-
Νέο Corolla MY'22 Επίσημο:
Απευθείας μέσα από Toyota Hellas:
Στο Sedan ΜΟΝΟ για τις εκδόσεις Style, Style Hybrid και Lounge Ηybrid:
- Παίρνει όλες της ανανεώσεις του Toyota Smart Connect (σας τα λέω αναλυτικά όλα παρακάτω).
- Αλλαγή σχεδίου ζάντας μόνο στην Style και Style Hybrid:
- Νέα χρώματα σε λευκό περλέ και μεταλλικό ασημί.
- Κατάργηση χρωμάτων με κωδικούς 070, 1F7 και 1Κ0
Όλες οι άλλες οι εκδόσεις μένουν ως έχουν δεν παίρνουν τις νέες αναβαθμίσεις.
Στα Hatchback και Touring Sports ΜΟΝΟ οι εκδόσεις Style Hybrid (όχι η απλή Style), BL Edition, GR Sport Hybrid και Lounge Hybrid:
- Παίρνουν όλες της ανανεώσεις του Toyota Smart Connect (σας τα λέω όλα αναλυτικά παρακάτω).
Επιπλέον και ξεχωριστά και μόνο για την έκδοση GR Sport Hybrid:
- Toyota Smart Connect +
- Εσωτερικός μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός
- Ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης (όπως στη Style στο Sedan)
- Υποβραχιόνιο με δερματίνη
Η οποιαδήποτε άλλη έκδοση σε sedan, hatchback και touring sports δεν θα έχει καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με αυτό που υπήρχε ως τώρα.
Τoyota Smart Connect Ανανεώσεις:
Για όσους έχουμε παραγγείλει μέσα στο 2021 οποιαδήποτε από τις παραπάνω εκδόσεις που θα πάρουν της παραπάνω βελτιώσεις, αν στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό που μας δόθηκε με την παραγγελία + προκαταβολή, γράφει στα τελευταία 4 ψηφία του εμπορικού κωδικού 1709 και μετά την ονομασία της έκδοσης γράφει MY'22 τότε είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το αμάξι που θα παραλάβουμε θα έχει τις βελτιώσεις/αλλαγές του 2022.
Αν έχει άλλον κωδικό και MY'21 τότε όχι. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν επίσης από την Toytota Hellas.Π.χ. εγώ την έβαλα την παραγγελία 15 Οκτωβρίου το Sedan Style Hybrid και γράφει κανονικά στα τελευταία 4 ψηφία του εμπορικού κωδικού 1709 και μετά την εμπορική ονομασία του μοντέλου ΜΥ'22.
Μου επιβεβαίωσαν ότι θα έχω το ανανεωμένο μοντέλο του 2022.Ελπίζω να βοήθησα!!
-
@leonidas26 said in Toyota Corolla 2019:
Νέο Corolla MY'22 Επίσημο:
Απευθείας μέσα από Toyota Hellas:
Στο Sedan ΜΟΝΟ για τις εκδόσεις Style, Style Hybrid και Lounge Ηybrid:
- Παίρνει όλες της ανανεώσεις του Toyota Smart Connect (σας τα λέω αναλυτικά όλα παρακάτω).
- Αλλαγή σχεδίου ζάντας μόνο στην Style και Style Hybrid:
- Νέα χρώματα σε λευκό περλέ και μεταλλικό ασημί.
- Κατάργηση χρωμάτων με κωδικούς 070, 1F7 και 1Κ0
Όλες οι άλλες οι εκδόσεις μένουν ως έχουν δεν παίρνουν τις νέες αναβαθμίσεις.
Στα Hatchback και Touring Sports ΜΟΝΟ οι εκδόσεις Style Hybrid (όχι η απλή Style), BL Edition, GR Sport Hybrid και Lounge Hybrid:
- Παίρνουν όλες της ανανεώσεις του Toyota Smart Connect (σας τα λέω όλα αναλυτικά παρακάτω).
Επιπλέον και ξεχωριστά και μόνο για την έκδοση GR Sport Hybrid:
- Toyota Smart Connect +
- Εσωτερικός μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός
- Ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης (όπως στη Style στο Sedan)
- Υποβραχιόνιο με δερματίνη
Η οποιαδήποτε άλλη έκδοση σε sedan, hatchback και touring sports δεν θα έχει καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με αυτό που υπήρχε ως τώρα.
Τoyota Smart Connect Ανανεώσεις:
Για όσους έχουμε παραγγείλει μέσα στο 2021 οποιαδήποτε από τις παραπάνω εκδόσεις που θα πάρουν της παραπάνω βελτιώσεις, αν στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό που μας δόθηκε με την παραγγελία + προκαταβολή, γράφει στα τελευταία 4 ψηφία του εμπορικού κωδικού 1709 και μετά την ονομασία της έκδοσης γράφει MY'22 τότε είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το αμάξι που θα παραλάβουμε θα έχει τις βελτιώσεις/αλλαγές του 2022.
Αν έχει άλλον κωδικό και MY'21 τότε όχι. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν επίσης από την Toytota Hellas.Π.χ. εγώ την έβαλα την παραγγελία 15 Οκτωβρίου το Sedan Style Hybrid και γράφει κανονικά στα τελευταία 4 ψηφία του εμπορικού κωδικού 1709 και μετά την εμπορική ονομασία του μοντέλου ΜΥ'22.
Μου επιβεβαίωσαν ότι θα έχω το ανανεωμένο μοντέλο του 2022.Ελπίζω να βοήθησα!!
Πονάει λίγο η έλλειψη του wireless carplay στη δική μου παραγγελία, υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης μετά την παραλαβή; (Το δικό μου λέει 1279)
-
@pashalisgergis said in Toyota Corolla 2019:
Πονάει λίγο η έλλειψη του wireless carplay στη δική μου παραγγελία, υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης μετά την παραλαβή; (Το δικό μου λέει 1279)
Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Εγώ έχω παραγγείλει (και αναμένω) ένα CarPlay wireless, θα γράψω εντυπώσεις όταν το παραλάβω.
-
********Επιπλέον και ξεχωριστά και μόνο για την έκδοση GR Sport Hybrid:
Toyota Smart Connect +
Εσωτερικός μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός
Ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης (όπως στη Style στο Sedan)
Υποβραχιόνιο με δερματίνη********Τα 3 τελευταία τα έχει και η black edition του my21, άλλαξε κάτι και τα πήγαν στο gr στο my22;
Την παραγγελια την έκανα 27 Σεπτεμβρίου και γράφει my21, για hatchback black edition.Απο οτι φαίνεται για 2-3 εβδομάδες χάνω το my22
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Πριν από 3 ώρες που έκλεισα ένα Corolla hybrid sedan πήρα ημερομηνία παράδοσης 14/4/22 πάντως
Συγχαρητήρια με το καλό! Το λατρεύω εμφανισιακά το sedan ^^. Active/Style/Lounge; Χρώμα; Τελική τιμή (πήρε αύξηση αυτό;);
Καλημέρα σε ευχαριστώ πολύ. Πήρε μία μικρή αλλά μου την έκοψε ο πωλητής και μου έκανε και 290€ επιπλέον έκπτωση. Δώρα συναγερμό της cobra, πινακίδες και την τοποθέτηση της πίσω αεροτομής επίσης πλέον κλείνεις model year 22 με κάποιες προσθήκες σε εξοπλισμό και αλλαγές σε σχέδιο ζάντες και έχει αλλάξει και το λευκό πέρλα σε silver White που είναι πιο ασημί. Έκλεισα έκδοση active χρώμα silver White pearl (089) με μπεζ καφέ εσωτερικό και έξτρα πίσω αεροτομή.
Νομίζω οτι η style για τον επιπλέον εξοπλισμό που δίνει δεν αξίζει τα 2570€ που έχει διαφορά.
Να σημειώσω οτι πήγα για χατς κορολα ή chr αλλά με 2 παιδιά δύσκολα οι χώροι πίσω είναι πολύ μικροί και το chr δεν άρεσε και στην γυναίκα μου. Οπότε η Σεντάν αν και συμβιβασμός ήταν μονόδρομος. Αγορά από Toyota πόλις Θέρμης τελική τιμή 23400. Πιθανότατα από Δεκέμβριο έρχονται μεγαλύτερες αυξήσεις μου είπε ο πωλητής.Με βάση την ενημέρωση από την Toyota Hellas πως έκλεισες το active και έχεις επιλογή χρώματος που δεν την υποστηρίζει ο επίσημος διανομέας?
Επίσης από ότι φαίνεται δεν θα έχει το active MY22 και κάποια αλλαγή.
Μήπως να μιλήσεις με τον άνθρωπο που έκλεισες το αυτοκίνητο να δεις τι έγινε? -
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Πριν από 3 ώρες που έκλεισα ένα Corolla hybrid sedan πήρα ημερομηνία παράδοσης 14/4/22 πάντως
Συγχαρητήρια με το καλό! Το λατρεύω εμφανισιακά το sedan ^^. Active/Style/Lounge; Χρώμα; Τελική τιμή (πήρε αύξηση αυτό;);
Καλημέρα σε ευχαριστώ πολύ. Πήρε μία μικρή αλλά μου την έκοψε ο πωλητής και μου έκανε και 290€ επιπλέον έκπτωση. Δώρα συναγερμό της cobra, πινακίδες και την τοποθέτηση της πίσω αεροτομής επίσης πλέον κλείνεις model year 22 με κάποιες προσθήκες σε εξοπλισμό και αλλαγές σε σχέδιο ζάντες και έχει αλλάξει και το λευκό πέρλα σε silver White που είναι πιο ασημί. Έκλεισα έκδοση active χρώμα silver White pearl (089) με μπεζ καφέ εσωτερικό και έξτρα πίσω αεροτομή.
Νομίζω οτι η style για τον επιπλέον εξοπλισμό που δίνει δεν αξίζει τα 2570€ που έχει διαφορά.
Να σημειώσω οτι πήγα για χατς κορολα ή chr αλλά με 2 παιδιά δύσκολα οι χώροι πίσω είναι πολύ μικροί και το chr δεν άρεσε και στην γυναίκα μου. Οπότε η Σεντάν αν και συμβιβασμός ήταν μονόδρομος. Αγορά από Toyota πόλις Θέρμης τελική τιμή 23400. Πιθανότατα από Δεκέμβριο έρχονται μεγαλύτερες αυξήσεις μου είπε ο πωλητής.Με βάση την ενημέρωση από την Toyota Hellas πως έκλεισες το active και έχεις επιλογή χρώματος που δεν την υποστηρίζει ο επίσημος διανομέας?
Επίσης από ότι φαίνεται δεν θα έχει το active MY22 και κάποια αλλαγή.
Μήπως να μιλήσεις με τον άνθρωπο που έκλεισες το αυτοκίνητο να δεις τι έγινε?Θα πάρω τώρα να μάθω
-
Έχει άδεια σήμερα ο πωλητής που με εξυπηρετεί και δεν μπορούν να μου πουν κάτι συγκεκριμένο να καλέσω πάλι αύριο. Αυτή την απάντηση πήρα..
-
Έχει άδεια σήμερα ο πωλητής που με εξυπηρετεί και δεν μπορούν να μου πουν κάτι συγκεκριμένο να καλέσω πάλι αύριο. Αυτή την απάντηση πήρα..
μαλιστα...
το smart connect, όσοι το παρουν, το functionality με τους χαρτες, κινηση κτλ τα εχεις εφοσον εχεις αγορασει το navigon μαζι σωστά?
-
Εμένα η παραγγελία που υποτίθεται θα παραλάβω μετα απο 3 μήνες καθυστερηση μέσα Δεκέμβρη γράφει MY21. Πραγματικά κρίμα για πάνω κάτω 1 μήνα υπόθεση.
Κάλεσα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν πως ολα τα καινούργια αυτοκινητα θα έχουν την αναβάθμιση αλλά τα ψιλομάσαγε σαν απλά να μου έλεγε αυτο που ήθελα να ακούσω. Δε νομίζω πως θα παραλλάβω ΜΥ21 μέσα Δεκέμβρη και θα εχω αναβάθμιση smart connect κτλ MY22, και απο όσο καταλαβαίνω η αναβάθμιση αργότερα ειναι εκτός συζήτησης.
Δυστυχώς δεν νομίζω πως μπορώ να κάνω κάτι, ουτε νομίζω πως μπορώ να αλλάξω την παραγγελία και να πάει η παραλαβή για καλοκαίρι.. Ήδη ειμαι σε αναμονή 5 μήνες. -
Μόλις είδα το συμφωνητικό παραγγελίας γράφει 1000001338 COROLLA SDN 1.8 HSD ACTIVE MY22
089 χρώμα PLATINUM WHITE PEARL MC.Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία πάλι και μου είπαν ότι τα τέσσερα τελευταία ψηφία είναι ο κωδικός μοντέλου και εξοπλισμού και δεν έχει σχέση με την χρονολογία για περισσότερες λεπτομέρειες να μιλήσω με τον πωλητή που με εξυπηρετεί..
-
Μόλις είδα το συμφωνητικό παραγγελίας γράφει 1000001338 COROLLA SDN 1.8 HSD ACTIVE MY22
089 χρώμα PLATINUM WHITE PEARL MC.Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία πάλι και μου είπαν ότι τα τέσσερα τελευταία ψηφία είναι ο κωδικός μοντέλου και εξοπλισμού και δεν έχει σχέση με την χρονολογία για περισσότερες λεπτομέρειες να μιλήσω με τον πωλητή που με εξυπηρετεί..
Με εξαίρεση τη χρονολογία και το χρώμα έχουμε το ίδιο μοντέλο. Οπότε αυτό με τον επιπλέον ή τις αλλαγές στον εξοπλισμό που σου είπε δεν ισχύει λογικά.
Το χρώμα μου κάνει εντύπωση που σου έβαλε αυτό αλλά οκ. -
Με εξαίρεση τη χρονολογία και το χρώμα έχουμε το ίδιο μοντέλο. Οπότε αυτό με τον επιπλέον ή τις αλλαγές στον εξοπλισμό που σου είπε δεν ισχύει λογικά.
Το χρώμα μου κάνει εντύπωση που σου έβαλε αυτό αλλά οκ.Και να σκεφτείς ότι στο χρώμα ήταν κάθετος ότι έχει καταργηθεί το 079 που ήθελα και το σύστημα δεν του επέτρεπε να το επιλέξει και σαν αντικατάσταση του έδειχνε το 089 όπου αναγκαστικά κατέληξα
-
Το χρώμα μου κάνει εντύπωση που σου έβαλε αυτό αλλά οκ.Και να σκεφτείς ότι στο χρώμα ήταν κάθετος ότι έχει καταργηθεί το 079 που ήθελα και το σύστημα δεν του επέτρεπε να το επιλέξει και σαν αντικατάσταση του έδειχνε το 089 όπου αναγκαστικά κατέληξα
Ίσως στο χρώμα να υπάρχει αλλαγή.
-
Ίσως στο χρώμα να υπάρχει αλλαγή.
Είχε πει ότι θα έχει και άλλες όπως είχα γράψει και στο παρελθόν όχι ότι ήταν και τίποτα ουσιώδης αύριο να δω τι θα μου πει
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Εννοείται πως η διαφορά χώρων καμπίνας και αποσκευών θα είναι χαοτικά υπέρ του Οκτάβια σε σύγκριση με το σεντάν Κορόλα.
Σαν να είναι μία κατηγορία μεγαλύτερο το Οκτάβια θα φαίνεται (και θα είναι).
Υποψιάζομαι κι αρκετά καλύτερο γκάζι, με αντίστοιχα αυξημένη κατανάλωση, αλλά μακριά από DSG...Συμπληρώνω: αν κάποιος θέλει να συγκρίνει τη Κορολα με Skoda, πρέπει να το συγκρίνει με το Scala. Μόνο με αυτό είναι συγκρίσιμο το Corolla.
Εκτός κι αν λέμε για το TS που αν και πιο στριμωχτο στη καμπίνα, έχει πολλά άλλα καλά να συγκρίνει ακόμη και με το Octavia.Πράγματι, έτσι είναι. Ίσως αυτά τα 100+ λίτρα χώρου αποσκευών να είναι καθοριστικά για την επιλογή sedan υπέρ του Octavia, ιδίως όταν στην αγορά δεν υπάρχουν πολλά στην κατηγορία αυτή. Στο χώρο της καμπίνας πάντως δε νομίζω να υπάρχει διαφορά, ίσως μάλιστα το Corolla να είναι πιο ευρύχωρο λόγω ελαφρώς μεγαλύτερου μεταξονίου.
-
@libitas said in Toyota Corolla 2019:
Εννοείται πως η διαφορά χώρων καμπίνας και αποσκευών θα είναι χαοτικά υπέρ του Οκτάβια σε σύγκριση με το σεντάν Κορόλα.
Υποψιάζομαι κι αρκετά καλύτερο γκάζι, με αντίστοιχα αυξημένη κατανάλωση, αλλά μακριά από DSG...Συμπληρώνω: αν κάποιος θέλει να συγκρίνει τη Κορολα με Skoda, πρέπει να το συγκρίνει με το Scala. Μόνο με αυτό είναι συγκρίσιμο το Corolla.
Εκτός κι αν λέμε για το TS που αν και πιο στριμωχτο στη καμπίνα, έχει πολλά άλλα καλά να συγκρίνει ακόμη και με το Octavia.Πράγματι, έτσι είναι. Ίσως αυτά τα 100+ λίτρα χώρου αποσκευών να είναι καθοριστικά για την επιλογή sedan υπέρ του Octavia, ιδίως όταν στην αγορά δεν υπάρχουν πολλά στην κατηγορία αυτή. Στο χώρο της καμπίνας πάντως δε νομίζω να υπάρχει διαφορά, ίσως μάλιστα το Corolla να είναι πιο ευρύχωρο λόγω ελαφρώς μεγαλύτερου μεταξονίου.
Αν θέλεις χώρους πας σε οκταβια το εσωτερικό είναι με τεράστια διαφορά μεγαλύτερο ακόμα και από το ts και ο χώρος αποσκευών είναι 600 λίτρα με πρακτικότερο άνοιγμα. Αν πάς πάλι στο οκταβια station εκεί μιλάμε πλέον για γήπεδο επίσης το 1.5 είναι πολύ πιο γρήγορο από τη κορολα αλλά με τίμημα τη κατανάλωση ειδικά στη πόλη και την γνωστή αξιοπιστία του ομίλου.
-
@libitas said in Toyota Corolla 2019:
Φίλε μου, ήδη το Scala έχει ΠΟΛΥ πιο ευρύχωρη καμπίνα από την Corolla, ειδικά στα πίσω καθίσματα είναι μεγάλη η διαφορά Scala με Corolla. Πόσο μάλλον με το Octavia που είναι και μεγαλύτερη κατηγορία, κι ως προς του χώρους αντιστοιχεί στο Avensis που δεν βγαίνει πλέον, ή το Camry που δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα.
Εξαιρετική επιλογή αγοράς η Corolla για όλα πλην των χώρων.
Απλά στη σενταν και βάγκον μπορεί να ταξιδέψει πίσω κι ένας ενήλικος με λογική άνεση και να θεωρηθεί "κανονικό" αυτοκίνητο, στη χατσμπακ οι πίσω χώροι και για αποσκευές είναι αντίστοιχοι των σουπερ μίνι... -
Δεν υφίσταται όχημα στην κατηγορία "C" με αντίστοιχους του Octavia χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Είναι μια κατηγορία μόνο του και είναι κυρίως άδικο να μπει σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο οικογενειακό "C". Πρέπει να πας στην "D" που αλλάζει κατά πολύ το μπάτζετ. Το θέμα εκεί είναι αν αποδέχεσαι να έχεις ένα generic VAG που θα κυκλοφορήσει σε ποσότητα Taxi. Αν αυτά δεν σε χαλάνε δεν έχεις θέμα. Δεν θα καταλάβει και πολλά ο μέσος οικογενειάρχης γιατί δεν θα έχει πίσω τα διπλά ψαλίδια της Corolla όταν θα φορτώσει στον Τσέχο όλα όσα για τα οποία τον "πρίζει" η γυναίκα του να κουβαλήσουν στα ταξίδια "για τα παιδιά"....
Το Corolla sedan έχει τους χώρους του Avensis γι'αυτό και το αντικατέστησε. Είναι υπεραρκετό για οικογένεια με 2 τέκνα. Ίσως το ιδανικό όχημα για τον Έλληνα οικογενειάρχη με τα παρόντα δεδομένα σε ενέργεια/οικονομία δεδομένου ότι δύσκολα μπορεί κανείς να εμπιστευτεί μακροχρόνια τις αποφάσεις του Ελληνικού κράτους.
Τέλος κατ' εμέ που διαφωνώ πολύπλευρα με την φιλοσοφία των SUV (από όσα έχω οδηγήσει μόνο τα Kuga/3008 δεν με εκνεύρισαν/απογοήτευσαν) θεωρώ πως απέναντι στο Corolla sedan λελογισμένες επιλογές για οικογενειάρχη με τα μυαλά στο κεφάλι, ζυγισμένο πορτοφόλι και απαιτήσεις σε χώρους είναι μόνο κάποιο καλό "C" sw (νέα Focus, 308, Astra) μέχρι midspec. Το Corolla sedan κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ακλόνητο φαβορί.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@pashalisgergis said in Toyota Corolla 2019:
Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Εγώ έχω παραγγείλει (και αναμένω) ένα CarPlay wireless, θα γράψω εντυπώσεις όταν το παραλάβω.
εαν το αυτοκινητο δεν εχει ασυρματη φορτιση δεν ξερω ποσο χρησιμο ειναι το wireless carplay γιατι θα τρωει αρκετη μπαταρια. Ισως σε αυτη την περιπτωση θα ηταν πιο χρησιμο καποιο αξεσουαρ για να φορτιζει ασυρματα το τηλεφωνο και να εχεις ταυτοχρονα το ασυρματο carplay.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
εαν το αυτοκινητο δεν εχει ασυρματη φορτιση δεν ξερω ποσο χρησιμο ειναι το wireless carplay γιατι θα τρωει αρκετη μπαταρια. Ισως σε αυτη την περιπτωση θα ηταν πιο χρησιμο καποιο αξεσουαρ για να φορτιζει ασυρματα το τηλεφωνο και να εχεις ταυτοχρονα το ασυρματο carplay.
Μα την φόρτιση θέλω να αποφύγω!! Αλλιώς μια χαρά είναι και το καλώδιο, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Toyota Corolla 2019