-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
H εταιρία που ενδιαφέρει τη stellantis προσφέρει ένα πολύ αξιόλογο μικρό, λέτε να το δούμε και εδώ στην Ευρώπη;
https://en.leapmotor.com/T03-Excellent
Όπως αναφέρει έχει γίνει σημαντική προσπάθεια στον τομέα της παθητικής ασφάλειας ενώ διάφορα σημεία του χρησιμοποιείται και συγκόλληση με lazer.
Γενικώς στις δοκιμές του στο YouTube αναφέρουν ότι είναι ανέλπιστα καλό στην αίσθηση και οδήγηση ενώ μπορεί να κάνει και μικρά ταξίδια!
Γενικώς πέρα από την κάπως συντηρητική σχεδίαση σε οδηγικό επίπεδο είναι αρκετά καλό για καθημερινό όχημα.
Εάν θυμάμαι σωστά σε μια δοκιμή που το είχα δει ήταν εκείνο το μικρό που έβγαζε 8-9kwh/100 χλμ!!!
Η Stellantis τους αγοράζει κυρίως για την απόκτηση τεχνογνωσίας , και μετά να τους κλείσει , τα παρόμοια ηλεκτρικά κουβαδάκια που θα φτιάξει θα συνεχίσει να τα πουλάει σε εξωφρενικές τιμές , δεν πρόκειται να τα φέρει ποτέ εδώ αυτά τα Κινέζικα.
-
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως σε μερικά χρόνια θα έχουν βγει τόσα πολλά ηλεκτρικά με ποικιλία τιμών που θα κάνει την αγορά αυτοκινήτου πανηγύρι ανταγωνισμού, κάτι σαν τα κινητά τηλέφωνα. Αν δεν θέλεις πολυτέλειες θα βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή ένα όχημα για να κανείς τη δουλειά σου.
Εγω ειμαι περιεργος να δω τι θα γινουν τα χιλιαδες συμβατικα μεταχειρισμενα 10ετιας απο μαντραδες και ιδιωτες που τα πουλανε 10% πιο φτην απ οσο ειχαν καινουρια γιατι τοσα τους λειπουν.
Κατι τζουλιετες 9 ετων με 17χιλιαρικα και 100.000 χλμ, και νομιζουν οτι θα παρουμε αυτο και οχι καινουριο ηλεκτρικο. -
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
H εταιρία που ενδιαφέρει τη stellantis προσφέρει ένα πολύ αξιόλογο μικρό, λέτε να το δούμε και εδώ στην Ευρώπη;
Όπως αναφέρει έχει γίνει σημαντική προσπάθεια στον τομέα της παθητικής ασφάλειας ενώ διάφορα σημεία του χρησιμοποιείται και συγκόλληση με lazer.
Γενικώς στις δοκιμές του στο YouTube αναφέρουν ότι είναι ανέλπιστα καλό στην αίσθηση και οδήγηση ενώ μπορεί να κάνει και μικρά ταξίδια!
Γενικώς πέρα από την κάπως συντηρητική σχεδίαση σε οδηγικό επίπεδο είναι αρκετά καλό για καθημερινό όχημα.
Εάν θυμάμαι σωστά σε μια δοκιμή που το είχα δει ήταν εκείνο το μικρό που έβγαζε 8-9kwh/100 χλμ!!!
Η Stellantis τους αγοράζει κυρίως για την απόκτηση τεχνογνωσίας , και μετά να τους κλείσει , τα παρόμοια ηλεκτρικά κουβαδάκια που θα φτιάξει θα συνεχίσει να τα πουλάει σε εξωφρενικές τιμές , δεν πρόκειται να τα φέρει ποτέ εδώ αυτά τα Κινέζικα.
https://flexcar.gr/cars/leapmotor/leapmotor-t03-electric-luxury-edition/?lang=en
-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ταξιτζίδων είναι να μην χάνουν μεροκάματα. Μου έλεγε ένας τις προάλλες ότι του έσκασε ο στρόφαλος σε Octavia 4. Το πήγε στο συνεργείο στις 7 το πρωί και στις 5 το πήρε πίσω με καινούργια μηχανή.
Οπότε καλή η οικονομία του ηλεκτρικού και η έλλειψη -πρακτικά- τακτικής συντήρησης, αλλά αν κάτσει η στραβή... Πρέπει να έχεις ασφάλεια με όχημα αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης. -
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως σε μερικά χρόνια θα έχουν βγει τόσα πολλά ηλεκτρικά με ποικιλία τιμών που θα κάνει την αγορά αυτοκινήτου πανηγύρι ανταγωνισμού, κάτι σαν τα κινητά τηλέφωνα. Αν δεν θέλεις πολυτέλειες θα βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή ένα όχημα για να κανείς τη δουλειά σου.
Εγω ειμαι περιεργος να δω τι θα γινουν τα χιλιαδες συμβατικα μεταχειρισμενα 10ετιας απο μαντραδες και ιδιωτες που τα πουλανε 10% πιο φτην απ οσο ειχαν καινουρια γιατι τοσα τους λειπουν.
Κατι τζουλιετες 9 ετων με 17χιλιαρικα και 100.000 χλμ, και νομιζουν οτι θα παρουμε αυτο και οχι καινουριο ηλεκτρικο.Αν δεν γεμίσουν με φορτιστές τους δρόμους και φθηνό ρεύμα θα πέσει πολύ κλάμα, γιατί αν δεν έχεις parking, μέρος να φορτίσεις και λεφτά για καινούργιο, τότε τι θα πάρεις. Δεν μιλάμε να ακριβηνουν τα Hyundai/Suzuki εκεί να δεις…
-
https://flexcar.gr/cars/leapmotor/leapmotor-t03-electric-luxury-edition/?lang=en
Α μάλιστα έρχεται και εδώ μέσω αυτής της flex;
Εν τω μεταξύ δεν είχα ακούσει αυτή τη flex , πολύ ωραίο φαίνεται αυτό το πάρε-δώσε όποτε θες το αυτοκίνητο, με μικρή προκαταβολή.
Θα φανεί πολύ χρήσιμο για τους ΕΕ που με το νέο φορολογικό του Μητσοτάκη βγάζουν παραπάνω κέρδη από τα τεκμαρτά και θέλουν να αυξήσουν τα έξοδα τους για να πέσουν στον σοφό αλγόριθμο που σκαρφίστηκαν οι άεργοι γαλάζιοι κοπριτες.
-
Ο @gatoz θα μας πει που ξέρει τις leasing πριν αυτές μάθουν αυτόν.
Έχω την αίσθηση είναι μια start up ενός παλικαριού όπου πλασάρεται ως διάνοια στο επιχειρείν, δεν είμαι και σίγουρος.
Κατά τα άλλα αυτά δεν είναι για εμένα. Αυτοκίνητο που το οδηγούσε λιγδιαρης πριν από εμένα;;;; no no no
-
Ο @gatoz θα μας πει που ξέρει τις leasing πριν αυτές μάθουν αυτόν.
Έχω την αίσθηση είναι μια start up ενός παλικαριού όπου πλασάρεται ως διάνοια στο επιχειρείν, δεν είμαι και σίγουρος.
Κατά τα άλλα αυτά δεν είναι για εμένα. Αυτοκίνητο που το οδηγούσε λιγδιαρης πριν από εμένα;;;; no no no
ψαχνετε ευκαιριες εκει που δεν υπαρχουν
οι ληζ παιζουν με το χρηματοκοικονομικο κοστος και μονο
που σημαινει οτι εχουν στενα περιθωρια κερδους
το τι λενε ειναι θεμα μαρκετιν
οπως σε καθε δουλεια, αν εχεις λεφτα, παιρνεις καλυτερη τιμη: αμα δωσεις 1η δοση κλπ -
Άρα συμφέρουν οι ξένες leasing και όσες έχουν κεφαλαία έξω;
-
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κατι τζουλιετες 9 ετων με 17χιλιαρικα και 100.000 χλμ, και νομιζουν οτι θα παρουμε αυτο και οχι καινουριο ηλεκτρικο.Αν δεν γεμίσουν με φορτιστές τους δρόμους και φθηνό ρεύμα θα πέσει πολύ κλάμα, γιατί αν δεν έχεις parking, μέρος να φορτίσεις και λεφτά για καινούργιο, τότε τι θα πάρεις. Δεν μιλάμε να ακριβηνουν τα Hyundai/Suzuki εκεί να δεις…
Ενα μεγαλο ποσοστο εχουν παρκινγκ, και θεωρω πως αυτοι θα παρουν ηλεκτρικα σε 1-2 χρονια.
Οι υπολοιποι που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, θα μεινουν με τα getz του 2004 παρκαρισμενα πανω στο πεζοδρομιο. -
-
Αυτό όντως είναι τάμπλετ με Ρόδες
-
Δεν θα παίρνει γκούγκλ μαπς
-
πολύ ωραίο είναι ρε παιδιά, τι σας χαλάει;
Ειδικά μέσα έτσι έπρεπε να είναι το model 3 και θα ήταν τέλειο.
Κάτι σαν ...μπουκάλα-δεξαμενή υγραερίου στο πορτμπαγκάζ που δείχνει στο 0:44 τι είναι;;;;;
-
πολύ ωραίο είναι ρε παιδιά, τι σας χαλάει;
Ειδικά μέσα έτσι έπρεπε να είναι το model 3 και θα ήταν τέλειο.
Κάτι σαν ...μπουκάλα-δεξαμενή υγραερίου στο πορτμπαγκάζ που δείχνει στο 0:44 τι είναι;;;;;
Ίσως το air tank της αερανάρτησης
-
Μία απορία έχω για τους τόσους καινούργιους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων , εκτός μπαταριών και κινητήρα , το υπόλοιπο αυτοκίνητο , ποιος το έχει σχεδιάσει; Κοινώς ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο το κινητήριο σύνολο, αλλά και το αμάξωμα , οι αναρτήσεις , τα φρένα , το τιμόνι και λοιπά. Η τεχνογνωσία των "παραδοσιακών" κατασκευαστών δεν παίζει κανένα ρόλο πια ; Με τι εμπειρία η συγκεκριμένη εταιρία "στήνει" ένα αυτοκίνητο; Τόσο "απλό" είναι πια; Η tesla , πάλευε τουλάχιστον πόσα χρόνια μέχρι να φτάσει εδώ που έφτασε...
-
Λογισμικά εξομοίωσης και στελέχη άλλων εταιριών που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους!
Για παράδειγμα δες την hyundai. Τόσα έτη μέτρια οδηγικά αυτοκίνητα, με το που πήγε ο διευθυντής των m εκδόσεων της bmw. Αριστουργήματα.
Ξέρουν σε τι να δώσουν σημασία, τι λεπτομερείς κάνουν την διαφορά κα με σύγχρονα λογισμικά βγάζουν συνεχώς νέα μοντέλα.
Εδώ σου λέει η stellantis πως έφτιαξε κινητήρα που τον εξέλιξε και τον δοκίμασε σε λογισμικό!!!!
Οκ δεν πήγε καλά αυτό, παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα αξιοπιστίας, αλλά δείχνει την νοοτροπία τους.
-
Λογισμικά εξομοίωσης και στελέχη άλλων εταιριών που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους!
Για παράδειγμα δες την hyundai. Τόσα έτη μέτρια οδηγικά αυτοκίνητα, με το που πήγε ο διευθυντής των m εκδόσεων της bmw. Αριστουργήματα
Εντάξει συγκρίνεις έναν κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος πιθανότατα διαθέτει και εγκαταστάσεις δοκιμών κ.λπ.,με μία εταιρία τεχνολογίας.
Για μία "παραδοσιακή" αυτοκινητοβιομηχανία , δεν είχα ποτέ αυταπάτες ότι αν θέλει μπορεί να φτιάξει καλά οδηγικά αυτοκίνητα και απλά είναι θέμα σχεδιασμού και βαρύτητας που επιλέγουν οι ίδιοι. Δεν είναι κληρονομικό χάρισμα των Ιταλών , των Γάλλων ή των Γερμανών, επιλογή τους ήταν. Οι δόλιοι οι Κορεάτες και στα rally έτρεχαν ( με αποτυχία , ναι , αλλά ήταν εκεί) όταν ακόμα έβγαζαν πεζοδρομιοκυνηγούς, δε ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν θα βγάλουμε μπερλίνα μαζικής παραγωγής 600 ίππων. Προφανώς τα υπολογιστικά συστήματα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ πια...
-
Δεν ανέφερα κάπου ότι είναι κληρονομικό χάρισμα.
Είπα πως η συσσωρευμένη εμπειρία κάποιων στελεχών μπορεί να μεταφερθεί σε νέες εταιρίες και έτσι αυτές να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο που μπορεί να ήταν και δεκαετίες εξέλιξης.
Δεν ανακαλύπτουν ξανά τον τροχό, άλλωστε οι άνθρωποι κάνουν τις επιχειρήσεις. Εάν τους προσλάβεις και αλλάξεις απλά την ονομασία και το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας και τους δώσεις τις γραμμές που θα παράξουν ένα προϊόν μπορεί να συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν.
-
Δηλαδή ρε Λαπ, πήρε το χαρτοφυλακα και το στικάκι με τις ρυθμίσεις της αντιστρεπτικης ο διευθυντής, και πήγε και τα δώσε στο μαστρο Μήτσο τον κορεατη με τα γυαλάκια στο συνεργείο της εταιρείας;
Ή έχει τμήμα έρευνας, δοκιμών και κατοχύρωσης πατέντας κάθε εταιρεία ή πληρώνει τις πατενταρισμένες λύσεις άλλων.
Ο επιβλέπων διευθυντής αποφασίζει προς τα που θα κατευθύνει τα διαθέσιμα κεφάλαια και πόρους, δεν υπάρχουν μυστικά εδώ και πολλές δεκαετίες.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης