όφελος, γιατί μετά άλλαξε και δεν θα είχε το όφελος που υπολόγιζε.
Και εσείς το περνάτε στο ντούκου.
Οπως στο ντούκου περνάτε την ζημιά που έπαθαν αυτοί με τα πάρκα.
Οπως στο ντούκου περνάτε ότι η δεη του 2010 - 2012 αγόραζε το ρεύμα από τα οικιακά φωτοβολταϊκά στα 40 λεπτά και μετά αυτά μας τελείωσαν.
Για πείτε μου λοιπόν αυτοί που έδωσαν 40-45 ζεστά χιλιάρικα τότε, σήμερα που έχουν περάσει 14 χρόνια, μην ξεχνάμε ότι 20 χρόνια δουλεύουν και 5 χρόνια ακόμα πέφτουν μέχρι να τα πετάξεις που και αυτό έχει κόστος, για πείτε μου τι λεφτά έχουν πάρει πίσω ? Και αν μάλιστα επειδή τότε υπήρχε αυτή η κουλτούρα οι περισσότεροι έχουν πάρει το 50-60 % με δάνειο που το επιτόκιο έφαγε 5 μονάδες πάνω, τι απόσβεση έχουν κάνει ?
Κανονικά θα έπρεπε σύμφωνα με αυτά που μας έλεγαν, να έβγαζε λέει 5-6000 τον χρόνο, ώστε στα 8 χρόνια να έκανε απόσβεση, 10 χρόνια να έβγαζε κέρδος και να απόσβεση των τόκων και στα 5 τελευταία να έπαιρνε χαρτζηλίκι, ουσιαστικά το κόστος απόσυρσης τους.
Με τις τιμές που άλλαξε προς τα κάτω το κράτος, τι παίζει τώρα ?
Την αγορά 40 χρόνια την ξέρω καλύτερα από πάρα πολλούς.
Οπως και τις μαγκιές του ελληνικού κράτους.
Βρε μάνα μου, πως προκύπτει αυτό ? Ποιός έγραψε κάτι τέτοιο ?
Για την γνώση της αγοράς, ανατριχιάσαμε, καθότι μπορεί να ξέρεις του αντικειμένου σου, αλλά σε αυτό που συζητάμε δεν φαίνεται να έχεις γνώση.
Για το αντικείμενο μου προφανώς ξέρω, αλλά και για την φορομπηχτική πολιτική του κράτους, το ξέρουμε όλοι, ή τουλάχιστον ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το ξέρουμε, με τόσες κωλοτούμπες που έχει κάνει.
Εδώ έβαλε τεκμαρτό στους ΕΕ στις 24 Δεκεμβρίου, για εισοδήματα από τον προηγούμενο Γενάρη, τι λέμε τώρα.
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρακτικά λοιπόν ξεκινάς ότι εμπιστεύεσαι το κράτος, ότι θα σου δώσει την επιδότηση.
Μετά θέλεις κάποια χρόνια για να λες ότι έχω όφελος και έχεις τους περιορισμούς του ηλεκτρικού.Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Το (ελληνικό) κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα για να μαζέψει χρήμα. Μπορεί να κόψει την επιδότηση ή να σου την επιστρέψει σε 360 δόσεις. Μπορεί να σου καθήσει έναν ωραίο φόρο αν τμ αν έχεις φωτοβολταϊκά στην ταράτσα με οποιαδήποτε δικαιολογία. Μπορεί βέβαια να σου αυξήσει και τον φόρο στα καύσιμα (αν και όσο λιγότερους ψηφοφόρους αγγίζει η όποια εισπρακτική πολιτική τόσο το καλύτερο και οι ηλεκτροβιοι προς το παρόν είναι λίγοι...).
Οπότε δεν έχουν και πολύ νόημα οι αναλύσεις που κάνεις στο αν σε συμφέρει ή όχι μακροπρόθεσμα. Εγώ έχω καταλάβει ότι όσοι παίρνουν ηλεκτρικό το παίρνουν γιατί τους αρέσει, το ίδιο και για όσους βάζουν φωτοβολταϊκά. Το παίρνεις σήμερα, τα βάζεις σήμερα, γουστάρεις και ελπίζεις να κρατήσει... Το αν όντως θα "κάνεις απόσβεση" με το ελληνικό δοβλέτι είναι πάντα ερώτημα.
αντε στο ηλεκτρικο αμαξι εχεις ενα δίκιο το πήραμε γιατι μας αρεσει (οχι μονο αλλα πες ετσι)
το φωτοβολταικο πιος ο λογος να το βαλεις , δεν προσφερει τιποτα αλλο παρα οικονομία. Δεν το βαζεις γιατι σου αρεσει.
Ρισκα υπάρχουν σε ολα τα πράγματα στην ζωη.
Ομως χωριζονται σε ανεξελενγκτα και ελεγχομενα ρίσκα
Ενα τετοιο ελεγχομενο ρισκο παίρνεις με την συνεργασία σου με το κράτος και αν το έχεις μελετήσει καλά οι πιθανότητες να βγεις κερδισμένος είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
Από εκεί και πέρα οτι νομίζει ο καθένας παιδια. Αν θεωρειτε ότι είναι κακο ρίσκο μην βάλετε, δεκτό.
Δεν μας τα λες καλά.
Οταν παω σε παλιές διπλο-τριπλοκατοικίες, για αυτοψίες για διάφορες περιπτώσεις και βλέπω να έχουν χάσει την ταράτσα τους και να έχουν τα κάτοπτρα, το έκαναν έτσι για την κα.....λα, ή για να έχουν όφελος ?
Και αυτά ήταν τότε όλα 10άρια για να μπεις στο πρόγραμμα και ξεκίναγες από 40000 αν θυμάμαι καλά.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι το έκαναν για άλλο λόγο, παρά μόνο για να έχουν εισόδημα, γιατί έτσι το πούλαγαν αυτό τότε, εποχές χαμηλών επιτοκίων και μηδενικών εσόδων στις καταθέσεις προθεσμίας, άσε τα κουρέματα που ήρθαν μετά.
Πολλοί λοιπόν που είχαν κάποια λεφτά τα επένδυσαν στα φωτοβολταικά σε ενίσχυση του μισθού τους ή της σύνταξης τους.
Αυτα ήταν προγραμμα που πουλαγες ρευμα στο κράτος για να βγαλεις χρήματα!!!!
Το τωρινο είναι προγραμμα που ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ!!! Δεν θα σου δωσει χρήματα το κρατος. Απλά εξοικομηση στους λογαριασμους που πληρωνεις κάνεις
Νομίζω μπορεις να καταλάβεις την θεμελιώδη διαφορά έτσι και να σταματησουμε να συγκρινουμε κατι που το έκανες για να βγαλεις χρήματα με κάτι που το κάνεις για να πληρώνεις λιγοτερους λογαριασμούς μεσω εξοικονόμησης!!!!!!
Δεν σε πληρωνει το κρατος για να φοβασαι οτι θα σου κάνει κουρεμα!!!!!
-
Μπορεί όμως να σου βάλει κάποιο φόρο αν θέλει, σύμφωνα με τον προηγούμενο ανέντιμο βίο του...
-
Για αυτό εκμεταλλεύεσαι ότι σου δίνει η εποχή σου. Κάποτε θα αλλάξεις αυτοκινητο. Θα δώσεις λεφτά. Πάρε λοιπόν τώρα ένα ηλεκτρικό με επιδότηση στο ίδιο κοστος(ή και μικρότερο σε όρους παρούσας αξίας) με ένα μελλοντικό θερμικό, γράψε τα χιλιομετρα σου με αυτο, φόρτιζε το από τα πάνελς δωρεάν (μείον τα πάγια έξοδα) για να επιταχύνσεις την απόσβεση της επένδυση σου και μετά ας κανει ότι θέλει το κράτος.
Το να εικαζεις έναν μελλοντικό φόρο, και να πληρώνεις ΣΗΜΕΡΑ τεράστιο φόρο σε καύσιμα είναι χειρότερο
Εν ολίγοις η ΣΗΜΕΡΙΝΗ συνθήκη με τις επιδοτήσεις των ev είναι ο καταλύτης της επένδυσης φωτοβολταϊκών. Ενισχύουν την επιλογή τους. Χωρίς ev μπαίνουν και δεύτερες σκέψεις για τ φωτοβολταϊκά και το κόστος ευκαιρίας σε άλλες επενδύσεις.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και για τους δύο σας ισχύει ότι εμπιστεύεστε για μακροχόνιες επενδύσεις τους ξύστες των υπουργείων, που δεν δείχνει ότι το έχετε μελετήσει.
Μόλις πιο πάνω ο Σάιρους έγραψε ότι με το πρόγραμμα που είχε υπογράψει έχει όφελος, γιατί μετά άλλαξε και δεν θα είχε το όφελος που υπολόγιζε.
Και εσείς το περνάτε στο ντούκου.
Οπως στο ντούκου περνάτε την ζημιά που έπαθαν αυτοί με τα πάρκα.
Οπως στο ντούκου περνάτε ότι η δεη του 2010 - 2012 αγόραζε το ρεύμα από τα οικιακά φωτοβολταϊκά στα 40 λεπτά και μετά αυτά μας τελείωσαν.
Για πείτε μου λοιπόν αυτοί που έδωσαν 40-45 ζεστά χιλιάρικα τότε, σήμερα που έχουν περάσει 14 χρόνια, μην ξεχνάμε ότι 20 χρόνια δουλεύουν και 5 χρόνια ακόμα πέφτουν μέχρι να τα πετάξεις που και αυτό έχει κόστος, για πείτε μου τι λεφτά έχουν πάρει πίσω ? Και αν μάλιστα επειδή τότε υπήρχε αυτή η κουλτούρα οι περισσότεροι έχουν πάρει το 50-60 % με δάνειο που το επιτόκιο έφαγε 5 μονάδες πάνω, τι απόσβεση έχουν κάνει ?
Κανονικά θα έπρεπε σύμφωνα με αυτά που μας έλεγαν, να έβγαζε λέει 5-6000 τον χρόνο, ώστε στα 8 χρόνια να έκανε απόσβεση, 10 χρόνια να έβγαζε κέρδος και να απόσβεση των τόκων και στα 5 τελευταία να έπαιρνε χαρτζηλίκι, ουσιαστικά το κόστος απόσυρσης τους.
Με τις τιμές που άλλαξε προς τα κάτω το κράτος, τι παίζει τώρα ?
Την αγορά 40 χρόνια την ξέρω καλύτερα από πάρα πολλούς.
Οπως και τις μαγκιές του ελληνικού κράτους.
Βρε μάνα μου, πως προκύπτει αυτό ? Ποιός έγραψε κάτι τέτοιο ?
Για την γνώση της αγοράς, ανατριχιάσαμε, καθότι μπορεί να ξέρεις του αντικειμένου σου, αλλά σε αυτό που συζητάμε δεν φαίνεται να έχεις γνώση.
Για το αντικείμενο μου προφανώς ξέρω, αλλά και για την φορομπηχτική πολιτική του κράτους, το ξέρουμε όλοι, ή τουλάχιστον ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το ξέρουμε, με τόσες κωλοτούμπες που έχει κάνει.
Εδώ έβαλε τεκμαρτό στους ΕΕ στις 24 Δεκεμβρίου, για εισοδήματα από τον προηγούμενο Γενάρη, τι λέμε τώρα.
Επί τους ουσίας, δεν διαφωνούμε, όποιος νομίζει ότι τα φ/α είναι ρισκλες ινβεστμεντ όπως παρουσιαζότανε κάποτε καλύτερα να μην το επιχειρήσει γιατί θα βρεθεί μέσα. Όσοι πρόλαβαν το νετμετερινγκ και προλάβουν να αποσβέσουν μέσα σε αυτό (προς ώρας δεν προβλέπεται αλλαγή στα παλαιά συμβόλαια αυτής της υπηρεσίας) είναι κερδισμένοι.
Όσο λιγότερο εμπιστεύεσαι το ελληνικό κράτος τόσο καλύτερα ! -
Το καλο με τα πανελς είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις με μια μικρή επένδυση και εάν δεις ότι τα πράγματα οδηγούνται σε αυτό που προϋπολογιζες τότε μπορείς να το επεκτείνεις
-
Μπορεί όμως να σου βάλει κάποιο φόρο αν θέλει, σύμφωνα με τον προηγούμενο ανέντιμο βίο του...
ναι μπορει, αλλα μιλάμε για μικρό ρίσκο αφου δεν θα βγαλει κάποιο μεγάλο έσοδο το κράτος και η κυβέρνηση έτσι. Ενώ αντιθέτως θα έχει επικοινωνιακό κόστος. οποτε γιατι να το κάνει?
στα αλλα που αναφέρεσαι είχε μεγαλο όφελος το κράτος αφού περιόριζονταν σημαντικα τα έξοδα του κράτους και ας είχε επικοινωνιακό κόστος να χάσει ψηφαλάκια η κυβερνηση
απλή λογική είναι
-
Το καλο με τα πανελς είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις με μια μικρή επένδυση και εάν δεις ότι τα πράγματα οδηγούνται σε αυτό που προϋπολογιζες τότε μπορείς να το επεκτείνεις
νταξει αυτό είναι αληθες ως ενα βαθμό
πχ αν εχεις βαλει μικρό Inverter θα χρειαστεις μετα μεγαλύτερο για να σηκώσει και τα άλλα
αρα πρεπει να αγοράσεις νεο μεγαλύτερο inverter και να χασεις τα χρήματα που έδωσες στον παλιό αφου δεν θα μπορεις να τον χρησιμοποιησεις για την επέκτασηαν έχεις μονοφασικό και πας σε τριφασικο, πρεπει να αλλαξεις πολλα (ιinverter, καλώδια, ρολογια, πινακες, κτλ) και το κόστος εκτινασεται
πχ εγώ έχω 6ρη inverter και 3,3 KW πανελ. Μπορω να προσθεσω εύκολα και αλλα μεχρι να πιασω τα 6 του inverter. Αν θελω παραπάνω όμως πρεπει να τον αντικαταστήσω
-
Οκ βαζεις μεγαλύτερον (εάν έχεις τριφασικό). Νομίζω 1000 ευρώ διαφοράς εχουν. Θα ναι και πιο άνετο
-
Οκ βαζεις μεγαλύτερο. Νομίζω 1000 ευρώ διαφοράς εχουν
αναλογα μαρκα και πολλα αλλα αλλα είναι ενα κόστος που πρεπει να το πληρώσεις από την αρχη και να πάει στραφι ο παλιός
και είναι ενα σεβαστό ποσο, αυτο λέω
-
Εγώ πάντως δεν θα έμπαινα καν στον κόπο του net billing.
Zero feed in και μπαταρίες. Θα μετέφερα μαγείρεμα, πλυντήρια, στεγνωτήρια την ημέρα, θα έβαζα το κλιματιστικό την ημέρα και θα άναβα το αέριο μόνο το βράδυ. Και θα φόρτιζα το ηλεκτρικό την ημέρα (αν και όταν αλλάξω αυτοκίνητο).
-
Και θα άλλαζες κι επάγγελμα: Νυχτοφύλακας!
-
Σε πάρκο φωτοβολταϊκών
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Zero feed in και μπαταρίες. Θα μετέφερα μαγείρεμα, πλυντήρια, στεγνωτήρια την ημέρα, θα έβαζα το κλιματιστικό την ημέρα και θα άναβα το αέριο μόνο το βράδυ. Και θα φόρτιζα το ηλεκτρικό την ημέρα (αν και όταν αλλάξω αυτοκίνητο).
Αυτό θα κοστίσει πολύ ακριβά και δεν έχεις το μεγάλο πλεονέκτημα της επιδότησης. Δηλαδή τα βάζεις όλα από τσέπη. Επίσης πάει άχρηστη μπόλικη ενέργεια το καλοκαίρι αφού μόλις γεμίσει η μπαταρία την υπόλοιπη ενέργεια αν δεν είσαι σπίτι εκείνη την ώρα να την εκμεταλλευτείτε την πετας. Ενώ στο net metering /net billing την δίνεις στην Δεη πίσω για αντάλλαγμα .
Με λίγα λόγια πληρώνεις πολλά χωρίς επιδότηση για ανεξαρτητοποίηση και πετάς και ενέργεια
-
Αυτό θα κοστίσει πολύ ακριβά και δεν έχεις το μεγάλο πλεονέκτημα της επιδότησης. Δηλαδή τα βάζεις όλα από τσέπη. Επίσης πάει άχρηστη μπόλικη ενέργεια το καλοκαίρι αφού μόλις γεμίσει η μπαταρία την υπόλοιπη ενέργεια αν δεν είσαι σπίτι εκείνη την ώρα να την εκμεταλλευτείτε την πετας. Ενώ στο net metering /net billing την δίνεις στην Δεη πίσω για αντάλλαγμα .
Με λίγα λόγια πληρώνεις πολλά χωρίς επιδότηση για ανεξαρτητοποίηση και πετάς και ενέργεια
εχεις δει στα γκρουπακια στο fb να στηνουν τετοια; ειχα ψιλοφρικαρει. Παιρνουν χυμα μπαταριες απο κινεζους και τις αραδιαζουν στη σειρα σαν ντενεκεδες λαδι. Δεν ξερω ποσο φτηνα τους κοστιζει και ποσο ασφαλες ειναι, αλλα απο το αισθητικο αποτελεσμα τρομαξα.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εχεις δει στα γκρουπακια στο fb να στηνουν τετοια; ειχα ψιλοφρικαρει. Παιρνουν χυμα μπαταριες απο κινεζους και τις αραδιαζουν στη σειρα σαν ντενεκεδες λαδι. Δεν ξερω ποσο φτηνα τους κοστιζει και ποσο ασφαλες ειναι, αλλα απο το αισθητικο αποτελεσμα τρομαξα.
Κοίτα ασχέτως του αισθητικού αποτελέσματος, αν έχεις γνώσεις μπορείς να κάνεις πολλά. Αν δεν έχεις θα πληρώσεις πολύ ακριβά την μη σχετικότητα σου στο μέλλον. Είναι κάτι που αν είσαι ηλεκτρολόγος μηχανικός εκμεταλλεύεσαι τις γνώσεις σου και σου έρχεται φτηνά όπως και σε όλα τα επαγγέλματα που μπορείς να εκμεταλλευτείς την γνώση σου για να κάνεις πράγματα στο σπίτι . ΑΝ το κάνεις σωστά και βάλεις και πίνακες προστασίας κτλ είναι ασφαλές. Αν όχι όπως καταλαβαίνεις .... μην συνεχίσω..... Απλά είναι επικυνδινο.
Έχω δει και τα 2 στα group αυτά
Υγ εμένα το πρώτο μου πτυχίο είναι ηλεκτρονικός αλλά ξέρω μόνο γενικά πράγματα αφού τελικά ακολούθησα άλλη κατεύθυνση . Οπότε κάτι ψιλοσκαμπαζω αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου πραγματικό ηλεκτρονικό να κάνω τέτοια advance πράγματα. Θα μπορούσα αν καθόμουν να διάβασα ώρες και μέρες αλλά δεν έχω χρόνο για αλλά πιο σοβαρά πράγματα οπότε προτιμώ να πληρώνω παραπάνω και να είμαι σίγουρος και ασφαλής. Η ημιμαθεία ( μιλάω για μένα) είναι χειρότερη της αμάθειας. Κάτι τέτοιοι σαν εμένα (με την διαφορά ότι θεωρούν ότι είναι σχετικοί) είναι οι πιο επικυνδυνοι να ξέρεις. Γιατί θεωρούν ότι ξέρουν κάτι άριστα ενώ το γνωρίζουν επιδερμικά και όχι σε βάθος και όλο και κάποια μαλακιά θα κάνουν που θα κάνει ζημιά ..... Μόνος μου κάνω κάτι που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζω καλά ή έχω διάθεση να διαβάσω και να μάθω πολλά για αυτό πριν το κάνω, αλλιώς πληρώνω ειδικό να μου το κάνει
Το μόνο καλό πάνω στον συγκεκριμενο τομέα είναι ότι όταν κάποιος καλός ηλεκτρολόγος μου εξηγεί , λόγω των βασικών γνώσεων μου μπορώ να το καταλάβω εύκολα .
-
Απλά φανταστικό, εκπληκτικό και μοναδικό.
Μήκος 4.42μ, 7 άτομα, απίστευτοι χώροι, μοναδική εμπειρία οδήγησης.
-
Απλά φανταστικό, εκπληκτικό και μοναδικό.
Μήκος 4.42μ, 7 άτομα, απίστευτοι χώροι, μοναδική εμπειρία οδήγησης.
ας δουμε lap το inster στην ευρωπη και ασε αυτα τα πολυ φουτουριστικα
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης