-
cirus μην το παλεύεις ρε, μιλάμε για ιντερνετική σταυροφορία για τους ρύπους, την "πράσινη" ανάπτυξη και τα Τέσλα. Εμμονή με τον αέρα, το C02 κτλ. Είναι χαμένη μάχη, με ένα block ανοίγεται μπροστά σου ο δρόμος προς την ψυχική ηρεμία! Δε θα βγάλεις άκρη ποτέ, αυτό στο υπογράφω.
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
cirus μην το παλεύεις ρε, μιλάμε για ιντερνετική σταυροφορία για τους ρύπους, την "πράσινη" ανάπτυξη και τα Τέσλα. Εμμονή με τον αέρα, το C02 κτλ. Είναι χαμένη μάχη, με ένα block ανοίγεται μπροστά σου ο δρόμος προς την ψυχική ηρεμία! Δε θα βγάλεις άκρη ποτέ, αυτό στο υπογράφω.
Δεν έχω κανένα θέμα με τον Lap ισα ίσα που τον συμπαθώ.
Μικρός σε ηλικία είναι και νομίζει κάποια πράγματα και τα υποστηρίζει μέχρι τελικής πτώσεως.
Κανένα θέμα δεν έχω. Εγώ γράφω την δική μου αποψη και θέση και από εκεί και πέρα ο κάθε ένας ας νομίζει και γράφει ότι θέλει. Αν θελει να υποστηρίξει ότι γνωριζει καλύτερα από τον καθένα γιατι διάβασε κάτι κανένα θεμα.
Δεν επιμένω σε τίποτα ακόμα και αν μου πει ότι η γη είναι επίπεδη. Εμένα με νοιαζει να πω την αποψη μου , να την υποστηριξω ως ενα βαθμό με επειχηρήματα και ως εκεί. Από ενα σημείο και μετά δεν ασχολούμαι καθόλου.
Κριτική σκέψη έχουν όσοι διαβάζουν ας την χρησιμοποιήσουν. Με κοκορομαχίες δεν βγήκε άκρη ΠΟΤΕ και σε τίποτα.
Ενας λόγος που δεν γράφω ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΙΑ στα πολιτικά είναι ότι δεν εχουμε τον πολιτισμό να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις και απλά μαλώνουμε ενώ δεν έχουμε τιποτα να χωρίσουμε και όλους μας ενδιαφέρει το καλύτερο για αυτή την ρημάδα την χώρα που ζούμε
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εφόσον μιλάς για κάτι πιο ειδικό, τουλάχιστον διάβασε κάποια άρθρα για αυτό. Δεν είπαμε να παρουσιάσεις thesis διδακτορικού. Το να υποβιβαζεις και να φέρνεις στο ίδιο επίπεδο τις διαφορές ανακοινώσεις ή σχετικά άρθρα του επιστημονικού κλάδου με τις δικές σου τις υποθέσεις δεν σε τιμά.
Εσυ νομίζεις ότι μόνο εσυ εχεις διαβασει αρθρα οκ.
Εγω είπα τις θέσεις μου είτε με τιμάνε είτε όχι. Οτι θες πίστεψε. Δεν είμαι ειδικός
Αν νομίζεις οτι εσύ είσαι και σε τιμά ολά καλά
Σου ξαναγραφω, η γνώση είναι ελεύθερη και προσβάσιμη απο ελεύθερες ιντερνετικές πηγές. Από σοβαρές επιστημονικές σελίδες εν είδει επιστημονικών περιοδικών. Εάν πραγματικά θες να σχηματίσεις μια εικόνα για το θέμα που συζητούμε, δεν έχεις παρά να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να τις διαβάσεις. Πολλές σας τις βάζω για να μην χάνετε χρόνο και ψάχνετε ώστε να έχουμε όλοι κοινές παραδοχές και να συζητούμε σε καλύτερο επίπεδο, αλλά ούτε αυτές τις διαβάζετε.
Το αναγεις τα επιστημονικά αποτέλεσματα που δημοσιεύονται στο ίδιο επίπεδο με την δική σου υπόθεση για να το πω ευγενικά δεν είναι δόκιμο και δε σε τιμά.
Αυτό το τόσο απλό λέω. Όλα τα άλλα είναι περιττά.
Diego,άσε μας βρε αγόρι μου.... Τόσο πολύ σε τρώει που ακόμα και με block προσπαθείς να βρεις τρόπο να εκφράσεις την απέχθεια σου. Είναι ίδιον του φανατισμού και γενικότερα αυτού του τρόπου σκέψης να προσπαθεί να προσηλυτίσει και να φέρει κοντά του όσο γίνεται περισσότερους για να νιώθει ασφάλεια διοτι νιώθει κάπου αδύναμος. Επιβεβαιώνεις τον κανόνα. Εάν θέλουν οι άνθρωποι θα με μπλοκάρουν....θα στεναχωρηθω νομίζεις; Σιγά τα αυγά.
-
Οταν κάνεις για κάτι έρευνα θα βρεις αρθρα και γραπτά αντικρουόμενα πάντα
Δεν υπάρχει ΜΙΑ αλήθεια για τίποτα
Κριτική σκέψη θέλει να φιλτράρεις ότι διαβάζεις
2 ανθρωποι διαβάζοντας τα ίδια πράγματα δεν θα έχουν πάντα την ίδια άποψη
ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ, ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ
-
Δεν είναι έτσι. Δεν λειτουργεί έτσι ο επιστημονικός κλάδος. Τα αποτελέσματα μελετών γίνονται αντικείμενο διεθνών αξιολογήσεων και υιοθετείται ένα αποτέλεσμα από τους διεθνείς επιστημονικους οργανισμούς.
Δεν γίνεται να θεωρούν οι οργανισμοί φυσικής, αστροφυσικής ότι η γη δεν είναι επίπεδη και να βγει ένας επιστήμονας που να λέει το αντίθετο, να μην παίρνει έγκριση να δημοσιευτεί πουθενά λόγω χαμηλού επιπέδου έρευνας και στοιχείων και εμείς να λέμε πως δεν ξέρουμε αν η γη είναι επίπεδη διότι οι απόψεις διίστανται.
Εάν κάναμε ότι λες τότε θα κινούμαστε ως κοινωνία στα όρια της παράνοιας.
-
Το πόσο «επιστημονικά» είναι όλα αυτά αμφισβητεί κάποιος.
Παράδειγμα, το να αμφισβητείται η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στη διαμόρφωση του κλίματος, είναι απλά αντι-επιστημονικό.
Κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν αμφισβητεί την Κλιματική Αλλαγή, κι ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες, αν όχι αναστροφής της, τουλάχιστον περιορισμού της.Τα logistics και την επιβάρυνση της οικουμενικής μπαταριοκίνησης από την άλλη, την αμφισβητούν πάαρα πολλοί και πολύ σοβαροί επιστήμονες.
Από όσα έχω διαβάσει-δει και παραθέσει κι εδώ κατά καιρούς, εκεί φαινεται να αντιστρέφεται το επίπεδο Επιστημοσύνης όσων την υποστηρίζουν ως ρεαλιστική και Βιώσιμη λύση που θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό...Η κατάσταση σήμερα φαίνεται να βρίσκεται σε παρόμοια φάση όπως στην ταινία, που όταν δεν μπορούσαν πλέον να αρνηθούν πως ο μετεωρίτης θα πέσει, επικεντρώθηκαν σε υποτιθέμενους τρόπους να επωφεληθούν των μεταλλευμάτων που κουβαλούσε, να μεγιστοποιήσουν το κέρδος με σχέδιο διάσπασης του μετεωρίτη εν πτήση... κάπως έτσι θα σώσει τον πλανήτη κι η μπαταριοκίνηση.
-
Οι μελέτες αξιολογούνται και υπόκεινται σε σκληρή κριτική. Δεν είναι όπως φαντάζεστε πως κάποιοι με την ιδιότητα του επιστήμονα λένε και γράφουν την αποψαρα τους. Περνούν από επιτροπές που αναλύουν ξανά και ξανά πριν υιοθετηθούν ως βάση γνώσης.
Ένα θέμα που προκύπτει είναι το εάν τα δεδομένα είναι σωστά, εκεί ναι υπάρχει έντονη κριτική, και πολλές μελέτες απλώς προσπαθούν να επιβεβαιώσουν άλλες χωρίς να ψάχνουν κάτι νέο. Αλλά γενικότερα πριν βγει κάτι πάρα έξω το γεγονός πως δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό σημαίνει πως περνά μια πρώιμη αξιολόγηση.
Συνεπώς όταν οι παγκόσμιοι επιστημονικοί οργανισμοί αποφασίζουν στην βάση δεδομένων μελετών πως συμβαίνει κάτι τότε η βαρύτητα της απόδειξης πως δεν συμβαίνει είναι σε όποιον το αμφισβητεί. Δεν είναι ισάξιες οι δύο αντικρουόμενες δημοσιεύσεις.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η κατάσταση σήμερα φαίνεται να βρίσκεται σε παρόμοια φάση όπως στην ταινία, που όταν δεν μπορούσαν πλέον να αρνηθούν πως ο μετεωρίτης θα πέσει, επικεντρώθηκαν σε υποτιθέμενους τρόπους να επωφεληθούν των μεταλλευμάτων που κουβαλούσε, να μεγιστοποιήσουν το κέρδος με σχέδιο διάσπασης του μετεωρίτη εν πτήση... κάπως έτσι θα σώσει τον πλανήτη κι η μπαταριοκίνηση
Λάθος, συνεχίζεις να κάνεις πως δεν διαβάζεις. ΞΑΝΑ γράφουμε ότι η ρύπανση είναι μικρότερη από τα ορυκτά ακόμα και στο χειρότερο σενάριο.
Ακόμα και οι σπάνιες γαίες που και σήμερα χρησιμοποιούνται στους καταλύτες των θερμικών, δεν είναι τόσο απαραίτητες όσο η τεχνολογία εξελίσσεται. Πλέον μπορούν να κατασκευαστούν ηλεκτροκινητήρες με τεχνητούς μαγνήτες. Παρουσιάζονται τα πρώτα πρωτότυπα. Μπαταρίες με διάφορα υλικά που ελαχιστοποιούν την χρήση σπάνιων γαιών.
Όλα είναι εκεί προς ενημέρωση και διάβασμα. Απλά ο φανατισμός που διατρέχει σε κάθε έκφανση σας δεν σας αφήνει να το δείτε.
Εδώ ρε φίλε, κάνεις κυριολεκτικά γαργαρα αυτό που έφαγες εσύ και οι κοντινοί σου άνθρωποι και ψανχεις να βρεις ιστορικά γεγονότα, αληθή κανείς δεν το αμφισβητεί, για να επιβεβαιώσεις το αφήγημα σου... Τι να λέμε μετά....
Πρώτα πρέπει να ξεφύγετε από τον φανατισμό σας με τον οποιο έχετε εκπαίδευσει το μυαλό σας, και μετά να μιλήστε για το μέλλον.
-
Δεν είναι έτσι. Δεν λειτουργεί έτσι ο επιστημονικός κλάδος. Τα αποτελέσματα μελετών γίνονται αντικείμενο διεθνών αξιολογήσεων και υιοθετείται ένα αποτέλεσμα από τους διεθνείς επιστημονικους οργανισμούς.
Δεν γίνεται να θεωρούν οι οργανισμοί φυσικής, αστροφυσικής ότι η γη δεν είναι επίπεδη και να βγει ένας επιστήμονας που να λέει το αντίθετο, να μην παίρνει έγκριση να δημοσιευτεί πουθενά λόγω χαμηλού επιπέδου έρευνας και στοιχείων και εμείς να λέμε πως δεν ξέρουμε αν η γη είναι επίπεδη διότι οι απόψεις διίστανται.
Εάν κάναμε ότι λες τότε θα κινούμαστε ως κοινωνία στα όρια της παράνοιας.
Μιλάω για έρευνες οχι για δεδομένα μην τα μπερδεύεις αυτά τα 2. Ερευνες από διαφορετικούς ερευνητές δεν καταλήγουν πάντα στα ιδια συμπεράσματα
ΛΑΠ σε αγαπάω σε εκτιμάω αλλά επετρεψε μου να αποχωρήσω από την συζήτηση. Με κούρασε. Ειπα τι πιστεύω και γιατί. Νομίζω είναι αρκετο.
-
Πίστευε και μη ερεύνα!!!!
-
Άντυ βγες απ τον Λαπ!
-
Απεταξαμην, Απεταξαμην, Απεταξαμην
-
αν με ήξερες δεν θα το έλεγες ποτέ αυτό αλλά οκ
-
Είναι διττή η ανάγνωση, ανάλογα με την χρήση σημείου στίξης:
- Πίστευε και μη ερεύνα (= πίστευε και μην ερευνάς)
- Πίστευε και μη, ερεύνα (= είτε πιστεύεις είτε όχι, πάντα να ερευνάς)
-
Το γνωρίζω.
Για αυτό το άφησα χωρίς σημεία στίξης.
Αν και στα ελληνικά μου δεν είμαι καλός, θεωρώ πως θα έπρεπε να λέει και "ου" όχι και "μη" οπότε καταλήγουμε στην πρώτη εκδοχή....
Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη
-
Προοπτική της ηλεκτροκίνησης το ανάγνωσμα. Στη γειτονιά μου, μια μεσοαστική περιοχή, έχουμε αυτή τη στιγμή 3 ηλεκτρικά (εν μέσω άνω των 100 συμβατικών). Ένα Τέσλα 3 με πινακίδες ΔΣ το οποίο παρκάρει στο δρόμο, άρα φορτίζει αλλού, ένα πεμβέ 330ε με ιατρικό σήμα, το οποίο παρκάρει στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του ιδιοκτήτη και τα βράδια είναι πάντα κουμπωμένο στο ρεύμα, και ένα βόλβο σουβ, επίσης σε πάρκινγκ. Τον τρίτο τον γνωρίζω,είναι οικονομικά ψιλοάνετος.
Σίγουρα στις γειτονιές της Γλυφάδας κυκλοφορούν περισσότερα, πιθανόν στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα κανένα ακόμη.
Και εδώ είναι το ερώτημά μου: μισοφάγαμε το 2023 και η ηλεκτροκίνηση έχει τον ασήκωτο, πότε θα ανεβάσει όγκους; κάποια εργοστάσια, ακόμη και λαϊκά, πχ φίατ, έχουν πει πως θα εξηλεκτρισθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια, ποιός θα αγοράσει; με τι τιμές; το 2023 μας έλεγαν ότι οι τιμές θα εξισωθούν μεταξύ συμβατικών και ηλεκτρικών, πίπες εξίσωση έχουμε, που πάμε; Πότε θα αποσυρθούν τα μιλλεούνια των συμβατικών;
Εν τέλει, μήπως ήδη 'έχουμε βρει' και πρέπει να κάνουμε και λίγο όπισθεν; -
Κάνε copy paste και γράψτο στο άλλο τοπικό της απέχθειας
αφού οτι και να γράψουμε σαν απάντηση δεν θα την δεχθείς ... -
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προοπτική της ηλεκτροκίνησης το ανάγνωσμα. Στη γειτονιά μου, μια μεσοαστική περιοχή, έχουμε αυτή τη στιγμή 3 ηλεκτρικά (εν μέσω άνω των 100 συμβατικών). Ένα Τέσλα 3 με πινακίδες ΔΣ το οποίο παρκάρει στο δρόμο, άρα φορτίζει αλλού, ένα πεμβέ 330ε με ιατρικό σήμα, το οποίο παρκάρει στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του ιδιοκτήτη και τα βράδια είναι πάντα κουμπωμένο στο ρεύμα, και ένα βόλβο σουβ, επίσης σε πάρκινγκ. Τον τρίτο τον γνωρίζω,είναι οικονομικά ψιλοάνετος.
Σίγουρα στις γειτονιές της Γλυφάδας κυκλοφορούν περισσότερα, πιθανόν στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα κανένα ακόμη.
Και εδώ είναι το ερώτημά μου: μισοφάγαμε το 2023 και η ηλεκτροκίνηση έχει τον ασήκωτο, πότε θα ανεβάσει όγκους; κάποια εργοστάσια, ακόμη και λαϊκά, πχ φίατ, έχουν πει πως θα εξηλεκτρισθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια, ποιός θα αγοράσει; με τι τιμές; το 2023 μας έλεγαν ότι οι τιμές θα εξισωθούν μεταξύ συμβατικών και ηλεκτρικών, πίπες εξίσωση έχουμε, που πάμε; Πότε θα αποσυρθούν τα μιλλεούνια των συμβατικών;
Εν τέλει, μήπως ήδη 'έχουμε βρει' και πρέπει να κάνουμε και λίγο όπισθεν;Η απάντηση δεν είναι απλή. Πρέπει να δεις τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις κατηγορίες τιμής και αμαξώματος που διατίθενται ηλεκτροκίνητα οχήματα. Αφαίρεσε δηλαδή όλα τα τμήματα της αγοράς που αφορούν αυτοκίνητα με τιμή πώλησης κάτω από 28 χιλιάρικα και όλες τις κατηγορίες αμαξώματος που δεν έχουν σοβαρά ηλεκτρικά.
Επίσης, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η ηλεκτροκίνηση επί του παρόντος δεν κάνει για όλους. Είναι πάρα πολλοί αυτοί για τους οποίους είναι απαγορευτική, είτε λόγω τρόπου χρήσης είτε λόγω αδυναμίας φόρτισης είτε λόγω τιμής αγοράς.
Οπότε επί του παρόντος η εξάπλωση της είναι προβληματική.
Έχουμε όμως μια ένδειξη από τα ποσοστά της ηλεκτροκίνησης στις μεγάλες κατηγορίες.
Σε καναδυό χρόνια που θα έρθει το Model 2, ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας C, στα 25 χιλιάρικα με πλήρη εξοπλισμό και καμιά 300αριά άλογα, θα δούμε τι γίνεται.
Όσο για την εξίσωση των τιμών, το τυράκι το είδαμε. Την φάκα δεν είδαμε... Ανέβηκαν ή θα ανέβουν περί το 20% οι τιμές των θερμικών, έπεσαν ή θα πέσουν και άλλο τόσο οι τιμές των ηλεκτρικών, οπότε ορίστε και η "πολυπόθητη" εξίσωση! -
Δε χρειαζεται να εχει καποιος απεχθεια ή συμπαθεια στις τεχνολογιες για να εντοπιζει τα + και -.
Καθαρο μυαλο μονο. Μπορει σε 5 χρονια να εχουμε ολοι ηλεκτρικα. Μπορει και οχι. Αυτο δεν εξαρταται απο τα ψαρακια αλλα απο τα σχεδια πιο μεγαλων θηρευτων.
Στη γειτονια μου εχουν επισης 2,3 παρει ηλεκτρικα. Εχουν και 2,3 πολλαπλασιας αξιας θερμικα εκαστος. Δε ρωτω ποιο προτιμουν γιατι ειναι γελοιο και ως σκεψη να το εκανα. -
Θα το γράφω μεχρι τέλους
Πριν μερικές εβδομάδες έγραψα οτι το model Y είναι πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια και η ειρωνεία πήγε σύννεφο.
Πριν λίγες μέρες βγήκαν τα στοιχεία τριμήνου και το model Y είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη.Μούγκα στην στρούγκα και μετα το αρχικό σοκ ε και τι έγινε μωρέ
ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
και τι έγινε στην Ελλάδα που θα φορτίζουμε; είναι ακριβά σαν Corolla Cross
Σε λίγο θα είναι φθηνά σαν YC και θα φορτίζουν στους ταχυφορτιστές που θα υπάρχουν σε κάθε φορτιστάδικο πρώην βενζινάδικο σε 5 λεπτά ουτε πάρκινγ ουτε πυλωτές ούτε υποσταθμοί στις πολυκατοικίες .Όλα θα είναι όπως τώρα και το λίγο θα είναι λιγότερο απο την εγγύηση που εχω στο YC
ΔΕΝ υπάρχει πια προοπτική
η ηλεκτροκίνηση είναι πλέον γεγονός , ήρθε να μείνει και ετοιμαστείτε να δεχθείτε και την αυτόνομη οδήγηση soon ... very soon ...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης