-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Ωραιος φιλε.
Το OBDLink LX OBD2 χρησιμοποιείς?
Επίσης έχουμε καμια εικόνα από κάποιον αν παίζει τίποτα με την εγγύηση αν χρησιμοποιείς τέτοιο? Δλδ κρατά το αμάξι τίποτα στατιστικά από reads των αισθητήρων και να αρχίσει η αντιπροσωπεία ιστορίες?Το vgate vLinker FD OBDII χρησιμοποιώ (https://www.amazon.fr/gp/product/B08LVJPYXM/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1).
Για την εγγύηση δεν γνωρίζω κάτι. Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως βλάβη προκλήθηκε από ανάγνωση δεδομένων. Δεν επηρεάζει τις παραμέτρους λειτουργίας, μόνο τις διαβάζει. Δεν είδα κάπου να το απαγορεύουν και δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο. -
-
Μα το corolla δε μπορείς να το παραγγείλεις-ελληνική πρωτοτυπία αυτό, σε σχέση με όλη την άλλη Ευρώπη. Όταν με το καλό θα ανοίξουν οι παραγγελίες οι τιμές θα ανέβουν.
-
@kozani76 said in Toyota Corolla 2019:
Μα το corolla δε μπορείς να το παραγγείλεις-ελληνική πρωτοτυπία αυτό, σε σχέση με όλη την άλλη Ευρώπη. Όταν με το καλό θα ανοίξουν οι παραγγελίες οι τιμές θα ανέβουν.
Το sedan μπορείς για το station δεν ξέρω για το hatchback έχεις δίκιο.
-
Το Corolla Sedan έχει την έκδοση Live χωρίς σύστημα πολυμέσων (οθόνη και ράδιο), με ένα πάνελ τοποθετημένο στο κέντρο όπου στις άλλες εκδόσεις βρίσκεται η οθόνη. Μπαίνει κάτι after market; Περίεργο, γιατί από θέμα εξοπλισμού δε του λείπει κάτι άλλο και η αμέσως επόμενη έκδοση κάνει 2500€ πάνω.
-
@kozani76 said in Toyota Corolla 2019:
Το Corolla Sedan έχει την έκδοση Live χωρίς σύστημα πολυμέσων (οθόνη και ράδιο), με ένα πάνελ τοποθετημένο στο κέντρο όπου στις άλλες εκδόσεις βρίσκεται η οθόνη. Μπαίνει κάτι after market; Περίεργο, γιατί από θέμα εξοπλισμού δε του λείπει κάτι άλλο και η αμέσως επόμενη έκδοση κάνει 2500€ πάνω.
Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο AliExpress
€ 173,76 52%OFF | TEYES CC2L CC2 Plus For Toyota Corolla 12 2018 - 2020 Car Radio Multimedia Video Player Navigation GPS Android No 2din 2 din dvd
https://a.aliexpress.com/_mtvRxsq€ 93,73 30%OFF | Android 10.0 Car Multimedia Player For Toyota Corolla 2019-2020 Autoradio GPS Navigation Camera WIFI IPS Screen Stereo RDS Radio
https://a.aliexpress.com/_mM67Ugi€ 491,02 33%OFF | 12.3 inch For Toyota Corolla 2019 2020 2021 Android Car Radio Stereo Multimedia Player 2Din Autoradio GPS Navi Unit Screen
https://a.aliexpress.com/_mMxBJ1Y -
Το τριτο πολύ ωραίο αλλά φαντάζομαι αν βάλεις κάτι τέτοιο θα στο σπάσουν για να το πάρουν...ή όχι
Γενικά τα παίρνουν αυτά με τις μεγάλες οθόνες ή είναι δύσκολο και την γλυτώνεις;
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Το τριτο πολύ ωραίο αλλά φαντάζομαι αν βάλεις κάτι τέτοιο θα στο σπάσουν για να το πάρουν...ή όχι
Γενικά τα παίρνουν αυτά με τις μεγάλες οθόνες ή είναι δύσκολο και την γλυτώνεις;
Δεν εζω βρει, αν κάποιος θέλει σε hybrid να αλλάξει οθόνη, τότε αυτή να έχει κάποιο προγραμματακι σαν το energy monitor ώστε να βλέπεις σε live χρόνο τι χρησιμοποιείται (γραφικά)
-
Καλημέρα εχθές που πήγα να πάρω την κουκούλα από την αντιπροσωπεία άνοιξα συζήτηση για αλλαγή ζαντών από 16σε 17 και όταν μπήκαμε στο σύστημα να δούμε τι παίζει και τιμές εμφανίστηκε μύνημα ότι για τα μοντέλα με 15 και 16 αρες υπάρχει ισχυρή σύσταση να μην αλλάξουν σε 17 και 18 λόγο αλλαγής των χαρακτηριστικών της ανάρτησης. Μετά από κάποια τηλέφωνα μίας και ο πωλητής είναι καλός φίλος μάθαμε από τα κεντρικά ότι επηρεάζει την λειτουργία της ανάρτησης και τις γωνίες καμπερ καστερ λεπτομέρειες δεν μας είπαν.
Είχα ψηθεί να βάλω τις 17 από το style sedan όπου θα τις έπαιρνα στο κόστος αλλά τώρα προβληματίζομαι. Δεν λένε μην βάλεις αλλά αφού υπάρχει από το εργοστάσιο ισχυρή σύσταση πιθανών αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ή ατύχημα δεν θα φέρουν ευθύνη οπότε δεν αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση απλά πουλάνε σαν ανταλλακτικό λογικά για να είναι καλυμμένοι..
(Μιλάω για sedan για τις άλλες εκδόσεις δεν ξέρω.) -
Κλείνοντας σε λίγες μέρες το εξάμηνο αναμονής έχει αρχίσει να με προβληματίζει πάντως η κατάσταση. Ίσως γιατί μέχρι πρότινος έβλεπα τις καθυστερήσεις απο προηγούμενους κατόχους ή θεωρώντας ότι η πρόβλεψη του συστήματος της toyota ήταν εξαιρετικά απαισιόδοξη.
Τωρα πλέον και το 8-8.5 μηνες Ελλάδα φαίνεται το νορμάλ αν πάρει σλοτ τον επόμενο καιρό... -
Κλείνοντας σε λίγες μέρες το εξάμηνο αναμονής έχει αρχίσει να με προβληματίζει πάντως η κατάσταση. Ίσως γιατί μέχρι πρότινος έβλεπα τις καθυστερήσεις απο προηγούμενους κατόχους ή θεωρώντας ότι η πρόβλεψη του συστήματος της toyota ήταν εξαιρετικά απαισιόδοξη.
Τωρα πλέον και το 8-8.5 μηνες Ελλάδα φαίνεται το νορμάλ αν πάρει σλοτ τον επόμενο καιρό...Χατσμπακ έχεις παραγγείλει;
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Τωρα πλέον και το 8-8.5 μηνες Ελλάδα φαίνεται το νορμάλ αν πάρει σλοτ τον επόμενο καιρό...Χατσμπακ έχεις παραγγείλει;
Ναι.
Πριν καμια βδομαδα που πηρα στα σενταν έχουν πάει 12μηνο οι νέες παραγγελίες. -
Παιδιά μια συμβουλή όσοι θέλετε να πάρετε αυτοκίνητο να μην σταματάτε να περνάτε από τον αντιπρόσωπο σας και να ρωτάτε συνέχεια, μπορεί να βρεθεί κάποια ευκαιρία. Εγω πχ έχω βρει 2 φορές chr ετοιμοπαραδοτο, x ceed το ίδιο, μπορεί να έχει παραγγείλει ο αντιπρόσωπος από μόνος του έξτρα αυτοκίνητο, μπορεί κάποιος να έχει ακυρώσει τελευταία στιγμή.
-
Αν έχαναν καμία πώληση θα μας έδιναν προτεραιότητα.
Αλλά όταν η αναμονή κοντεύει 2 χρονια και ακόμα παραγγέλνουν … καλά μας κάνουν -
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Αν έχαναν καμία πώληση θα μας έδιναν προτεραιότητα.
Αλλά όταν η αναμονή κοντεύει 2 χρονια και ακόμα παραγγέλνουν … καλά μας κάνουνΜην το λες iceman εμένα με έχουν πάρει τηλ και μου είπαν έχουμε chr ετοιμοπαραδοτο γιατί το είχε παραγγείλει κάποιος και τελευταία στιγμή το ακύρωσε με το που ήρθε. Άλλη φορά μου είχαν πει πως περιμένουν 1 τάδε χρώμα τα δε του μηνός και όντως ήρθε, θέλω να πω μπορεί να κάνω και λάθος πως πολλές φορές παραγγέλνουν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι για το μαγαζί τους να το πω ωμά. Τα λέω γιατι τα έζησα προσωπικά.
-
Η τελικη του αυτοκινητου. Εκεινη τη στιγμη το κοντερ εδειχνε 188.
Εχει κοφτη εκει, με το που επιασε αυτη την ταχυτητα σταματησε να επιταχυνει και εριξε τις στροφες του κινητηρα (αρα ειχε αποθεμα ισχυος). -
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Η τελικη του αυτοκινητου. Εκεινη τη στιγμη το κοντερ εδειχνε 188.
Εχει κοφτη εκει, με το που επιασε αυτη την ταχυτητα σταματησε να επιταχυνει και εριξε τις στροφες του κινητηρα (αρα ειχε αποθεμα ισχυος).Πώς είναι η αίσθηση του αμαξιού σε τετοιες ταχύτητες απο κρατημα και θορυβο?
-
Πηγα για πολυ λιγο οποτε δεν εχω πληρη εικονα. Σιγουρα ειναι πολυ σταθερο, το τιμονι ελαφρυνε ελαχιστα (μπορει να ηταν η ιδεα μου). Θορυβο εκανε αρκετο μεχρι να πιασει την τελικη γιατι δουλευε συνεχως στις 5500 στροφες.
Θα επανελθω οταν οι συνθηκες ειναι πιο ευνοικες για περισσοτερη ωρα.
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα εχθές που πήγα να πάρω την κουκούλα από την αντιπροσωπεία άνοιξα συζήτηση για αλλαγή ζαντών από 16σε 17 και όταν μπήκαμε στο σύστημα να δούμε τι παίζει και τιμές εμφανίστηκε μύνημα ότι για τα μοντέλα με 15 και 16 αρες υπάρχει ισχυρή σύσταση να μην αλλάξουν σε 17 και 18 λόγο αλλαγής των χαρακτηριστικών της ανάρτησης. Μετά από κάποια τηλέφωνα μίας και ο πωλητής είναι καλός φίλος μάθαμε από τα κεντρικά ότι επηρεάζει την λειτουργία της ανάρτησης και τις γωνίες καμπερ καστερ λεπτομέρειες δεν μας είπαν.
Είχα ψηθεί να βάλω τις 17 από το style sedan όπου θα τις έπαιρνα στο κόστος αλλά τώρα προβληματίζομαι. Δεν λένε μην βάλεις αλλά αφού υπάρχει από το εργοστάσιο ισχυρή σύσταση πιθανών αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ή ατύχημα δεν θα φέρουν ευθύνη οπότε δεν αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση απλά πουλάνε σαν ανταλλακτικό λογικά για να είναι καλυμμένοι..
(Μιλάω για sedan για τις άλλες εκδόσεις δεν ξέρω.)Είχα γράψει και γω σχετικά με αυτό το θέμα πριν από κανά δίμηνο.
Είχα στείλει email στην toyota hellas αλλα και στη uk και μου είχαν πει και οι δύο ότι δεν το συνιστούν λόγω ότι το ορίζει ο κατασκευαστής και πρέπει να πηγαίνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.Εγώ ξέρεις ότι έβαλα 17άρες αλλά δεν έκανα τυχαίο plus sizing. Μπήκα https://www.wheel-size.com/calc/ και είδα τις διαφορές που θα είχα με λάστιχο 225/45/r17. H διαφορά είναι στο 0,3% της συνολικής διαμέτρου της ζάντας με το λάστιχο.
Στην Ουσία μεγάλωσα τη ζάντα μίκρυνα το λάστιχο.
Στην τελική νομίζω με μια ευθυγράμμιση φέρνεις τους τροχους πάλι στο ουδετερο σημείο όπου και είναι απλά δεν θα παίζεις με τις 16αρές για τον χειμώνα
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
(Μιλάω για sedan για τις άλλες εκδόσεις δεν ξέρω.)Δηλαδή πουλά την έκδοση style με 17'' και την lounge με 18'' αλλά δεν τις προτείνει ως αξεσουάρ λόγω επικινδυνότητας; Αν πράγματι ισχύει, αφενός πουλά επικίνδυνα αυτοκίνητα, αφετέρου αν το αντιληφθούν οι κάτοχοι των εν λόγω εκδόσεων θα κάνουν μια περιποιημένη αγωγή στην TOYOTA και θα τους γλεντήσει! Βέβαια, αν αναλογιστούμε την οδική συμπεριφορά στα σλάλομ του προηγούμεμου HILUX, το πάθημα δεν έγινε μάθημα; Χμμμ
Toyota Corolla 2019