-
Εν τω μεταξύ:
"Οι έξυπνοι μετρητές εξασφαλίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές, με κυριότερο την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών στο Χρηματιστήριο. Έτσι, για παράδειγμα τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού οπότε κορυφώνεται η παραγωγή των φωτοβολταϊκών και η χρηματιστηριακή τιμή πέφτει (ή συχνά μηδενίζεται), θα ισχύουν αντίστοιχα χαμηλότερες τιμές καταναλωτή ενώ τις ώρες αιχμής (π.χ. τα απογεύματα όταν εκλείπει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών) οι χρεώσεις θα είναι ακριβότερες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοικονομούν χρήματα μεταφέροντας την κατανάλωση κατά τις ώρες χαμηλής χρέωσης και αποφεύγοντας τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες αιχμής."
Ξεχάστε τα βράδια, μεσημέρι θα φορτίζετε...
-
Έτσι κι αλλιώς η νυχτερινή χρέωση δεν έχει λογική τη σημερινή μέρα.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχουν αντλία θερμότητας τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ και υπάρχουν ηλεκτροκίνητα που δεν έχουν;
τα μονα τογιοτα που βλεπω να εχουν αντλιες θερμοτητας ειναι το ηλεκτρικο bz4x και το prius prime (η Phev εκδοση δηλαδη). Φανταζομαι θα εχει και το phev rav4, αλλα μεχρι εκει.
-
Για το παλικάρι που κοιτούσε για ηλεκτρικό μέχρι τα 30, ας δει κι αυτό:
-
Με λιγότερα χρήματα φέρνεις απο Γερμανία κάτι σαν αυτό....
και σου μένουν και 4Κ για το ταξίδι...και για ένα χρόνο φορτίσεις...συν καλύτερη αυτονομία καλύτερο αυτοκίνητο...και ακόμη στην εργοστασιακή ολική εγγύηση.
-
Έχουν πέσει τόσο πολύ; Να πάρει, αν είχε έστω κι οριακούς χώρους, θα το χτυπούσα.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχουν πέσει τόσο πολύ; Να πάρει, αν είχε έστω κι οριακούς χώρους, θα το χτυπούσα.
Με 22Κ βρίσκεις κάτι κομμάτια με 20000 χλμ.....και γω είμαι στη μπρίζα...για μπριζάτο...
-
μετα την δημιουργια ειδικοτητας " τεχνιτη ηλεκτρικων οχηματων " στα ιεκ ( απο προπερσι ),
τωρα υπαρχει και πιστοποιημενη επιμόρφωση στα ηλεκτρικα οχηματα για μηχανικους( αει ,τει) και τεχνιτες απο το ΕΜΠ
Μαλλον ασυνηθιστο για τα δεδομενα του Ελληνικου κρατους να ακολουθει τα δεδομενα της αγορας ( ποσο μαλλον για μελλοντικες αναγκες ) !
-
Ευχάριστα νέα, ένα καλό βήμα για την Ελλάδα.
-
145 άλογα, 450 χλμ αυτονομίας, suv.
Η τοπ έκδοση, με τη μεγάλη μπαταρία και όλον το διαθέσιμο εξοπλισμό (όπως το βλέπουμε στο video και ο οποίος είναι υπερπλήρης) €22.340 στην Ινδία.
-
Δεν μπορώ να διαβάζω άσχετα. Το νέο C3 με τις ινδικές προδιαγραφές κοστίζει στην Ινδία 12000 πριν την όποια επιδότηση. Δηλαδή στα μισά λεφτά από το Ευρωπαϊκό.
Αρα το ίδιο θα κοστίζει και ένα άλλο ινδικό, για να κυκλοφορήσει Ευρώπη.
Τώρα για το αν το ραδιόφωνο μειώνει την αυτονομία ή όχι, η συζήτηση ήταν για το οτιδήποτε χρειαστείς πέραν της οδήγησης μειώνει την αυτονομία που έτσι και αλλιώς για τα δεδομένα του περισσότερου κόσμου, είναι από οριακή έως εντελώς για γέλια για κάθε ηλεκτρικό.
Τώρα να δώσω 35000 με την επιδότηση για να πάρω ένα αμάξι 4,80 μήκος, για να το φορτίζω στο σπίτι, να το φορτίζω στην δουλειά μου και να το φορτίζω σε διαδρομές της 1,5 ώρας, για να μπορώ να ξαναγυρίσω, δεν λέει.
-
Ναι διότι το ευρωπαϊκό κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Το Tata στην Ινδία.
Δεν σημαίνει ότι το Ευρωπαϊκο c3 είναι απαραίτητα καλύτερο από το ινδικό tata πέρα από την σχεδίασηΑν δεις το βίντεο το tata φαίνεται ανώτερο σε αίσθηση εσωτερικού, εξοπλισμού κτλ ενώ και από ασφάλεια τα πάει καλά στα crash tests.
-
Εδώ το νέο tata safari.
Αρκετά καλό.
Μιλαμε για πολυτελές suv, κλώνος του discovery με όλα μέσα, τα πάντα όλα, diesel και αυτόματο η τοπ έκδοση στα €30Κ
-
-
https://www.facebook.com/reel/1327711637834405
ΓΙΑΤΙ ασχολούνται με τέτοιες @@διες οι κατασκευαστές των ηλεκτρικών, αντί να φτιάξουν πρακτικά προσιτά ηλεκτροκίνητα;
Τα χειριστήρια στο βίντεο απ το επερχόμενο ΚΙΑ που απευθύνεται στον πολύ κόσμο...
-
Φιλος μου πηρε το Τεσλα Υ LR σε αντικατάσταση ενός Mini Cooper S JCW και δηλώνει ενθουσιασμένος!! Εχουν και ενα Τουσον υβρίδιο. Αναμένει να κανει μεγάλο ταξίδι για περισσότερα. Προς το παρον το εχει 1.5 μήνα και μου ειπε οτι του βγάζει 500+ χλμ αυτονομία στην πόλη.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φιλος μου πηρε το Τεσλα Υ LR σε αντικατάσταση ενός Mini Cooper S JCW και δηλώνει ενθουσιασμένος!! Εχουν και ενα Τουσον υβρίδιο. Αναμένει να κανει μεγάλο ταξίδι για περισσότερα. Προς το παρον το εχει 1.5 μήνα και μου ειπε οτι του βγάζει 500+ χλμ αυτονομία στην πόλη.
Νταξ, ο φιλος σου κανει hypermiling
Οχι κλειστο ραδιοφωνο και κλιματισμο πρεπει να εχει, αλλα και να μην στριβει το ηλεκτρικο τιμονι
Περα απο την πλακα παντως, πες του να μην "στιβει" την μπαταρια 100% -> 0% -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νταξ, ο φιλος σου κανει hypermiling
Οχι κλειστο ραδιοφωνο και κλιματισμο πρεπει να εχει, αλλα και να μην στριβει το ηλεκτρικο τιμονι
Περα απο την πλακα παντως, πες του να μην "στιβει" την μπαταρια 100% -> 0%Γιατί? Αφού πήρε το Tesla Y(olo) ....
-
Εμένα φίλος μου πήρε το επίδομα ανεργίας και δηλώνει άπορος.
Ανταλλάσσουμε φίλους;
-
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης