-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν τον έχω δηλώσει στον ΔΕΔΗΕ το έχω γράψει 5-6 φορές
Ο φορτιστής είναι μονοφασικος 7 Kw και αυτό το έχω γράψει πολλές φορέςsorry γράφουν διάφοροι και δεν παρακολουθώ τα username, ωστόσο, τα 150 ευρώ για υλικά που περιγράφεις θεωρητικά δεν φτάνουν ούτε για τα καλώδια... και φυσικά εφόσον γνωρίζεις απο ηλεκτρολογικά και έκανες εσύ την εργασία, δεκτό, αλλά αυτο τώρα ειανι μέτρο σύγκρισης? εμείς πάμε να βγάλουμε ένα μέσο κόστος εγκατάστασης, με βάση τον νόμο, το τι κάνει ο καθένας προσωπικά ειναι γούστο του καπέλο του, δεν ειναι ομως σημείο αναφοράς
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν συμμετέχω άλλο στην παράνοια της συζήτησης με τον κρου
Ετσι λέμε τις απόψεις μας και μετά αφήνουμε το κοινό να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματα του που λένε και στα κανάλια...
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν τον έχω δηλώσει στον ΔΕΔΗΕ το έχω γράψει 5-6 φορές
Ο φορτιστής είναι μονοφασικος 7 Kw και αυτό το έχω γράψει πολλές φορέςsorry γράφουν διάφοροι και δεν παρακολουθώ τα username, ωστόσο, τα 150 ευρώ για υλικά που περιγράφεις θεωρητικά δεν φτάνουν ούτε για τα καλώδια... και φυσικά εφόσον γνωρίζεις απο ηλεκτρολογικά και έκανες εσύ την εργασία, δεκτό, αλλά αυτο τώρα ειανι μέτρο σύγκρισης? εμείς πάμε να βγάλουμε ένα μέσο κόστος εγκατάστασης, με βάση τον νόμο, το τι κάνει ο καθένας προσωπικά ειναι γούστο του καπέλο του, δεν ειναι ομως σημείο αναφοράς
Μα το έγραψα ότι δεν γίνεται να είναι 150 ευρώ όπως στην περίπτωση μου γιατί τα έκανα εγώ. Έχω πει ότι πρέπει να υπολογιστούν κάποια χρήματα για τον εγκατάστατη . Στην δική μου περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω ότι εκτός των υλικών θα μου έπαιρνε πάνω από 50 ευρώ αν του τα είχα όλα έτοιμα ή 150-200 ευρώ αν έπρεπε να σκάψει το κανάλι με το κρουστικο και να κάνει τσιμέντο για να το σκεπάσει όπως έκανα εγώ
Αυτά είναι αυτά που αγοράστηκαν :
7m καλώδιο 3 Χ 10 εύκαμπτο
1 πίνακας Legrand Plexo 6 Στοιχειων
1 ρελέ διαρροής 2χ40Α HAGER AC
1 διακόπτης 1χ40Α HAGER
1 ενδεικτικό λαμπάκι SVN122 HAGER
1 ασφάλεια C32A HAGER -
Δεν υπάρχει μέσο κόστος εγκατάστασης γιατί κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Υπάρχουν επίσης δεκάδες φορτιστές που μπορείς να διαλέξεις και ίσως και διαφορετικές εργασίες ώστε να μην είναι καν συγκρίσιμα ακόμα και τα κόστη για τη δήλωση.
Τώρα για κάποια άγχη που διάβασα, χαίρομαι που δεν μπαινουν αψήφιστα φορτιστές. Αλλά θεωρώ ότι το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου και η δήλωση στο δεδηε όπου ανεβαίνουν τα πάντα (ακόμα και το manual και οι πιστοποιησεις του φορτιστή) είναι μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας. Προσωπικά θα προτιμούσα μια τέτοια εγκατάσταση απο να τραβήξω μια σουκου ή να βγάζω μπαλαντέζα από το play room που βγάζει ο γειτονας για να φορτίζει το Q4 του.
Επίσης φωτιά στο πάρκινγκ μπορεί να πιάσει από οποιαδήποτε αιτια συμπεριλαμβανομένου θερμικού (μια θέση καταλαμβάνεται από ένα εγκαταλελειμένο αμάξι που έχει να κινηθεί 15 χρονια)
Εδώ που μένω έχουμε σύστημα πυρασφάλειας, πυραντοχες πόρτες, πυροσβεστήρες κλπ
Δεν τα έφτιαξαν πριν 20 χρονια για τα bev αλλά επειδή περνάει αέριο και γενικότερη ασφάλεια.
Αλλά και στα του αερίου υπάρχουν δικλείδες στην εγκατάσταση.
Όπως υπάρχει και ασφάλιση αστικής ευθύνης για τα κοινόχρηστα -
Υπόψιν ότι αν πάρουν φωτιά λόγω μπαταρίας οι πυρασφάλειας δεν κάνουν τίποτα.
Δεν έχουμε στην Ελλάδα ακόμα τα σωστά πυροσβεστικά μέσα, ούτε καν οι Πυροσβέστες.
Τώρα οργανώνονται να έχουν αποσβεστικο υλικό και αυτό με το ζόρι. -
Αν το καλυψεις με χωμα στον κηπο το καλωδιο που πηγαινει στον φορτιστη και να υπερθερμανθει λογικα δεν θα γινει κατι;
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν το καλυψεις με χωμα στον κηπο το καλωδιο που πηγαινει στον φορτιστη και να υπερθερμανθει λογικα δεν θα γινει κατι;
Μα δεν μιλάμε για να ξεπεράσουν τις ανοχές τους τα καλώδια.
Θα έχεις τους επιτηρητής και θα κόψουν αν νιώσουν κάτι παραπάνω ως αμπέρ.
Επίσης για να υπερθερμανθεί το καλώδιο σημαίνει ότι ταιγκουνευτηκαν την διατομή του καλωδίου ή δεν έκανε ο εκάστοτε μηχανικός ηλεκτρολόγος την σωστή μελέτη απόστασης και διατομής καλωδίου σύμφωνα με τις εσωτερικές τους αντιστάσεις. -
Ο επιτηρητής επιτηρεί τάση όχι ένταση.
Ευτυχώς που έχω μπλοκάρει μερικούς αλλιώς θα μου έπεφταν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω, και είναι και όμορφα !
-
Δεν γίνεται να υπερθερμανεις ένα καλώδιο εκτός αν δεν έχεις προβλέψει τα amber που θα περνάνε για να πάρεις αντιστοιχης διατομής. Δηλαδη να έχεις κάνει μαλακιά στην εγκαταστάση και να βάλεις μικρής διατομής καλώδιο) Αν κάνεις μελέτη δεν γίνεται να το υπερθερμανεις. Αν περάσουν παραπάνω amber θα πέσει η ασφάλεια
Γενικά στο χώμα δεν περνάμε καλώδια έτσι, μπαίνουν μέσα σε κουβιδια
-
Δεν γίνεται να υπερθερμανεις ένα καλώδιο εκτός αν δεν έχεις προβλέψει τα amber που θα περνάνε για να πάρεις αντιστοιχης διατομής. Δηλαδη να έχεις κάνει μαλακιά στην εγκαταστάση και να βάλεις μικρής διατομής καλώδιο) Αν κάνεις μελέτη δεν γίνεται να το υπερθερμανεις. Αν περάσουν παραπάνω amber θα πέσει η ασφάλεια
σε ενα πλαστικο σωληνα δεν τα βαζουν?
-
σε ενα πλαστικο σωληνα δεν τα βαζουν?
Ναι κουβιδια λέγονται αυτοί οι πλαστικοί σωλήνες. Είτε εύκαμπτα είτε οχι
Κουβιδης είναι η επωνυμία του εργοστασίου που τα κατασκευάζει στην Ελλαδα
-
@polioan said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν έχουμε στην Ελλάδα ακόμα τα σωστά πυροσβεστικά μέσα, ούτε καν οι Πυροσβέστες.
Τώρα οργανώνονται να έχουν αποσβεστικο υλικό και αυτό με το ζόρι.Ω, πολύ σοβαρό αυτό, ο κανονισμός γράφει ένας κατελάχιστον πυροσβεστήρας C02 κατασβεστικής ικανότητας 55Β ανά τρία σημεία φόρτισης Η/Ο. αυτός δηλαδή δεν θα κάνει τίποτα? υπάρχει εξοπλισμός στο εξωτερικό?
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ευτυχώς που έχω μπλοκάρει μερικούς αλλιώς θα μου έπεφταν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω, και είναι και όμορφα !
Πουλάω και επιτηρητής έντασης και πάνε ή απευθείας με το καλώδιο έως 65 αμπέρ ή με μετασχηματιστή έντασης ως προς 5 αμπέρ ως δευτερεύων.
Δεν μιλάω για επιτηρητή τάσης. Υπάρχουν πολλά υλικά που λέγονται επιτηρητές, συνφ, αεργου ισχύος, ποιότητα ρεύματος κλπ
Μην διαβάζω τέτοια πράματα και μείνω καραφλός. -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τώρα οργανώνονται να έχουν αποσβεστικο υλικό και αυτό με το ζόρι.Ω, πολύ σοβαρό αυτό, ο κανονισμός γράφει ένας κατελάχιστον πυροσβεστήρας C02 κατασβεστικής ικανότητας 55Β ανά τρία σημεία φόρτισης Η/Ο. αυτός δηλαδή δεν θα κάνει τίποτα? υπάρχει εξοπλισμός στο εξωτερικό?
Από ότι θυμάμαι ακόμα και τα CO2 με κάποια κριτήρια δεν έκαναν δουλειά
Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιοι είναι κατάλληλοι.
Θα ρωτήσω τον κολλητό μου που είναι μηχανικός και πολιτική προστασία ως πυροσβέστης -
Πουλάω και επιτηρητής έντασης και πάνε ή απευθείας με το καλώδιο έως 65 αμπέρ ή με μετασχηματιστή έντασης ως προς 5 αμπέρ ως δευτερεύων.
Δεν μιλάω για επιτηρητή τάσης. Υπάρχουν πολλά υλικά που λέγονται επιτηρητές, συνφ, αεργου ισχύος, ποιότητα ρεύματος κλπ
Μην διαβάζω τέτοια πράματα και μείνω καραφλός.Εξήγησε μου τι νόημα έχει σε οικιακή χρήση ο επιτήρηση ένταση που βαυκαλίζεσαι
-
Μην διαβάζω τέτοια πράματα και μείνω καραφλός.Εξήγησε μου τι νόημα έχει σε οικιακή χρήση ο επιτήρηση ένταση που βαυκαλίζεσαι
Είναι μία επιπλέον προστασία από το αυτοματάκι που αν πάει να ξεπεράσει τα αμπέρ θα αποκόψει την παροχή για να μην κάψει οτιδήποτε.
Το ότι είναι βιομηχανικό υλικό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις αυτές.
Έχω Θεσσαλονίκη εγκαταστάτες που βάζουν ως έξτρα προστασία και τον επιτηρητή έντασης μέσα στο πινακάκι που φτιάχνουν.
Στα 3φασικά chargers από 22kw και πάνω βάζουμε αναλυτή ενέργειας που συνδέεται με το σύστημα φόρτισης μέσω πρωτοκόλλου επικοινωνίας για να αυξομειώνει την τάση και τα αμπέρ, οπότε συνολικά τα kw. -
οπως αναφερει και ο συγγραφεας, "με πασα επιφυλαξη". Αρχικα ειχε τρομοκρατηθει ο κοσμος οτι θα εφταναν μεχρι νοεμβριο, βασει υπολογισμων που ειχε κανει ο evans (αν θυμαμαι καλα).
Αντε, ισως να μεινει και κανενα φραγκο για τα c3 -
οπως αναφερει και ο συγγραφεας, "με πασα επιφυλαξη". Αρχικα ειχε τρομοκρατηθει ο κοσμος οτι θα εφταναν μεχρι νοεμβριο, βασει υπολογισμων που ειχε κανει ο evans (αν θυμαμαι καλα).
Αντε, ισως να μεινει και κανενα φραγκο για τα c3Μια χαρά είναι αν κρατήσει για 4 μηνες ακόμα
-
Είναι μία επιπλέον προστασία από το αυτοματάκι που αν πάει να ξεπεράσει τα αμπέρ θα αποκόψει την παροχή για να μην κάψει οτιδήποτε.
Το ότι είναι βιομηχανικό υλικό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις αυτές.
Έχω Θεσσαλονίκη εγκαταστάτες που βάζουν ως έξτρα προστασία και τον επιτηρητή έντασης μέσα στο πινακάκι που φτιάχνουν.
Στα 3φασικά chargers από 22kw και πάνω βάζουμε αναλυτή ενέργειας που συνδέεται με το σύστημα φόρτισης μέσω πρωτοκόλλου επικοινωνίας για να αυξομειώνει την τάση και τα αμπέρ, οπότε συνολικά τα kw.Δεν θέλω να διαφωνήσω με κανεναν επι τουτου αλλα ψιλο περιττό μου ακούγεται αν έχεις βάλει ρελε και πεφτει σε περιπτωση προβλήματος τι το χρειάζεσαι και αυτό ?
Επίσης τα wallbox οπως το δικό μου έχουν wifi και μετρητη, μπορεις να το προγραμματισεις ποσσα Amber να τραβάει, μπορεις να το βάλεις να φορτίζει μονο όταν έχεις παραγωγη από το φωτοβολταικο και άλλα τέτοια χαριτωμένα, γενικα και ο φορτιστής ο ίδιος είναι μια έξυπνη συσκευή που είναι προσβάσιμη από το κινητό σου
-
Αντε, ισως να μεινει και κανενα φραγκο για τα c3Επειδή τα C3 είναι πολύ προχωρημένα θα πάνε στο ΚΗ4 που θα γίνει μετά την επιβολή των δασμών του Τραμπ.
Εκεί τα 9000 θα πάνε μόνο σε Ευρωπαϊκά και θα είναι 9000 και όχι 30 % οπότε το 3 θα ξεκινάει από 15000 μέχρι 20000.
Το Αττο 3 θα πάει ατα..
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης