-
Χαίρετε! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει βάλει κανείς μόνωση στο καπό και αν είδε διαφορά στο θόρυβο (ποιο πήρε πόσο στοίχισε αλλά αυτά έπονται )
-
Έβαλα αφρώδες μονωτικό, φθηνό, και δεν μέτρησα καμία διαφορά.
-
@Tzimakos-0 @denexo έτυχε να γυρίσω λίγες σελίδες παραπίσω και να δω τα περί τιμονιού και είπα να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία! Και μένα μου έκανε αυτό τον ήχο. Πήγα αντιπροσωπεία, το έκαναν μία γύρα (χωρίς εμένα) και μετά εξαφανίστηκε! Δεν μου είπαν ξεκάθαρα κάτι αλλά υποψιάζομαι ότι όταν το πήραν έριξαν κανένα σπρέι και από τότε δεν ξανακούστηκε(αφήνω ως άνθρωπος μία ελάχιστη πιθανότητα να εξαφανίστηκε μόνο του αλλά δύσκολα). Να ανησυχώ;;
-
@fut said in Toyota Corolla 2019:
Χαίρετε! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει βάλει κανείς μόνωση στο καπό και αν είδε διαφορά στο θόρυβο (ποιο πήρε πόσο στοίχισε αλλά αυτά έπονται )
Δεν περνάει ο ήχος της μηχανής στην καμπίνα από το καπό, αλλά από τον "καθρέφτη" του αυτοκινήτου, δηλαδή το διαχωριστικό τοίχωμα μεταξύ μηχανοστασίου και καμπίνας. Αν μονώσεις το καπό, δε θα δεις διαφορά σε θόρυβο.
-
@harisma23 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν περνάει ο ήχος της μηχανής στην καμπίνα από το καπό, αλλά από τον "καθρέφτη" του αυτοκινήτου, δηλαδή το διαχωριστικό τοίχωμα μεταξύ μηχανοστασίου και καμπίνας. Αν μονώσεις το καπό, δε θα δεις διαφορά σε θόρυβο.
Οκ.. Εκεί σαν να έχω δει ένα μονωτικό αν δεν κάνω λάθος και νόμιζα πως είναι για θερμοκρασία μόνο. Βέβαια έχει πολύ "αέρα" ακόμα για να περάσει ο ήχος..
-
@Tzimakos-0 @denexo έτυχε να γυρίσω λίγες σελίδες παραπίσω και να δω τα περί τιμονιού και είπα να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία! Και μένα μου έκανε αυτό τον ήχο. Πήγα αντιπροσωπεία, το έκαναν μία γύρα (χωρίς εμένα) και μετά εξαφανίστηκε! Δεν μου είπαν ξεκάθαρα κάτι αλλά υποψιάζομαι ότι όταν το πήραν έριξαν κανένα σπρέι και από τότε δεν ξανακούστηκε(αφήνω ως άνθρωπος μία ελάχιστη πιθανότητα να εξαφανίστηκε μόνο του αλλά δύσκολα). Να ανησυχώ;;
καλημερα,
δηλ σου εκανε οπως το ακουμε στο βιντεο? -
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
καλημερα,
δηλ σου εκανε οπως το ακουμε στο βιντεο?Ναι. Ενα μεταλλικό τσιριχτο ήχο. Ειδικά σε ένα σημείο γύρω στις δέκα μοίρες(δεξιά) όπως κοιτάς το τιμόνι αν θυμάμαι καλά ήταν το πιο έντονο. Δεν το έκανε συνεχόμενα όταν γυριζες το τιμόνι. Σε συγκεκριμένα σημεία(με μικρή επιφύλαξη το λέω πέρασε καιρός). Και το εμφάνισε τέλη φθινοπώρου αρχές χειμώνα(δηλαδή όντως σχετίζεται ο καιρός-υγρασία-κρύο)
-
Μια γεύση από cockpit & infotainment του f/l.
ΥΓ: Ο Ελβετός πόσο "Moti" είναι για ΟΛΑ τα οχήματα που δοκιμάζει; Θα μπορούσε άνετα να είναι Έλλην δημοσιογράφος αυτοκίνησης...
-
Χαχα, ναι ειναι πιο ενθουσιώδης και από εμένα.
Saba, το είδες το cross; Αν ναι πως σου φάνηκε;
-
Το ειδα εγω .Πολυ ωραιο ειναι δεν το οδηγησα (την επομενη φορα),αλλα για το μεγεθος του δεν εχει και τους τεραστιους χωρους
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Χαχα, ναι ειναι πιο ενθουσιώδης και από εμένα.
Saba, το είδες το cross; Αν ναι πως σου φάνηκε;
Όχι lap ούτε το είδα, ούτε πρόκειται να το δω γιατί δεν θα με ενδιέφερε. Αν έπαιρνα ποτέ 2L (προφανώς μετά από μια πιθανή κατάργηση των τεκμηρίων και του ΦΠ και μετά από πολύ σκέψη/προβληματισμό) θα ήταν μόνο Mazda. Επίσης SUV Toyota μόνο CHR, συγνώμη αλλά το CC μου φαίνεται πολύ άσχημο. Σε 1.8 hybrid κυρίως θα εστίαζα σε Corolla sdn/Ts όπου θεωρώ ότι είναι όσο πιο αποδοτικό γίνεται το σύστημα χωρίς να στερείται χώρων.
-
Ρωτήστε τους ταξιτζήδες στην Αυστρία.... Α ρε super car ..
-
Χαιρεται κι απο μενα.Και καλη χρονια να εχουμε!
Σημερα ξαναεμφανιστηκε ο ηχος (μια στο τοσο το κανει) και εβγαλα ενα βιντεακι για να το δειξω στην αντιπροσωπεία.Ετσι κι αλλιως μεσα στο μηνα θα πηγαινα για το service του πρωτου ετους.Μακαρι να λυθει και σ' εμενα χωρις να χρειαστει πολλα ξηλωματα,τα αντιπαθω.
Επισης με την ευκαιρια του service,εχει κανενας προσφατη τιμη με τα 0-10? -
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Επισης με την ευκαιρια του service,εχει κανενας προσφατη τιμη με τα 0-10?
Εννοείς 0w-16, 0w-20 η 0w-8?? Γιατί 0w-10 δεν υπάρχουν!
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Μια γεύση από cockpit & infotainment του f/l.
ΥΓ: Ο Ελβετός πόσο "Moti" είναι για ΟΛΑ τα οχήματα που δοκιμάζει; Θα μπορούσε άνετα να είναι Έλλην δημοσιογράφος αυτοκίνησης...
Κορολα κρος είναι, τον έχω ρωτήσει από κάτω και επιβεβαιώνει, παρόλα αυτά ίδιο είναι ακριβώς έτσι κ αλλιώς!
-
α θα πηγαινα για το service του πρωτου ετους.Μ
Μακάρι... https://www.toyota.gr/forms/service-cost-calculator
από εδώ σου λέει τιμές για τα service. (για λάδια 0-20 χωρίς τίποτα άλλο κανα 80αρι αν δεν κάνω λάθος) -
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Σωστος! 0w-16 ειναι αυτο που ηθελα να πω.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Το 0w-16 είναι σε συσκευασία 1λτ και 5λτ, το λίτρο κάνει κάπου 27 ευρώ και γράφει πάνω Toyota- Advanced Fuel Economy αλλά η Toyota δεν είναι εταιρεία πετρελαιοειδών/λιπαντικών από κάπου το παίρνει ( Mobil, Castrol, Motul) με τις προδιαγραφές που βάζει.
Το 0w-20 το παίρνει και σε βαρέλι και έρχεται πιο οικονομικό λόγω συσκευασίας γιατί βγαίνει και σε μπουκάλι περίπου τα ίδια λεφτά με το 0w-16.
Τώρα άμα πας δικό σου λάδι π.χ Motul με τις ίδιες προδιαγραφές και το δεχτεί πες μας και εμάς που ενδιαφερόμαστε. -
Σερβις των 30.000χλμ
Με 8% εκτπτωση στα ανταλλακτικα, φιλτρο καμπινας ενεργου ανθρακα & καρτα καυσαεριων.162€ + 43€ τα δικα μου λαδια, συνολο 205€.
-
Δεν τα έχω πρόχειρα, κάπου στα €200 πλήρωσα το καλοκαίρι με το 0-16.
Toyota Corolla 2019