-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα πλοία της ακτοπλοΐας, τα συμβατικά πρέπει να δουλεύουν 10 μήνες τον χρόνο και τα ταχύπλοα 6 μήνες.
Πληρότητα έχουν το τριήμερο του Πάσχα, του Αγίου Πνεύματος και τα ΣΚ από 15-6, έως 15-9 και τις καθημερινές από 20/7 έως 20/8.
Πριν το Πάσχα και μετά τις 20/9 σε μερικά αργά πλοία, είναι περισσότερο το πλήρωμα από τους επιβάτες...
Βέβαια το πλήρωμα πληρώνεται 12 μήνες, το πετρέλαιο 10 ή 6 μήνες, τα δάνεια του πλοίου 12 μήνες και είχαν και 2 χρόνια με τον κόβιντ αστεία έσοδα.
Επίσης πάνε τόσο καλά στην ακτοπλοΐα, που οι Μινωικές ανήκουν στον Γκριμάλντι, ενώ η Ανεκ-Σουπερφάστ στην Πειραιώς και η Χελλένικ Σήγουέιζ και αυτή σε τράπεζα ανήκει...
Ιδιωτικά είναι προς το παρόν τα σητζέτ και κάποιες άλλες που έχουν 3-5 άντε 6 πλοία.
Επίσης πολλά είναι πολύ παλιά και επιβιώνουν με τις επιδοτήσεις και κάποια που τα είχαν σε χαμηλούς νηογνώμονες, όπως τον ρώσικο, έχουν θέμα να κυκλοφορήσουν όπως τα πλοία της Ανες.
Από την άλλη βέβαια, το να ζητάμε να πάμε τζάμπα στο νησί, αλλά να δεχόμαστε εκεί να πληρώνουμε μερίδες στο πιατάκι του γλυκού και δωμάτια αχούρια, σε τιμές μονακό, δεν στέκει.
Γενικά η ακτοπλοΐα στην Ελλάδα, λόγω της μεγάλης εποχικότητας, των αστείων υποδομών, των τοπικών πιέσεων και διάφορα άλλα θέματα, λειτουργεί με αρπαχτές μέχρι να σε πάρει η τράπεζα.
Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα φόρουμ ναυτικών και καραβολατρών, που θα σας ανοίξουν τα μάτια, ώστε να μην "ενημερώνεστε" από τους ΑΡΔ.
Τόσο κείμενο για τους καημένους τους πλοικτήτες που κάνουν λειτούργημα με το να έχουν πλοια για τα νησιά, ενώ με μια εικόνα = 1000 λέξεις μπορείς να πεις το ίδιο...
-
@spi_duster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τα νησια Στορμυ δε τα κατεστρεψε ο Τουρισμος αλλα η ασυδοσια των κατοικων και τοπικων αρχοντων.
Ποιων κατοίκων;
Τα νησιά είναι σαν το κέντρο της Αθήνας.
Περιοχή γεμάτη κόσμο και κοσμάκη, χωρίς Αθηναίους.Από την εποχή του '80 έχει γίνει αποβίβαση κατοίκων παντός τύπου και είδους, καθώς επίσης και αντίστοιχων επιχειρηματιών.
Και όπως μου έλεγε ένα συνάδελφός μου, που έφτιαξε σπιταρώνα στην Πάρο πριν 10 χρόνια:
"Τώρα είμαι και εγώ Παριανός. Η Τρίπολη μόνο ζέστη και υγρασία. Χάλι μαύρο".Τέλος πάντων. Κουβέντα να γίνεται, γιατί η ζέστη είναι ανυπόφορη.
-
Προσωπικά με έχει κουράσει η εμπορευματοποίηση όλων των παραλιών. Υπάρχουν μέρη που δεν βρίσκεις να κάτσεις ελεύθερος
Και αν βρεις το νταπαντουπα από το κοντινότερο μπιτσομπαρο σου ζαλίζει τα @@. -
Μας έχουν πριξει τον έρωτα με το νταπα ντουπα.
-
Προτιμω κλαμπακια με πισινα. Σιγα μη τρεχω εδω κι εκει για να δω που θα απλωσω πετσετα. Μονο οταν φευγω απο Αθηνα πηγαινω σε προορισμους που θελουν νταστερ. Να θυμισω πως εκτος μιας γνωστης εικοσαδας νησιων, η χωρα διαθετει πολλα περισσοτερα πολυ ησυχα που δε πας τη γκομενα για μοστρα.
-
Άιντε υπομονή να περάσει και αυτό το βρωμοκαλόκαιρο να έρθει ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης, να πάρω και εγώ μερικές μέρες άδεια. Προφανώς όχι για ξεκούραση, αλλά για δουλειές, γιατί μετά χειμώνας πάλι.
Εργασιακή άδεια. Μπούρδες εντελώς.
-
Storm μαύρη μαυρίλα είσαι φίλε.....
-
Πάντα βλέπει τη θετική πλευρά.
-
Μια χαρά τα λέει ο storm , μαύρη μαυρίλα , Μόρντορ, 150 ευρώ θέλει μια οικογένεια να πάει μια Κυριακή με το ζόρι μέχρι το Ζούμπερι για να δουν λίγο θάλασσα τα παιδιά , 2000 ευρώ όλο το κόστος για να κάνει μια εβδομάδα διακοπές , εννοείται όχι σε νησί , άντε κάνα Τολό το πολύ.
Ο άλλος σήμερα το πρωί, υπουργός οικονομικών μιας ευρωπαϊκής χώρας είπε στον Αυτιά πως δεν μπορεί να δοθεί παράταση στις δηλώσεις γιατί... πρέπει να υπολογιστεί το Market pass τον Αύγουστο.
Εμφράγματα και εγκεφαλικά σε ένα ολόκληρο κλάδο 5 χρόνια τώρα ,να μην μπορούν να δουν τις οικογένειες τους , να ξεκουραστούν 10 μέρες το χρόνο για να πάρουν 150 δελτίο τροφίμων οι υπήκοοι να πάρουν φέτα 15 ευρώ το κιλό.Για το χρέος , το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, για τα δημοσιονομικά μέτρα που ζητά η ΕΕ ούτε λόγος.
Κουπόνια , δελτία , tourism for all , πλατφόρμες, για το 80% του πληθυσμού.Ο υφυπουργός του χθες μας ενημέρωσε πως ξεκινάνε αυτόματες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τα 3.8 εκατομμύρια πολιτων που δήλωσαν μέχρι 10.000€ !!!!!!!!
Όπως με τους οφειλέτες που το 0.2% χρωστά το 80% αλλά δεν μπορούν να τους ακουμπήσουν και ξεσκίζουν όσους χρωστούν μέχρι 5-10 χιλιάδες το ίδιο θα κάνουν και με τους μικρούς εισοδηματιες.
Μπράβο!
Στα 10.000 αυτοί πληρώνουν φόρους όσο ένας μισθωτός με 25.000 εισόδημα , κρύβουν και χρωστανε άλλα 10.000 για να επιβιώσουν, τώρα θα τους κλείσουν αφού αυτός είναι ο στόχος τους.Όση φοροδιαφυγή κάνουν 100 μεγάλοι και όσ υπερκέρδη έβγαλαν σε ένα χρόνο τα διυλιστήρια και τα SM είναι η αποκρυβησα φορολογητέα ύλη 25 χρόνων όλων αυτών των μικρών.
-
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δηλώνουν κάτω από 10000 ευρώ είναι ελ.επαγγελματίες που τα παίρνουν μαύρα «γιατί δεν βγαίνουν»….προφανώς η στόχευση δεν είναι σε κάτι μικροσυνταξιούχους που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ευρώ αλλά σε αυτούς που ενώ δηλώνουν κάτι ψιλά κυκλοφορούν με Μερσεντές, Καγιέν κλπ. Καλά θα κάνουν και θα τους σκίσουν.
Για τους μεγαλοοφειλέτες μαζί σου…απλά δεν πρόκειται ποτέ και κανένας να τους ακουμπήσει. -
@elteo said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Storm μαύρη μαυρίλα είσαι φίλε.....
Λογική κατάληξη. Από το 2009 όλα πάνε σκατά και απόσκατα. Λες και με μούτζωσαν και άλλαξε όλη η ζωή μου. Σκατά όλα.
-
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μια χαρά τα λέει ο storm , μαύρη μαυρίλα , Μόρντορ, 150 ευρώ θέλει μια οικογένεια να πάει μια Κυριακή με το ζόρι μέχρι το Ζούμπερι για να δουν λίγο θάλασσα τα παιδιά , 2000 ευρώ όλο το κόστος για να κάνει μια εβδομάδα διακοπές , εννοείται όχι σε νησί , άντε κάνα Τολό το πολύ.
Εντάξει, γενικά όλοι την περνάμε δύσκολα αλλά με 150 ευρώ, εγώ την οικογένεια 10 φορές την πάω θάλασσα.
Είναι τι διαλέγουμε να κάνουμε.
Ομπρέλες και καρεκλακια δικά μου, καφεδάκι φραπέ από το σπίτι, τοστ κασέρι γαλοπούλα (όπως σας αρέσει) , φρουτάκια και μπισκοτάκια στο ψυγειακι. Είναι όμορφα τα απλά πράγματα και δεν κοστίζουν
-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ομπρέλες και καρεκλακια δικά μου, καφεδάκι φραπέ από το σπίτι, τοστ κασέρι γαλοπούλα (όπως σας αρέσει) , φρουτάκια και μπισκοτάκια στο ψυγειακι. Είναι όμορφα τα απλά πράγματα και δεν κοστίζουν
Σωστός!
-
Εντάξει, γενικά όλοι την περνάμε δύσκολα αλλά με 150 ευρώ, εγώ την οικογένεια 10 φορές την πάω θάλασσα.
Σωστό και αυτό αλλά που χωράνε όλα αυτά , και πόσο χρόνο προετοιμασίας!!!!
Και μόνο 15 ευρώ;
Καύσιμα πήγαινε έλα; -
Και μόνο 15 ευρώ;
Καύσιμα πήγαινε έλα;Στο mazda μια χαρά χωράνε.
Από Ξάνθη - Φανάρι πηγαινε- έλα 70χλμ.
Την κατανάλωση την έβαλα για το κόστος -
Έτσι το κάνω κι εγώ, με 150€ βγάζω όλο το καλοκαίρι, ίσως μου μένουν και ρέστα, μιας και η παραλία στο Βραχάτι απέχει 500μ από το σπίτι μου
-
Φοβερός!
Χώρεσαν όλα αυτά στο cx 30;
Εμένα μόνο οι τσάντες με τα ρούχα, τα παιχνίδια των μικρών και μια ομπρέλα γεμιζει το πορτ-παγκαζ , βάλε και 2 πατινια που είναι μόνιμα μέσα...αν θέλουν ποδήλατα την μαμησαμε.
(Mercedes w203 ή opel astra h)
Ως προς την κατανάλωση εσύ θα κάψεις 8 ευρώ περίπου, εγώ για την ίδια διαδρομή πες το πολύ 12 € , οκ δεν με πειράζει αυτό , πες ένας καφές είναι.Αλλά το στήσε ξεστησε στο λιοπυρι ... ντύσε , ξεντυσε τα μικρά (δίδυμα ), μάζεψε τα , πρόσεχε τα κλπ δεν το αντέχω.
Οπότε, ένα εικοσαρικο τουλάχιστον ξαπλώστρες ομπρέλες, ένα 30ευρο για πλάκα καφέδες νερά , χυμοί ,τοστακια , τζιβιτζιλικια , δεν θα κάτσουμε και για φαγητό; τουλάχιστον ένα 50αρι με μεγάλη σύνεση, πιάσαμε το 100ρικο για πλάκα.
Ίσως αργότερα μετά τα 6-7 ετών να είναι πιο εύκολα με ψυγειακι καρεκλακια ομπρέλες , αλλά εγώ σίγουρα θα χρειαστώ μπαγκαζιερα...
-
Πωπω... Και γω έτσι μεγάλωσα... Και έτσι κάνω ακόμα...
Γυναικαααα κεφτεεεε
-
Αλλά το στήσε ξεστησε στο λιοπυρι ... ντύσε , ξεντυσε τα μικρά (δίδυμα ), μάζεψε τα , πρόσεχε τα κλπ δεν το αντέχω.
Ε τώρα σύντροφε δεν σου φταίει κανείς, αν βαριέσαι να κουβαλήσεις μια ομπρέλα, ένα ψυγειακί, 2 ψάθες και 2 καρεκλάκια...
-
Και μόνο 15 ευρώ;
Καύσιμα πήγαινε έλα;Είναι θέμα διάθεσης , με 7ε πάω και έρχομαι Αλεποχώρι , ομπρελοκαρεκλοψαθοπαιχνίδια στην καψούρα και χωρίς να κατεβάσω πάτωμα μια χαρά τα χωράει, η ομπρέλα μόνο με ζορίζει αλλά κλάιν την βάζω πίσω στα πόδια των παιδιών .Αρκεί να έχεις διάθεση για λίγο κουβάλημα και η σύζυγος για λίγη προετοιμασία ... σιγά τα 3-4 τοστ ή τα φρούτα !
Οκ ο καθένας με τα οικονομικά του αλλά εγώ δεν θέλω να δίνω 20ε (10ε ξαπλώστρα και 10ε καφέδες με νερό) μόνο για να κάνω 2-3 ώρες μπάνιο το πρωί .
Έχουμε και τον @gatoz που γουστάρει μιλφάτα και όχι μαμάτα με τάπερ και ξαπλάρει σε κρεβάτι όχι σε απλή (ξ)απλώστρα σαν αρχαίος σάτυρος και περιμένει να τον ταΐσουν με σταφύλια και κλαμπ σαντουιτς
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]