-
Βλέπετε διαφορές μήπως και σε διαφορετικές ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες?
Ή αν κόβει λίγο δύναμη αφότου οδηγείτε αρκετή ώρα και ίσως και με λίγο ζόρι? -
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Έχω παρατηρήσει πως ακομη και σε στιγμές που δεν φορτίζει τη μπαταρία ο κινητήρας, νιώθω μεγαλύτερη ισχύ οταν η μπαταρία είναι πχ στο 80% σε σχέση με το 40-50%.
Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες!Το ίδιο ακριβώς νοιώθω και εγώ (δεν ξέρω εαν είναι αλήθεια ή απλά η αίσθησή μου) με το 1.8.
όσο γνωρίζω σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού, υποτίθεται οτι όταν η μπαταρία είναι γεμάτη (άνω το 80%), (υπο)βοηθάει στην λειτουργία του θερμικού. Επικουρικά. Όταν πέφτει κάτω απο 80% σταματάει η υποβοήθηση και ξεκινάει η διαδικάσία φόρτισης ώστε όταν χρειαστεί να είναι γεμάτη. Οπότε είναι λογικό .
-
Η μπαταρία είναι τόσο μικρή που αλλάζει πολύ η απόδοσή της ανάλογα με το ποσοστό φόρτισης, τελείως θεωρητικά πρέπει να δίνει από 30-40 άλογα από το 10-90% soc
-
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Η μπαταρία είναι τόσο μικρή που αλλάζει πολύ η απόδοσή της ανάλογα με το ποσοστό φόρτισης, τελείως θεωρητικά πρέπει να δίνει από 30-40 άλογα από το 10-90% soc
Αν θυμάμαι σωστά ειναι 71 ίππους το ηλεκτρικό μοτέρ στην Κορόλα (ή 80 δεν θυμάμαι τα Kw).
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Αν θυμάμαι σωστά ειναι 71 ίππους το ηλεκτρικό μοτέρ στην Κορόλα (ή 80 δεν θυμάμαι τα Kw).
Ναι, αυτή την απόδοση ο MG2 την φτάνει όταν τροφοδοτείται από τον κινητήρα, μόνη της η μπαταρία δεν μπορεί να δώσει τόσα άλογα. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα και στα phev, πχ rav4, η μπαταρία εκεί είναι μεγαλύτερη αλλά πάλι δεν μπορεί να τροφοδοτήσει μόνη της στο 100% τα traction motor, μόνο τα ev το καταφέρνουν αυτό.
-
Φάνη, 52kw έχει οπότε 71hp.
Nα κάνω μια ερώτηση; Στα υβριδικά της Ηonda που δηλώνουν ίση συνολική ισχύ όση ο ηλεκτροκινητήρας, με τον ίδιο τρόπο αποδίδεται κι εκεί;
-
Στα υβριδικά της Honda ο ηλεκτροκινητήρας κάνει όλη την δουλειά εκτός από κάποιες εξαιρέσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό ισχύος για τον ηλεκτροκινητήρα έρχεται από την γεννήτρια που είναι συνδεδεμένη με τον βενζινοκινητήρα.
-
Στα υβριδικά Honda αν το κατάλαβα σωστά, το θερμικό μοτέρ κάνει μόνο τη γεννήτρια και έχουν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα σχεδόν ίδιο με των EV που κινεί συνεχώς τους τροχούς, και μόνο σε μία τελική "σχέση" μετάδοσης σε υψηλές ταχύτητες σαν overdrive κουμπώνει ο συμπλεκτης τον άξονα μετάδοσης κατευθείαν στο θερμικό.
-
Οκ, βρήκα ένα τέλειο διάγραμμα!
Peak Pulse Discharge Power @ : 30.0 kW
Peak Pulse Charge Power @ : 30.3 kWΑφορά βέβαια στο second gen prius με την NiMH/28 modules, τα σύγχρονα θα είναι μάλλον καλύτερα.
-
Παρελαβα και εγω πριν λιγες μερες το δικο μου corolla 1,8 active plus
Τελικα εχει λειτουργια "coming home", απλα πρεπει να το κανεις manual πριν βγεις απο το αυτοκινητο: Πατας το power για να σβησει και τραβας τον μοχλο για το σινιαλο της μεγαλης σκαλας για 2-3''. Eτσι τα φωτα παραμενουν αναμενα για οσο χρονο εχεις ορισει εσυ.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Τελικα εχει λειτουργια "coming home", απλα πρεπει να το κανεις manual πριν βγεις απο το αυτοκινητο: Πατας το power για να σβησει και τραβας τον μοχλο για το σινιαλο της μεγαλης σκαλας για 2-3''. Eτσι τα φωτα παραμενουν αναμενα για οσο χρονο εχεις ορισει εσυ.
Καλοτάξιδο Σπύρο, να το χαρείς με Υγεία!
Ναι το follow me home το έχει, το έχουμε γράψει και παλαιότερα και σε όλα manual ειναι (βμς, μινι, αλφα κλπ.). Αυτό που δεν έχει είναι να ανάβουν τα φώτα ("καλωσόρισμα") όταν ξεκλειδώνεις, είναι από αυτά τα χαζά των Ιαπώνων.
-
Πολλά και καλά χιλιόμετρα, καλοτάξιδο αρχηγέ.
Παρεπιπτόντως (αν θες απαντάς) παραγγελία πότε? -
Καλοτάξιδο
-
Μόλις με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί και είναι έτοιμο προς αναχώρηση..
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Παρεπιπτόντως (αν θες απαντάς) παραγγελία πότε?10/21 η παραγγελια.
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Παρεπιπτόντως (αν θες απαντάς) παραγγελία πότε?10/21 η παραγγελια.
Αρχες, μεσα ή τελος?
Σορρυ για το πρηξιμο, αλλα ειμαι σε αναμμενα καρβουνα και εγω -
Κανενα πρηξιμο!
Πολυ αρχες του μηνα.Ερωτηση, η ενταση του ambient light ρυθμιζεται; Ειναι παρα πολυ χαμηλη, αχρηστη θα ελεγα.
-
Ερωτηση η ενταση του ambient light ρυθμιζεται; Ειναι παρα πολυ χαμηλη, αχρηστη θα ελεγα.
Οχι, τουλάχιστον απο τον χρηστη. Δεν ξερω εαν μπορει να το κανει το σερβις, αλλα χλωμό το κόβω.
Πάντως ειναι πιο δυνατος απο αυτον που ειχα ατην bmw και στο Mini!! Δεν ξερω ποσο πιο δυνατο τον θες.
-
ειναι παρα παρα πολυ αδυναμος, αφου το 1ο βραδυ νομιζα οτι δεν αναβε τιποτα!
καμια σχεση με αυτο που βλεπω εδω
-
Κανενα πρηξιμο!
Πολυ αρχες του μηνα.Ευχαριστώ αρχηγέ. Εγω προς το τέλος, επίσης active plus, οπότε απο τον επόμενο μήνα θα πάρω τηλέφωνο.
Παρεπιπτόντως ευχαριστημένος απο τα falken της 17αρας?
Toyota Corolla 2019