-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιλογές σε 0w16.
Βγάζει η Motul. Και όπως είδα και άλλες μάρκες, στο λινκ που ανέβασε ο Jntaras.
Απλά προσωπικά δνε θα ασχοληθώ για €40-50 τον χρόνο...δεν είναι κανα σοβαρό ποσό να κάθομαι να ψάχνω λάδια κλπ.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιλογές σε 0w16.
Βγάζει η Motul. Και όπως είδα και άλλες μάρκες, στο λινκ που ανέβασε ο Jntaras.
Απλά προσωπικά δνε θα ασχοληθώ για €40-50 τον χρόνο...δεν είναι κανα σοβαρό ποσό να κάθομαι να ψάχνω λάδια κλπ.
Δεν ξέρω αν είναι ίδιων προδιαγραφών. Θέλει ψάξιμο.
Τα 0/16 που βάζει η Τογιότα είναι της Mobil 1. -
αλλαξα σε σκιαδα*, πλαφονιερα**, πορτμπαγκάζ, πισω θεσεις.Κακά τα ψέματα είναι μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Θυμάμαι όταν το είχα περιεργαστεί στην αντιπροσωπεία πόσο με είχαν χαλάσει οι αλογόνου. Ένιωθα σαν να είχα μπει σε ταξί Bluebird. Θα είναι απαράδεκτοι αν δεν φορέσουν παντού Led στο f/l.
-
Ναι ειναι μεγαλη η διαφορα σε ενταση φωτισμου και χρωμα, μπορεις βεβαια να βαλεις παλι κιτρινωπα αν θες.
Γλυτωνεις και το ξελιγωμα της μπαταριας αν τα ξεχασεις ανοιχτα ή αν θες να τα χρησιμοποιησεις πολυ ωρα με τον κινητηρα σβηστο.
-
@jntaras said in [Toyota Corolla 2019]
Toσο έχει της τογιοτα, δυστυχώς και απορώ και εγώ, και τα άλλα μια χαρά αξιόλογες μάρκες είναι...άραγε να μπορείς να τους τα πας ή θα κάνουν ταρζανιές;
link textΘα στειλω email στην Toyota για το αν μπορω να παω στο συνεργειο για αλλαγη με τα Motul 0w16.
Τα 15.000χλμ που δινουν για αλλαγη ειναι παρα πολλα. Σκεφτομαι να τα αλλαζω καθε 10.000
-
ειναι ιδιες οι προδιαγραφες;
-
@jntaras said in [Toyota Corolla 2019]
Toσο έχει της τογιοτα, δυστυχώς και απορώ και εγώ, και τα άλλα μια χαρά αξιόλογες μάρκες είναι...άραγε να μπορείς να τους τα πας ή θα κάνουν ταρζανιές;
link textΘα στειλω email στην Toyota για το αν μπορω να παω στο συνεργειο για αλλαγη με τα Motul 0w16.
Τα 15.000χλμ που δινουν για αλλαγη ειναι παρα πολλα. Σκεφτομαι να τα αλλαζω καθε 10.000
Μια χαρά μπορείς.
-
το ξερω οτι μπορω, απλα θελω να ρωτησω για τα συγκεκριμενα και να το εχω γραπτως οταν θα παω στο συνεργειο.
δεν ειναι τοσο για να γλυτωσω λεφτα αλλα για να βαλω 0/16 & οχι τα 0/20 που σου πασαρουν επειδη ειναι τα μισα λεφτα. Φυσικα επειδη κανω πολλα χλμ το χρονο αυτη τη στιγμη θα γλυτωσω λεφτα.
-
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
https://www.mobil.com/en/lubricants/for-personal-vehicles/our-products/products/mobil-1-0w16/
δεν το βρισκω Ελλαδα αυτο & το κοστος του ειναι ιδιο με της Toyota, οποτε δεν εχει νοημα. Τα LM/Μοtul ειναι πολυ φθηνοτερα.
-
Σε hatchback εχει δοκιμάσει κανείς να βάλει το προστατευτικό φιλμ στον πίσω προφυλακτήρα που λέει στα αξεσουάρ?
Δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτογραφία πόσο καλά φαίνεται ή αν έχει άλλες παθογένειες όπως κιτρίνισμα απο τον ήλιο, νερα κτλπ.
-
Corolla sedan r17 225/45 με αρκετά μπαγκαζια και 3 άτομα, με 1200 Χιλ. Αστρωτο
Επίσης σκέφτομαι για ανεμοθραυστες. Αξίζουν? -
Είχα ανεμοθραύστες και μετά από δυόμισι χρόνια τους έβγαλα. Δεν έχει νόημα να μην έχεις ενεργοποιημένο τον κλιματισμό στο υβριδικό, γιατί η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη. Αντίθετα, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στην καμπίνα, αυξάνεις τη θερμοκρασία στην μπαταρία του υβριδικού και αυτό είναι κάτι που θες να αποφύγεις. Επιπλέον, αφήνοντας ανοιχτά τα παράθυρα αυξάνεις και το επίπεδο θορύβου. Ακόμα και με κλειστά παράθυρα, οι ανεμοθραύστες παράγουν λίγο θόρυβο, που εμένα με ενοχλούσε. Ο μόνος λόγος που βρίσκω να θέλει κανείς ανεμοθραύστες είναι η περίπτωση του καπνιστή. Αν δεν καπνίζεις στο αυτοκίνητο, νομίζω πως δεν τους χρειάζεσαι.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Είχα ανεμοθραύστες και μετά από δυόμισι χρόνια τους έβγαλα. Δεν έχει νόημα να μην έχεις ενεργοποιημένο τον κλιματισμό στο υβριδικό, γιατί η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη. Αντίθετα, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στην καμπίνα, αυξάνεις τη θερμοκρασία στην μπαταρία του υβριδικού και αυτό είναι κάτι που θες να αποφύγεις. Επιπλέον, αφήνοντας ανοιχτά τα παράθυρα αυξάνεις και το επίπεδο θορύβου. Ακόμα και με κλειστά παράθυρα, οι ανεμοθραύστες παράγουν λίγο θόρυβο, που εμένα με ενοχλούσε. Ο μόνος λόγος που βρίσκω να θέλει κανείς ανεμοθραύστες είναι η περίπτωση του καπνιστή. Αν δεν καπνίζεις στο αυτοκίνητο, νομίζω πως δεν τους χρειάζεσαι.
ναι ε? εγω νομιζα οτι τις βαζουν για να μην εχουν αεροδυναμικο θορυβο και για να μπορεις να εχεις ανοιχτο παραθυρο εαν θελεις αλλα στην δικη μου περιπτψαη χρησιμοποιω aircondition οποτε δε με νοιαζει.
δε το ξερα. καλως
-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
@rn said in Toyota Corolla 2019:
Η ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει με τα παπούτσια που φοράμε.
Αν κάνεις χρήση άλλου ζευγαριού παπουτσιών δεν θα έχεις εκφόρτιση του στατικού ηλεκτρισμού του σώματος σου μέσω του οχήματος ή οποιουδήποτε άλλου γειωμένου μέσου, αλλά μέσω των παπουτσιών προς την γή.
Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο, σίγουρα έχει κάποια βάση αλλά με το vw που έδωσα πριν 2-3 μήνες δεν το είχα πάθει , με τα ίδια παπούτσια.
Εγω άλλαξα παπούτσια, τα Ν**Ε τα γνήσια με την αερόσολα και στατικός τέλος. Τελευταίες ημέρες λόγω υψηλής ακτινοβολίας , με χτύπαγε στατικός στην βρύση και στο ψυγείο και όπου αλλού με έβρισκε... Δεν έχει σχέση με το αυτοκίνητο και μόνο!
-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
Η ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει με τα παπούτσια που φοράμε.
Αν κάνεις χρήση άλλου ζευγαριού παπουτσιών δεν θα έχεις εκφόρτιση του στατικού ηλεκτρισμού του σώματος σου μέσω του οχήματος ή οποιουδήποτε άλλου γειωμένου μέσου, αλλά μέσω των παπουτσιών προς την γή.
Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο, σίγουρα έχει κάποια βάση αλλά με το vw που έδωσα πριν 2-3 μήνες δεν το είχα πάθει , με τα ίδια παπούτσια.
Εγω άλλαξα παπούτσια, τα Ν**Ε τα γνήσια με την αερόσολα και στατικός τέλος. Τελευταίες ημέρες λόγω υψηλής ακτινοβολίας , με χτύπαγε στατικός στην βρύση και στο ψυγείο και όπου αλλού με έβρισκε... Δεν έχει σχέση με το αυτοκίνητο και μόνο!
Μήπως είσαι ο νέος υπερηρωας της marvel ? Πλάκα κάνω, το παθαίνω και γω πολλές φορές όταν φοράω ένα συγκεκριμένο μπουφαν
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Σε hatchback εχει δοκιμάσει κανείς να βάλει το προστατευτικό φιλμ στον πίσω προφυλακτήρα που λέει στα αξεσουάρ?
Δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτογραφία πόσο καλά φαίνεται ή αν έχει άλλες παθογένειες όπως κιτρίνισμα απο τον ήλιο, νερα κτλπ.
Εχω βαλει εγω,το διαφανο.Ειναι αρκετα καλο,σχεδον δε φαινεται.Θα ανεβασω φωτο οταν θα...πετυχω το αμαξι καθαρο (παλι λασποβροχη σημερα).Βεβαια δεν εχω ακομα αποψη για την αντοχη του,ειναι μολις 3 μηνων.
-
Τελικά οι παραγγελίες για το hatchback είναι κλειστές ακόμα;
-
@lexota said in Toyota Corolla 2019:
Τελικά οι παραγγελίες για το hatchback είναι κλειστές ακόμα;
ναι και απο οτι μου ειπε πωλητης θα ειναι κλειστες μεχρι τελος του χρονου. Βεβαια κανεις δεν ξερει σιγουρα.
-
Έχουν μείνει κάποια διαθέσιμα στο car.gr. Ελάχιστα όμως. Θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες με το facelift μοντέλο που θα έχει τον τρικύλινδρο 1.5 του Yaris αντί του 1.8 στο Hybrid και κάποιες μικρές αλλαγές στο εσωτερικό (10" οθόνη). Τώρα αν αυτό θα είναι αναβάθμιση ή πισωγύρισμα (από 4 σε 3 κυλίνδρους) θα δούμε. Το περίεργο πάντως είναι ότι στο εξωτερικό οι παραγγελίες γίνονται κανονικά.
Toyota Corolla 2019