-
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
@i-hasu said in Toyota Corolla 2019:
Tα B suv πουλάνε γιατί μοιάζουν σε "τζιπάκια". Ο έλληνας που σιχαίνονταν κάποτε τα SW και τα έλεγε νεκροφόρες τώρα τα εξυμνεί γιατί μοιάζουν σε "τζιπάκια". Αυτό και τίποτα άλλο.
Τουλάχιστον πέρασε το κόμπλεξ του σεντάν... κάτι είναι κι αυτό.
Ισχύει. Αυτό έχει περάσει όμως εδώ και δεκαετίες. Η αγορά μας κατά βάση είχε HB.
-
@i-hasu said in Toyota Corolla 2019:
@dublin said in Toyota Corolla 2019:
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Το σωστό αυτοκίνητο για όλες τις χρήσεις στην Ελλάδα είναι στα 4 μέτρα
Αν δεν έχεις παιδιά ή έχεις το πολυ 1 συμφωνω. Με ενα b hatch τύπου fiesta θα ήμουν καλυμμένος.
Αν έχεις 2ο παιδι το b ειναι μικιό (χανιωτικο)Εκεί εισέρχονται τα B suv στην συζήτηση, και απαντά και στον φίλο @i-hasu
Αν δεν είχαν λόγω ύπαρξης η αγορά θα τα ξερναγε.
Προσωπικά αναρωτιομουν από δεκαετίες γιατί δεν υπήρχαν τέτοια αυτοκίνητα (δεν είχαν όνομα τότε), και μετά ήρθε το Ignis που ήταν τομή θεωρώ στην κατηγορία.
Στα σύγχρονα τώρα B suv Από τα 4m πας περίπου στα 4.20m, έχεις πάνω από 100λιτρα περισσότερο διαθέσιμο χώρο αποσκευών (που πρακτικά συνήθως είναι περισσότερο λόγω σχήματος) και λίγο μεγαλύτερο ύψος ώστε να βολεύει με τα φορτωματα, τα παιδιά, τα χόμπι και τις δραστηριότητες.
Εμείς τελικά μετά από πολύ ψάξιμο και σκέψη πήραμε ακριβώς αυτήν την οδό το μακρινό τέλος του 2019 όταν απορρίψαμε QQ/Sportage/C5 Aircross τον Δεκέμβριο, και τον Ιανουάριο επιλέξαμε μεγάλο B suv.
Tα B suv πουλάνε γιατί μοιάζουν σε "τζιπάκια". Ο έλληνας που σιχαίνονταν κάποτε τα SW και τα έλεγε νεκροφόρες τώρα τα εξυμνεί γιατί μοιάζουν σε "τζιπάκια". Αυτό και τίποτα άλλο.
Δηλαδή μου λες ότι όλα αυτά που έγραψα είναι βλακείες και εγώ ένας ψεύτης που επέλεξα για να την λέω στο χωριό ότι έχω "τζιπακι"; Και όχι ότι με μικρότερο μέγεθος πήρα παρόμοιους χώρους με το QQ και ίδιο ονομαστικό χώρο αποσκευών με το προηγούμενο mild hybrid diesel Sportage, ενώ άντεξε η πονεμένη μου μεσουλα τα μέσα - έξω των παιδιών από μωρά έως και τώρα που είναι λίγο μεγαλύτερα;! Σε κατάθλιψη με έριξες..
-
Ο Έλληνας πάντα ήθελε τα τζιπ. Παλιά τα έπαιρνε επαγγελματικά και αγροτικά.
Μετά που τα έκοψαν υπήρχαν μόνο τα μεγάλα και ακριβά.Όταν ήλθαν τα Β σουβ γέμισε η αγορά.
-
Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος κάτοχος του Corolla Hatchback να μου πει με βάση την εμπειρία του πόσο πρακτικό είναι το αυτοκίνητο με ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί; Οι πίσω θέσεις είναι αυτές που είναι, δεν τις βάζω στην εξίσωση. Ο χώρος φόρτωσης, όμως, επιτρέπει π.χ. ένα καρότσι και τα βασικά της καθημερινότητας; Με άλλα λόγια, ένα Corolla Hatchback μέχρι τι οικογενειακές ανάγκες καλύπτει ποσοτικά; Ευχαριστώ πολύ.
-
@errico said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος κάτοχος του Corolla Hatchback να μου πει με βάση την εμπειρία του πόσο πρακτικό είναι το αυτοκίνητο με ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί; Οι πίσω θέσεις είναι αυτές που είναι, δεν τις βάζω στην εξίσωση. Ο χώρος φόρτωσης, όμως, επιτρέπει π.χ. ένα καρότσι και τα βασικά της καθημερινότητας; Με άλλα λόγια, ένα Corolla Hatchback μέχρι τι οικογενειακές ανάγκες καλύπτει ποσοτικά; Ευχαριστώ πολύ.
Για καρότσι δεν μπορώ να σου πω γιατί περάσαμε αυτή την ηλικία. Βέβαια ανάλογα το καρότσι, μπορεί και να χωρέσει. Εγώ όταν την πήρα ο γιός μου ήταν 7 ετών και είμαστα (και είμαστε) μια χαρά. Άνετα έχουμε πάει διακοπές με πράγματα 2 εβδομάδων χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Προσοχή στα παιδικά καρότσια γενικά. Ειδικά τα 2/3 σε 1 πακέτα, είναι πολύ ογκώδη, εκτός λίγων εξαιρέσεων.
Τα τρώω τώρα στη μούρη με λάθος επιλογή καροτσιού... -
Προσοχή στα παιδικά καρότσια γενικά. Ειδικά τα 2/3 σε 1 πακέτα, είναι πολύ ογκώδη, εκτός λίγων εξαιρέσεων.
Τα τρώω τώρα στη μούρη με λάθος επιλογή καροτσιού...Εμείς είχαμε ένα καρότσι όχημα που έτρεχες και αγώνα ανωμάλου δρόμου μαζί του (κυριολεκτικά! Είχε και αμορτισέρ!), Τρελό εργαλείο, αλλά όταν πήραμε αυτοκίνητο το πήρα μαζί και το δοκιμάζαμε!
-
Δεν είναι αυτό. Απλά ο μάγκας τώρα είναι στην ηλικία που κάθεται στο αυγό για την μεταφορά στο αμάξι. Πίσω είναι ο σκελετός. Και στη θέση του συνοδηγού το έξτρα κάθισμα βόλτας του καροτσιού γιατί θέλει να κοιτάει μπροστά στο καρότσι.
Μετά θα μπει το isofix το μόνιμο, οπότε αναγκαστικά θέλει άλλο καρότσι βόλτας.Που να θες να πας και κανά ταξίδι και να πάρεις και την καλαθούνα μαζί... πρέπει να αφήσεις πίσω τη γυναίκα.
Ωπ... ίσως είναι καλό αυτό.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΓενικά μακριά από τα σετ 2/3 σε ένα που κοστίζουν 1χιλιάρικο και απλά δεν χωράνε.
-
Υπαρχουν πολλα καροτσια απλα θελει ψαξιμο κ καποιος να σε βοηθησει που να ξερει το αθλημα.
Αν το καροτσι δεν διπλωνει σε στυλ φακελος πιανει απιστευτα πολυ χωρο.
Εγω ειχα ενα babyzen το οποιο το εβαζες κ ορθιo στο πλαι κ ξαπλα γιατι το παxος του ηταν πολυ μικρο. Μια πιθαμη. Αν ταιριαξεις κ αυγο που να κουμπωνει στο καροτσι εγινες.
Εκανα μεγαλο ψαξιμο πριν αγορασω απο καροτσι μεχρι καθισμα αυτοκινητου.
Πλεον το καροτσι μετα απο 2 παιδια το χρησιμοποιει ο κουμπαρος.
Κ μου λεει τι μ@λακια καροτσι αγορασαμε (chicco αυτα που δινουν 3 σε 1 τα περισσοτερα μαγαζια για νεους γονεις). -
Αυτό λέω... και μένα δώρο μου το δώσε φίλος.
Άμα το είχα αγοράσει θα χτύπαγα το κεφάλι. Θέλει προσοχή το καρότσι, γιατί κάποια θες 7θέσιο Volvo.
Δεν φταίει η Corolla (που είναι από τα πιο πιεσμένα στην κατηγορία), αλλά με παραδοχές θα σε καλύψει και αυτή. Αλλά αν το καρότσι μόνο του σου τρώει όλο το χώρο αποσκευών, ε θα είναι ζόρι προφανώς. -
To μόνο που λέω σε όλους εδώ και χρόνια.
I-size, και όσο γίνεται προς τα πίσω τα παιδιά. Δεν παίζουμε με αυτά, τα λαιμουδακια τους είναι ευαίσθητα ακόμη και σε φρενάρισμα πανικού..
-
I-size, και όσο γίνεται προς τα πίσω τα παιδιά. Δεν παίζουμε με αυτά, τα λαιμουδακια τους είναι ευαίσθητα ακόμη και σε φρενάρισμα πανικού..
Οσο χωρανε τα παιδια στο αναποδο καθισμα τα αφηνεις.
Κ 15-18 μηνων καλο κανεις παρα κακο.
Δεν υπαρχει χειροτερο να βαλεις καθισμα παιδικο χωρις να ειναι τεσταρισμενο. -
@chrisk6 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν υπαρχει χειροτερο να βαλεις καθισμα παιδικο χωρις να ειναι τεσταρισμενο.Στα 4 χρόνια πήγαμε μπροστά! Κανένα παράπονο και κανένα δράμα.. βέβαια σκάσαμε κάνα χιλιάρικο για 2 (μπορεί παραπάνω, το ένα 559€ θυμάμαι) αλλά επειδή ταξιδεύαμε/-ουμε πολύ συχνά δεν τον ρίσκαρα...και τώρα Cybex για τα μπροστά..
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν υπαρχει χειροτερο να βαλεις καθισμα παιδικο χωρις να ειναι τεσταρισμενο.Στα 4 χρόνια πήγαμε μπροστά! Κανένα παράπονο και κανένα δράμα.. βέβαια σκάσαμε κάνα χιλιάρικο για 2 (μπορεί παραπάνω, το ένα 559€ θυμάμαι) αλλά επειδή ταξιδεύαμε/-ουμε πολύ συχνά δεν τον ρίσκαρα...και τώρα Cybex για τα μπροστά..
Καλα 4 δεν εφτασα εγω με τα δικα μου.
Απλα μετα απο 15 -18 μηνες που ειχαν φτιαξει μυς για τον αυχενα τα γυρνας μπροστα.
Κ γω cybex κ στα 2. -
Συνέχεια στο θέμα χώρων...
Έχετε εμπειρία από συνύπαρξη στο Hatchback οικογένειας με δύο παιδιά στην εφηβεία; Αν ναι και είναι δύσκολη μια τέτοια συνύπαρξη, να ρίξουμε και καμιά ματιά στο Sedan. -
@nasosto said in Toyota Corolla 2019:
Έχετε εμπειρία από συνύπαρξη στο Hatchback οικογένειας με δύο παιδιά στην εφηβεία; Αν ναι και είναι δύσκολη μια τέτοια συνύπαρξη, να ρίξουμε και καμιά ματιά στο Sedan.Δεν σε ενδιαφέρει suv; Περισσότερο χώρο σε ίδιες διαστάσεις περίπου (γενικά μιλώ, όχι ειδικά για Toyota) και 100% μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και συνήθως μεγαλύτερη απόσταση από την οροφή για τα κεφάλια.. πουλάνε ασύλληπτα για αυτούς ακριβώς τους πρακτικούς λόγους.
-
@errico said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα φίλε. Το HB το είχα από το 19 μέχρι το καλοκαίρι του 22 που μου το κλέψανε. Το αμάξι έκανε μεγαλα ταξίδια τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο με δύο παιδιά 6 και 2 ετών αντίστοιχα. Εγώ στο 1.85 με τέρμα κάτω θέση επρεπε να φέρω την πλάτη μου σχεδόν κάθετα ή να παω όλη την θέση ποιο μπροστά διότι από πισω ειχα τον μικρό με την βάση ISOFIX( ξέρεις αυτήν με το ποδαρικο). Εκεί έκανα παραχώρηση, αλλά μόνο εκεί.
Για να μην σε κουράζω θα σου πω μόνο ότι εαν το facelift του ερχόταν ποιο γρήγορα από την CC (που πήρα τελικά) πάλι αυτο θα επερνα με κλειστα ματια. -
@nasosto said in Toyota Corolla 2019:
Έχετε εμπειρία από συνύπαρξη στο Hatchback οικογένειας με δύο παιδιά στην εφηβεία; Αν ναι και είναι δύσκολη μια τέτοια συνύπαρξη, να ρίξουμε και καμιά ματιά στο Sedan.Λογικά σε βολεύει η χατς αν είναι στην εφηβεία σημαίνει ότι δεν θα ακολουθούν για πολύ καιρό ακόμα βέβαια στη σενταν παίρνεις στα ίδια λεφτά περισσότερο αυτοκίνητο αρκεί να μην έχεις θέμα με τα 4,63μ μήκος..
Εμείς με 2 παιδιά 2 και 10 ετών είμαστε μια χαρά και η αλήθεια είναι ότι δεν με προβλημάτισε το μήκος. -
@scraf
Λες ότι θα ξαναεπαιρνες το HB Corolla εάν ερχόταν η FL έκδοση πριν το CC... Παρολο τους συμβιβασμούς που έκανες σε χώρους;
Είχες το 1.8 ή το 2λιτρο;
Γιατί τόση προτίμηση στο Corolla HB έναντι του CC; -
Αυτό λέω... και μένα δώρο μου το δώσε φίλος.
Άμα το είχα αγοράσει θα χτύπαγα το κεφάλι. Θέλει προσοχή το καρότσι, γιατί κάποια θες 7θέσιο Volvo.
Δεν φταίει η Corolla (που είναι από τα πιο πιεσμένα στην κατηγορία), αλλά με παραδοχές θα σε καλύψει και αυτή. Αλλά αν το καρότσι μόνο του σου τρώει όλο το χώρο αποσκευών, ε θα είναι ζόρι προφανώς.δηλαδή αν κατάλαβα καλά έπρεπε να πάρετε συγκεκριμένο καρότσι όχι ακριβό αυτοκίνητο!
Toyota Corolla 2019