-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
Σε ξένο φορουμ διάβασα οτι δεν μπορεις να φορτίσεις ενα hybrid με ένα συμβατικό αλλα μόνο από άλλο hybrid.
Δεν ισχύει αυτό, το ανάποδο. Δηλαδή μπορείς να βάλεις μπροστά από όποιο αυτοκίνητο θες ή από εκκινητή. Όμως δεν επιτρέπεται να δώσεις εσύ ρεύμα σε άλλο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει, εκτός εαν είναι άλλο υβριδικό τογιότα. Υπάρχει λόγος για αυτό, με την σύντομη εξήγηση να είναι ότι στο υβριδικό η μπαταρία δεν γυρνάει την μίζα, αφού δεν υπάρχει!
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Τι διαφορα έχει να φορτίσεις απο 12 volt συμβατικού με την 12 volt που φόρτισε η οδική βοήθεια τον φίλο μας? Και θέλει σωνει και και καλά υβριδικό?
Καμία, δες και παραπάνω, μπορείς από όποιοδήποτε αυτοκίνητο να δώσεις ρεύμα.
Μαλλον εγω το καταλαβα ανάποδα ή δεν το θυμαμαι καλα.
Εχετε δίκιο. -
Γυρω στις 26/1 ερχεται καραβι με αρκετες παραγγελιες πανω...
-
ΡΥΘΜΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ τα φώτα του ,εννοώ το ύψος που πρέπει να χτυπάει η δέσμη φωτός,εκτός φυσικά από το διακοπτάκι
που έχουμε κάτω αριστερά. -
ΕΠΙΣΗΣ, ξέρει κανείς πως λύνει το ηλεκτρικό χειρόφρενο μας αν μείνουμε από μπαταρία..??
-
Όλα τα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό χειρόφρενο και αυτόματο σασμάν και οχι μόνο τα υβριδικά εχουν πρόβλημα όταν πέσει η μπαταρία ... να δείτε τι τραβήξαμε για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουν σασμάν χειρόφρενα ,ηλεκτρονική πίσω πόρτα σε ενα BMW X6 μέσα στην καραντίνα και η AGM πανάκριβη μπαταρία του Χ6 κάθε εβδομάδα ...καπούτ !
η λύση μετα απο το (1ο) μάθημα
NOCO starter
https://www.skroutz.gr/s/8640766/Noco-Εκκινητής-Μπαταρίας-Αυτοκινήτου-Jump-Starter-GB40.html
όποιο αυτοκίνητο δεν κινείται συχνά πρέπει να εχει εναν και αν είναι ηλεκτρονική η πίσω πόρτα ΟΧΙ στο πόρτ μπαγκάζ ! (2ο μάθημα) στο Χ6 δεν άνοιγε...
-
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
όποιο αυτοκίνητο δεν κινείται συχνά πρέπει να εχει εναν και αν είναι ηλεκτρονική η πίσω πόρτα ΟΧΙ στο πόρτ μπαγκάζ ! (2ο μάθημα) στο Χ6 δεν άνοιγε...
Ανοίγει από μέσα, όλα τα αυτοκίνητα έχουν πλέον ηλεκτρικές κλειδαριές στον χώρο αποσκευών και ανοίγουν από μέσα. Απλά πρέπει να κάνεις μπλονζον...αχαχα!!
-
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΓΙΟΤΑ
Αν αποσυνδέσετε τη μπαταρία,σταματούν να δουλεύουν όλοι οι εγκέφαλοι και ξεκλειδώνει το χειρόφρενο...!!!
ΕΓΩ πολύ αμφιβάλλω γιαυτήν την απάντηση...!!
Όποιος γνωρίζει ας μας πει...
Επίσης κάτι που το έψαξα και το βρήκα είναι πως θα βάλετε το λεβιέ ταχυτήτων από τη θέση P στη νεκρά για να λυθεί το αυτοκίνητο να φορτωθεί αν πρέπει να πάει συνεργείο.
Εννοείται πως αν δεν υπάρχει ρεύμα ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ο λεβιές..!!
Δεξιά από το λεβιέ στην κονσόλα επάνω έχει ένα τετραγωνάκι.Αφού βγάλετε προσεκτικά το πλαστικό με ένα κατσαβίδι,θα δείτε έχει ένα μοχλό και έχει μια διαδικασία που θα τη βρείτε γραμμένη στο μάνουαλ,δεν τη θυμάμαι ακριβώς γιαυτό δεν γράφω,όχι κάτι δύσκολο. Αν ακολουθήσετε τα βήματα το κιβώτιο θα πάει στη νεκρά και θα τσουλίσει το αυτοκίνητο...!!!
Μην περιμένετε φυσικά να τα ξέρει αυτά η οδική...!!!
Γιατί μου το πέταξαν κι αυτό,εσείς μην ανησυχείτε αφού έχετε τρία χρόνια οδική αυτοί όλα θα τα κάνουν...!!!
Όταν χρειάστηκε και ήρθαν επειδή δεν δούλευε το χειριστήριο,ένα μυστήριο αυτό,εννοείται ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΕ......!!!
Αν τους άφηνα να το βάλουν χέρι,μετά θα έτρεχα στην Τογιότα για επαναπρογραμματισμούς..!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Τογιότα παρέχει μία οδική βοήθεια τριών ετών, ΝΤΕΣΠΕΡΑΝΤΟ και όχι εξειδικευμένη φυσικά δική της που να ξέρει από υβριδικά...!! -
Αυτό για το λεβιέ είναι γνωστό χρόνια στα αυτόματα και το γράφει και το βιβλιαράκι. Λογικά θα γράφει και για το χειρόφρενο δεν το έχω ψάξει.
-
Αυτό για το λεβιέ είναι γνωστό χρόνια στα αυτόματα και το γράφει και το βιβλιαράκι. Λογικά θα γράφει και για το χειρόφρενο δεν το έχω ψάξει.
ΔΕΝ έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο στο άλλο αυτόματο αυτοκίνητο,ούτε το ήξερα πριν.Τώρα με το τογιότα το έμαθα επειδή μου το έκανε θέμα κάποιος πωλητής τυχαία.
-
Όσο για το ηλεκτρικό χειρόφρενο διάβασα ότι είναι δύο ειδών.
Το ένα που είχα στο κασκάι μου είχαν δείξει με ένα εργαλείο πως ξεκλείδωνε από κάτω από το αυτοκίνητο μηχανικά,δύσκολα..!!
Τώρα για το κορόλα δεν ξέρω ,νομίζω πάντως πως αυτοί στην τεχνική υποστήριξη μου είπαν........για να με ξεφορτωθούν..!!!
Θα τους επισκεφθώ πάντως και θα μάθω. -
Στα Ηonda υβριδικά πάντως (jazz,Hrv) στο manual λέει πως μόνο με την 12v μπαταρία εν ζωή,μπορεί να λειτουργήσει το ηλ. χειρόφρενο.
Οπότε όπως είπε κι ο monman2, η λύση είναι μάλλον starter.. -
Όλα τα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό χειρόφρενο και αυτόματο σασμάν και οχι μόνο τα υβριδικά εχουν πρόβλημα όταν πέσει η μπαταρία ... να δείτε τι τραβήξαμε για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουν σασμάν χειρόφρενα ,ηλεκτρονική πίσω πόρτα σε ενα BMW X6 μέσα στην καραντίνα και η AGM πανάκριβη μπαταρία του Χ6 κάθε εβδομάδα ...καπούτ !
NOCO starter
https://www.skroutz.gr/s/8640766/Noco-Εκκινητής-Μπαταρίας-Αυτοκινήτου-Jump-Starter-GB40.html
Εχει δοκιμασει κανεις κάποιο από αυτα ?
Το 4650 Joule φαινεται με πιο καλες κριτικές απο των 7000...αλλα ειναι επαρκές?
Επισης μιλάμε παντα για + και σασί τα κροκοδειλάκια, ετσι? -
NOCO starter
ctek συντηρητης μπαταριας, αυτον εχει ολος ο κοσμος, αν ειχατε αυτον κανενα θεμα δεν θα ειχατε
-
Αύξηση τιμής 770€ στην active και σε κάποια αξεσουάρ..
-
@wantone said in Toyota Corolla 2019:
NOCO starter
ctek συντηρητης μπαταριας, αυτον εχει ολος ο κοσμος, αν ειχατε αυτον κανενα θεμα δεν θα ειχατε
πως λες να το ξεκλειδώσαμε και να του φορτίσαμε την μπαταρία ...του πήγα τον ctek μου !
Μετα αγοράστηκε ο Noco που ξεχάστηκε στο πορτ μπαγκάζ που δεν άνοιγε και ξαναπήγα για το μπλοζον που είπε ο Φάνης γιατί ο άλλος ήταν πρόσφατα εγχειρισμένος στην μέση...
ακριβώς στις 6 ημέρες ακινησίας κλειδώνανε όλα ,,,μετρημένο !
-
@wantone said in Toyota Corolla 2019:
NOCO starter
πως λες να το ξεκλειδώσαμε και να του φορτίσαμε την μπαταρία ...του πήγα τον ctek μου !
Μετα αγοράστηκε ο Noco που ξεχάστηκε στο πορτ μπαγκάζ που δεν άνοιγε και ξαναπήγα για το μπλοζον που είπε ο Φάνης γιατί ο άλλος ήταν πρόσφατα εγχειρισμένος στην μέση...
ακριβώς στις 6 ημέρες ακινησίας κλειδώνανε όλα ,,,μετρημένο !
δεν καταλαβαινω τι γραφεις. τον συντηρητη μπαταριας τον βαζεις οποτε εχεις το αμαξι σε ακινησια πανω απο μερικες μερες. η μπαταρια ειναι παντα φορτισμενη οποτε ποτε δεν θα κλειδωσει το αμαξι. αυτον που ανεφερα τον χρησιμοποιουν ολες οι εταιρειες,
επηδη προφανως δεν καταλαβες τι ειναι ψαξε λιγο στο youtube να καταλαβεις ctek mxs 5.0 χρειαζεσαι
-
Συμπτωματικά, προχθεσινό άρθρο για ηλ.χειρόφρενο:
-
@stred said in Toyota Corolla 2019:
Λοιπόν άλλαξα τα ecopia με τα efficient grip2, το αμάξι κέρδισε τρομερά σε ησυχία και ποιότητα κύλισης και ήρθε η ώρα να παίξω λίγο με τις πιέσεις.. Τώρα τα έχω στα 34psi μπρος πίσω που είχα και τα ecopia.. εσείς τι πιέσεις τρέχετε; Μιλάω για 205/55/16...
Εξαιρετική επιλογή…κορυφαίο ελαστικό στην κατηγορία του!
Πιέσεις βάζω οτι γράφει το βιβλιαράκι, δεν παίζω με αυτά.
Αυτό λέει το εγχειρίδιο..καταρχάς τι είναι το Α ή το Β λάστιχο; οπότε εγώ γι'αυτό βάζω 34psi που είναι μια μέση λύση..
-
Επειδή πριν μερικές σελίδες έγραψα "σεντόνι" και αναφέρθηκα και την κατανάλωση και πιασάμε την κουβέντα. Δείτε την ίδια διαδρομή, την ίδια ημέρα με ίδιο φορτίο. Η 1η είναι από Αγ. Παρασκευή - Σύνταγμα και η 2η επιστροφή Σύνταγμα - Αγ. Παρασκευή.
Αγ. Παρασκευη - Συνταγμα
Συνταγμα - Αγ. Παρασκευη
-
ακριβως γιαυτο βαζουμε παντα κυκλικη διαδρομη οταν μετραμε καταναλωση.
επομενως ειχες 3,5 μεση. Μια χαρα!
Toyota Corolla 2019