-
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρακτικά λοιπόν ξεκινάς ότι εμπιστεύεσαι το κράτος, ότι θα σου δώσει την επιδότηση.
Μετά θέλεις κάποια χρόνια για να λες ότι έχω όφελος και έχεις τους περιορισμούς του ηλεκτρικού.Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Το (ελληνικό) κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα για να μαζέψει χρήμα. Μπορεί να κόψει την επιδότηση ή να σου την επιστρέψει σε 360 δόσεις. Μπορεί να σου καθήσει έναν ωραίο φόρο αν τμ αν έχεις φωτοβολταϊκά στην ταράτσα με οποιαδήποτε δικαιολογία. Μπορεί βέβαια να σου αυξήσει και τον φόρο στα καύσιμα (αν και όσο λιγότερους ψηφοφόρους αγγίζει η όποια εισπρακτική πολιτική τόσο το καλύτερο και οι ηλεκτροβιοι προς το παρόν είναι λίγοι...).
Οπότε δεν έχουν και πολύ νόημα οι αναλύσεις που κάνεις στο αν σε συμφέρει ή όχι μακροπρόθεσμα. Εγώ έχω καταλάβει ότι όσοι παίρνουν ηλεκτρικό το παίρνουν γιατί τους αρέσει, το ίδιο και για όσους βάζουν φωτοβολταϊκά. Το παίρνεις σήμερα, τα βάζεις σήμερα, γουστάρεις και ελπίζεις να κρατήσει... Το αν όντως θα "κάνεις απόσβεση" με το ελληνικό δοβλέτι είναι πάντα ερώτημα.
με τον cruiser καταλαβα οτι ειναι αδυνατον να συνεννοηθω οποτε δεν συζηταω αλλο.
Εσυ ομως πες μου, τι θεωρεις πιο πιθανο, να συνεχισει να ειναι μπουρδελο η κατασταση με το κοστος ρευματος ή να βαλει φορο (;;;;;) στα φωτοβολταϊκα;
Η μοναδικη περιπτωση να μην κανω αποσβεση σε 6 χρονια, ειναι να μειωθει το κοστος του ρευματος. ΜΑΚΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!! -
Μη του μιλάς άλλο θα βρεθείς με μεζονέτα να κοιτά μεσοτοιχία
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρακτικά λοιπόν ξεκινάς ότι εμπιστεύεσαι το κράτος, ότι θα σου δώσει την επιδότηση.
Μετά θέλεις κάποια χρόνια για να λες ότι έχω όφελος και έχεις τους περιορισμούς του ηλεκτρικού.Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Το (ελληνικό) κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα για να μαζέψει χρήμα. Μπορεί να κόψει την επιδότηση ή να σου την επιστρέψει σε 360 δόσεις. Μπορεί να σου καθήσει έναν ωραίο φόρο αν τμ αν έχεις φωτοβολταϊκά στην ταράτσα με οποιαδήποτε δικαιολογία. Μπορεί βέβαια να σου αυξήσει και τον φόρο στα καύσιμα (αν και όσο λιγότερους ψηφοφόρους αγγίζει η όποια εισπρακτική πολιτική τόσο το καλύτερο και οι ηλεκτροβιοι προς το παρόν είναι λίγοι...).
Οπότε δεν έχουν και πολύ νόημα οι αναλύσεις που κάνεις στο αν σε συμφέρει ή όχι μακροπρόθεσμα. Εγώ έχω καταλάβει ότι όσοι παίρνουν ηλεκτρικό το παίρνουν γιατί τους αρέσει, το ίδιο και για όσους βάζουν φωτοβολταϊκά. Το παίρνεις σήμερα, τα βάζεις σήμερα, γουστάρεις και ελπίζεις να κρατήσει... Το αν όντως θα "κάνεις απόσβεση" με το ελληνικό δοβλέτι είναι πάντα ερώτημα.
αντε στο ηλεκτρικο αμαξι εχεις ενα δίκιο το πήραμε γιατι μας αρεσει (οχι μονο αλλα πες ετσι)
το φωτοβολταικο πιος ο λογος να το βαλεις , δεν προσφερει τιποτα αλλο παρα οικονομία. Δεν το βαζεις γιατι σου αρεσει.
Ρισκα υπάρχουν σε ολα τα πράγματα στην ζωη.
Ομως χωριζονται σε ανεξελενγκτα και ελεγχομενα ρίσκα
Ενα τετοιο ελεγχομενο ρισκο παίρνεις με την συνεργασία σου με το κράτος και αν το έχεις μελετήσει καλά οι πιθανότητες να βγεις κερδισμένος είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
Από εκεί και πέρα οτι νομίζει ο καθένας παιδια. Αν θεωρειτε ότι είναι κακο ρίσκο μην βάλετε, δεκτό.
Εξήγησα το σκεπτικό μου παραπάνω νομίζω. Και δεν έχει να κάνει με το ρίσκο της επένδυσης καθ αυτής (π.χ. να σου τα σπάσει όλα χαλάζι, λέμε τώρα, φαντάζομαι είναι ασφαλισμένα για κάτι τέτοιο) όσο για την ανακολουθία του κράτους που αλλάζει πολιτική αναλόγως με την φορά του ανέμου, αυτό ήθελε να επισημάνει ο @criuser , όχι κάποια αντιστοιχία με τα φωτοβολταϊκά στο χωράφι.
Με τα σημερινά δεδομένα έκρινες και αποφάσισες ότι προσφέρει οικονομία, δεκτόν προφανώς και καλά έκανες.
Εγώ και να θέλω δεν μπορώ, δεν έχω μονοκατοικία.
-
Πάντως όσοι είχαν βάλει επι Παπανδρέου τα πρώτα. Είχαν συμβόλαια επαναγοράς και ισχύουν μέχρι σήμερα.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εσυ ομως πες μου, τι θεωρεις πιο πιθανο, να συνεχισει να ειναι μπουρδελο η κατασταση με το κοστος ρευματος ή να βαλει φορο (;;;;;) στα φωτοβολταϊκα;
Εγώ όπως είναι σήμερα η κατάσταση δεν το βλέπω καθόλου απίθανο (αν αυξηθούν πολύ τα οικιακά φ/β) να σου μπει ένας φόρος που θα αντισταθμίζει την απώλεια εσόδων των μεγάλων παραγωγών (η "εύπεπτη" δικαιολογία και ο τρόπος θα βρεθεί στην πορεία, μην αρχίσουμε τώρα τις αναλύσεις "δεν γίνεται γιατί είναι αντισυνταγματικό" κλπ).
Τέλος πάντων, αυτό είναι μια απλή εικασία και όχι πραγματικότητα, στηρίζεται απλά στην επαφή που έχω με την φορομπηχτική πολιτική του δοβλετίου τόσα χρόνια, θεωρώ ότι αν μπορούσα σήμερα να βάλω θα έβαζα, απλά θα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί και να μην αποσβέσω ποτέ οπότε δεν θα ξέφευγα από τα 10Κ το πολύ...
-
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Το πρόγραμμα ΦΒ στη στέγη έχει κλείσει από τον Ιούνιο, υπερκαλύφθηκαν οι θέσεις.
Επίσης τέρμα πια το net metering , το πλέον συμφέρον , από εδώ και πέρα μόνο net-billing , το οποίο ως μοντέλο είναι λιγότερο ωφέλιμο προς τον παραγωγό.Άρα οι δύο φίλοι σωστά έπραξαν , αλλά τα δεδομένα άλλαξαν , υποθέτω πάλι συμφέρον θα είναι , αλλά οι αποσβέσεις θα καθυστερούν πλέον περισσότερο , ιδίως από τη στιγμή που δύσκολα θεωρώ θα δοθούν νέες επιδοτήσεις καθώς το στόχο ΑΠΕ το πιάνουμε .
-
Και για τους δύο σας ισχύει ότι εμπιστεύεστε για μακροχόνιες επενδύσεις τους ξύστες των υπουργείων, που δεν δείχνει ότι το έχετε μελετήσει.
Μόλις πιο πάνω ο Σάιρους έγραψε ότι με το πρόγραμμα που είχε υπογράψει έχει όφελος, γιατί μετά άλλαξε και δεν θα είχε το όφελος που υπολόγιζε.
Και εσείς το περνάτε στο ντούκου.
Οπως στο ντούκου περνάτε την ζημιά που έπαθαν αυτοί με τα πάρκα.
Οπως στο ντούκου περνάτε ότι η δεη του 2010 - 2012 αγόραζε το ρεύμα από τα οικιακά φωτοβολταϊκά στα 40 λεπτά και μετά αυτά μας τελείωσαν.
Για πείτε μου λοιπόν αυτοί που έδωσαν 40-45 ζεστά χιλιάρικα τότε, σήμερα που έχουν περάσει 14 χρόνια, μην ξεχνάμε ότι 20 χρόνια δουλεύουν και 5 χρόνια ακόμα πέφτουν μέχρι να τα πετάξεις που και αυτό έχει κόστος, για πείτε μου τι λεφτά έχουν πάρει πίσω ? Και αν μάλιστα επειδή τότε υπήρχε αυτή η κουλτούρα οι περισσότεροι έχουν πάρει το 50-60 % με δάνειο που το επιτόκιο έφαγε 5 μονάδες πάνω, τι απόσβεση έχουν κάνει ?
Κανονικά θα έπρεπε σύμφωνα με αυτά που μας έλεγαν, να έβγαζε λέει 5-6000 τον χρόνο, ώστε στα 8 χρόνια να έκανε απόσβεση, 10 χρόνια να έβγαζε κέρδος και να απόσβεση των τόκων και στα 5 τελευταία να έπαιρνε χαρτζηλίκι, ουσιαστικά το κόστος απόσυρσης τους.
Με τις τιμές που άλλαξε προς τα κάτω το κράτος, τι παίζει τώρα ?
Την αγορά 40 χρόνια την ξέρω καλύτερα από πάρα πολλούς.
Οπως και τις μαγκιές του ελληνικού κράτους.
Βρε μάνα μου, πως προκύπτει αυτό ? Ποιός έγραψε κάτι τέτοιο ?
Για την γνώση της αγοράς, ανατριχιάσαμε, καθότι μπορεί να ξέρεις του αντικειμένου σου, αλλά σε αυτό που συζητάμε δεν φαίνεται να έχεις γνώση.
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το πρόγραμμα ΦΒ στη στέγη έχει κλείσει από τον Ιούνιο, υπερκαλύφθηκαν οι θέσεις.
Επίσης τέρμα πια το net metering , το πλέον συμφέρον , από εδώ και πέρα μόνο net-billing , το οποίο ως μοντέλο είναι λιγότερο ωφέλιμο προς τον παραγωγό.Άρα οι δύο φίλοι σωστά έπραξαν , αλλά τα δεδομένα άλλαξαν , υποθέτω πάλι συμφέρον θα είναι , αλλά οι αποσβέσεις θα καθυστερούν πλέον περισσότερο , ιδίως από τη στιγμή που δύσκολα θεωρώ θα δοθούν νέες επιδοτήσεις καθώς το στόχο ΑΠΕ το πιάνουμε .
παρα πολυ σωστα τα λες, αλλα υπαρχουν ακομα συζητησεις για το τι θα γινει απο εδω και περα. Καθαρα προσωπικη υποθεση μου ειναι οτι οντως θα μεινει το net billing (αφου ετσι δουλευει και σε αλλες χωρες), αλλα μενει να δουμε αν θα υπαρξουν αλλα προγραμματα επιδοτησης. πχ το φβ στη στεγη επιδοτουσε κατα 10% την εγκατασταση και κατα 90% την μπαταρια. Επαιρνες τοσο την επιδοτηση οσο και εμπαινες σε συμβολαιο net metering, για αυτο και ηταν το ιδανικο σεναριο.
Μπορει ομως να υπαρξει επιδοτηση πχ μπαταριας με net billing. Λιγοτερο συμφερον, αλλα δεν παραμενει κακη ως ιδεα για καποιον που εχει τη δυνατοτητα να το στησει. -
Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, τόσο για τα πάρκα όσο και για τις οικιακές παραγωγές.
Κάθε περίπτωση, χρονικά και χωρικά είναι ξεχωριστή και ως τέτοια πρέπει να λογίζεται -
Σωστα τα είπες.
Το πόσο περισσότερο θα αργει να γίνει η απόσβεση με net billing είναι ασκηση επί χάρτου, δεν το έχω υπολογίσει οπότε εγραψα ενα χοντρικο estimate 2-4 χρόνων παραπάνω χωρις να αποκλείω να είναι παραπάνω ή λιγότερο καθως πρεπει να ασχοληθει κάποιος να πει κάτι ακριβες και να το υποτηρίξει οχι πεταμε κάτι στον αερα
Επιδοτήσεις δίνονται ακόμα δεν νομίζω ότι θα σταματήσουν σύντομα
Παντως και στο εξωτερικο net billing εχουν και κάνουν εγκαταστάσεις κανονικά οπότε δεν αποτελει τροχοπέδη να σταματήσει το προγραμμα απλά γίνεται λιγότερο ελκυστικο σιγουρα σε σχέση με πριν με το net-metering
-
παρα πολυ σωστα τα λες, αλλα υπαρχουν ακομα συζητησεις για το τι θα γινει απο εδω και περα. Καθαρα προσωπικη υποθεση μου ειναι οτι οντως θα μεινει το net billing (αφου ετσι δουλευει και σε αλλες χωρες), αλλα μενει να δουμε αν θα υπαρξουν αλλα προγραμματα επιδοτησης. πχ το φβ στη στεγη επιδοτουσε κατα 10% την εγκατασταση και κατα 90% την μπαταρια. Επαιρνες τοσο την επιδοτηση οσο και εμπαινες σε συμβολαιο net metering, για αυτο και ηταν το ιδανικο σεναριο.
Μπορει ομως να υπαρξει επιδοτηση πχ μπαταριας με net billing. Λιγοτερο συμφερον, αλλα δεν παραμενει κακη ως ιδεα για καποιον που εχει τη δυνατοτητα να το στησει.30% πήρα επιδότηση για την εγκατασταση και 90% για την μπαταρία
-
Μπορει ομως να υπαρξει επιδοτηση πχ μπαταριας με net billing. Λιγοτερο συμφερον, αλλα δεν παραμενει κακη ως ιδεα για καποιον που εχει τη δυνατοτητα να το στησει.30% πήρα επιδότηση για την εγκατασταση και 90% για την μπαταρία
υπηρχαν εισοδηματικα κριτηρια, ειδικα στην εγκατασταση νομιζω οτι ηταν πιο αυστηρα. Την μπαταρια την επιδοτουσαν με υψηλα ποσοστα ακομα και σε πολυ μεγαλυτερα εισοδηματα απο το δικο μου. Συνολικα παντως πηρα περιπου το 50% του κοστους του εργου.
-
υπηρχαν εισοδηματικα κριτηρια, ειδικα στην εγκατασταση νομιζω οτι ηταν πιο αυστηρα. Την μπαταρια την επιδοτουσαν με υψηλα ποσοστα ακομα και σε πολυ μεγαλυτερα εισοδηματα απο το δικο μου. Συνολικα παντως πηρα περιπου το 50% του κοστους του εργου.
Ε ναι και γω 30% πήρα γιατι το έργο έγινε στο ονομα του πεθερού μου (χαμηλόμισθος συνταξιούχος)
ειχε εισοδηματικα κριτηρια
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
.Και εγώ τότε πήρα 2 πολύ ακριβά αμάξια.
Μετά μου πέρασε, είδα ότι κανένα δεν ενδιέφερε, τουλάχιστον από αυτούς που με ενδιέφεραν και πήγα στο επόμενο στάδιο.Κάτι δεν κολλάει στους υπολογισμούς σου. Έτσι μπακλιστικα που τους κανεις. Βάζετα σε λογιστικό φύλλο να καταλαβουμε τι λες.
Αλλά τεσπα, εσυ κάνε ότι θες. Εγώ μένω σε αυτό ..... πάνε όμως στο νήμα περί ανέμων και υδάτων.
Ποιον ήθελες να ενδιαφέρει;;;
Για αυτό μπαίνωω τςτοιςς ώρες το forum. Από τις 7:30 ξεκινώ αλλά μπαίνω μεσημέρι διότι με εσάς εδώ μέσα δουλειά δεν γίνεται.
Την πελατεία βρε συ.
Μας τα κάνουν τσουρέκια, ότι με τα πρίμιουμ αμάξια θα βρίσκεις πλούσιους πελάτες, ή ότι οι πελάτες θα κομπλάρουν και θα ακούνε ότι θέλεις να τους πεις και τέτοιες ιστορίες.
Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι που νοιάζονται για επιτυχίες στο αντίθετο, ή και στο ίδιο φύλο, ή άλλη ιδιοσυγκρασία, όπως και αυτοί που θέλουν να την βγουν στους γείτονες και άλλα τέτοια γραφικά, τα οποία ποτέ δεν τα είχα.
Είδα λοιπόν ότι ουδεμία σημασία είχε για την πελατεία σου. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ο πελάτης μέχρι να του μιλήσεις και να σε καταλάβει τι μέρος του λόγου είσαι, ήταν απέναντι σου αρνητικά προδιαθετημένος, θεωρώντας σε όχι κυριλέ, αλλά λαμογιέ.
Τότε όμως ήταν μία μόδα της εποχής αυτά τα αυτοκίνητα, είτε με λήζινγκ, είτε μεταχειρισμένα εισαγωγής. Ολοι είχαν πάρει.
Η συντριπτική πλειοψηφία βέβαια για μούρη και επιτυχίες, άλλωστε είπαμε εκεί στα 40-50 είναι η κρίση της μέσης ηλικίας, ότι κάτι έχεις καταφέρει.
Μεγαλώνοντας σου έρχεται πιο κοντά το ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης και άλλα συναφή, όπως το τις εστιν ούτος...
-
Χαχαχα.... εργολαβικές εποχες
του Ακτωρα και του Πασοκ...
-
.Και εγώ τότε πήρα 2 πολύ ακριβά αμάξια.
Μετά μου πέρασε, είδα ότι κανένα δεν ενδιέφερε, τουλάχιστον από αυτούς που με ενδιέφεραν και πήγα στο επόμενο στάδιο.Κάτι δεν κολλάει στους υπολογισμούς σου. Έτσι μπακλιστικα που τους κανεις. Βάζετα σε λογιστικό φύλλο να καταλαβουμε τι λες.
Αλλά τεσπα, εσυ κάνε ότι θες. Εγώ μένω σε αυτό ..... πάνε όμως στο νήμα περί ανέμων και υδάτων.
Ποιον ήθελες να ενδιαφέρει;;;
Για αυτό μπαίνωω τςτοιςς ώρες το forum. Από τις 7:30 ξεκινώ αλλά μπαίνω μεσημέρι διότι με εσάς εδώ μέσα δουλειά δεν γίνεται.
Την πελατεία βρε συ.
Μας τα κάνουν τσουρέκια, ότι με τα πρίμιουμ αμάξια θα βρίσκεις πλούσιους πελάτες, ή ότι οι πελάτες θα κομπλάρουν και θα ακούνε ότι θέλεις να τους πεις και τέτοιες ιστορίες.
Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι που νοιάζονται για επιτυχίες στο αντίθετο, ή και στο ίδιο φύλο, ή άλλη ιδιοσυγκρασία, όπως και αυτοί που θέλουν να την βγουν στους γείτονες και άλλα τέτοια γραφικά, τα οποία ποτέ δεν τα είχα.
Είδα λοιπόν ότι ουδεμία σημασία είχε για την πελατεία σου. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ο πελάτης μέχρι να του μιλήσεις και να σε καταλάβει τι μέρος του λόγου είσαι, ήταν απέναντι σου αρνητικά προδιαθετημένος, θεωρώντας σε όχι κυριλέ, αλλά λαμογιέ.
Τότε όμως ήταν μία μόδα της εποχής αυτά τα αυτοκίνητα, είτε με λήζινγκ, είτε μεταχειρισμένα εισαγωγής. Ολοι είχαν πάρει.
Η συντριπτική πλειοψηφία βέβαια για μούρη και επιτυχίες, άλλωστε είπαμε εκεί στα 40-50 είναι η κρίση της μέσης ηλικίας, ότι κάτι έχεις καταφέρει.
Μεγαλώνοντας σου έρχεται πιο κοντά το ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης και άλλα συναφή, όπως το τις εστιν ούτος...
Συμφωνώ και λόγω ανάγκης αλλά και ιδιοσυγκρασίας. Επίσης, κια εγώ όταν βλέπω κάτι πολύ ακριβό υψώνω άμυνες του στυλ ποιο λαμόγιο είναι αυτό;
Ταπεινά και έξυπνα θα έλεγα εγώ. Να κάτι που συμφωνήσαμε σήμερα -
Χαχαχα.... εργολαβικές εποχες
του Ακτωρα και του Πασοκ...
Ναι αυτοί για αυτό αγόραζαν πολυτελή οχήματα, εάν αγόρασαν. Περίμεναν την κατάργηση των τεκμηρίων στα 20-30-50Κ
Μη θολώνεις τα νερά..... με τις γενικεύσεις
Πάρτυ κάνατε με τον δικό σου.
-
Μια και το ανέφερες. Εγώ δεν παίζω τζόγο καθόλου. Εχω φίλο όμως που ψιλοπαίζει συστηματικά μικροποσά, αλλά έχει ασχοληθεί πολύ με τον τρόπο λειτουργίας τους.
Μου είπε ότι αν κερδίσεις για παράδειγμα 5 εκατομμύρια στο λαχείο, δεν στα δίνουν όλα, αλλά σου τα δίνουν σε 10 χρόνια, σε δόσεις. Μπορείς βέβαια να πας σε τράπεζα και να τα βάλεις ενέχυρο αν θέλεις να κάνεις κάποια αγορά.
Δεν ξέρω άλλον να μου το επιβεβαιώσει, αν θέλετε ρωτήστε το.
Για τον φόρο στα φωτοβολταϊκά μπήκε μία χαρά στα πάρκα και τους πήρε το κεφάλι, μαζί με την τράπεζα.
Στα υπόλοιπα που λες συμφωνώ, αλλά δεν θέλω να βάζω και άλλα προβλήματα στο κεφάλι μου. Αρκετά έχω.
-
αντε στο ηλεκτρικο αμαξι εχεις ενα δίκιο το πήραμε γιατι μας αρεσει (οχι μονο αλλα πες ετσι)
το φωτοβολταικο πιος ο λογος να το βαλεις , δεν προσφερει τιποτα αλλο παρα οικονομία. Δεν το βαζεις γιατι σου αρεσει.
Ρισκα υπάρχουν σε ολα τα πράγματα στην ζωη.
Ομως χωριζονται σε ανεξελενγκτα και ελεγχομενα ρίσκα
Ενα τετοιο ελεγχομενο ρισκο παίρνεις με την συνεργασία σου με το κράτος και αν το έχεις μελετήσει καλά οι πιθανότητες να βγεις κερδισμένος είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
Από εκεί και πέρα οτι νομίζει ο καθένας παιδια. Αν θεωρειτε ότι είναι κακο ρίσκο μην βάλετε, δεκτό.
Δεν μας τα λες καλά.
Οταν παω σε παλιές διπλο-τριπλοκατοικίες, για αυτοψίες για διάφορες περιπτώσεις και βλέπω να έχουν χάσει την ταράτσα τους και να έχουν τα κάτοπτρα, το έκαναν έτσι για την κα.....λα, ή για να έχουν όφελος ?
Και αυτά ήταν τότε όλα 10άρια για να μπεις στο πρόγραμμα και ξεκίναγες από 40000 αν θυμάμαι καλά.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι το έκαναν για άλλο λόγο, παρά μόνο για να έχουν εισόδημα, γιατί έτσι το πούλαγαν αυτό τότε, εποχές χαμηλών επιτοκίων και μηδενικών εσόδων στις καταθέσεις προθεσμίας, άσε τα κουρέματα που ήρθαν μετά.
Πολλοί λοιπόν που είχαν κάποια λεφτά τα επένδυσαν στα φωτοβολταικά σε ενίσχυση του μισθού τους ή της σύνταξης τους.
-
Μη του μιλάς άλλο θα βρεθείς με μεζονέτα να κοιτά μεσοτοιχία
Οι δικές μου έχουν μόνο θέα θάλασσα...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης