-
Το κτήριο είναι κοινό οπότε αν θεωρεί ότι θίγεται είτε η στατικότητα,είτε οτιδήποτε άλλο που επηρεάζει την περιουσία του έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να σταματήσει διεργασίες.
Μιαλμε θα έχει πολύ ενδιαφέρον η φάση...γουσταρω -
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το κτήριο είναι κοινό οπότε αν θεωρεί ότι θίγεται είτε η στατικότητα,είτε οτιδήποτε άλλο που επηρεάζει την περιουσία του έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να σταματήσει διεργασίες.
Μιαλμε θα έχει πολύ ενδιαφέρον η φάση...γουσταρωΣίγουρα θα πέσει γέλιο!! Αλλά ο νόμος τα λέει αρκετά ξεκάθαρα, πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι:
"διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης αυτής λόγω μη τήρησης των προδιαγραφών ασφαλούς κατασκευής και λειτουργίας της ή ουσιώδους παρεμπόδισης της χρήσης των υπολοίπων χώρων στάθμευσης του κτιρίου, προσκομίζοντας τεχνική έκθεση αρμόδιου ηλεκτρολόγου μηχανικού στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης με κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο."Δηλαδή πρέπει να μην τηρούνται οι προδιαγραφές με αποδείξεις ή να παρεμποδίζεται η χρήση άλλων χώρων. Οπότε δεν είναι εύκολο. Σε συνδυασμό με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, δύσκολα να αποδειχτεί κάτι τέτοιο στο δικαστήριο.
-
Σίγουρα....αλλά οπωςμλες θα έχει πολύ γέλιο.
Παράδειγμα.... Βάζουν μόνο δύο εγκαταστάσεις με ταχυφορτιστες γιατί σε μια πολυκατοικία έχουν μονο δύο ένοικοι ηλεκτρικά. Η πυλωτή είναι κοινόχρηστη οπότε βγαίνει ένας που φοβάται τα καλώδια και βρίσκει δικαιολογία την κατάχρηση κοινόχρηστου χώρου επί μονίμου βάσεως απο τα ηλεκτρικά. Δεν συμφωνεί και .....σταμάτα όλο το έργο...
-
Σε πολυκατοικίες με πυλωτές και με θέσεις στάθμευσης παρακολουθήματα των διαμερισμάτων θα γίνει "πόλεμος".
Άλλωστε "πόλεμος" γίνεται, χωρίς καν την ηλεκτροκίνηση.
Εγώ σε δύο συνελεύσεις πέταξα το ενδεχόμενο προσωπικής εγκατάστασης για φόρτιση και θεωρούσαν δεδομένο ότι "αυτά δεν γίνονται". Δεν ήθελαν καν να το συζητήσουν ή να ακούσουν αυτό το ενδεχόμενο.
-
Και ξέρεις....τέτοια καλώδια τι μέλι είναι για κάποιους..
Ε ρε γλέντια...
Εδώ βγάζουν καταλύτες όπως είδα στις ειδήσεις...σε καλώδια θα κολλήσουν;Θα ψηφίζουν και αυτοί οι κάποιοι στις συνελεύσεις για να βάζουν ταχυφορτιστες. Θα μεταμφιέζονται σε ενοίκους.
Πλούσιοι θα γίνουν... -
Σε πυλωτή είναι πιο δύσκολο γιατί είναι κοινόχρηστος χώρος. Αλλά σε κλειστή θέση στάθμευσης που σου ανήκει, δεν μπορούν να πουν κάτι εφόσον δεν ενοχλείς και έχει γίνει σωστή εγκατάσταση.
-
Άλλος ένας λόγος που θα ανέβουν οι τιμές όσων έχουν μόνιμο κλειστό πάρκινγκ, ήταν που ήταν ακριβο ως παροχή, τώρα να δείτε....
Αυτός ο νόμος του Βενιζέλου, του παλιου, περί οριζόντιας ιδιοκτησίας είχε στο πνεύμα του λογικούς ανθρώπους όχι ζωαδια. -
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε πολυκατοικίες με πυλωτές και με θέσεις στάθμευσης παρακολουθήματα των διαμερισμάτων θα γίνει "πόλεμος".
Άλλωστε "πόλεμος" γίνεται, χωρίς καν την ηλεκτροκίνηση.
Εγώ σε δύο συνελεύσεις πέταξα το ενδεχόμενο προσωπικής εγκατάστασης για φόρτιση και θεωρούσαν δεδομένο ότι "αυτά δεν γίνονται". Δεν ήθελαν καν να το συζητήσουν ή να ακούσουν αυτό το ενδεχόμενο.
εγω βρηκα τους κατοικους στις σκαλες, τους ειπα να βαλω φορτιστη, μου ειπανε οκ, να κανω οτι θελω αλλα και γιατι να μην χρησιμοποιησω και τις σουκο που υπαρχουν ηδη και μαλιστα χωρις μετρητες καθοτι 'σημερα θα εισαι εσυ που φορτιζεις, αυριο θα ειμαι εγω'. με μονη απαιτηση απο δυο γκαζακηδες να τους παω να δοκιμασουν καποια μερα το φεβ να νοιωσουν γκαζι.
-
-
"Η πολυκατοικία της αγάπης"
Άσε μας ρε γάτε...μπα, της συννενοησης... ουτε ενας ζαιος ή μπασοκ να φανταστεις...
-
Παρθεναγωγείο δηλαδή....
-
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άσε μας ρε γάτε...μπα, της συννενοησης... ουτε ενας ζαιος ή μπασοκ να φανταστεις...
Πολύ σημαντικό η συννενόηση,αλλά και πολύ σπάνιο σε πολυκατοικία με πυλωτή.
Είμαστε 5 διαμερίσματα, εκ των οποιών το ένα δικό μου απ'τον πατέρα μου,το άλλο κλειστό της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου και το 3ο του θείου (αδερφού του πατέρα μου). Και παρ'ολα αυτά δεν μπορουμε να συννενοηθώ και για πιο απλά θέματα με το θείο μου...
Βέβαια ο θείος πασόκ (και μάλιστα βαθύ,ΑΓΠ)
κι όχι από όφελος -το αντίθετο μάλιστα,άλλαξε δουλειά επί Ανδρεϊκής βασιλείας-,απλά ως ιδεολογία.... -
https://www.tanea.gr/print/2021/09/07/greece/to-pasok-kai-lfta-papoutsia-lftis-orgis/
Πάρ'του στη γιορτή του αυτά, να δεις πόσους ταχυφορτιστες θα βάλετε...θα νοικιάζετε θέσεις στη γειτονιά.
Υ.γ Έγιναν ήδη συλλεκτικά.
-
Μπά, ακόμα και τα κλειστά γκαράζ δεν έχουν χωριστό ρολόι. Παίρνουν ρεύμα από το κοινόχρηστο. Οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορείς έτσι απλά να βάλεις φορτιστή.
Τώρα αν πάρεις από το φως γραμμή με μπαλαντέζα, θα αργήσουν να το καταλάβουν. -
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπά, ακόμα και τα κλειστά γκαράζ δεν έχουν χωριστό ρολόι. Παίρνουν ρεύμα από το κοινόχρηστο. Οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορείς έτσι απλά να βάλεις φορτιστή.
Τώρα αν πάρεις από το φως γραμμή με μπαλαντέζα, θα αργήσουν να το καταλάβουν.Μόλις βγει ο πρώτος λογαριασμός θα το καταλάβουν και οι πέτρες...
-
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τώρα αν πάρεις από το φως γραμμή με μπαλαντέζα, θα αργήσουν να το καταλάβουν.Μόλις βγει ο πρώτος λογαριασμός θα το καταλάβουν και οι πέτρες...
.......που θα σου πετούν ...
-
Τίποτα δε θα καταλάβουν. Εδώ ο άλλος έχει Μ3 και κάνει 100 χιλιόμετρα την ημέρα κι αναφέρει αύξηση 20 ευρώ τον μήνα στον λογαριασμό. Δικά του στοιχεία.
-
Άσε μας ρε γάτε... -
Δύσκολα θα προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
Εγώ παρακολουθώ ανελλιπώς τα ηλεκτρικά δίκυκλα που με ενδιαφέρουν περισσότερο και δεν βλέπω να τσουλάει το θέμα. Κάποιοι που κάνουν δοκιμές λένε καλά λόγια (κυρίως για τις επιταχύνσεις), αλλά μέχρι εκεί. Μετά ξεκινούν τα αλλά και τα προβλήματα. Σε κάποια δοκιμή που έβλεπα στο youtube ο αναβάτης έλεγε ότι είναι και επικίνδυνα γιατί είναι εντελώς αθόρυβα και δεν τα πρότεινε ως μεταφορικό μέσο.
Αν δεν πέσει ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών (σε δημόσια σημεία φόρτισης) σε αντίστοιχους με την βενζίνη δεν νομίζω να προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
Υπάρχουν τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες.
-
Θα αρχίσουν να μπαίνουν προδιαγραφές για κάποιου είδους θόρυβο στα ηλεκτρικά στο μέλλον για να μην πατήσεις κανέναν πεζό που δεν προσέχει.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης