-
Έχεις δει bmw από Γερμανία πως γίνεται με τα άλατα.... Άστο καλύτερα.
Να σου βάλω να δεις και peugeot πως γίνεται μέσα από τους κοιλοδοκους του σασί. Όλο σκουριά.
Σε αυτές τις χώρες το αλάτι είναι παντού στους δρόμους επί μήνες. Κανένα γαλβανισμα δεν αντέχει.
-
Ας συνεχίσουμε να πετάμε το τόπι στην στρατόσφαιρα!
Τα βλέπω !!
https://carltonbale.com/definitive-guide-to-audi-r8-front-frame-cracking-and-reinforcement-plates/
-
"Ουδείς άσφαλτος "
Ξεχνάμε τα ραγισμένα υποπλαίσια στα e46 m3; -
Ναι, τα ξεχνάμε.... Τι θες και εσύ Άντζελα ;
-
@teo-mak said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
"Ουδείς άσφαλτος "
Ξεχνάμε τα ραγισμένα υποπλαίσια στα e46 m3;άι ντου νοτ νόου δις γουορντ
γιου αρ δε ντεβιλ
-
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ωραία παιδιά τα λεφτά για την ασφάλεια τα χω, κάποιος να μου δώσει τα 40.000 για το αμάξι τώρα.
Σπίτι με φωτοβολταϊκά και parking δεν θα χρειαστείς;
Πάρκινγκ έχω, φωτοβολταϊκά τι να τα κάνω με 5-6 ευρώ φορτίζω με βάση το κανονικό τιμολόγιο.
-
Πάρκινγκ έχω, φωτοβολταϊκά τι να τα κάνω με 5-6 ευρώ φορτίζω με βάση το κανονικό τιμολόγιο.
κατι εχεις κανει λαθος στους υπολογισμους
-
τι να τα κάνω με 5-6 ευρώ φορτίζω με βάση το κανονικό τιμολόγιο.
Από άνοιξη μεχρι φθινόπωρο φορτίζεις με κόστος όσο το κοστος της απόσβεσης της επένδυσης
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι έχω κάνει λάθος, 11 λεπτά η κιλοβατώρα με νυχτερινό ρεύμα Χ 66 κιλοβατώρες η μπαταρία του Μ3. ΟΚ βάλε ένα ευρώ παραπάνω συν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Της πλάκας λεφτά για 400+ χιλιόμετρα.
-
Τι έχω κάνει λάθος, 11 λεπτά η κιλοβατώρα με νυχτερινό ρεύμα Χ 66 κιλοβατώρες η μπαταρία του Μ3. ΟΚ βάλε ένα ευρώ παραπάνω συν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Της πλάκας λεφτά για 400+ χιλιόμετρα.
προσωπικα υπολογιζω στο 0.30 το νυχτερινο (με τις ρυθμιζομενες χρεωσεις), αλλα ναι προφανως ειναι λιγα τα χρηματα για τα χιλιομετρα που βγαζεις (εντος αστικου ιστου)
-
προσωπικα υπολογιζω στο 0.30 το νυχτερινο (με τις ρυθμιζομενες χρεωσεις), αλλα ναι προφανως ειναι λιγα τα χρηματα για τα χιλιομετρα που βγαζεις (εντος αστικου ιστου)
Για ποιο λόγο 0,30;
Τριπλασιάζουν τον λογαριασμού του καθαρού ρεύματος οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις; -
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για ποιο λόγο 0,30;
Τριπλασιάζουν τον λογαριασμού του καθαρού ρεύματος οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις;η νυχτερινη μου kwh χρεωνεται 0.20 (ή τουλαχιστον αυτη ηταν η χρεωση εως και 31/12). Δεν εκατσα να υπολογισω ακριβως πως παιζουν οι ρυθμιζομενες χρεωσεις, αλλα ειχα ακουσει σε βιντεο τον evloader να αναφερει οτι με 0.30 και ολα μεσα εισαι οκ. Προτιμω να υπολογιζω κατιτις περισσοτερο, παρα λιγοτερο
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για ποιο λόγο 0,30;
Τριπλασιάζουν τον λογαριασμού του καθαρού ρεύματος οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις;η νυχτερινη μου kwh χρεωνεται 0.20 (ή τουλαχιστον αυτη ηταν η χρεωση εως και 31/12). Δεν εκατσα να υπολογισω ακριβως πως παιζουν οι ρυθμιζομενες χρεωσεις, αλλα ειχα ακουσει σε βιντεο τον evloader να αναφερει οτι με 0.30 και ολα μεσα εισαι οκ. Προτιμω να υπολογιζω κατιτις περισσοτερο, παρα λιγοτερο
Οκ, εγώ το ρώτησα σε συνάρτηση με τα 0,11 που αναφέρθηκαν.
-
Πέρασα σήμερα το C4 ΚΤΕΟ μετά πολλών επαίνων.
Χτες άλλαξα για πρώτη φορά αμορτισέρ σε γαλλικό αμάξι μου. Τα πίσω γιατί είχε πρόβλημα το ένα. Βέβαια 19 χρόνια δεν έχω κρατήσει άλλο μη υδροπνευματικόΟπότε σήμερα οδήγησα το 4 μετά από καιρό. Μια χαρά ήταν με τα νέα αμορτισέρ. Είδα όμως και κάποια πράγματα που θέλω να τα συζητήσουμε.
Το αυτοκίνητο έχει 100300 χλμ
Είδα τα ΚΤΕΟ και κάνει κάθε 2 χρόνια γύρω στα 9000 χλμ, ήτοι 4500 τον χρόνο.
Επειδή όμως κάνει μικρές διαδρομές, ο μετρητής κατανάλωσης, έχει 2 αλλά δεν τους έχει μηδενίσει κανείς τα τελευταία χρόνια, οπότε μου λένε 9999 χλμ και με μωτ 17 χαω, μου λέει 11.1 λίτρα/100. Οπότε πάμε στα 18-20 ευρώ τα 100.
Ετσι λοιπόν το κόστος του αυτοκινήτου τον χρόνο είναι 265 τέλη, 240 ασφάλεια, 100 σέρβις, βάλε και 50 βλάβες, γιατί μέχρι τώρα έχω αλλάξει μετά την 12ετία, ασφαλειοθήκη 320, ψυγείο καλοριφέρ 220, δίσκο ντεμπραγιάζ 240 και χτες πίσω αμορτισέρ στα 160. Σύνολο 940 ευρώ. Οπότε εκτός της βενζίνης το ετήσιο κόστος είναι 655 και με την βενζίνη βάλε άλλα 845 πάμε στα 1500.Επειδή έρχεται το ηλεκτρικό 3, η μικρή μπαταρία στην φτηνή έκδοση θα έχει πριν την επιδότηση γύρω στα 20000. Βάλε 22000 την μεσαία για να έχει οθόνη. Εκτός αν παίρνει τάμπλετ. Αυτό σημαίνει ότι θα βγαίνει 14000.
Θα κερδίσω τα τέλη, τις βλάβες, ίσως μέρος του σέρβις και από κατανάλωση, μπορεί να κερδίσω κάπου 700 ευρώ, αφού μπορώ να το χρησιμοποιώ και αντί του αιρκρος για μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη. Δηλαδή θα έχω όφελος 1000 τον χρόνο.
Πως το βλέπετε ?
Επειδή δεν ξέρω τι σημαίνουν σε χρήμα οι καταναλώσεις, αν αυτές είναι κάπου στις 12, δεν θυμάμαι τις μονάδες, τι βγάζει αυτό σε λεφτά στα 100 χλμ ?
Για να κάνουμε τους υπολογισμούς.
Υπ΄ όψη ότι μέσα στον χρόνο, άντε και τον άλλο, έρχονται πολλά μικρά ηλεκτρικά που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης μας.
-
12kwh/100km σημαίνει (με 0.3 ευρώ/kwh) 3.6 euro/100km κόστος ενέργειας για μετακινήσεις μέσα στην πόλη
-
Αν έχεις πάρκινγκ δικό σου για να φορτίζεις θα σου έρχεται και φθηνότερα με ένα καλό νυχτερινό πρόγραμμα.
Μια χαρά.
Δεν το συζητάμε καν.
Για μέσα στην πόλη είναι σούπερ. -
εχω δύο πάρκινγκ, το ένα υπόγειο, το άλλο στον ακάλυπτο. Θα το βάζω κάθε εβδομάδα για να φορτώνει στο 20-80 %.
Πάντως με 3,6 ευρώ τα 100, σημαίνει όφελος πάνω από 800 τον χρόνο από καύσιμα αφού τα 700 θα είναι από το 4, αλλά θα το χρησιμοποιώ και για άλλες μικροδιαδρομές, οπότε πάμε για πάνω από 1000 ευρώ όφελος.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εχω δύο πάρκινγκ, το ένα υπόγειο, το άλλο στον ακάλυπτο. Θα το βάζω κάθε εβδομάδα για να φορτώνει στο 20-80 %.
Πάντως με 3,6 ευρώ τα 100, σημαίνει όφελος πάνω από 800 τον χρόνο από καύσιμα αφού τα 700 θα είναι από το 4, αλλά θα το χρησιμοποιώ και για άλλες μικροδιαδρομές, οπότε πάμε για πάνω από 1000 ευρώ όφελος.
Ναι αλλά το κέρδος από την εμπειρία οδήγησης είναι πολλαπλάσιο από το οικονομικό 🥰
-
Εμπειρία οδήγησης για διαδρομές μονοψήφιες δεν θα το έλεγα ότι υπάρχει.
Για το ταξίδι θα αργήσω πολύ να το σκεφτώ, αφού για μένα το ντίζελ είναι αξεπέραστο στο λογική του καβαλάω και φεύγω χωρίς να σκεφτώ τίποτα και πάω μια χαρά.
Πριν 2 εβδομάδες είχα βάλει στην σέλλ ένα 50άρικο πετρέλαιο. Του λέω 2 εβδομάδες θα με βγάλει.
Οντως είχα κάνει 600 χλμ και είχε ακόμα άλλα 130 έλεγε. Από αυτά τα 500 πόλη και τα 100 η βόλτα Ηλιούπολη - Χαλάνδρι μέσω Λαυρίου.
Με την λογική λοιπόν του 50άρικου κάθε 15 μέρες, δηλαδή απασχόληση 4 λεπτά τον μήνα, η οδηγική εμπειρία του ηλεκτρικού, δεν με αφορά ακόμα.
-
Για να έχεις μια εικόνα μετά 7500km
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης