-
δεν θα αναλύσω τα περιστατικά λόγω συντομίας χρόνου αλλά έχω κάνει επώνυμη γραπτη καταγγελία στην αστυνομια για γείτονα που έχει τα σκυλιά αφημένα 24/7 σε ανοιχτη αυλη σε ένα εγκαταλελειμμένο χαμόσπιτο και προφανως τα δυσμοιρα γαβγίζουν αν τυχει και περάσει άλλο σκυλι ή γατα στο οπτικό τους πεδιο. σημειώστε πως το σπιτι ειναι εγκαταλελειμμένο και ο ιδιοκτήτης μενει σε διαμερισμα στην παρακειμενη πολυκατοικία.
η επίσημη απαντηση της αστυνομιας ειναι πως ελεγχθηκε ο χωρος και καλεστηκε ο ιδιοκτητης και τα σκυλια ειναι με χαρτια και εμβολιασμενα...λες και εγω ζητησα κατασταση υγειας των σκυλιων....
παμε τωρα σε απαντηση του αξιωματικου υπηρεσιας του τοπικου τμηματος...."εεεε δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα...εγω σε αντιστοιχο προβλημα στο σπιτι μου τα εξουδετερωσα αλλιως....."
πριν καταφυγω σε αστυνομιες κλπ ο ιδιος εντοπισα τον ιδιοκτητη του ανεφερα το θεμα μου (περυσι ημουν με νεογεννητο σπιτι και το μπαλκονι μας κοιταζει φατσα την εν λογω αυλη οποτε καταλαβαινετε πως σε καθε γαβγισμα ξυπναγαμε οικογενειακως) και μου απαντησε απαθεστατος πως δεν γινεται να μπουν σπιτι γιατι ειναι κυνηγοσκυλα (2)...τελος να αναφερω πως κατα συμπτωση τοσα χρονια οι δυο γειτονες μου (ακριβως αριστερα και ακριβως δεξια) εχουν σκυλια...ειδικα ο ενας εχει μεγαλοσωμο. εχουν σταξει και εγω δεν ξερω ποσα λεφτα και αφενος τα εχουν εκπαιδευσει, αφετερου ωρες κοινης ησυχιας ειναι ΜΕΣΑ στο σπιτι μαζι τους....
που θελώ να καταληξω...για ολα υπαρχει λυση ή καποια χρυση τομη ας πουμε.αρκει να σεβεσαι τον συναθρωπο σου που σε πιανει και σου λεει φιλε μου θελω λιγη ησυχια να κοιμηθω...λεμε τωρα!!!
-
@gv2000 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
παμε τωρα σε απαντηση του αξιωματικου υπηρεσιας του τοπικου τμηματος...."εεεε δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα...εγω σε αντιστοιχο προβλημα στο σπιτι μου τα εξουδετερωσα αλλιως....."
Καλος μαλακας, και δεν ντρεπεται που το λεει . Ασε που μπορουν να ριξουν προστιμο για διαταραξη κοινης ησυχιας. Πως δεν μπορουν να κανουν τιποτα ?
Και που καταληγουμε? Δεν φταινε τα 4ποδα. Τα 2ποδα δημιουργουν το προβλημα
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν πάρεις σκύλο για φύλακα δεν μπορεί να είναι ένα ήσυχο σκυλί. Δεν γίνεται την μισή μέρα να ελέγχει και να προστατεύει και την άλλη μισή να είναι αρνάκι του Θεού.
Φυσικά και γίνεται. 2 λυκόσκυλα είχαμε και ήταν ακριβώς αυτό! Όποιος όμως έμπαινε σπίτι απρόσκλητος είχε σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο κάνει και ο τσοπάνος τώρα.
Μιλώ για το γάβγισμα. Τα σκυλιά φύλακες γαβγίζουν συνεχώς. Οτιδήποτε έρθει στην περιοχή τους είτε ως μυρωδιά είτε ως ήχος κάνουν αισθητή την παρουσία τους με γάβγισμα. Δεν θα δει σκύλο φύλακα να είναι ήσυχος και αθόρυβος
-
Μιλώ για το γάβγισμα. Τα σκυλιά φύλακες γαβγίζουν συνεχώς. Οτιδήποτε έρθει στην περιοχή τους είτε ως μυρωδιά είτε ως ήχος κάνουν αισθητή την παρουσία τους με γάβγισμα.
Σωστά....εφόσον είναι έξω.
-
@alexandros-k said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καλος μαλακας, και δεν ντρεπεται που το λεει . Ασε που μπορουν να ριξουν προστιμο για διαταραξη κοινης ησυχιας. Πως δεν μπορουν να κανουν τιποτα ?
Και που καταληγουμε? Δεν φταινε τα 4ποδα. Τα 2ποδα δημιουργουν το προβλημα
το γενικό ύφος ήταν κλασικού σερίφη Δ.Υ. προφανως και δεν υπάρχει περίπτωση να πειραξω κανενα σκυλακι...αν ειναι δυνατον...ούτε όμως και ανθρωπο...
επειδη το εψαξα το θεμα οσο δεν παει αυτο που μου ειπανε ειναι πως η διαταραξη υφισταται οταν θα παει απο εκει το περιπολικο να το διαπιστωσει...
να φανταστεις τους πηρα τηλεφωνο 1 το βραδυ απο το δωματιο (καλοκαιρι με ανοιχτο το παραθυρο - λογω νεογεννητου με a/c αναμμενο) τους αναφερω το θεμα και μου λενε ναι τα ακουμε που γαβγιζουν θα στειλουμε περιπολικο...ηρθε περιπολικο και προφανως μεχρι να ερθει τα σκυλια ηταν ησυχα...και εμεις ξυπνιοι! ο ιδιοκτητης αφαντος αφου μενει αλλου....γενικα κατασταση μπ@@ρδελο....πλεον η μικρη μεγαλωσε το προβλημα παραμενει αλλα ενταξει τωρα κλεινω παραθυρα.... -
δεν θα αναλύσω τα περιστατικά λόγω συντομίας χρόνου αλλά έχω κάνει επώνυμη γραπτη καταγγελία στην αστυνομια για γείτονα που έχει τα σκυλιά αφημένα 24/7 σε ανοιχτη αυλη σε ένα εγκαταλελειμμένο χαμόσπιτο και προφανως τα δυσμοιρα γαβγίζουν αν τυχει και περάσει άλλο σκυλι ή γατα στο οπτικό τους πεδιο. σημειώστε πως το σπιτι ειναι εγκαταλελειμμένο και ο ιδιοκτήτης μενει σε διαμερισμα στην παρακειμενη πολυκατοικία.
η επίσημη απαντηση της αστυνομιας ειναι πως ελεγχθηκε ο χωρος και καλεστηκε ο ιδιοκτητης και τα σκυλια ειναι με χαρτια και εμβολιασμενα...λες και εγω ζητησα κατασταση υγειας των σκυλιων....
πριν καταφυγω σε αστυνομιες κλπ ο ιδιος εντοπισα τον ιδιοκτητη του ανεφερα το θεμα μου (περυσι ημουν με νεογεννητο σπιτι και το μπαλκονι μας κοιταζει φατσα την εν λογω αυλη οποτε καταλαβαινετε πως σε καθε γαβγισμα ξυπναγαμε οικογενειακως) και μου απαντησε απαθεστατος πως δεν γινεται να μπουν σπιτι γιατι ειναι κυνηγοσκυλα (2)...τελος να αναφερω πως κατα συμπτωση τοσα χρονια οι δυο γειτονες μου (ακριβως αριστερα και ακριβως δεξια) εχουν σκυλια...ειδικα ο ενας εχει μεγαλοσωμο. εχουν σταξει και εγω δεν ξερω ποσα λεφτα και αφενος τα εχουν εκπαιδευσει, αφετερου ωρες κοινης ησυχιας ειναι ΜΕΣΑ στο σπιτι μαζι τους....
που θελώ να καταληξω...για ολα υπαρχει λυση ή καποια χρυση τομη ας πουμε.αρκει να σεβεσαι τον συναθρωπο σου που σε πιανει και σου λεει φιλε μου θελω λιγη ησυχια να κοιμηθω...λεμε τωρα!!!
Λοιπόν παρόμοιο πρόβλημα είχε φίλος, τι έκανε τώρα (όλα τα λεφτα), πιάνει τον ιδιοκτήτη και του λέει φίλε το σκυλί γαβγίζει όλη νύχτα δεν μπορώ να κοιμηθώ κτλ κτλ, απάντηση εεε σκυλί είναι τι να κάνουμε τώρα.
Οκ λέει ο φίλος μου δηλαδή δεν το μαζεύεις?
Όχι.
Τι έκανε ρε παιδιά?
Πήγαινε κάθε βράδυ που γαβγιζε το σκυλί με το κινητό και έπαιρνε τον ιδιοκτήτη στο σταθερό και έβαζε το κινητό στον σκύλο που γαβγιζε, 12 το βράδυ, 1,2 αυτός πήγαινε και έκανε μέχρι που το πήρε ο άλλος από κει.
Αλλά το δικό μου δεν είναι ένα είναι 18 ποιον να πάρω και τα μισά είναι αδέσποτα. Άσε που φοβάμαι και το εξής πως αν τους πω 5% θα τα μαζέψουν, 45% δεν θα κάνουν τίποτα και μπορεί να τσακωθούμε και 50 % θα τα πάρουν και θα τα παρατήσουν κάπου και είναι κρίμα. -
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Λοιπόν παρόμοιο πρόβλημα είχε φίλος, τι έκανε τώρα (όλα τα λεφτα), πιάνει τον ιδιοκτήτη και του λέει φίλε το σκυλί γαβγίζει όλη νύχτα δεν μπορώ να κοιμηθώ κτλ κτλ, απάντηση εεε σκυλί είναι τι να κάνουμε τώρα.
Οκ λέει ο φίλος μου δηλαδή δεν το μαζεύεις?
Όχι.
Τι έκανε ρε παιδιά?
Πήγαινε κάθε βράδυ που γαβγιζε το σκυλί με το κινητό και έπαιρνε τον ιδιοκτήτη στο σταθερό και έβαζε το κινητό στον σκύλο που γαβγιζε, 12 το βράδυ, 1,2 αυτός πήγαινε και έκανε μέχρι που το πήρε ο άλλος από κει.
Αλλά το δικό μου δεν είναι ένα είναι 18 ποιον να πάρω και τα μισά είναι αδέσποτα. Άσε που φοβάμαι και το εξής πως αν τους πω 5% θα τα μαζέψουν, 45% δεν θα κάνουν τίποτα και μπορεί να τσακωθούμε και 50 % θα τα πάρουν και θα τα παρατήσουν κάπου και είναι κρίμα.για εμενα και λιγα του εκανε!
ειχα σκεφτει πολλα να του κανω αλλα επικρατησε η λογικη και εκανα απλα υπομονη...αφου δεν τους νοιαζει τιποτα ρε συ... -
Αν πάρεις σκύλο για φύλακα δεν μπορεί να είναι ένα ήσυχο σκυλί. Δεν γίνεται την μισή μέρα να ελέγχει και να προστατεύει και την άλλη μισή να είναι αρνάκι του Θεού.
Φυσικά και γίνεται. 2 λυκόσκυλα είχαμε και ήταν ακριβώς αυτό! Όποιος όμως έμπαινε σπίτι απρόσκλητος είχε σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο κάνει και ο τσοπάνος τώρα.
Μιλώ για το γάβγισμα. Τα σκυλιά φύλακες γαβγίζουν συνεχώς. Οτιδήποτε έρθει στην περιοχή τους είτε ως μυρωδιά είτε ως ήχος κάνουν αισθητή την παρουσία τους με γάβγισμα.
Όχι απαραίτητα, θέμα εκπαίδευσης είναι.
Επίσης τα σκυλιά δεν είναι υποχρεωτικό από το Νόμο να είναι εντός οικίας. Στα διαμερίσματα μάλιστα είναι εγκλωβισμένα και δυστυχισμένα, τουλάχιστον τα μεγαλόσωμα, για να μην μιλήσουμε για την βρωμιά και τις τρίχες,,. Για αυτό σκυλιά χωρίς προβλήματα μπορείς να έχεις μόνο σε μονοκατοικία, κατά την άποψή μου. Να έχουν το σπιτάκι τους, να τρέχουν και να παίζουν στην αυλή και να μην ενοχλούν κανέναν άλλον.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Επίσης τα σκυλιά δεν είναι υποχρεωτικό από το Νόμο να είναι εντός οικίας. Στα διαμερίσματα μάλιστα είναι εγκλωβισμένα και δυστυχισμένα, τουλάχιστον τα μεγαλόσωμα, για να μην μιλήσουμε για την βρωμιά και τις τρίχες,,. Για αυτό σκυλιά χωρίς προβλήματα μπορείς να έχεις μόνο σε μονοκατοικία, κατά την άποψή μου. Να έχουν το σπιτάκι τους, να τρέχουν και να παίζουν στην αυλή και να μην ενοχλούν κανέναν άλλον.
ακριβως θεμα εκπαιδευσης πιστευω ειναι...λεω πιστευω γιατι δεν ξερω...
προσωπικά μίλησα ΜΟΝΟ για τις ωρες κοινης ησυχιας...οπως εγω δεν μπορω να βαλω το home cinema στο μπαλκονι μου ετσι και ο γειτονας οφειλει ΑΝ γαβγιζει το σκυλακι να το κανει να μην γαβγιζει ή να κανει καποια ενεργεια να βοηθησει την κατασταση... -
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν θυμάμαι καλά τότε που τον διάβασα ανέφερε για το βράδυ πως πρέπει να κοιμούνται μέσα...
Σε διαμέρισμα υποφέρουν τα καημένα. Το ξέρω. Ας οψεται η βλακεία στο κεφάλι των ιδιοκτητών ( δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, δεν είναι ιδιοκτησία το σκυλί, μελος της οικογένειας είναι αλλά τεσπα)που τα υιοθετούν απλά για να καλύψουν κενά του εγώ τους χωρίς να σκέφτονται ότι θα υποφέρουν σε διαμερίσματα χωρίς ηλιο και κήπο -
Έτυχε σε κάποια φάση της ζωή μου να ασχοληθώ αρκετά και σοβαρά με τα σκυλάκια. Υπάρχουν και πάρα πολύ καλά φόρουμ αφιερωμένα σε αυτά. Δεν δηλώνω ούτε φιλόζωος , ούτε κυνόφιλος και δεν έχω πια σκύλο.
Πολλές οι κατηγορίες.. αδέσποτα, καθαρόαιμα, εργασίας κτλ κτλ.
Τα βασικότερα που έμαθα λοιπόν είναι τα παρακάτω.. Για αρχή όταν έχουμε κατοικίδιο το σωστό είναι να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και να μην δημιουργούμε προβλήματα. Μαζεύουμε τις ακαθαρσίες στην βόλτα και δεν ενοχλούμε τους υπόλοιπους. Τηρούμε την νομοθεσία γιατί σε κάποια μέρη απαγορεύονται. Τις ώρες κοινής ησυχίας εξασφαλίζουμε ότι δε θα ενοχλούν τους γείτονες και άλλα πολλά.
Τα σκυλάκια εκτός από αγάπη έχουν ανάγκη και από κτηνίατρο και σωστή τροφή. Καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι σαν να έχουμε ένα πολύ μικρό σε ηλικία παιδί.
Η εκπαίδευση είναι σχετική. Καταρχάς δεν εκπαιδεύεται ο σκύλος.. ο σωστός εκπαιδευτής, εκπαιδεύει τον ιδιοκτήτη. Δεν έχει νόημα για ένα μήνα ένα σκυλί να κάνει 10 πράγματα σωστά και με το που γυρνάει στον ιδιοκτήτη του να κάνει τα ίδια που έκανε πρίν πολύ απλά επειδή δεν γνωρίζει ο ιδιοκτήτης πώς να συμπεριφερθεί. Τα σκυλιά αναγνωρίζουν τον Άλφα.. αν δεν συμπεριφερόμαστε ανάλογα (καμία σχέση με κλωτσομπουνίδια) τον ρόλο αυτό θα τον αναλάβει ο σκύλος. Ειδικά αν είναι κυριαρχικός είναι εφιαλτικό σενάριο. Οι περισσότεροι που βλέπω να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους στην ουσία τους βγάζει βόλτα ο σκύλος.. προχωράει εκείνος μπροστά και κάνει ότι θέλει.. καμία πειθαρχία. η συμπεριφορά του σκύλου είναι ένα on going project που δε σταματάει ποτέ.. όποιος νομίζει ότι τον στέλνει φροντιστήριο και εκείνος θα είναι κομπλέ και πειθαρχημένος σαν καραβανάς μέσα σε λίγες μέρες απλά δεν ξέρει τι του γίνεται.
Επίσης τα σκυλιά αν είχαν φωνή θα γκάριζαν ότι το καλύτερο μέρος για να ζούν είναι δίπλα στον ιδιοκτήτη τους . Είναι σαν μικρά παιδιά, έχουν άγχος αποχωρισμού και θέλουν να ζούνε κάθε στιγμή με την αγέλη τους.
Ακόμα και στο διαμέρισμα θέλουν να είναι κοντά στο αφεντικό τους. Ναι.. αν ζούνε αποκλειστικά στο διαμέρισμα και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, θα βαριούνται, θα κάνουν ότι θέλουν , θα έχουν νεύρα και θα γαυγίζουν με το παραμικρό. Το σκυλί χρειάζεται εκτόνωση και κοινωνικοποίηση. Αυτό σημαίνει πολλές μικρές βόλτες την ημέρα για να κάνει την ανάγκη του, να μυρίσει (η όσφρηση είναι τα μάτια τους), να μαρκάρει και έτσι να "κουραστεί" και να είναι ήσυχο, ευχαριστημένο και ευτυχισμένο. Εν κατακλείδι είναι πολύ μεγάλη δέσμευση το να έχεις σκυλάκι.Δυστυχώς ο κόσμος δεν ασχολείται σοβαρά με τα κατοικίδια του και δε γνωρίζει βασικά πράγματα, επειδή θέλω να είμαι αισιόδοξος ελπίζω να μη κάνει τα ίδια με τα παιδιά του.. Ακόμα και σήμερα με τόση πληροφορία διαθέσιμη παρατηρείται άγνοια και αναχρονιστικές απόψεις επειδή έτσι τα φανταστήκαμε ότι είναι ή μας τα μετέφερε ο παππούς μας που είχε τσοπανόσκυλο και πρόβατα..
-
Ποστ για κάδρο.
Άψογο!
-
@Μαστορας: + άπειρο!!
-
Μου αρέσει που το νησί έχει πλημμυρίσει από κόσμο,
Δεν μου αρέσει που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού και δουλεύουν όλοι στα κόκκινα.
Μου αρέσει η αυτορρύθμιση που γίνεται λόγο της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού,
Δεν μου αρέσει που ακόμη δεν έχουμε δει τις συνέπειες του πολέμου.
-
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μου αρέσει που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού και δουλεύουν όλοι στα κόκκινα.
Το θέμα είναι έχουν έλλειψη προσωπικού ή δεν δίνουν αυτά που πρέπει στο προσωπικό και έτσι δεν πάει κανένας? Όντως είναι ερώτηση έτσι, όχι ειρωνεια.
Και μεις εδώ με εργάτες γης έχουμε σοβαρό πρόβλημα φέτος. -
Το θέμα είναι έχουν έλλειψη προσωπικού ή δεν δίνουν αυτά που πρέπει στο προσωπικό και έτσι δεν πάει κανένας? Όντως είναι ερώτηση έτσι, όχι ειρωνεια.
Και μεις εδώ με εργάτες γης έχουμε σοβαρό πρόβλημα φέτος.Αυτή τη στιγμή ο εργαζόμενος μπορεί να καθορίσει τον μισθό του.
Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό! -
Και μεις εδώ με εργάτες γης έχουμε σοβαρό πρόβλημα φέτος.Αυτή τη στιγμή ο εργαζόμενος μπορεί να καθορίσει τον μισθό του.
Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό!Οπότε φίλε δεν υπάρχουν χέρια όντως. Τι να πω είναι κάτι που εγώ εδώ και καιρό το λέω πως έχουν καλομάθει οι νέοι. Δεν έχουν νεύρο ρε παιδί μου τα περιμένουν στο χέρι όλα. Αυτά βλέπω εγώ, γιατί τριγυρνάει και ο Lap και θα αρχίσει
-
Χαχα τι να πω εγώ; Πείτε ότι θέλετε.
Εγώ ξέρω μερικά παιδιά που δεν πάνε ακριβως λόγω γαλέρας. Δεν ισχύει τίποτα από τα ωράρια που λένε και οι συνθήκες είναι έως και βαρέα και ανθυγιεινα με 40 βαθμούς ζέστη.
Κάποιοι πάνε όμως και μαζεύουν λεφτά για τον χειμώνα.
Για τα χωράφια που έχω κάποιες επαφές δεν έρχονται ούτε η γνωστη κοινωνική ομάδα αν δεν πληρώσεις παραπάνω μαζί με φαγητό
Με λίγα λόγια το πρόβλημα είναι στα λεφτά που δίνονται.
Το να είσαι σερβιτόρος σε καφετέρια με κλιματισμό στο κεντρο τωνπόλεων μαζί με τα εξτραδακια σε πουρμπουαρ φτάνεις τα 800-900 ευρώ. Άρα για να πας σε νησιά και μπιτς μπαρς σε 40 βαθμούς απαιτούν πολλά περισσότερα.
Όποιος είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς θα πρέπει να χαίρεται που λειτουργεί η αγορά ως προς το ένα μέρος της δηλαδή την επιλογή του εργοδότη
-
Χαχα τι να πω εγώ; Πείτε ότι θέλετε.
Εγώ ξέρω μερικά παιδιά που δεν πάνε ακριβως λόγω γαλέρας. Δεν ισχύει τίποτα από τα ωράρια που λένε και οι συνθήκες είναι έως και βαρέα και ανθυγιεινα με 40 βαθμούς ζέστη.
Κάποιοι πάνε όμως και μαζεύουν λεφτά για τον χειμώνα.
Για τα χωράφια που έχω κάποιες επαφές δεν έρχονται ούτε η γνωστη κοινωνική ομάδα αν δεν πληρώσεις παραπάνω μαζί με φαγητό
Με λίγα λόγια το πρόβλημα είναι στα λεφτά που δίνονται.
Φιλε Lap απλά σε πειράζω. Για τα αγροτικά άστα εγώ πληρώνω δίνω μπουρμπουαρ παίρνω και καφέδες αλλά δύσκολα βρίσκεις και δεν έρχονται καθόλου αν τους πεις για εργοσημα αποτέλεσμα να έρχεται η εφορία και να θες τον Panormus δίπλα σου
-
Φέτος δεν έβρισκαν ούτε την γνωστή κοινωνική ομάδα για το μάζεμα ελιών. Τελικά δέχτηκαν σχεδόν με διπλάσια
Σου λέω τα βλέπω και εγώ από φίλους
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]