-
Γνωστό και ως "χρυσό ταμπλέτο", φέρνει κόσμο κοντά!
-
Βραδεία φόρτιση = καλή φάση για όλους. Και για την μπαταρία, και για την τσέπη του φορτίζοντος, και για την κοινωνία διότι δεν γονατίζουν το δίκτυο.
Λάηκ. Είθε όλα τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες να βάλουν τέτοια σε επαρκείς ποσότητες. -
Εκτός από τον κάθε χρήστη του αυτοκινήτου αν βιάζεται που επιστρέφει ξαφνικά το 1821 και στη μνήμη της εμπροσθογεμούς κουμπούρας σε φάση "βάστα Τούρκε να γεμίσω".
Ισχύει πάντως οτι είναι καλό για τη μπαταρία αλλά προσωπικά θα έλεγα οτι χέστηκα για το δίκτυο/κοινωνία αν είχα ηλεκτρικό. Εφόσον φορολογούμαι έχω την απαίτηση να μπορώ να φορτίσω όσο έυκολα θέλω όποτε θέλω όσο γρήγορα θέλω. Αν πρόκειται δλδ να γονατίσει απλά να κάνουν επενδύσεις αντί να βολεύουν κολλητάρια σε θέσεις-κλειδιά με τους φόρους μας.
-
Το γονάτισμα του δικτύου το πληρώνουν όλοι, και αυτοί που δεν φορτίζουν.
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ισχύει πάντως οτι είναι καλό για τη μπαταρία αλλά προσωπικά θα έλεγα οτι χέστηκα για το δίκτυο/κοινωνία αν είχα ηλεκτρικό. Εφόσον φορολογούμαι έχω την απαίτηση να μπορώ να φορτίσω όσο έυκολα θέλω όποτε θέλω όσο γρήγορα θέλω. Αν πρόκειται δλδ να γονατίσει απλά να κάνουν επενδύσεις αντί να βολεύουν κολλητάρια σε θέσεις-κλειδιά με τους φόρους μας.
Εξαιρετικό δείγμα νοοτροπίας νεοέλληνα.
-
Εφόσον φορολογούμαι αδρά έχω την απαίτηση να δουλεύουν όλα ρολόι. Αλλιώς να ρίξουν τους φόρους στο ελάχιστο. Αν ούτε αυτό μπορείς να το αντιληφθείς, παλι δε μπορώ να σε βοηθήσω. Hint, προτιμώ λόγω ιδεολογίας όλα τα καίρια κομμάτια τύπου ηλεκτροδότηση, ύδρευση κτλ να είναι κρατικά αλλά να πληρώνω φόρους Σουηδίας για παροχές Ουγκάντας ούτε καν. Οπότε τα ενοχικά αλλού.
-
Όταν λέω ότι είσαι εξαιρετικό δείγμα νεοέλληνα, κάτι ξέρω!
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το γονάτισμα του δικτύου το πληρώνουν όλοι, και αυτοί που δεν φορτίζουν.
Σωστά , αν και πολλά ev υποστηρίζουν V2g ..προς το παρόν η μπάλα είναι στο πεδίο του διαχειριστή του δικτύου να φτιάξει framework για το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια "αποκεντρωμένη" αποθήκη ενέργειας ( πολλά ev σε διάφορες τοποθεσίες να δίνουν ενέργεια πίσω στο δικτυο ) ...
-
Καλά κρασιά. Είσαι απάλευτος.
Ως τότε μην καταναλώνεις πολύ ίντερνετ, μπορεί να θυμώσει η Γκρέτα και να πέσει έξω το δίκτυο!
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά κρασιά. Είσαι απάλευτος.
Ως τότε μην καταναλώνεις πολύ ίντερνετ, μπορεί να θυμώσει η Γκρέτα και να πέσει έξω το δίκτυο!
Μα πως θα διαβάζω τον τελευταίο των Μοϊκανών;
-
@diego1960
αντί να εύχεσαι για την γρήγορη υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης ζητάς στην ουσία αντρίκια αγροτικά και ρσενικά παλιά βαν με βγαλμένα τα dpf να γεμίζουν με καπνίλα το μικρούλι κάμπριο σου
άξιος της μοίρας ενω ακόμα και τσάγιασμα απο cybertruck μπορείς να κάνεις πως δεν το κατάλαβες ... αθόρυβο και άοσμο ! -
Για αυτό έχω χειροκίνητη κουκούλα! Να κλείνω σε 2 δεύτερα και μετά αναλαμβάνει το φίλτρο ωστε να μη μυρίζω τίποτα. Ο Ιάπων τα πάντα εν σοφία εποίησε!
Αλήθεια ακόμα δε μου είπες γιατί να εύχομαι τη γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση εφόσον σημαίνει οτι από τη δική μου οπτική ό,τι είναι ωραίο σε ένα αυτοκίνητο θα χαθεί;
Επίσης ας τσαγιάσουν οι γραβιέρες ό,τι θέλουν στα φανάρια, κόντρες δεν κάνω ποτέ. Εξάλλου με κάτι πρέπει να χαρούν και αυτοί όταν δουν τι πανάσχημο όχημα πήραν! Ε ας έχουν το 0-100 και τα κλασικά, δεν καίει τίποτα κτλ.
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απ' ότι βλέπω τις εγκαταστάσεις τις κάνουν κυρίως σε ξανοδοχεία. Εκεί δεν χρειάζεται ιδιαίτερα γρήγορη γραμμή, φορτίζει ο πελάτης την ώρα που κοιμάται. Απλά μία θέση δεν φτάνει, αν κοιμούνται δύο πελάτες;
Καλά, εγώ δεν είχα καταλάβει τίποτα τόσο καιρό..δεν παρακολουθώ και πολύ τα ηλεκτρικά, αλλά νόμιζα ότι αυτά τα παιδιά ΕΒΑΖΑΝ φορτιστές, δεν είχα καταλάβει ότι το χοντρό κόλπο είναι το app και η διαχείριση..
Τώρα πολύ πιο respect για το παλικαρακι, έχουν σχέδιο και ακολουθούν πορεία.. ενώ διαθέτει και ειλικρίνεια χωρίς αφέλεια.
Από την άλλη, νόμιζα ότι αυτό είναι υποχρέωση του κράτους να κάνει τέτοια app, τουλάχιστον για τους φορτιστές της χώρας (χωρίς την διαχείριση εννοώ), οπότε πιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα;
Από την άλλη δεν είναι ακριβώς έτσι..δεν είναι μόνο για τους πελάτες. πουλάνε την ευκολία, αλλά το κόλπο είναι ότι θα φέρουν και ΑΣΧΕΤΟΥΣ είτε για να φορτίσουν, είτε για να επισκεφτούν το εστιατόριο (όπως έθεσε σαν παράδειγμα) ή ακόμη και πελάτες που θα προτιμήσουν ξενοδοχείο με φορτιστές.. έχει κάποια πολυεπίπεδα οφέλη, που όμως κυρίως είναι για αυτούς τους ταλαίπωρους, που πάνε κάπου τώρα και ψάχνουν φορτιστή και δεν βρίσκουν πουθενά, ή καθόλου βολικά.
Σε μερικά χρόνια που λέει ότι θα ανέβει η εταιρεία, θα έχει τόσους πολλούς φορτιστές παντού που δεν θα έχει κάποιο νόημα όλο αυτό νομίζω...
Ωστόσο, βλέπω πως επειδή είναι οι πρώτοι, και έχουν ήδη ένα σεβαστό δίκτυο που θα αυξηθεί (αφού τώρα είναι win win για τους εμπλεκόμενους), σε κάποια χρόνια θα πουλήσουν την εταιρεία σε κάποιον μεγάλο, και θα πάρουν μερικά εκατομμύρια, δεν ξέρω πόσα, ανάλογα το πότε και πως θα έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Μπορεί και 10 όμως, τις 4 άτομα (μαζί με την κοπέλα αυτή που έκανε καλό deal!).
Συγνώμη, δηλαδή αυτό που κάνουν αυτοί δεν υπάρχει τώρα Αγγλία;! Τόσο στα σπάργανα είναι ακόμη η φάση;!
-
Αυτό θα το κάνουν καμία 50αρια ταυτόχρονα, θα δεις άπειρα app στα store android & apple, άλλα καλύτερα και πιο σοβαρά, άλλα της πλάκας, θα τσιμπήσουν εσπα για όλα αυτά (που είναι ο κύριος λόγος προσωρινά), θα έχει διαφήμισεις η εφαρμογή, θα εμπορευτουν όσο γίνεται τα προσωπικά δεδομένα που θα μαζέψουν, θα βγάζουν κάνα ψιλό απ τα ποσοστά των φορτιστων κι αν όλα πάνε καλά, όσοι έχουν ικανή παρουσία ευελπιστούν πως μελλοντικά θα πάει μια εταιρεία τύπου "cosmote ή uber" να τους εξαγοράσει για ένα καλό πόσο, να πάνε διακοπές σε κάποιο yoga resort κάποιου συμφοιτητη τους με λεφτά, να έχουν κι ένα όμορφο βιογραφικό στο LinkedIn για να βρουν τότε μια θεσούλα σε εταιρεία με 3000 άτομα προσωπικό κι ένα καλό κορίτσι (όχι αναγκαστικά) να παντρευτούν, γενικώς, το αμερικαν ντριμ αλλά με Μποφίλιου...
-
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ορίστε το μέλλον.
Το λέει κι ο Bill.Και σας φαίνεται το Ami παράταιρο!
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και σας φαίνεται το Ami παράταιρο!
Ami vs. BMW X5...
Κι όπως θα παίρνω τις στροφές...
-
Θα πηγαίνετε στο πηγάδι για νερό και για ψώνια στο παζάρι με το τρίκυκλο (το ηλεκτρικό), ρεηνβεντ δα φιούτσουρ, κάτι ιπτάμενα αυτοκίνητα που οραματιζόσασταν μικροί και παπ@ριες ξεχάστε τα, τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα έχουν πηδάλια να κάνουν ανάκτηση ενέργειας οι επιβάτες τους που θα ναι όλοι παχύσαρκοι σαν εμένα...
Βασικά αν ζεις στο νότιο Ειρηνικό δεν αλλάζει και τίποτα, τους Ευρωπαίους χλωμους τους κόβω... -
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ορίστε το μέλλον.
Το λέει κι ο Bill.Και σας φαίνεται το Ami παράταιρο!
Καλά...ας είχα και εγώ ένα - δύο απο τα αυτοκίνητα του Bill και θα πούλαγα φούλ οικολογικό παραμυθάκι με κουβάδες τύπου ami και τουκ τουκ...
Porsche 911 Carrera
Bill Gates is a self-confessed Porsche fan, and he has been spotted driving a Porsche 911 Carrera many times. The car is known for its sleek design and impressive performance. It is a high-performance sports car that is perfect for those who want speed and style.Porsche 959
Bill Gates was one of the first owners of the Porsche 959 in the United States. The car was imported under a “Show and Display” exemption, which allowed certain vehicles to be imported into the country that did not meet federal safety standards. The Porsche 959 is a rare and exotic car that was produced between 1986 and 1993. It was also the fastest production car in the world during that time.Mercedes-Benz SLR McLaren
Another car owned by Bill Gates is the Mercedes-Benz SLR McLaren. This high-performance car is a collaboration between Mercedes-Benz and McLaren Automotive. It is a powerful car with a V8 engine and a top speed of 206 miles per hour.Porsche Collection
Gates is known to be a Porsche collector. In his possession are a Porsche 911, a 930, and a rare 959. The Porsche 959 is one of the most sought-after sports cars ever produced, with only 337 units ever made. Gates was one of the first owners of the Porsche 959 in the US and imported it under a “Show and Display” exemption, which allows certain vehicles to be imported into the United States that don’t meet federal safety standards.Manufactured between 1986 and 1993, the 959 was the world’s fastest production car at that time. The Porsche 930, also known as the 911 Turbo, was produced between 1975 and 1989. Gates bought the 930 in his early days at Microsoft.
Other Luxury Cars
Apart from his Porsche collection, Gates has been seen driving a variety of other luxury cars. He has been spotted driving a Mercedes S Class, a Mercedes 500SL, and a BMW 7 series. Gates is often driven around in limousines, and some sources claim he even owned a Ford Focus.
Exotic Cars -
Η Χ5 έχει κοτσαδόρο χωρίς να τραβάει τρέιλερ. Ένας έξυπνος ασφαλιστής θα βγάλει χοντρή συνυπαιτιότητα. Τον βλέπω να παίρνει καινούργιο Αμί!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης