-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχεις δει bmw από Γερμανία πως γίνεται με τα άλατα.... Άστο καλύτερα.
Να σου βάλω να δεις και peugeot πως γίνεται μέσα από τους κοιλοδοκους του σασί. Όλο σκουριά.
Σε αυτές τις χώρες το αλάτι είναι παντού στους δρόμους επί μήνες. Κανένα γαλβανισμα δεν αντέχει.
Kαμια σχεση το κορυφαιο γαλβανισμα των bmw με αυτο που βλεπουμε στο βιντεο που παρεθεσε ο φιλος.
Βmw 30 ετων απο Γερμανια και δεν εχουν ιχνος σκουριας. Επισης και τα peugeot μια χαρα ειναι στο κομματι αυτο, καμια σχεση με αυτα που ειδαμε στο τεσλα το οποιο κυριολεκτικα μεσα σε καμια δεκαετια θα'ναι σαπακι.
Εκει φαινεται η πραγματικη ποιοτητα κατασκευης που για να ειμαι δικαιος σε ολα τα συγχρονα αμαξια εχει κανει βηματα πισω, απλα τετοια χαλια σε αμαξια 40κ+ δεν περιμενα να δω. -
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
"Ουδείς άσφαλτος "
Ξεχνάμε τα ραγισμένα υποπλαίσια στα e46 m3;Oχι αλλα αυτα ηταν κατασκευαστικο λαθος κι επισης μεμονωμενο στο συγκεκριμενο μοντελο, δεν παρουσιαστηκε σε καμια αλλη bmw. Για την ακριβεια αφορουσε ολες τις Ε46, απλα οσο πιο δυνατες τοσο πιο ευκολα εκοβαν πατωμα
Εδω ομως δεν βλεπουμε καποιο λαθος αλλα θελημενα να ειναι το σασι τερμα εκτεθειμενο, για μειωση κοστους φυσικα. -
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με την λογική λοιπόν του 50άρικου κάθε 15 μέρες, δηλαδή απασχόληση 4 λεπτά τον μήνα, η οδηγική εμπειρία του ηλεκτρικού, δεν με αφορά ακόμα.
Εδώ ελπίζω να είμαστε και θα τα πούμε όταν το οδηγήσεις
-
Peugeot 3008 phev.
Ist uns aufgefallen: Etwas beginnende Kanten- und Schweißnahtkorrosion an Vorderachskörper und Crashbox vorn,
https://www.autobild.de/artikel/peugeot-3008-hybrid4-dauertest-ueber-100.000-kilometer-23171323.html
Ρε φίλε δεν έχεις μάθει ακόμα πως τρως άπειρα γκολ διότι όταν λέω κάτι, ποτέ δεν το λέω έτσι, χωρίς να το γνωρίζω;;;;
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Peugeot 3008 phev.
Ist uns aufgefallen: Etwas beginnende Kanten- und Schweißnahtkorrosion an Vorderachskörper und Crashbox vorn,
https://www.autobild.de/artikel/peugeot-3008-hybrid4-dauertest-ueber-100.000-kilometer-23171323.html
Ρε φίλε δεν έχεις μάθει ακόμα πως τρως άπειρα γκολ διότι όταν λέω κάτι, ποτέ δεν το λέω έτσι, χωρίς να το γνωρίζω;;;;
Στα 100κ χλμ το τεσλα ετσι εκτεθειμενο που'ναι θα'χει γινει σαν lancia beta.
-
Καλά....
Σου έχω πει, έχω δει και σε συνεργεία. Είναι πασιφανές το πότε ένα αυτοκίνητο είναι από κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ακόμα και στο μηχανοστάσιο υπάρχουν πολλές οξειδώσεις σε συνδέσεις ή και παξιμάδια. Έχουν πάρα πολλά αλατια στους δρόμους τους. Δεν αντέχουν πάνω από 4-5 έτη χωρίς κάποιες οξειδώσεις.30 χρόνια που λες είναι αστείο. Απλώς τα περνούν πίσσα από κάτω.
-
https://e34m5.de/index.php?thread/11500-rost/
Διάβασε και δες εδώ κορυφαίο γλαβανισμα 30 ετων
-
Εμπειρία οδήγησης για διαδρομές μονοψήφιες δεν θα το έλεγα ότι υπάρχει.
Για το ταξίδι θα αργήσω πολύ να το σκεφτώ, αφού για μένα το ντίζελ είναι αξεπέραστο στο λογική του καβαλάω και φεύγω χωρίς να σκεφτώ τίποτα και πάω μια χαρά.
Πριν 2 εβδομάδες είχα βάλει στην σέλλ ένα 50άρικο πετρέλαιο. Του λέω 2 εβδομάδες θα με βγάλει.
Οντως είχα κάνει 600 χλμ και είχε ακόμα άλλα 130 έλεγε. Από αυτά τα 500 πόλη και τα 100 η βόλτα Ηλιούπολη - Χαλάνδρι μέσω Λαυρίου.
Με την λογική λοιπόν του 50άρικου κάθε 15 μέρες, δηλαδή απασχόληση 4 λεπτά τον μήνα, η οδηγική εμπειρία του ηλεκτρικού, δεν με αφορά ακόμα.
Για οδήγηση εκτός πόλης και μεγάλες αποστάσεις το πετρέλαιο δεν έχει αντίπαλο.
Με 150 km την ημέρα (πλην Κυριακής) γεμίζω το clio 1.5 dci μια φορά κάθε επτά ημέρες και δεν ασχολούμαι με λοιπά συμπαρομαρτούντα.Βέβαια με έχει σκίσει στις βλάβες, αλλά τι να κνς?
-
Θα το βάζω κάθε εβδομάδα για να φορτώνει στο 20-80 %.
Να φορτίζει. Φορτώνεις τα μπάζα και τα τούβλα, όχι το ρεύμα!
-
Καλά το είπε, μπάζα θα φορτώνει από τις οικοδομές
-
Καλά τα αστειάκια, αλλά σύμφωνα με το γράφημα 7500 χλμ για 650 ευρώ, σημαίνει κάπου 9 ευρώ τα 100. Δεν τα λες και λίγα. Τόσο είμαι με το ντίζελ με κίνηση 80 % πόλη.
-
Καλά τα αστειάκια, αλλά σύμφωνα με το γράφημα 7500 χλμ για 650 ευρώ, σημαίνει κάπου 9 ευρώ τα 100. Δεν τα λες και λίγα. Τόσο είμαι με το ντίζελ με κίνηση 80 % πόλη.
Γιατί δεν κανείς το c4 αέριο;Τα Citroen ειναι πολύ ανθεκτικά στην μετατροπή.Με 0,75 μέση τιμή παίζει εδώ και ποκυ καιρό ,σε κάποια ακόμα πιο κάτω!Αν το κύριαρχο μέλημα είναι η οικονομία και όχι να αλλάξεις το παλιό με καινούριο!
-
Ναι αλλά συγκρίνεις τελείως διαφορετικές κατηγορίες, σαν να συγκρίνεις Σμαρτ με την C5 σου.
-
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γιατί δεν κανείς το c4 αέριο;Τα Citroen ειναι πολύ ανθεκτικά στην μετατροπή.Με 0,75 μέση τιμή παίζει εδώ και ποκυ καιρό ,σε κάποια ακόμα πιο κάτω!Αν το κύριαρχο μέλημα είναι η οικονομία και όχι να αλλάξεις το παλιό με καινούριο!
Με 4500 χλμ τον χρόνο, που είναι πολύ μικρές διαδρομές θα καίει μισή βενζίνη μισό αέριο, οπότε με 5 ευρώ κέρδος στα 100 χλμ, ήτοι 225 τον χρόνο θα θέλω 4 χρόνια για να το αποσβέσω και θα έχω ένα αμάξι 23 χρόνων με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό και με δύο αιτίες προβλημάτων.
Οπότε ή το αφήνω και γλυτώνω τα λεφτά για το καινούργιο, ή παίρνω καινούργιο ηλεκτρικό.
Η λογική αυτή επικράτησε όταν πουλήθηκε στα 11 της χρόνια η C5 με 170000 χλμ, γιατί πλέον έκανα 25000+ χλμ τον χρόνο.
Την έδωσα 6850 και με τις αγορές των δύο αιρκρός, έδωσα 11350 παραπάνω. Από τότε 3,5 χρόνια τώρα έχω γλυτώσει 4 Χ 600 = 2400 για τέλη, 600 για λάστιχα, 5500 για καύσιμα και έχω γλυτώσει και τις βλάβες γιατί είναι καινούργιο αμάξιο σε εγγύηση. Δηλαδή σε ένα χρόνο θα έχω αποσβέσει την διαφορά αγοράς και θα έχω ένα αμάξι 5ετίας και όχι ένα 16 ετών και μάλιστα δίλιτρο βενζίνης, με 270000 χλμ, έστω και αν είμαι 2 κατηγορίες μεγέθους κάτω, οπότε και σαν αξία αυτοκινήτου, θα κάνει κάπου 18000, ενώ το άλλο θα έκανε 3000.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ναι αλλά συγκρίνεις τελείως διαφορετικές κατηγορίες, σαν να συγκρίνεις Σμαρτ με την C5 σου.
Το 3008 του γιου που κάνει μόνο πόλη, έχει κατανάλωση 7,4 λίτρα.
Δηλαδή 11 ευρώ τα 100 χλμ. Που είναι ίδιου μεγέθους.
Αν έκανε το 20 % σε ταξίδια θα ήταν στα 6,4 και βέβαια μόλις τώρα έπιασε τα 10000 χλμ οπότε θα πέσει η κατανάλωση.
-
Πάλι λάθος σύγκριση, θα συγκρίνεις με ένα αντίστοιχο βενζίνης με 300+ άλογα όχι με 130. Επίσης θα χρειαστεί και αντ μπλου και διάφορα τέτοια. Τέλος, η συγκεκριμένη καταναλωση έχει και πολλές φορτίσεις μη οικονομικές.
-
Πάλι λάθος σύγκριση, θα συγκρίνεις με ένα αντίστοιχο βενζίνης με 300+ άλογα όχι με 130. Επίσης θα χρειαστεί και αντ μπλου και διάφορα τέτοια. Τέλος, η συγκεκριμένη καταναλωση έχει και πολλές φορτίσεις μη οικονομικές.
@criuser
ο φανης τα ειπε πολυ σωστα.
Το 60% ειναι οπως βλεπετε, οικιακη φορτιση (το other ειναι τριτοι ταχυφορτιστες, οπου εχω βαλει χρεωση 0.60 ευρω/kwh). Επισης, αυτο ειναι MY, που εχει καταναλωση 17.5kwh/100km (συνολικα μεχρι στιγμης), η οποια ειναι +50%, απο το 12αρι που υπολογιζεις (και λογικα το υπολογιζεις) για το EC3. Τελος, τα 7500km περιλαμβανουν περιπου 2000km σε εθνικη οδο, οπου η καταναλωση ειναι (με τον δικο μου τροπο οδηγησης) 19.5-20. Μεσα στην πολη κατεβαινω γυρω στο 16.5-17, οποτε το 17.5 ερχεται ως συνολικη καταναλωση.To πιο κοντινο μετρο συγκρισης που εχω ειναι το τιγκουαν που ειχα πριν στην κατοχη μου. Αν και υποδιπλασιοι ιπποι και περιπου 60% του βαρους του Υ, ειχε καταναλωση εντος πολης 10L/100km (17ευρω /100χλμ με σημερινες τιμες βενζινης) και 8-8.5 στην εθνικη οδο (παλι με τον δικο μου τροπο οδηγησης). Για να κατανοησετε καλυτερα τα νουμερα του γραφηματος που ποσταρα, εχω επιλεξει να βαλω ως baseline καταναλωση τα 8.5l/100km, ωστε να συγκρινω το κοστος με την ΚΑΛΥΤΕΡΗ δυνατη περιπτωση κοστους του προηγουμενου μου αυτοκινητου.
Το κοστος βενζινης το αντλει αυτοματα το app και απο οτι εχω δει ειναι αρκετα ακριβες.Θεωρητικα, ναι, οπως αναφερει ο φανης, θα επρεπε να συγκρινω με καποιο πολυ ισχυροτερο, απο το τιγκουαν, βενζινοκινητο ή πετρελαιοκινητο, αλλα το ΜΥ αυτο αντικατεστησε
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ο φανης τα ειπε πολυ σωστα.
Το 60% ειναι οπως βλεπετε, οικιακη φορτιση (το other ειναι τριτοι ταχυφορτιστες, οπου εχω βαλει χρεωση 0.60 ευρω/kwh). Επισης, αυτο ειναι MY, που εχει καταναλωση 17.5kwh/100km (συνολικα μεχρι στιγμης), η οποια ειναι +50%, απο το 12αρι που υπολογιζεις (και λογικα το υπολογιζεις) για το EC3. Τελος, τα 7500km περιλαμβανουν περιπου 2000km σε εθνικη οδο, οπου η καταναλωση ειναι (με τον δικο μου τροπο οδηγησης) 19.5-20. Μεσα στην πολη κατεβαινω γυρω στο 16.5-17, οποτε το 17.5 ερχεται ως συνολικη καταναλωση.Σύμφωνα με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας για το 2023 για τα 17,5 kwh/100 χλμ με ένα αυτοκίνητο 400 αλόγων , 2 τόνων και γενικά D suv εκπέμπεις 49,8 gr Co2/Km.
Στο diesel στα 6-7 λίτρα / 100 χλμ είσαι στα 150-160gr Co2/Km
Δηλαδή, εσύ ως πελατακι του συστήματος με την επιλογή σου συμβάλλεις στο κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον το οποίο στην εποχή που ζούμε όπως και για το μέλλον θίγεται από την κλιματική κρίση.
Οι αριστεροί (συγκεκριμένοι) του forum, που δεν είναι πελατακια του συστήματος, και είναι οι έξυπνοι που εντοπίζουν τις παγίδες επιλέγουν αντίστοιχα ακριβα θερμικά οχήματα (τα οποία ισως θεωρουν ότι κατασκευάζονται από μη κερδοσκοπικά εργοστάσια !!! ), χρηματοδοτούν τα λόμπυ των ορυκτών καυσίμων που θεωρούν υπεύθυνα για τον διεθνή ιμπεριαλισμό, ενώ παράλληλα για κάθε χιλιόμετρο ζημιώνουν 5-6 φορές περισσότερο (στην περίπτωση παρόμοιας ιπποδύναμης) ή 3 φορές περισσότερο το δημόσιο συμφέρον (στην περίπτωση ενός πολύ πιο αδύναμου και μικρού οχήματος.)
Παράλληλα διαμαρτύρονται γιατί φορολογείται το θερμικό όχημα που επέλεξαν αυτοί, για να πριμοδοτείται αυτό που ζημιώνει κατά πολλές φορές λιγότερο το δημόσιο συμφέρον.
Και μετά αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά στην κοινωνία μας;;
Υ.γ Δε εξέτασα τους τοξικούς ρύπους των θερμικών μέσα στις πόλεις παρά μονάχα το Co2
-
Εάν μάλιστα βάλεις φωτοβολταϊκά σε βλέπω για 10gr Co2/Km τον χειμώνα και 0 (μηδέν) το καλοκαίρι.
Με ένα αυτοκίνητο 400+ αλόγων και 2 τόνων.
Άντε γεια!
-
Για εμενα η συγκριση γινεται βαση τιμης και χωρων. Οποτε με οτιδηποτε εχει 43Κ και εχει παρομοιες διαστασεις.
Τωρα αν το ενα εχει αυτοματο κιβωτιο και το αλλο χειροκινητο, αν εχει 300 αλογα και το αλλο 130, αν ειναι σενταν και το αλλο SUV, ολα προσμετρουνται στην συγκριση βαση ευκολιας, πρακτικοτητας, κλπ
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης