-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
O 1800αρης ειναι παρα πολυ αξιοπιστος. Δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα.
Ο 1500αρης ειναι καινουργιος και ουσιαστικα ειναι τα 3/4 του 2λιτρου που ειναι αξιοπιστος.Σωστά, είναι ο δίλιτρος με έναν λιγότερο κύλινδρο. Την ιπποδύναμη περιμένω να μάθω αν όντως ισχύσει η τοποθέτησή του στο κορόλα. Προσωπικά θα ξενερώσω με μείωση ιπποδύναμης, δεν θα ωφελήσει καπου θεωρώ, έχει ήδη χαμηλούς ρύπους, δεν βρίσκω λόγο.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Ορίστε από γνωστό μου μηχανικό σε εξουσιοδοτημένο Τογιότα, αυτά είχε γράψει σε συζήτηση για αξιοπιστία 1.5 vs 1.8...αλήθεια ή όχι δεν το ξέρω. Πάντως το υβριδικό σύστημα με τον 1.5 (που είναι ουσιαστιά το ίδιο με το 2λιτρο) είναι μια γενιά μπροστά από το δικό μας με τον 1.8.
το ανάποδο είναι.. Ο 1.8 hybrid φοράει λάθος φλαντζες,
Δεν αντέχει άλλη συμπιεση...
Το ίδιο και το πάχος στο μπλοκ...
Και τρέχει με πολύ ψηλη θερμοκρασία σε τοπικά σημεία του πιστόνιου...
Κάτι που με τον 1.5 με direct injection λύνεις.... Και ψύχεις καλύτερα το πιστόνι...
Και το λάδι τοπικά στο πιστόνι χάρη σε direct injection....
Η φλάντζα είναι ενίσχυμενη στον 1.5, και ταυτόχρονα έχει παχυ μπλοκ
Οπότε και λύνει αρκετά θέματα...
Ο 1.8 hybrid έρχεται από κακές εποχές της. Toyota,, optimal drive, synergy drive, Που ήταν αρκετά προβληματικά για toyota...
NR family με κατανάλωσεις λάδιων... Από ευαίσθητη σχεδίαση...
Για να τον έφτασε μέχρι σήμερα με 5000 μπαλώματα πρωσπαθησε να τον κρατήσει πράμα που δεν δουλεύει, εύκολα... Κουράστηκαν απλα να επενδύουν σε ένα μοτέρ που με αναβαθμίσεις δεν έχει άλλο να δώσει.....
Από 136 πέρασε στα 122 άλογα...
Euro 7 θα πάει στα 116,
Δεν θα άξιζε πλέον...εν έχει χαμηλή συμπιεση λόγο Atkinson πιο περίπλοκο είναι....
Η εισαγωγή έχει χαμηλή συμπιεση με την εν αλλαγή της συμπίεσης 1-2 χρόνο,
Ο 3ος χρόνος όμως έχει 13/1 συμπιεση εκτόνωση....
Στον χρόνο εξαγωγής, συμπίεσης- εκτόνωσης, τα δίνει όλα κλειστά,
Και εκεί βαράς 13/1 συμπιεση 100 bar....
Και πιέζεται....
Atkinson είναι για να μην βαράει Πειρακια, ώστε να συμπιέζει 1ο+2εορ χρόνο οριακά ανοιχτή η βαλβίδα εισαγωγής, χωρίς να επιβαρύνει τον κινητήρα αισθητά 2.5 χρόνο κλείνει η βαλβίδα εισαγωγής, καίει το μίγμα, Όλες κλειστές βαλβδιες εκεί γίνεται ο χαμός, και κατά βαίνει κάτω το πιστόνι, και έχουμε εξαγωγή μετά....
Στον 3ο χρόνο καύσης τρώει έντονη καταπόνηση...
Με το direct injection δίνεται η δυνατότητα να ψύξεις το πιστόνι και να πας μέχρι 14/1 συμπιεση, Πιο μέτα αν αυξήσεις πίεση καυσίμου κ άλλο ίσως 15/1 Χωρίς να βαράει Πειρακια στην εισαγωγή,Όπως τον 1.5 HDF
Με την EGR που ψύχει τον κύλινδρο, βοηθάει κ άλλο....
Και ενισχυμένο μπλοκ, και πιστόνια να αντέξουν την εκτόνωσηΠες του φίλου σου ότι ο 1,5 ο υβριδικός και καινούργιος ο τρικύλινδρος δεν έχει άμεσο ψεκασμό. Μόνο έμμεσο.
και 2-3 άλλα που λέει είναι λάθος αλλά δεν έχει τόσο σημασία. -
Γενικότερα ίσχυει αυτό που έγραψε για την ψύξη της κεφαλής με άμεσο ψεκασμό;
-
Δηλαδή σαν συμπέρασμα τι βγαίνει;; Ότι η 1.8 corolla, chr είναι εν δυνάμει αναξιόπιστα αυτοκίνητα;; Θέλει μεγάλη συζήτηση εκτός των τεχνικών που αναλύονται..
Πόσες kwh είναι η μπαταρία των corolla, chr και yaris; Επίσης όσες φορές περπατώντας έχω πετύχει υβριδικό μόνο το chr κάνει σαν διαστημόπλοιο. Το εχει παρατηρήσει άλλος;;
Όπως έχω πει είμαι σε φάση πώλησης του φοκους για corolla ή chr και με ενδιαφέρει πολύ το θέμα...
-
Μετά από σχεδόν 20 χρόνια εξέλιξης ο 1.8 ό,τι προβλήματα είχε, τα έλυσε. Σημειώστε πως τον χρησιμοποιεί και το prius. Μετά από τόσα χρόνια λογικό είναι να αντικατασταθεί από νεώτερη σχεδίαση.
-
6 χρόνια εγγύηση ρε παιδιά τι λέμε...κιχ δεν κάνει το αμάξι, τώρα σε θεωρητικό επίπεδο ίσως πονούσε παλαιότερα το μοτερ αλλά απο εκεί και πέρα δεν έχει ακουστεί τίποτα.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Μετά από σχεδόν 20 χρόνια εξέλιξης ο 1.8 ό,τι προβλήματα είχε, τα έλυσε. Σημειώστε πως τον χρησιμοποιεί και το prius. Μετά από τόσα χρόνια λογικό είναι να αντικατασταθεί από νεώτερη σχεδίαση.
15 χρόνια πιο πριν τα υβριδικά είχαν 1.5 L
-
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
O 2zr-FXE είναι εξέλιξη του 2ZR, ο οποίος μπήκε σε παραγωγή το 2007.
Τα Prius φοράνε τον 1.8 από το 2009.Το ίδιο λέμε
-
@nascar1 said in Toyota Corolla 2019:
Επίσης όσες φορές περπατώντας έχω πετύχει υβριδικό μόνο το chr κάνει σαν διαστημόπλοιο. Το εχει παρατηρήσει άλλος;;
Τον ίδιο ήχο κάνει και η Κορόλα...είναι τεχνητός ήχος για να ακούνε οι πεζοί.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@nascar1 said in Toyota Corolla 2019:
Επίσης όσες φορές περπατώντας έχω πετύχει υβριδικό μόνο το chr κάνει σαν διαστημόπλοιο. Το εχει παρατηρήσει άλλος;;
Τον ίδιο ήχο κάνει και η Κορόλα...είναι τεχνητός ήχος για να ακούνε οι πεζοί.
εχει καταλαβει κανεις απο που παραγεται/εκπεμπεται ο ηχος αυτος;
-
Υπάρχει μεγάφωνο, είναι υποχρέωση από την Ε.Ε.
-
ναι, απλα λεω αν εχει εντοπισει καποιος που βρισκεται αυτο το ηχειο.
χθες παντως που ημουν κεντρο Αθηνας, σε στενα, οι πεζοι (που κυκλοφορουσαν μεσα στο δρομο!) δεν με ακουγαν και επρεπε να πατησω διακριτικα κορνα για να με καταλαβουν.
-
Επειδή είχαμε συζητήσ το θέμα με την εγγύηση της υβριδικής μπαταρίας και το κόστος ετήσιου ελέγχου. Όπως είχα γράψει, μου είχαν πει ότι είναι δωρεάν και μου έχουν δώσει αυτά τα κουπόνια για μετά τον 6ο χρόνο, που λέει ξεκάθαρα ότι είναι δωρεάν ο έλεγχος.
-
ακριβως το ιδιο μπλοκ μου εδωσαν και εμενα.
-
Δεν πιστευω οτι ειναι ρεαλιστικο να περιμενουμε αυξηση ιπποδυναμης σε μια ενδεχομενη τοποθετηση του 1.5 στην Corolla.Ειναι ρυθμισμενος για μεγιστη οικονομια στους 116 ιππους και λογικα εκει θα παραμεινει.Ενα θολο σημειο υπαρχει στην χωρητικότητα της μπαταριας.Για να βαλεις μεγαλυτερη,πρεπει να υπαρχει χωρος.Αν αυτο σημαινει μειωση πορτ-μπαγκαζ,τοτε υπαρχει δίλημμα.
Απο κει και περα ενας 3κυλινδρος εχει καποια θετικα και καποια αρνητικα.Δυσκολα θα εχει την βελουδινη λειτουργια του 1.8,πιθανοτατα θα εχει λιγο μικροτερη καταναλωση με ελαχιστα χειροτερες επιδοσεις. -
εχει βρει καποιος δυναμομετρηση του 1,8?
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
εχει βρει καποιος δυναμομετρηση του 1,8?
Καλή απορία, την έχω και εγώ! Επίσης μετά απο διάβασμα εδώ δεν θα βάλω τον συναγερμό που δίνουν δώρο, δεν είχα και σκοπό, αλλά με επιβεβαιώσατε και επίσης ήθελα να ρωτήσω τον @fanis75 αν λερώνει ευκόλα το άσπρο εσωτερικό και γενικότερα ποιες οι εντυπώσεις σου so far, επέλεξα μαύρο ουρανό εσωτερικά και αμφιταλαντεύομαι για το υπόλοιπο εσωτερικό καθώς μου αρέσει το άσπρο.
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
και επίσης ήθελα να ρωτήσω τον @fanis75 αν λερώνει ευκόλα το άσπρο εσωτερικό και γενικότερα ποιες οι εντυπώσεις σου so far, επέλεξα μαύρο ουρανό εσωτερικά και αμφιταλαντεύομαι για το υπόλοιπο εσωτερικό καθώς μου αρέσει το άσπρο.
Με ελάχιστη προσοχή στους 8 μήνες που το έχω έχει λερώσει ελάχιστα (σχεδόν δεν φαίνεται) στα σημεία που δεν προσέχει ο γιός μου. Μου πήρε 5' με ένα καθαριστικό εσωτερικών χώρων αυτοκινήτου να το καθαρίσω. Σήμερα εαν διάλεγα ξανά, πάλι το ανοιχτό εσωτερικό θα έβαζα...δεν το συγκρίνω καν με το μαύρο (για εμένα), το αυτοκίνητο δείχνει πολύ πιο όμορφο.
-
Μόλις έκλεισα με τον πωλητή που με εξυπηρετεί.
Έφαγα άκυρο για τους αισθητήρες παρκαρίσματος λέει ότι οι μπροστά δεν τους βρίσκουν πουθενά σαν κωδικό του βγάζει μόνα για το hatchback και δεν ξέρουν αν έχει υπάρξει κατάργηση για το sedan οπότε οι επιλογές είναι ή μόνο πίσω ή επιστροφή των χρημάτων ή αντικατάσταση με άλλο αξεσουάρ της αρεσκείας μου. Επίσης η παράδοση πήγε για Παρασκευή αν και το αμάξι είναι εκεί από τη Τετάρτη..
Οπότε οι αισθητήρες αντικαταστάθηκαν από μπάρες οροφής με θήκη και ένα πρακτικό ψυγείο της Toyota και ρέστα 150€. Το σπαστικό είναι οτι 5 μήνες που περίμενα δεν το έψαξε κανένας και το ανακάλυψαν τελευταία στιγμή.
Toyota Corolla 2019