-
μαλλον τα κτελ αθηνων-κορινθου πανε με 170km/h
περα απο την πλακα, ολα τα ηλεκτρικα (εκτος στελαντις ) εχουν εξαιρετικες επιταχυνσεις, οι οποιες ερχονται ακοπα. Αυτο ειναι προβλημα για ασυνειδητους, διοτι μπορει να γινουν πολυ επικινδυνοι.
Σε πρωτη φαση τα ηλεκτρικα τα αγορασαν οι γκατζετακηδες, σε δευτερη φαση φοβαμαι οτι τα αγοραζουν οι γκαζιαρηδες. Το καλο τουλαχιστον ειναι οτι εχουν ενα σωρο collision warning και emergency braking οποτε θελω να πιστευω οτι δεν θα εχουμε (πολλα) ατυχηματα.
Παντως, οχι δεν μπορεις να τα απενεργοποιησεις, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να αλλαξεις την αποσταση στην οποια εμπλεκονται και ποτε αρχιζουν να χτυπανε.Η κιουρια με τις σφηνες και το 4χρονο στη θεση του συνοδηγου, πραγματικα απαραδεκτη
Προσωπικα, πλεον το εχω μονιμα στο chill και το βαζω στο κανονικο mode μονο οταν βγαινω εθνικη οδο
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε πρωτη φαση τα ηλεκτρικα τα αγορασαν οι γκατζετακηδες,
Πάντως από τα πρώτα Tesla M3 Performance (πολλά χρόνια πριν έρθει η Τέσλα Ελλάδα) στην Ελλάδα το πήρε ο φίλος μου ο Πάνος που ειναι φουλ γκαζάκιας (αφού είχε θερμικό 400+ άλογα).
Ο παγωμένος ξέρει πολλά για ηλεκτρικά.....υπερωρίες στο διάβασμα!
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αφού πάνε ταπα ρε παιδιά.
Αν οδηγήσεις σε ανοιχτό δρόμο και δεν πας κανα πελώριο ταξίδι πας μαλλιά ….
Διαδρομή επιστροφής σε ΒΠ από σημείο μετά τη Λιβαδειά (140χλμ) όπου ειχε φύγει και το άγχος επάρκειας ενέργειας, έγινε με 35 βαθμους και φουλ κλιματισμό σε συνθήκες αυτοφώρου.
Στα 110 χλμ εξ αυτών (αυτοκινητόδρομος) 160 πλην διοδίων (με πομποδέκτη), σφήνες, κόντρες με μερσεντές και BMW.
Εκκίνηση με 60% και άφιξη με 24% (111 χλμ ακόμα).
Γενικά ένα δυνατο ηλεκτρικό ξυπνάει τον καφρο μέσα σου με οικονομικό τρόπο.
Σκεφτείτε ότι ένα ηλεκτρικό με 60αρα μπαταρία κοστίζει για φόρτιση 0-100, 12 ευρώ σε οικιακή φόρτιση (με τιμή 0,20) και 30 ευρώ σε δημόσια dc (με 0,50).Πάντως εμένα μου είχε ανάψει λαμπάκι από την Δευτέρα το μεσημέρι και επειδή δεν είχα κάποια μακρινή διαδρομή έβαλα στην Αβίν την Τετάρτη το πρωί με 45 χλμ υπόλοιπο. Εβαλα ένα 50άρι και πήγε στα 720 υπόλοιπο...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Διαδρομή επιστροφής σε ΒΠ από σημείο μετά τη Λιβαδειά (140χλμ) όπου ειχε φύγει και το άγχος επάρκειας ενέργειας, έγινε με 35 βαθμους και φουλ κλιματισμό σε συνθήκες αυτοφώρου.
Στα 110 χλμ εξ αυτών (αυτοκινητόδρομος) 160 πλην διοδίων (με πομποδέκτη), σφήνες, κόντρες με μερσεντές και BMW.
Σκεφτείτε ότι ένα ηλεκτρικό με 60αρα μπαταρία κοστίζει για φόρτιση 0-100, 12 ευρώ σε οικιακή φόρτιση (με τιμή 0,20) και 30 ευρώ σε δημόσια dc (με 0,50).Πάντως εμένα μου είχε ανάψει λαμπάκι από την Δευτέρα το μεσημέρι και επειδή δεν είχα κάποια μακρινή διαδρομή έβαλα στην Αβίν την Τετάρτη το πρωί με 45 χλμ υπόλοιπο. Εβαλα ένα 50άρι και πήγε στα 720 υπόλοιπο...
και ως γνωστον, το trip computer λεει παντα αληθεια.
-
τα ηλεκτρικα πουλανε μονο στη νορβηγια, στην ελλαδα πανε χαλια...
-
Λογικό . Αμαξαρα για τα χρήματα αν βάλεις και την επιδότηση. Καλό χρυσό το scoda Octavia που λογιζουν για 2ο (αν και είναι μικρομεσαίο και όχι μεσαίο αφού είναι ένα πιο μακρύ golf) αλλά τίποτα δεν πλησιάζει στο VFM το Tesla 3. Αν έβγαζε Tesla 2 θα έκανε πάταγο σε όλο τον κόσμο αλλά αντί αυτού ασχολείται με robotaxi τώρα και πριν με το cybertruck . Τι να πω , βλακεία
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Λογικό . Αμαξαρα για τα χρήματα αν βάλεις και την επιδότηση. Καλό χρυσό το scoda Octavia που λογιζουν για 2ο (αν και είναι μικρομεσαίο και όχι μεσαίο αφού είναι ένα πιο μακρύ golf) αλλά τίποτα δεν πλησιάζει στο VFM το Tesla 3. Αν έβγαζε Tesla 2 θα έκανε πάταγο σε όλο τον κόσμο αλλά αντί αυτού ασχολείται με robotaxi τώρα και πριν με το cybertruck . Τι να πω , βλακεία
το οκταβια δεν ειναι αυτο που θυμασαι απο τα ταξι
Εχει φτασει 4.70μ μηκος, οποτε ιδιο ακριβως με το Μ3 -
Οσο λέει και το υπόλοιπο φόρτισης...
-
Οσο λέει και το υπόλοιπο φόρτισης...
και για αυτον τον λογο οσοι ειναι σοβαροι, το εχουν γυρισμενο στο % μπαταριας και οχι στα χιλιομετρα.
-
Πάντως δεν είναι εντελώς αναξιόπιστο. Εξαρτάται πολύ από τον τρόπο οδήγησης και την κατηγορία του δρόμου, αλλά στο τελικό σύνολο θα είναι κάπου κοντά.
Εννοείται ότι υπολογίζει σε σχέση με την παλαιότερη κατανάλωση που επειδή είναι πόλη, είναι στο 6,1.
-
Πάντως δεν είναι εντελώς αναξιόπιστο. Εξαρτάται πολύ από τον τρόπο οδήγησης και την κατηγορία του δρόμου, αλλά στο τελικό σύνολο θα είναι κάπου κοντά.
Εννοείται ότι υπολογίζει σε σχέση με την παλαιότερη κατανάλωση που επειδή είναι πόλη, είναι στο 6,1.
θυμαμαι οτι υπολογιζουν βασει τις καταναλωσεις των τελευταιων Χ χιλιομετρων. Αν πχ οδηγας συνεχεια εθνικη οδο ή συνεχεια στην πολη, ναι θα ειναι σχετικα κοντα με την πραγματικοτητα. Αλλα νομιζω οτι το Χ ηταν αρκετα μεγαλο (θελω να πω 2000 χλμ, αλλα δεν θυμαμαι σιγουρα) οποτε εκει θα υπαρχουν αποκλισεις. Στο τιγκουαν παντως θυμαμαι οτι δεν το επαιρνα σοβαρα, μονο πολυ στο περιπου. Ασε που τα τελευταια 100χλμ επεφταν πολυ γρηγορα.
Ισως οι σιτροεν, εκτος απο ολα τα αλλα εχουν φτασει την τελειοτητα ΚΑΙ σε αυτο
-
τερμα το νυχτερινο που γινεται μεσημεριανο.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
τερμα το νυχτερινο που γινεται μεσημεριανο.
Και ΣΚ.
Αρα ένα αστικό αμάξι που δεν κάνει πάνω από 250 χλμ την εργάσιμη εβδομάδα, μια χαρά φορτίζεται σπίτι, άντε και λίγο κανένα μεσημέρι στην σιέστα...
Είναι και φτηνό στην αγορά του και έχει και το μακρύ και το κοντό του....
-
Η αλλαγή στο νυχτερινό θα γίνει αν κατάλαβα καλά στις αρχές του 2025?
-
Οι μεγαλες αλλαγες ειναι στο "καλοκαιρινο" νυχτερινο, οπου μεταφερεται αντι για το βραδυ, το πρωι.
Το "χειμερινο" νυχτερινο παραμενει σχεδον οπως ηταν και πριν, νομιζω μονο οτι το μειωνουν κατα μια ωρα. Ηταν 02:00-08:00 και 15:00-17:00, ενω τωρα μιλουν για 16:00-17:00 -
Οι μεγαλες αλλαγες ειναι στο "καλοκαιρινο" νυχτερινο, οπου μεταφερεται αντι για το βραδυ, το πρωι.
Το "χειμερινο" νυχτερινο παραμενει σχεδον οπως ηταν και πριν, νομιζω μονο οτι το μειωνουν κατα μια ωρα. Ηταν 02:00-08:00 και 15:00-17:00, ενω τωρα μιλουν για 16:00-17:00Α οπότε από του χρόνου
-
Αν στην ουσία κατασκευαστούν και σε πραγματικό μέγεθος τσέπης, (για οχήματα) τότε θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο.
Ηλεκτρικό μοτέρ και ατελείωτη ηλεκτρική ενέργεια.
Ίσως σε μια επόμενη ζωή.
-
Εδω ξεχναω να ελέγξω τις τσέπες μου και έχω πλύνει στο πλυντήριο δεν ξέρω και γώ πόσες φορές τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τι θα γίνει αν ξεχάσω ενα από αυτά;
-
Σε μια αλλη ζωη μαλλον φλινστοουνς παρα αυτο αδερφε
-
Αυτή η κυβέρνηση από χαζομάρα σε βλακεία! Μια φορά στην λογική δεν στέκεται!
Έχουμε τόσο νερό (θάλασσα), τόσο ήλιο και απέ! Ας εξελίξουμε στον ύψιστο βαθμό το πράσινο υδρογόνο και την αποθήκευση του! Μπορούν να το αποθηκεύσουν σε μοριακό επίπεδο χωρίς συμπίεση! Μπορεί να προστεθεί το μόριο του υδρογόνου σε υγρά ξενιστές όπου δεν θέλει καμία ιδιαίτερη μέριμνα στην αποθήκευση τους και δεν είναι εύφλεκτα, ή ακόμα και στην αμμωνία! Οκ χρειάζεται τεράστιες ποσότητες διότι η εξαγωγή του έχει κάποιους περιορισμούς! Ας χρηματοδοτήσουμε ως χωρα την έρευνα σε αυτό το κομμάτι να αναπτυξουμε βελτιώσεις στην τεχνολογία και αλυσίδα και να γίνουμε πρωτοπόροι παγκοσμίως!
Δεν θέλετε υδρογόνο , οκ πάμε στις μπαταρίες βαρύτητας! Τόσα βουνά έχουμε που μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν μάζες υλικών χρησιμοποιώντας την πλεονάζουσα ενέργεια από ΑΠΕ στην ανάβαση τους ώστε να έχουμε όσο γίνεται σταθερή προσφορά ενέργειας κατά την νύχτα με την κατάβαση τους λόγω βαρύτητας!
Ας δούνε και τα μικρά εργοστάσια τσέπης, ποτέ δεν ήμουν αρνητικός στην τεχνολογία αιχμής αλλά ας το κάνουν πρώτα οι αλλοι που έχουν εμπειρία 80 ετών και μετά εμείς που δεν έχουμε ούτε γιατρους στα νοσοκομεία! Εδώ εμείς έχουμε τόσα αλλά να εκμεταλλευτούμε
Πάλι μαρούλι μυρίζομαι
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης