-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
θα ζητήσω έκπτωση αν και χλωμό να πάρω , εκτός αν πιέσω κάτι που και πάλι χλωμό μου φαίνεται λόγω της έλλειψης. Με έχει προβληματίσει το φεισλιφτ που φημολογείται αλλά απο την άλλη αν είναι να του βάλουν τον 1500αρη του γιαρις δεν θα το θελα…
Να ζητήσεις έκπτωση, κάνουν εαν πιέσεις (ανάλογα με τον έμπορο φυσικά). Όσο για το F/L, ίσως να έκλεισαν και για αυτό οι παραγγελίες, δεν το ξέρω. Το F/L θα έρθει κάπου το 2023. Προσωπικά δεν θα με προβληάτιζε ο 1.5, ίσα ίσα που σκέφτομαι να δώσω την δικιά μου όταν βγει το F/L για να το πάρω...προτιμώ τον 1.5!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
'Εχω μπει στην ουρά και εγώ με παραλαβή τέλος του έτους-αρχές επόμενου ...για πείτε ιδέα δώρου από την αντιπροσωπεία, το έχω αφήσει ανοιχτό...Ήθελα style ή black edition, δεν δέχονται παραγγελία και έκλεισα ένα από κάποια που ήταν παραγγελία του αντιπρόσωπου, active plus hybrid σε κόκκινο. Καλώς σας (ξανα)βρήκα.
Ναι έχουν κλείσει οι παραγγελίες για Κορόλα, δεν δέχονται άλλες...άγνωστο για πόσο!
Το χρώμα φανταστικό, έκανες την καλύτερη επιλογή!
Για δώρα μπορείς να ζητήσεις: μεμβράνες, συναγερμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, μπουλόνια ασφαλείας, πλαστικό κάλυμα πάτου για το χώρο αποσκευών κλπ. Εγώ είχα ζητήσει (και τα έλαβα) μεμβράνες, μπουλόνια ασφαλείας και τον πλαστικό πάτο + μια έκπτωση.
Σε ευχαριστώ πολύ Φάνη!! Κάπως έτσι σκέφτομαι να κινηθώ, πλαστικό κάλυμμα φιμέ και θα ζητήσω έκπτωση αν και χλωμό να πάρω , εκτός αν πιέσω κάτι που και πάλι χλωμό μου φαίνεται λόγω της έλλειψης. Με έχει προβληματίσει το φεισλιφτ που φημολογείται αλλά απο την άλλη αν είναι να του βάλουν τον 1500αρη του γιαρις δεν θα το θελα…
Αν πηγές σε πόλις μπορείς να ζητήσεις και ασφάλεια αυτοκινήτου για δώρο..
Επίσης φημολογείται χωρίς να το έχω διασταυρώσει οτι σταμάτησαν οι παραγγελίες για να κλείσουν όσες είναι σε αναμονή ώστε η νέες να αφορούν το facelift όταν ανοίξουν το οποίο θα έχει και αύξηση τιμής. Αυτά από τον πωλητή που με εξυπηρετεί με κάθε επιφύλαξη.. -
κάνουν εαν πιέσεις (ανάλογα με τον έμπορο φυσικά). Όσο για το F/L, ίσως να έκλεισαν και για αυτό οι παραγγελίες, δεν το ξέρω. Το F/L θα έρθει κάπου το
Nαι ε; Για ποιους λόγους κυρίως; Κοίτα ελπίζω να του δώσουν ιπποδύναμη αν όντως τον βάλουν, μη το πάνε απο 136 που το είχανε και έχοντας φτάσει στα 122 τώρα, πάει στα 115...θα είναι σκότωμα πιστεύω.
-
Υπήρξε ποτέ το 1.8 hybrid στα 136ps;
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Στο auris και χρησιμοποιούταν και απο lexus ct200h
-
Nαι ε; Για ποιους λόγους κυρίως; Κοίτα ελπίζω να του δώσουν ιπποδύναμη αν όντως τον βάλουν, μη το πάνε απο 136 που το είχανε και έχοντας φτάσει στα 122 τώρα, πάει στα 115...θα είναι σκότωμα πιστεύω.
Η ιπποδύναμη μικρή διαφορά έχει και το 1.5 έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
- Πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα
- Νεότερη γενιά
- Πιο αξιόπιστο (μέχρι στιγμής) θερμικό κινητήρα.
- Δουλεύει πιο αθόρυβα και με λιγότερο βουητό.
Ναι στις προηγούμενες γενιές, όχι στην Κορόλα. Αλλά έχει φτάσει στα όρια εξέλιξης το συγκεκριμένο μοτέρ, είναι πολύ παλιό και με θεματάκια.
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
'Εχω μπει στην ουρά και εγώ με παραλαβή τέλος του έτους-αρχές επόμενου ...για πείτε ιδέα δώρου από την αντιπροσωπεία, το έχω αφήσει ανοιχτό...Ήθελα style ή black edition, δεν δέχονται παραγγελία και έκλεισα ένα από κάποια που ήταν παραγγελία του αντιπρόσωπου, active plus hybrid σε κόκκινο. Καλώς σας (ξανα)βρήκα.
Ναι έχουν κλείσει οι παραγγελίες για Κορόλα, δεν δέχονται άλλες...άγνωστο για πόσο!
Για δώρα μπορείς να ζητήσεις: μεμβράνες, συναγερμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, μπουλόνια ασφαλείας, πλαστικό κάλυμα πάτου για το χώρο αποσκευών κλπ. Εγώ είχα ζητήσει (και τα έλαβα) μεμβράνες, μπουλόνια ασφαλείας και τον πλαστικό πάτο + μια έκπτωση.
Σε ευχαριστώ πολύ Φάνη!! Κάπως έτσι σκέφτομαι να κινηθώ, πλαστικό κάλυμμα φιμέ και θα ζητήσω έκπτωση αν και χλωμό να πάρω , εκτός αν πιέσω κάτι που και πάλι χλωμό μου φαίνεται λόγω της έλλειψης. Με έχει προβληματίσει το φεισλιφτ που φημολογείται αλλά απο την άλλη αν είναι να του βάλουν τον 1500αρη του γιαρις δεν θα το θελα…
Επίσης φημολογείται χωρίς να το έχω διασταυρώσει οτι σταμάτησαν οι παραγγελίες για να κλείσουν όσες είναι σε αναμονή ώστε η νέες να αφορούν το facelift όταν ανοίξουν το οποίο θα έχει και αύξηση τιμής. Αυτά από τον πωλητή που με εξυπηρετεί με κάθε επιφύλαξη..Όχι έτσι είναι όπως το λες. Από τον Γ... στην Πειραιώς το παράγγειλα.
-
- Πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα.....
Με 200 άλογα πλέον ο δίλιτρος στο cross οπότε ο 1.5 θα έπρεπε να έχει 150, οτιδήποτε πιο κάτω (136/122/115) είναι λίγο.
-
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
Στο Yaris diesel εχω αυτόματο κλιματισμό και τώρα με το κρύο γύρω στους 0 βαθμούς συμπεριφέρεται όπως λεει ο piliouritis.
Το αφήνω στο Auto στους 21-22 βαθμούς και βλέπεις οτι ο ανεμιστήρας είναι τελείως κλειστός και για να παει στην 2η σκάλα θέλει περίπου 8 λεπτά και για να νοιώσεις ζέστη 10 .
Πολύ σωστά ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου δίνει προτεραιότητα να ζεσταθεί πρώτα ο κινητήρας , οι επιβάτες φοράμε μπουφάν γάντια σκουφάκι
Υπάρχει πάντως αυτή η λύση που σε σώζει και στον καύσωνα
Εκκίνηση εξ αποστάσεως
ήθελε βέβαια αναισθησία γιατί είχε πέσει πολύ ξήλωμα, σε καινούργιο αυτοκίνητο είναι λίγο ...
το προβλημα στο auto ειναι πως τωρα που κανει πολυ κρυο και ειχει υψηλη υγρασια, τα τζαμια θολωνουν γρηγορα γιατι δεν στελνει αερα εκει.
μπορεις να μας πεις κατι παραπανω για το remote start?
-
...
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:Υπήρξε ποτέ το 1.8 hybrid στα 136ps;
Ναι στις προηγούμενες γενιές, όχι στην Κορόλα. Αλλά έχει φτάσει στα όρια εξέλιξης το συγκεκριμένο μοτέρ, είναι πολύ παλιό και με θεματάκια.
Τι θεματάκια έχει δηλαδή, τι γνωρίζουμε?
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Επίσης φημολογείται χωρίς να το έχω διασταυρώσει οτι σταμάτησαν οι παραγγελίες για να κλείσουν όσες είναι σε αναμονή ώστε η νέες να αφορούν το facelift όταν ανοίξουν το οποίο θα έχει και αύξηση τιμής. Αυτά από τον πωλητή που με εξυπηρετεί με κάθε επιφύλαξη..Όχι έτσι είναι όπως το λες. Από τον Γ... στην Πειραιώς το παράγγειλα.
Είχα πάει Νοέμβριο στην αντιπροσωπεία της Πειραιώς για td ενός black edition,κόκκινο.Τις τελευταίες 10 μέρες είδα δύο τηλ. στο κινητό μου από τον εκεί πωλητή,αλλά δεν απάντησα.
Μάλλον θα ήθελε κι εμένα να μου προτείνει κάποιο από τα αμάξια που έχουν. -
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
Στο Yaris diesel εχω αυτόματο κλιματισμό και τώρα με το κρύο γύρω στους 0 βαθμούς συμπεριφέρεται όπως λεει ο piliouritis.
Το αφήνω στο Auto στους 21-22 βαθμούς και βλέπεις οτι ο ανεμιστήρας είναι τελείως κλειστός και για να παει στην 2η σκάλα θέλει περίπου 8 λεπτά και για να νοιώσεις ζέστη 10 .
Πολύ σωστά ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου δίνει προτεραιότητα να ζεσταθεί πρώτα ο κινητήρας , οι επιβάτες φοράμε μπουφάν γάντια σκουφάκι
Υπάρχει πάντως αυτή η λύση που σε σώζει και στον καύσωνα
Εκκίνηση εξ αποστάσεως
ήθελε βέβαια αναισθησία γιατί είχε πέσει πολύ ξήλωμα, σε καινούργιο αυτοκίνητο είναι λίγο ...
το προβλημα στο auto ειναι πως τωρα που κανει πολυ κρυο και ειχει υψηλη υγρασια, τα τζαμια θολωνουν γρηγορα γιατι δεν στελνει αερα εκει.
μπορεις να μας πεις κατι παραπανω για το remote start?
Η εκκίνηση εξ αποστάσεως ήταν ενα εξτρα του συναγερμού (που 8 χρόνια τώρα έβγαλε τα εξτρα € που πληρώθηκαν)
και ο συναγερμός τότε ήταν ακριβός με όλα μαζί έφτασε τα 600€ και καλά που μπήκε γιατί τα yaris τα ρημάζουν στις κλοπές . Στα υβριδικά τι συναγερμός μπορεί να τοποθετηθεί δεν ξέρω . Ααααν παραλάβω ποτε το yaris cross θα μάθω ! -
- Πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα
- Νεότερη γενιά
- Πιο αξιόπιστο (μέχρι στιγμής) θερμικό κινητήρα.
- Δουλεύει πιο αθόρυβα και με λιγότερο βουητό.
Από το 2007 ξεκίνησε ο 2ZR για την ακρίβεια αρχικά είχε 38.5% βαθμό απόδοσης που με τα χρόνια εξέλιξης έχει φτάσει στο 40% από το 16 και μετά χάνοντας όμως λίγη δύναμη. Αλήθεια τι θεματακια δεν έχω ακούσει τίποτα το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα υπάρχει και φίλο που έχει το sedan Corolla σε ταξί και δεν έχει βγάλει τίποτα 2 χρόνια τώρα. Συνήθως στα παλαιότερα μοτέρ έχουν λυθεί τα θεματακια ενώ στα νεότερα ανακαλύπτονται και
λύνονται με τον καιρό.. -
O 1800αρης ειναι παρα πολυ αξιοπιστος. Δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα.
Ο 1500αρης ειναι καινουργιος και ουσιαστικα ειναι τα 3/4 του 2λιτρου που ειναι αξιοπιστος. -
Για την ακρίβεια λένε τα καλύτερα για τον dynamic force και το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Οκ είναι θορυβώδης και η Toyota κλασικά είναι λίγο κάτω από τον μ.ο. σε θέματα ηχομόνωσης αλλά κατ' ουσίαν μένει να δούμε όταν έρθει με το καλό τι νούμερα θα δώσει στην, βαρύτερη του Yaris, Corolla σε σχέση με τον 1.8 hybrid.
-
Για την ακρίβεια λένε τα καλύτερα για τον dynamic force και το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Οκ είναι θορυβώδης και η Toyota κλασικά είναι λίγο κάτω από τον μ.ο. σε θέματα ηχομόνωσης αλλά κατ' ουσίαν μένει να δούμε όταν έρθει με το καλό τι νούμερα θα δώσει στην, βαρύτερη του Yaris, Corolla σε σχέση με τον 1.8 hybrid.
Φαντάζομαι η διαφορά θα είναι τόση όση και με τον1.5 ατμόσφαιρα που φοράνε Yaris και Corolla τώρα.
-
Θα τα γραψω μολις ειμαι σε υπολογιστη. Τα ξερω απο γνωστο μηχανικο σε τογιοτα εχει καποια θεματακια και εχει φτασει στο οριο εξελιξης δεν μπορει να εξελιχθει αλλο.
-
Σχετικά με τον dynamic force
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Dynamic_Force_engine -
Και ο 1.8 αυτός που αφορά τα υβριδικά είναι ο
2ZR-FXE
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Toyota_ZR_engine
Και
http://m.australiancar.reviews/2ZR-FXE-engine.php -
Ορίστε από γνωστό μου μηχανικό σε εξουσιοδοτημένο Τογιότα, αυτά είχε γράψει σε συζήτηση για αξιοπιστία 1.5 vs 1.8...αλήθεια ή όχι δεν το ξέρω. Πάντως το υβριδικό σύστημα με τον 1.5 (που είναι ουσιαστιά το ίδιο με το 2λιτρο) είναι μια γενιά μπροστά από το δικό μας με τον 1.8.
το ανάποδο είναι.. Ο 1.8 hybrid φοράει λάθος φλαντζες,
Δεν αντέχει άλλη συμπιεση...
Το ίδιο και το πάχος στο μπλοκ...
Και τρέχει με πολύ ψηλη θερμοκρασία σε τοπικά σημεία του πιστόνιου...
Κάτι που με τον 1.5 με direct injection λύνεις.... Και ψύχεις καλύτερα το πιστόνι...
Και το λάδι τοπικά στο πιστόνι χάρη σε direct injection....
Η φλάντζα είναι ενίσχυμενη στον 1.5, και ταυτόχρονα έχει παχυ μπλοκ
Οπότε και λύνει αρκετά θέματα...
Ο 1.8 hybrid έρχεται από κακές εποχές της. Toyota,, optimal drive, synergy drive, Που ήταν αρκετά προβληματικά για toyota...
NR family με κατανάλωσεις λάδιων... Από ευαίσθητη σχεδίαση...
Για να τον έφτασε μέχρι σήμερα με 5000 μπαλώματα πρωσπαθησε να τον κρατήσει πράμα που δεν δουλεύει, εύκολα... Κουράστηκαν απλα να επενδύουν σε ένα μοτέρ που με αναβαθμίσεις δεν έχει άλλο να δώσει.....
Από 136 πέρασε στα 122 άλογα...
Euro 7 θα πάει στα 116,
Δεν θα άξιζε πλέον...εν έχει χαμηλή συμπιεση λόγο Atkinson πιο περίπλοκο είναι....
Η εισαγωγή έχει χαμηλή συμπιεση με την εν αλλαγή της συμπίεσης 1-2 χρόνο,
Ο 3ος χρόνος όμως έχει 13/1 συμπιεση εκτόνωση....
Στον χρόνο εξαγωγής, συμπίεσης- εκτόνωσης, τα δίνει όλα κλειστά,
Και εκεί βαράς 13/1 συμπιεση 100 bar....
Και πιέζεται....
Atkinson είναι για να μην βαράει Πειρακια, ώστε να συμπιέζει 1ο+2εορ χρόνο οριακά ανοιχτή η βαλβίδα εισαγωγής, χωρίς να επιβαρύνει τον κινητήρα αισθητά 2.5 χρόνο κλείνει η βαλβίδα εισαγωγής, καίει το μίγμα, Όλες κλειστές βαλβδιες εκεί γίνεται ο χαμός, και κατά βαίνει κάτω το πιστόνι, και έχουμε εξαγωγή μετά....
Στον 3ο χρόνο καύσης τρώει έντονη καταπόνηση...
Με το direct injection δίνεται η δυνατότητα να ψύξεις το πιστόνι και να πας μέχρι 14/1 συμπιεση, Πιο μέτα αν αυξήσεις πίεση καυσίμου κ άλλο ίσως 15/1 Χωρίς να βαράει Πειρακια στην εισαγωγή,Όπως τον 1.5 HDF
Με την EGR που ψύχει τον κύλινδρο, βοηθάει κ άλλο....
Και ενισχυμένο μπλοκ, και πιστόνια να αντέξουν την εκτόνωση
Toyota Corolla 2019