-
Μακάρι και πιστεύω κι εγώ ότι αν/όταν γενικευθει ή μπαταριοκίνηση, θα αντιμετωπιστουν αυτά τα θέματα και θα εμφανιστούν λύσεις, όπως "ασφαλιστικά" συμβόλαια τύπου "apple care", επίσημα refurbish service κλπ.
Παρ' όλα αυτά, βλέπουμε να υπάρχει τεράστια διαφορά στο ποσό κοστίζει και τι σημαίνει το Apple care στην Αμερική και τα άλλα μέρη του πλανήτη, ενώ κι εκεί ανακοινώθηκε πρόσφατα αύξηση στις τιμές αντικατάστασης μπαταρίας μόνο για τις αρκετά παλαιότερες συσκευές.
Επίσης δεν έχω καμία πίστη στον τυχαιοδιωκτικό καπιταλισμό που ζούμε.
-
-
Βλέπουμε το εργοστασιακό κόστος, ή τη λιανική; Με τιμές 100-120 ντόλλαρς το kwh, μάλλον το πρώτο.
-
Δεν γνωρίζω.
-
-
Για την ακρίβεια γράφω emails και απαντώ και εδώ. Αλλιώς θα ήξερα!!!!!
Σε λίγο θα τρώω το κουλουράκι με τα πόδια για να προλάβω
-
@vagnar said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ε η φασουλα είναι ότι αυτό το 1/10 είναι εδώ , αλλά είναι το 9/10 και θεωρεί το πιο εύκολο πράμα να σπρώξεις 30-40 k € για νέο αυτοκίνητο ηλεκτρικό.
αγγιζουμε κοινωνικο-οικονομικα θεματα, αλλα αν κρινω απο τις δαπανες που βλεπω γυρω μου, τα χειμερινα θερετρα που ειναι κλεισμενα για χριστουγεννα, τα σπιτια που πωλουνται πριν χτιστουν και τα αυτοκινητα των 50+ χιλιαρων που κυκλοφορουν γυρω μας, υπαρχει αρκετος κοσμος που εχει την οικονομικη δυνατοτητα. Απο εκει και περα ειναι θεμα καθαρα επιλογης που θα διαθεσει ο καθενας τα χρηματα του και τι θα επιλεξει να αγορασει.
-
Απολυμαντικε μου εδώ έχεις ένα λάθος.
Ο παρατηρητής μιας κατάστασης ή ενός γεγονότος παρατηρεί αυτά που είναι ικανά κατά συνθήκη να παρατηρηθούν!
-
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απολυμαντικε μου εδώ έχεις ένα λάθος.
Ο παρατηρητής μιας κατάστασης ή ενός γεγονότος παρατηρεί αυτά που είναι ικανά κατά συνθήκη να παρατηρηθούν!
εμ τι να κανω; να παρατηρησω πραγματα που δεν βλεπω;
Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις παντως -
Αφού στο COST λέει την τιμή πώλησης του οχήματος, λογική και για τη μπαταρία θα είναι το κόστος της ως ανταλλακτικό.
Ξέρετε ότι οι αρχαίες μπαταρίες των Leaf (που είναι ξεπερασμένες τεχνολογικά) χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία για να ηλεκτροδοτήσουν τις ισόπεδες διαβάσεις των τρένων; Υπολογίζεται ότι μια συστοιχία άχρηστη για χρήση στα αυτοκίνητα μπορεί να δουλεύει μια δεκαετία στην ισόπεδη διάβαση, φορτιζόμενη την ημέρα από ένα φωτοβολταϊκό.
Αντίστοιχα, οι παλιές μπαταρίες των Prius αξιοποιούνται σε UPS εγκαταστάσεων.
Βέβαια, να το κάνεις στην Ελλάδα και η συμπαθής ευαίσθητη ομάδα θα τις ανακυκλώσει αυτοστιγμή.
-
Αυτό λέω. Αν παρατηρείς πράγματα που είναι ικανά για παρατήρητη δεν μπορείς να δεις αυτά που δεν είναι.
Δηλαδή αν κάποιος στο γραφείο σου φέρει γλυκά, εσύ εκείνη τη στιγμή λείπεις και όταν φτάσεις ανοίγεις το κουτί και βλέπεις πως μέσα έχει ας πούμε 10 σοκολατάκια.
Θα σκεφτείς πως πήγε και αγόρασε δέκα σοκολατάκια ο παλιοτσιφουτης.
Δεν γνωρίζεις όμως αν δεν ρωτήσεις ή κάνεις έρευνα οτι είχε περισσότερα αλλά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο γραφείο τα έτρωγαν πέντε πέντε σαν να κέρδισαν έπαθλο στο survivor!
Άρα, αυτό που παρατηρείς δεν σου δείχνει την πραγματικότητα (δηλαδή πόσο τσιφουτης είναι αυτός που έφερε τα γλυκά) αλλά μονάχα αυτό που μπορείς να παρατηρησεις.
Άρα, όσοι πάνε στα σαλέ και έχουν 50Κ αυτοκίνητο, είναι μονάχα οι παρατηρήσεις που μπορούν να παρατηρηθούν. Δεν είναι δείγμα ή ποσοστό συνόλου. -
Κοίτα να δεις που τελικά οι Αμερικάνοι θα συμφωνήσουν με τον Toyota (ζητω τα hybrid)
https://www.cnbc.com/2023/12/08/automakers-turn-to-hybrids-ev-transition.html
Να δούμε πότε οι Ευρωπαίοι θα πάρουν χαμπάρι...
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@vagnar said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ε η φασουλα είναι ότι αυτό το 1/10 είναι εδώ , αλλά είναι το 9/10 και θεωρεί το πιο εύκολο πράμα να σπρώξεις 30-40 k € για νέο αυτοκίνητο ηλεκτρικό.
αγγιζουμε κοινωνικο-οικονομικα θεματα, αλλα αν κρινω απο τις δαπανες που βλεπω γυρω μου, τα χειμερινα θερετρα που ειναι κλεισμενα για χριστουγεννα, τα σπιτια που πωλουνται πριν χτιστουν και τα αυτοκινητα των 50+ χιλιαρων που κυκλοφορουν γυρω μας, υπαρχει αρκετος κοσμος που εχει την οικονομικη δυνατοτητα. Απο εκει και περα ειναι θεμα καθαρα επιλογης που θα διαθεσει ο καθενας τα χρηματα του και τι θα επιλεξει να αγορασει.
Τι να σου πω, και μόνο 1% να έχει αυτή την δυνατότητα που λες, αμέσως έχουμε 104000 άτομα στην Ελλάδα, αρκετά για να γεμίσουν όλα τα χειμερινά θέρετρα και να αγοράσουν όλα αυτά που λες. Αλλά ναι , όλοι στην Ελλάδα τρώνε με χρυσά κουτάλια, φαίνεται και στις καθημερινές ειδήσεις.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτό λέω. Αν παρατηρείς πράγματα που είναι ικανά για παρατήρητη δεν μπορείς να δεις αυτά που δεν είναι.
Δηλαδή αν κάποιος στο γραφείο σου φέρει γλυκά, εσύ εκείνη τη στιγμή λείπεις και όταν φτάσεις ανοίγεις το κουτί και βλέπεις πως μέσα έχει ας πούμε 10 σοκολατάκια.
Θα σκεφτείς πως πήγε και αγόρασε δέκα σοκολατάκια ο παλιοτσιφουτης.
Δεν γνωρίζεις όμως αν δεν ρωτήσεις ή κάνεις έρευνα οτι είχε περισσότερα αλλά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο γραφείο τα έτρωγαν πέντε πέντε σαν να κέρδισαν έπαθλο στο survivor!
Άρα, αυτό που παρατηρείς δεν σου δείχνει την πραγματικότητα (δηλαδή πόσο τσιφουτης είναι αυτός που έφερε τα γλυκά) αλλά μονάχα αυτό που μπορείς να παρατηρησεις.
Άρα, όσοι πάνε στα σαλέ και έχουν 50Κ αυτοκίνητο, είναι μονάχα οι παρατηρήσεις που μπορούν να παρατηρηθούν. Δεν είναι δείγμα ή ποσοστό συνόλου.οκ, τωρα καταλαβα που το πας
Πιστεψε με, δεν κινουμαι μεταξυ εκαλης και ψυχικου. Ουτε μενω ουτε εργαζομαι σε τετοιες περιοχες. Στον περιγυρο μου βλεπω αρκετα μεγαλο ευρος οικονομικης διαστρωματωσης. Ειμαι 45 χρονων και θυμαμαι πολυ καλα και την χρυση δεκαετια του 1990 και τα ζορια 2012-2018. Απο τα γραπτα μου, θελω να πιστεψω οτι γινεται κατανοητο οτι εχω την απαιτουμενη ευφυια για να κρινω.
Η πραγματικοτητα ειναι οτι κυκλοφορει χρημα, ενα κομματι του ειναι "πραγματικο" και ενα κομματι του ειναι δανεικα (καρτες, δανεια αγορας κτλπ), αλλα ομως κυκλοφορει. -
Απο τα γραπτα μου, θελω να πιστεψω οτι γινεται κατανοητο οτι εχω την απαιτουμενη ευφυια για να κρινω.
Εννοείται, προσωπικά σε θεωρώ ιδιαίτερα ευφυή άνθρωπο και μου αρέσει να συζητώ μαζί σου.
Δεν είχα κανένα σκοπό να πάω την συζήτηση σε αυτήν την κατεύθυνση. Ίσως παρεξηγήθηκα. Απλώς, σου έδωσα μια άλλη οπτική στο θέμα που θίγεις.
Πολύ νέος είσαι και εσύ!!!! Εύγε από εμένα για όσα έχεις καταφέρει!!!
-
ισχυς του m3 performance (ισως με καλυτερες επιδοσεις λογω μειωμενου βαρους), σε τιμη του Μ3 rwd και ευπεπτες διαστασεις.
Πιστεύω ότι το Model 3 Performance - ειδικά το καινούργιο - θα είναι παντού (όχι μόνον στην τελική) καλύτερο από πλευράς επιδόσεων από το MG4 XPower - η δε διαφορά βάρους δεν είναι τόσο σημαντική μεταξύ τους. Όμως από την άλλη μεριά, πέραν της τιμής, οι εργονομικές εξυπνάδες της Tesla και οι διαστάσεις του, κάνουν ακατάλληλο το Model 3 για συγκεκριμένα προφίλ χρήσης. Πάντως - αν και ενόσω δεν έχω ο ίδιος οδηγήσει κάτι είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός στο να καταλήξω σε οριστικά συμπεράσματα - θεωρώ ότι το MG4 Xpower δεν είναι παρά ένα φτηνιάρικο hatchback με πολύ δύναμη και όχι ένα ολοκληρωμένο driver's car - ίσως βέβαια σε αυτά τα λεφτά να ζητάω πολλά. Από την άλλη η μόνη πιθανότητα να συμπιεστούν προς τα κάτω οι τιμές των αμαξιών είναι η επέλαση των κινέζων. Άρα κάθε ανταγωνιστής είναι ευπρόσδεκτος.
-
Επαναλαμβάνω: κοιτάξτε γύρω σας και μετρήστε τα σούργελα που κυκλοφοράνε ακόμη στους δρόμους...
-
Σε πληθώρα άρθρων αναγράφεται το κόστος παραγωγής της μπαταρίας κάθε μοντέλου με βάση την τρέχουσα τιμή λιθίου και τέτοιες βλακείες που είναι απλά γενικές εκτιμήσεις και δεν έχουν καμία σχέση με το τελικό κόστος λιανικής.
Η κάθε εταιρεία δεν κάθεται να αλλάζει χρόνο με το χρόνο την τιμή του εξαρτήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μείνει ίδια σε όλη τη διάρκεια ζωής του μοντέλου. Θέλουν απλά να αλλάξεις αμάξι όταν έρθει η ώρα.
Αυτή ακριβώς είναι η χρεοκοπία μας σαν κοινωνία που δεν τους αναγκάζει το κράτος να δώσουν φτηνές μπαταρίες να τελειώνουμε με την εσωτερική καύση.
Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι τις ΗΠΑ όσοι εδώ και κανα χρόνο ζητάνε αλλαγή μπαταρίας εντός της εγγύησης η Nissan τους κάνει πρόταση να αγοράσει το αμάξι αντί να τους δώσει καινούρια μπαταρία.
Αν κάποιος είναι έξυπνος, απλά πάει και φέρνει Nissan Leaf του 2022 με 18.500 ευρώ από Γερμανία και καθάρισε. Μιλάμε για τρελή αξία και απόσβεση!
-
Υπάρχει, ίσως, και μια άλλη εναλλακτική, αλλά θα κάνει χρόνια να την δούμε, και αν.Να κατασκευάζονται από φασονατζήδες και ανεξσρτητους, μπαταρίες παντός τύπου και εφαρμογής, σε προσιτότερες τιμές και κυρίως με σταθερή διαθεσιμότητα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης