-
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Οι περισσότεροι είμαι σίγουρος οτι θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους (διατηρόντας φυσικά την κουλτούρα τους) και όχι να ζουν σε περιοχές με ναρκομανείς σε σπίτια με τσίγκινη οροφή.
ΔΕΝ θέλουν (το 95%), ξεκάθαρα και το λένε και οι ίδιοι εαν μιλήσεις μαζί τους. Δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα από τον τρόπο που ζουν, δεν θέλουν να παιδιά να πάνε σχολείο και δεν αποδέχονται τους νόμους μας. Το ξέρω από 1ο χέρι.
-
Δεν είναι όλοι οι Τσιγγάνοι ίδιοι!!!
Είχα τον "δικό μου" Ρομά, ο οποίος έρχονταν με το Ντάτσουν (Τογιότα ήταν) από την επιχείρηση μου και έπαιρνε μέταλλα, πλαστικά κλπ που είχα για πέταμα. Μια μέρα του είπα ότι μου διέρρηξαν το μαγαζί και ξαφνικά έβγαλε φλόγες από τα αυτιά! "ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ ΡΕ!!! Τους βλέπω και στον καταυλισμό, όλο με κλεμμένα έρχονται.", μου είπε.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν είναι όλοι οι Τσιγγάνοι ίδιοι!!!
Είχα τον "δικό μου" Ρομά, ο οποίος έρχονταν με το Ντάτσουν (Τογιότα ήταν) από την επιχείρηση μου και έπαιρνε μέταλλα, πλαστικά κλπ που είχα για πέταμα. Μια μέρα του είπα ότι μου διέρρηξαν το μαγαζί και ξαφνικά έβγαλε φλόγες από τα αυτιά! "ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ ΡΕ!!! Τους βλέπω και στον καταυλισμό, όλο με κλεμμένα έρχονται.", μου είπε.
Δεν είπα ότι είναι ίδιοι, για αυτό έγραψα 95%. Και ο πατέρας μου έχει τον "δικό του" τσιγγάνο που του δίνει φαγητό, ρούχα για τα παιδιά και κανα μεροκάμματο. Και η θεια μου υ συγχωρεμένη είχε και βαφτιστήρι. Και έχω πάει σε διάφορες "εκδηλώσει" κατά καιρούς.
-
Καθόλου, με τους ιβρωπιάρηδες δε θέλω καμία σχέση αλλά υποτίθεται αυτά ειναι τα καλά του να ανήκεις στη "Δύση", οτι έχεις ασφάλεια, κράτος πρόνοιας κτλ. Άσχετο αν στην πράξη έχεις 2 τριχωτά.
-
@pp said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
- Δε θέλω ούτε Έλληνα ούτε ξένο ούτε γκόμενα ούτε κανέναν σπίτι μου, θέλω κρατικά να φροντίζονται όλοι. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους, να μειώνει τις ανισότητες και να βοηθά όλους τους πολίτες να έχουν μια αξιπρεπή ποιότητα ζωής.
- Η φορολογία (που ήδη είναι μεγάλη) για αυτό ακριβώς υπάρχει, για να χτίσει υποτίθεται ένα κράτος πρόνοιας. Όχι για να διορίζουν οι γαλάζιες ακρίδες μαζί με τα πρασινορόζ συνεταιράκια τους κάθε κολλητάρι, γκόμενα και τριτοξάδερφο στο δημόσιο. Ούτε για να κάνουν απευθείας αναθέσεις για να ξεκοκκαλίσουν κάνα ταληράκι. Από εκεί και πέρα είμαι διατεθιμένος προωπικά να δίνω και το 50% των κερδών αρκεί να έχω υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πυροσβεστική, επιδόματα και πρόνοια κτλ όλα δημόσια, δωρεάν και καλής ποιότητας.
- Κανείς ένα μεγάλο λάθος. Ο ρόλος του κράτους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μειώνει τις ανισότητες. Ο ρόλος του κράτους είναι διαφορετικός. Σε αριστερά καθεστώτα ίσως να είναι έτσι αλλά εδώ έχουμε δημοκρατία.
2.Αν νομίζεις ότι η φορολογία είναι μεγάλη εδώ, δοκίμασε να πας να ζήσεις στην Σουηδία που θα σου τα πάρουν χοντρά και θα δεις τις ίδιες παροχές με την Ελλάδα!
Σωστά και τα δύο.
-
Κανένα κράτος δεν μπορεί να μειώσει τις ανισότητες και φυσικά τέτοιο ρόλο δεν μπορεί να παίξει. Ο άπορος, ο φτωχός, ο άνεργος μόνο αν κάποιος του χαρίσει πολλά φράγκα, μπορεί να θεωρηθεί εύπορος και ευκατάστατος. Και προφανώς κανένα κράτος δεν μπαίνει σε διαδικασία να χαρίζει φράγκα για να κάνει τους φτωχούς... εύπορους. Το κράτος μόνο επικουρικά μπορεί να επεμβαίνει και να έχει ένα κοινωνικό προφίλ ώστε να βοηθά όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Από εκεί και πέρα ο ρόλος του πρέπει να είναι ελεγκτικός και παρεμβατικός όπου υπάρχει ανομία παντός τύπου. Και για μένα το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να είναι όσο γίνεται μικρότερο.
-
Σε άλλες χώρες η φορολογία πίνει το αίμα. Και στην Ελλάδα η φορολογία είναι υψηλή, αλλά για ποιο λόγο είναι υψηλή; Εκεί είναι το ζουμί όλης της ιστορίας. Πολλά τα έξοδα και από κάπου πρέπει να βρεθούν έσοδα. Διαφορετικά θα μείνουν απλήρωτοι ακόμη και οι σύγχρονοι αντιστασιακοί της Βουλής και αυτό ούτε οι ίδιοι δεν το θέλουν. Ο ετήσιος προϋπολογισμός είναι αποκαλυπτικός για τα έξοδα του κράτους.
-
Σε λίγο και ο λαπ θα το καταλάβει…. Ίσως σε κάποιο άλλο σοβιετικό καθεστώς να είναι έτσι!
Το κράτος με την φορολογία του φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του, την καθημερινότητα των πολιτών του και την ευημερία τους.ΟΧΙ νά μειώνει τις ανισότητες… που ακούστηκε αυτό???
Να φτωχαίνουν οι πλούσιοι και να πλουτίζουν οι φτωχοί?Ε ναι να φτωχαίνουν οι πλούσιοι; Να "πλουτίσουν" οι φτωχοί; Που ακούστηκε αυτό; Εδώ μέσα όπως φαίνεται έχουμε μόνο Λάτσηδες και Μελισσανίδηδες και κόπτωνται για το αν θα φτωχύνουν, όχι μισθωτούς του χιλιάρικου άντε ενάμιση. Ρε καλά λέω, κάποιοι είναι εθελοντές γαλερίστας και το σύστημα δε μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτούς. Πρέπει να κάνουν καθημερινό simping στους ολιγάρχες γιατί αλλιώς δε μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ.
@pgs said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Όλοι οι μενουμευρώπηδες έτσι λένε.
Δεν ξέρω γιατί μπλέκεσαι αλλά εγώ θέλω διάλυση της ΕΕ καθότι είναι ένα από τα πιο βρώμικα και αδιαφανή καθεστώτα του κόσμου και πάει όλο και χειρότερα. Δεν είμαι σαν τους μπαρμπάδες με κολωνάτο ποτήρη σε διαδήλωση για το "ΝΑΙ".
-
Mόνο που εσύ Πίπη μου μπατίρης μεσαιοταξίτης είσαι, όχι καπιταλιστής! Γιατί ταυτίζεις τα συμφέροντά σου με του Λάτση και του Μελισσανίδη δεν καταλαβαίνω εφόσον δεν έχεις τίποτα κοινό.
-
Xbox αγοράζει ο κόσμος. Άκου ps5
-
E αν δε μπορείς στον κομμουνισμό Πίπη μου να πάρεις το PS5 είναι μεγάλο κρίμα για την ανθρωπότητα! Ίδιο με το να μην έχεις πρόσβαση σε δημόσια υγεία, παιδεία, στέγη κτλ. Όπως ο Μίλκος που μας έλεγε οτι αν βγούμε από την Ευρώπη δε θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τάδε application στο iPhone! Συντονίζεσαι βλέπω με τιτάνες της Ελλάνιας διανόησης.
Επίσης εσύ λες για τις ουρές και τα συσσίτια της ΕΣΣΔ παραβλέποντας οτι αυτά συμβαίνουν και τώρα στην Ελλάδα (βλέπε κοινωνικές κουζίνες κτλ) που ανήκει στο "σκληρό πυρήνα της Ευρώπης" και επίσης οτι εφόσον είναι τόσο καλύτερα τα πράγματα στις χώρες που έπεσε ο υπαρκτός πριν 32 περίπου χρόνια, γιατί έχουν γεμίσει ιερόδουλες και μαφιόζους παντού από αυτές τις χώρες; Εχεις ιδέα ΠΟΣΟ έπεσε το βιωτικό επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής ΜΕΤΑ την πτώση του υπαρκτού;
Δεν ήρθε η απόλυτη ανάπτυξη και ελευθερία μετά; Αφού αυτά ακούμε, το πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα με τον καπιταλισμό, επειδή μπορούν να αγοράσουν Pizza Hut και 32 διαφορετικές γεύσεις από χυμούς. Μήπως είναι πaπαριές καμαρωτές από δεξιούς; -
- Δε θέλω ούτε Έλληνα ούτε ξένο ούτε γκόμενα ούτε κανέναν σπίτι μου, θέλω κρατικά να φροντίζονται όλοι. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους, να μειώνει τις ανισότητες και να βοηθά όλους τους πολίτες να έχουν μια αξιπρεπή ποιότητα ζωής.
- Η φορολογία (που ήδη είναι μεγάλη) για αυτό ακριβώς υπάρχει, για να χτίσει υποτίθεται ένα κράτος πρόνοιας. Όχι για να διορίζουν οι γαλάζιες ακρίδες μαζί με τα πρασινορόζ συνεταιράκια τους κάθε κολλητάρι, γκόμενα και τριτοξάδερφο στο δημόσιο. Ούτε για να κάνουν απευθείας αναθέσεις για να ξεκοκκαλίσουν κάνα ταληράκι. Από εκεί και πέρα είμαι διατεθιμένος προωπικά να δίνω και το 50% των κερδών αρκεί να έχω υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πυροσβεστική, επιδόματα και πρόνοια κτλ όλα δημόσια, δωρεάν και καλής ποιότητας.
- Κανείς ένα μεγάλο λάθος. Ο ρόλος του κράτους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μειώνει τις ανισότητες. Ο ρόλος του κράτους είναι διαφορετικός. Σε αριστερά καθεστώτα ίσως να είναι έτσι αλλά εδώ έχουμε δημοκρατία.
2.Αν νομίζεις ότι η φορολογία είναι μεγάλη εδώ, δοκίμασε να πας να ζήσεις στην Σουηδία που θα σου τα πάρουν χοντρά και θα δεις τις ίδιες παροχές με την Ελλάδα!
Τι είναι αυτά που λες; Ακόμα και στον Καπιταλισμό, αυτός είναι ο ρόλος του Κράτους, για αυτό υπάρχει φορολογία και Κρατική φροντίδα! Πρέπει να ξαναπάς σχολείο για να περάσεις το μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας, μου φαίνεται...
Σε λίγο και ο λαπ θα το καταλάβει…. Ίσως σε κάποιο άλλο σοβιετικό καθεστώς να είναι έτσι!
Το κράτος με την φορολογία του φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του, την καθημερινότητα των πολιτών του και την ευημερία τους.ΟΧΙ νά μειώνει τις ανισότητες… που ακούστηκε αυτό???
Να φτωχαίνουν οι πλούσιοι και να πλουτίζουν οι φτωχοί?Δεν ξέρω τι έχεις σπουδάσει, αλλά διάβασε λίγο για να μην μας βγάζεις τα μάτια: https://en.wikipedia.org/wiki/Redistribution_of_income_and_wealth#Role_in_economic_systems
Αλλά τουλάχιστον στον καπιταλισμό θα δεις κάποια μέρα και το φως στο τούνελ.
Το μόνο φως στο τούνελ που θα δεις είναι όταν πεθαίνεις, που λένε ότι βλέπεις το φως στο βάθος. Εκτός αν είσαι Κεφαλαιοκράτης, οπότε ναι, θα είσαι μέσα στο φως όλη σου την ζωή και οι εργάτες σου θα είναι στο σκοτάδι...
ΥΓ: Ακόμα και στην ΕΣΣΔ οι απολαβές ήταν λίγο διαφορετικές, αναλόγως της θέσης σου. Βέβαια δεν ήταν 10πλάσιες ή 1000πλάσιες, όπως είναι στον επαίσχυντο και ανήθικο Καπιταλισμό!!!
-
Τι είναι αυτά που λες; Ακόμα και στον Καπιταλισμό, αυτός είναι ο ρόλος του Κράτους, για αυτό υπάρχει φορολογία και Κρατική φροντίδα! Πρέπει να ξαναπάς σχολείο για να περάσεις το μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας, μου φαίνεται...
Να φτωχαίνουν οι πλούσιοι και να πλουτίζουν οι φτωχοί?Δεν ξέρω τι έχεις σπουδάσει, αλλά διάβασε λίγο για να μην μας βγάζεις τα μάτια: https://en.wikipedia.org/wiki/Redistribution_of_income_and_wealth#Role_in_economic_systems
Αλλά τουλάχιστον στον καπιταλισμό θα δεις κάποια μέρα και το φως στο τούνελ.
Το μόνο φως στο τούνελ που θα δεις είναι όταν πεθαίνεις, που λένε ότι βλέπεις το φως στο βάθος. Εκτός αν είσαι Κεφαλαιοκράτης, οπότε ναι, θα είσαι μέσα στο φως όλη σου την ζωή και οι εργάτες σου θα είναι στο σκοτάδι...
ΥΓ: Ακόμα και στην ΕΣΣΔ οι απολαβές ήταν λίγο διαφορετικές, αναλόγως της θέσης σου. Βέβαια δεν ήταν 10πλάσιες ή 1000πλάσιες, όπως είναι στον επαίσχυντο και ανήθικο Καπιταλισμό!!!
Η ανακατανομή του πλούτου σε γενικές γραμμές που ανέβασες έχει λίγα να κάνει με την προηγούμενη συζήτηση μας σχετικά με το αν το κράτος μειώνει ή θέλει να μειώσει τις ανισότητες. Οπότε είναι άκυρο.
επαίσχυντο και ανήθικο Καπιταλισμό!!!
Αν δεν σου αρέσει το σύστημα που υπάρχει στην Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον ελεύθερο κόσμο, γιατί δεν μετακομιζεις σε μια χώρα που το καθεστώς της θα σου άρεσε?Ξεκινάω από το τέλος. Το ότι αναφέρεσαι σε "ελεύθερο κόσμο" την αηδία που ζούμε, με τους κλοσάρ στο Παρίσι και τους αστέγους σε ΝΥ και Λονδίνο, θα ήταν πολύ αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό για τον ανθρώπινο πολιτισμό!!!
Δεύτερον, να φύγω από τον Καπιταλισμό και που να πάω; Κίνα; Εκτός του ότι δεν έχουν κανονικό Κομμουνισμό, ούτε Μανταρίνικα μιλάω, ούτε θέλω να μετοικίσω 5000 χλμ μακριά. Ούτε καν στην Ιταλία δεν θα πήγαινα πάντως, που την λατρεύω, λόγω γλώσσας κυρίως.Καθόλου άκυρη δεν είναι η ανακατανομή του πλούτου, γιατί αυτή είναι η έννοια της φορολογίας. Παίρνεις από τους πλούσιους και κάνεις δημόσιες υποδομές και δίνεις επιδόματα στους φτωχούς!!!
Οτιδήποτε άλλο είναι ανήθικο!!!
-
Αυτές τις ανοησίες τύπου "Αν δεν σου αρέσει το σύστημα που υπάρχει στην Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον ελεύθερο κόσμο, γιατί δεν μετακομιζεις σε μια χώρα που το καθεστώς της θα σου άρεσε? Ρωσία, Κίνα, Βόρεια Κορέα???" θα τις σταματήσετε ποτέ; Δεν έχουν καμία απολύτως λογική.
Καταλαβαίνω οτι είναι δεξιά καραμέλα που την έχετε πρόχειρη αλλά έχετε σκεφτεί οτι έχουμε το ίδιο δικαίωμα με εσάς στη χώρα να αποφασίζουμε; Αν θέλουμε αριστερά πχ. να ψηφίζουμε, αν θέλουμε δικαιότερη κατανομή του χρήματος να ψάχνουμε το ανάλογο κόμμα κτλ; Αν θέλουμε να ψηφίζουμε ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή οποιδήποτε αριστερό κόμμα οτι μπορούμε να το κάνουμε; Δεν είστε μόνοι εδω πέρα, δεν είναι τσιφλίκι σας η χώρα. Επίσης έχετε σκεφτεί ποτέ οτι μπορεί να μη θέλουμε να φύγουμε για "Βόρεια Κορέα" λολ από τον "ελεύθερο κόσμο" γιατί έχουμε οικογένεια, φίλους, σχέσεις, αναμνήσεις στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε; Πρέπει να τα εξηγούμε όλα πια; Στο κάτω κάτω γιατί δε φεύγετε εσείς να πάτε στην Αμερική με την ίδια λογική που είναι "πολιτισμένη" χώρα χωρίς δημόσια υγεία και θέλετε να είστε εδώ; Είδες πόσο ΔΕ βγάζει νόημα όλο αυτό;
-
Στην Δημοκρατια ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες. Αρκει να σεβονται το δικαιωμα του αλλου να διαφωνει. Το πως θα κινηθει η χωρα καθοριζεται απο την πλειοψηφια καθε 4 χρονια. Αν αυτο μπορει να γινει σεβαστο απο ενα κομμα, τοτε το κομμα αυτο θα μπορει να διατηρει το δικαιωμα να μετεχει επι των Δημοκρατικων διαδικασιων. Το ιδιο και οι οπαδοι του φυσικα.
Αν η πλειοψηφια ζητησει ΝΔ, η παραμονη της θα ειναι για 4 χρονια max. Αν ζητησει ΠαΣοΚ ή και Συριζα θα συμβει το ιδιο. Το ιδιο θα πρεπει να εχει ισχυ και για οποιο αλλο κομμα θετει υποψηφιοτητα. Οριζοντας 4ετιας μονο και δικαιωμα των πολιτων να αναθεωρησουν στο τελος της 4ετιας. Ανεξαρτητα ποιος χανει τις εκλογες πρεπει η Δημοκρατια να βγαινει παντα κερδισμενη. Αυτη την στιγμη δε βλεπω κανενα κομμα να απειλει την Δημοκρατια. -
Και τώρα κάποιος θα γράψει ότι η κυβέρνηση δεν εκλέγεται από την πλειοψηφία.
Και άντε ξανά πάλι από την αρχή τα ίδια και τα ίδια...
Μπιφ... κουράστηκα...
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Και τώρα κάποιος θα γράψει ότι η κυβέρνηση δεν εκλέγεται από την πλειοψηφία.
Αλήθεια ειναι αυτό....ένα 20% (!!) βγάζει κυβέρνηση.....χαχαχαχα!!
Αλλά για να απαντήσω και στον φίλο Σπύρο, το πάω ένα βήμα παραπέρα και λέω ότι ούτε Δημοκρατία υπάρχει (για να βγει κερδισμένη), οπότε τι συζητάμε!?!?!
-
Μου αρέσει που η Αθήνα έχει πλέον λιγότερους Αθηναίους και είναι πιο καλή η διαβίωση
Δεν μου αρέσει ξέμεινα στην Αθήνα και τέλιωσαν οι διακοπές.....
ευχομαι σε όσους εφυγαν να περάσουν ΥΠΕΡΟΧΑ όπου και αν πάνε
-
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει που η Αθήνα έχει πλέον λιγότερους Αθηναίους και είναι πιο καλή η διαβίωση
Και εμένα το ίδιο! Πάντα Αθήνα τον Αύγουστο, διακοπές πάω Ιούλιο εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας για Αθήνα! Χτές έκανα να πάω στο Νιάρχο 25'. Προχτές Ραφήνα 20'. Άδειοι οι δρόμοι, απόλαυση.
-
Εγώ κάνω τα μακριά μου ΣΚ στο εξοχικό μένοντας 4 μέρες σε αυτό και 4 νύχτες στην Αθήνα και έχω και τις δύο επιλογές σας...
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Και εμένα το ίδιο! Πάντα Αθήνα τον Αύγουστο, διακοπές πάω Ιούλιο εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας για Αθήνα! Χτές έκανα να πάω στο Νιάρχο 25'. Προχτές Ραφήνα 20'. Άδειοι οι δρόμοι, απόλαυση.
και γω προτιμώ Ιούλιο, πολύ καλύτερα αλλά πάντα αφήνω λίγο προς το τέλος του αυγούστου για να έχω κάπου να ξαναπάω έστω και 3ημερο.
Φέτος είμαι Νεοπας στην δουλειά όμως και μια βδομαδούλα έφυγα με το ζόρι lol
κίνηση 0 πάντως είναι ωραία!!!!!
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ κάνω τα μακριά μου ΣΚ στο εξοχικό μένοντας 4 μέρες σε αυτό και 4 νύχτες στην Αθήνα και έχω και τις δύο επιλογές σας...
Ε όσοι έχετε εξωχικό βολεύει πολύ αυτό!!!
Εγω δεν έχω αλλά πεταγόμαστε καμιά φορα για σκ σε εξοχικά φίλων
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]