-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Το αυτοκινητο αργει παρα πολυ να βγαλει ζεστο αερα απο το καλοριφερ. Θελει τουλαχιστον 10 λεπτα και παλι ειναι απλα χλιαρος, με τη θερμοκρασια στους 28.
Κανω κατι λαθος;
Μήπως έχει τον κλιματισμό στο eco;
-
Το αυτοκινητο αργει παρα πολυ να βγαλει ζεστο αερα απο το καλοριφερ. Θελει τουλαχιστον 10 λεπτα και παλι ειναι απλα χλιαρος, με τη θερμοκρασια στους 28.
Κανω κατι λαθος;
Βάλε fast!
-
Κανω κατι λαθος;
Αν το έχεις στο driving mode ECO δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, δες το manual.
-
@harisma23 said in Toyota Corolla 2019:
Κανω κατι λαθος;
Λογικό μου ακούγεται. Αν στα πρώτα 10 λεπτά της κίνησης εντός πόλης, ο βενζινοκινητήρας έχει δουλέψει μόνο 2-3, πώς να προλάβει να ζεσταθεί;
Δεν δουλεύει μόνο 2-3 λεπτά Χάρη, δουλεύει μέχρι να πιάσει θερμοκρασία. Εμένα σήμερα το πρωί δούλευε σχεδόν μέχρι να φτάσω γραφείο, δλδ. 15' διαδρομή δούλεψε πάνω από 10' στην αρχή. Στα 4-5' είχα ζεστό αέρα με 22oC στο καλοριφέρ, χωρίς AC.
-
Μην το βάζετε στους 28 ή 30 βαθμούς κανέναν θερμοστάτη, δεν ζεσταίνει πιο γρήγορα. Και μη βάζετε φουλ τη ροή αέρα σε κανένα αμάξι όταν είναι κρύο, δεν προλαβαίνει να γίνει εναλλαγή κι αργεί ακόμη περισσότερο να ζεσταθεί η καμπίνα.
Σε όλα τα αυτοκίνητα αφήστε το στο AUTO, στους 22-23 βαθμούς το πολύ, χωρίς το Air Conditioning ενεργό αν δεν είναι θολά τα τζάμια, θα ζεσταθεί δυο-τρία λεπτά ο κινητήρας και σιγά σιγά θα ανεβάσει σκάλες τον ανεμιστήρα μόνο του, ανάλογα με τη θερμοκρασία που βρίσκεται ο αέρας.Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν και δεν μπορούν και να αντιληφθούν τί μπορεί και δεν μπορεί να κάνει ένας θερμοστάτης, και πως θα αποδώσει θέρμανση καλύτερα.
στα παλιότερα αμάξια που δεν έχουν ΑUTO περιμένουμε να ζεσταθεί 2-3 λεπτά και μετά ανεβάζετε σταδιακά σκάλα ανεμιστήρα.
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Σε όλα τα αυτοκίνητα αφήστε το στο AUTO, στους 22-23 βαθμούς το πολύ, χωρίς το Air Conditioning ενεργό αν δεν είναι θολά τα τζάμια, θα ζεσταθεί δυο-τρία λεπτά ο κινητήρας και σιγά σιγά θα ανεβάσει σκάλες τον ανεμιστήρα μόνο του, ανάλογα με τη θερμοκρασία που βρίσκεται ο αέρας.
ο κινητηρας ζεσταθηκε στα 4-5', αλλα δεν εβγαζε ζεστο αερα. Ισως φταιει το eco. Θα το βαλω σημερα στο normal να δω αν εχει διαφορα.
-
Σε όλα τα αυτοκίνητα αφήστε το στο AUTO, στους 22-23 βαθμούς το πολύ, χωρίς το Air Conditioning ενεργό αν δεν είναι θολά τα τζάμια, θα ζεσταθεί δυο-τρία λεπτά ο κινητήρας και σιγά σιγά θα ανεβάσει σκάλες τον ανεμιστήρα μόνο του, ανάλογα με τη θερμοκρασία που βρίσκεται ο αέρας.
ο κινητηρας ζεσταθηκε στα 4-5', αλλα δεν εβγαζε ζεστο αερα. Ισως φταιει το eco. Θα το βαλω σημερα στο normal να δω αν εχει διαφορα.
Το driving mode ECO να αλλάξεις σε NORMAL. Δες και το manual το αναφέρει.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@harisma23 said in Toyota Corolla 2019:
Κανω κατι λαθος;
Λογικό μου ακούγεται. Αν στα πρώτα 10 λεπτά της κίνησης εντός πόλης, ο βενζινοκινητήρας έχει δουλέψει μόνο 2-3, πώς να προλάβει να ζεσταθεί;
Δεν δουλεύει μόνο 2-3 λεπτά Χάρη, δουλεύει μέχρι να πιάσει θερμοκρασία. Εμένα σήμερα το πρωί δούλευε σχεδόν μέχρι να φτάσω γραφείο, δλδ. 15' διαδρομή δούλεψε πάνω από 10' στην αρχή. Στα 4-5' είχα ζεστό αέρα με 22oC στο καλοριφέρ, χωρίς AC.
Σήμερα λοιπόν το πρωί είπα θα χαμηλώσω το θερμοστάτη και έσβησε ο κινητήρας. Ανεβάζεις θερμοκρασία ανάβει κινητήρας, κ.ο.κ.
Πέραν της προθέρμανσης, ο κινητήρας αναβοσβήνει και με τις ανάγκες θέρμανσης της καμπίνας. Επίσης αναφέρω το AC είναι ON.
-
@rn said in Toyota Corolla 2019:
Το driving mode ECO να αλλάξεις σε NORMAL. Δες και το manual το αναφέρει.
ναι αυτο εννοω. Θα το δοκιμασω.
-
Σήμερα λοιπόν το πρωί είπα θα χαμηλώσω το θερμοστάτη και έσβησε ο κινητήρας. Ανεβάζεις θερμοκρασία ανάβει κινητήρας, κ.ο.κ.
Πέραν της προθέρμανσης, ο κινητήρας αναβοσβήνει και με τις ανάγκες θέρμανσης της καμπίνας. Επίσης αναφέρω το AC είναι ON.
Ναι προφανώς συμβαίνει αυτό. Για αυτό είπα για 21-22 βαθμούς, με παραπάνω απλά λειτουργεί περισσότερο ο κινητήρας χωρίς μεγάλη διαφορά στην θέρμανση.
Επίσης με το AC ON λειτουργεί πιο συχνά ο θερμικός κινητήρας.
-
Κανω κατι λαθος;
Αν το έχεις στο driving mode ECO δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, δες το manual.
Νομίζω πως υπάρχει παρανόηση. Ο κλιματισμός δουλεύει, αλλά με μειωμένη απόδοση. Ακόμα και στο eco driving mode, μπορείς να κλείσεις τη λειτουργία κλιματισμού eco και να λειτουργεί κανονικά.
-
Μια χαρά δουλεύει το AC στο ECO (είτε επιλεχθεί ECO μόνο για τον κλιματισμό είτε Driving Mode ECO)...απλά δεν είναι τόσο δυνατό, αλλά με κανονικές θεμροκρασίες (όχι 40+) το καλοκαίρι μια χαρά αποδοτικό είναι.
-
Έβγαλα το Auto OΝ στο AC απο τις ρυθμίσεις και δεν ξεκινάει το AC, παρά μόνο το καλοριφέρ. Δουλεύει λιγότερο ο θερμικός κινητήρας.
Συμφωνώ ότι υπάρχει παρανόηση, (γι' αυτό έγραψα να διαβάσει το manual) είναι πολλά τα δεδομένα για το αποτέλεσμα της θέρμανσης καμπίνας. Εξωτερική θερμοκρασία, θερμοκρασία θερμοστάτη, ταχύτητα ή AUTO ανεμιστήρα, εξατομικευμένη χρήση, εξωτερικός ή ανακύκλωση αέρα καμπίνας, χρήση AC ή όχι, Driving mode και άλλα που αν τα αναφέρω θα μακρηγορήσουμε χωρίς λόγο.
Υπάρχουν και κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις στο menu για Auto ON στο AC και εξαερισμό.
-
εχχμ επειδή με μπερδέψατε, όταν βάζω θέρμανση πρέπει να έχω και το ac on? σε αυτή την περίπτωση ζεσταίνει με την αντλία θερμότητας; ή πρέπει να το έχω off?
μυστήρια πράγματα! -
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
εχχμ επειδή με μπερδέψατε, όταν βάζω θέρμανση πρέπει να έχω και το ac on? σε αυτή την περίπτωση ζεσταίνει με την αντλία θερμότητας; ή πρέπει να το έχω off?
μυστήρια πράγματα!Μόνο θέρμανση, το AC off. Το ανοίγεις μόνος εαν θες να ξεθολώσεις τζάμια. Δεν αλλάζει κάτι, ότι ισχύει σε όλα τα αυτοκίνητα.
-
Εγώ έχω πάντα ανοιχτό τον κλιματισμό και ρυθμίζω μόνο τη θερμοκρασία. Ελάχιστες το έχω βάλει στο normal/fast.
-
Στο Yaris diesel εχω αυτόματο κλιματισμό και τώρα με το κρύο γύρω στους 0 βαθμούς συμπεριφέρεται όπως λεει ο piliouritis.
Το αφήνω στο Auto στους 21-22 βαθμούς και βλέπεις οτι ο ανεμιστήρας είναι τελείως κλειστός και για να παει στην 2η σκάλα θέλει περίπου 8 λεπτά και για να νοιώσεις ζέστη 10 .
Πολύ σωστά ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου δίνει προτεραιότητα να ζεσταθεί πρώτα ο κινητήρας , οι επιβάτες φοράμε μπουφάν γάντια σκουφάκι
Υπάρχει πάντως αυτή η λύση που σε σώζει και στον καύσωνα
Εκκίνηση εξ αποστάσεως
ήθελε βέβαια αναισθησία γιατί είχε πέσει πολύ ξήλωμα, σε καινούργιο αυτοκίνητο είναι λίγο ...
-
'Εχω μπει στην ουρά και εγώ με παραλαβή τέλος του έτους-αρχές επόμενου ...για πείτε ιδέα δώρου από την αντιπροσωπεία, το έχω αφήσει ανοιχτό...Ήθελα style ή black edition, δεν δέχονται παραγγελία και έκλεισα ένα από κάποια που ήταν παραγγελία του αντιπρόσωπου, active plus hybrid σε κόκκινο. Καλώς σας (ξανα)βρήκα.
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
'Εχω μπει στην ουρά και εγώ με παραλαβή τέλος του έτους-αρχές επόμενου ...για πείτε ιδέα δώρου από την αντιπροσωπεία, το έχω αφήσει ανοιχτό...Ήθελα style ή black edition, δεν δέχονται παραγγελία και έκλεισα ένα από κάποια που ήταν παραγγελία του αντιπρόσωπου, active plus hybrid σε κόκκινο. Καλώς σας (ξανα)βρήκα.
Ναι έχουν κλείσει οι παραγγελίες για Κορόλα, δεν δέχονται άλλες...άγνωστο για πόσο!
Το χρώμα φανταστικό, έκανες την καλύτερη επιλογή!
Για δώρα μπορείς να ζητήσεις: μεμβράνες, συναγερμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, μπουλόνια ασφαλείας, πλαστικό κάλυμα πάτου για το χώρο αποσκευών κλπ. Εγώ είχα ζητήσει (και τα έλαβα) μεμβράνες, μπουλόνια ασφαλείας και τον πλαστικό πάτο + μια έκπτωση.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Ναι έχουν κλείσει οι παραγγελίες για Κορόλα, δεν δέχονται άλλες...άγνωστο για πόσο!
Το χρώμα φανταστικό, έκανες την καλύτερη επιλογή!
Για δώρα μπορείς να ζητήσεις: μεμβράνες, συναγερμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, μπουλόνια ασφαλείας, πλαστικό κάλυμα πάτου για το χώρο αποσκευών κλπ. Εγώ είχα ζητήσει (και τα έλαβα) μεμβράνες, μπουλόνια ασφαλείας και τον πλαστικό πάτο + μια έκπτωση.
Σε ευχαριστώ πολύ Φάνη!! Κάπως έτσι σκέφτομαι να κινηθώ, πλαστικό κάλυμμα φιμέ και θα ζητήσω έκπτωση αν και χλωμό να πάρω , εκτός αν πιέσω κάτι που και πάλι χλωμό μου φαίνεται λόγω της έλλειψης. Με έχει προβληματίσει το φεισλιφτ που φημολογείται αλλά απο την άλλη αν είναι να του βάλουν τον 1500αρη του γιαρις δεν θα το θελα…
Toyota Corolla 2019