-
@baggelistzouros said in Renault Captur II:
Επειδή κοίταξα και στο forum που γράφουν τα παιδια με τα Dacia duster παρατήρησα ότι οι περισσότεροι που είχαν αυτό το θέμα είχαν lpg. Ισχύει;; θα το βρω και εγώ μπροστά μου.;;;
Ειναι αν σου κάτσει.
Εμένα πχ στις 30.000χλμ δεν μου το κάνει.
Κατά την renault δεν υπάρχει κάποιος φόβος για ζημιά, κάτι αλλάζουν σε update και ησυχάζει.Αν ξέρει κάποιος για το κροταλισμα αν προκαλεί βλάβη ας το γράψει, εγώ δεν έχω ιδέα.
Το έχουν βγάλει και τα 1.0 βενζίνης
-
@creative said in Renault Captur II:
Έχοντας κάνει γύρω στα 7800χλμ στο captur lpg dynamic, ιανουαρίου 2023 έχουν συμβεί τα παρακάτω:
-
Έχει "μαυρίσει" η οθόνη/tablet για κάποιον άγνωστο λόγο 2 φορές και δεν έδειχνε τίποτα.
Άνοιξα/έκλεισα το αυτοκίνητο (σαν το reset που κάνουμε στους υπολογιστές) πάλι τίποτα.
Όταν το άφησα λίγες ώρες κλειστό, μετά η οθόνη/tablet άνοιξε κανονικά σαν να μην εχει συμβεί κάτι. -
Έβαλα μια φορά υγραέριο και η ένδειξη πλήρωσης της δεξαμενής (αυτό το λίγο ατυχές aftermarket που έχουν κολλήσει κοντά στο μοχλό του καπώ) έδειχνε ακόμη 0.
Άνοιξα/έκλεισα το αυτοκίνητο 2-3 φορές και η ένδειξη ήταν κανονικά στο τέρμα, όπως έπρεπε.
Γενικά περιμένω να αδειάσει εντελώς η δεξαμενή, κάνω λίγα χλμ με βενζίνη και μετά πάω σε πρατήριο και φουλάρω με υγραέριο (απίστευτη η αίσθηση να λες "βάλε όσο πάρει" και να δίνεις 25Ε για τα επόμενα 280χλμ-320χλμ). -
Τις προάλλες πήγα να μπω στην πυλωτή, περίμενα να ανοίξει η γκαραζόπορτα και εκεί που πήγα να προχωρήσω το αμάξι 1-2 μέτρα πιό κοντά, κλείνει, ανάβουν όλα τα φωτάκι στο ταμπλό (χριστούγεννα έρχονται λέω οκ δικαιολογείται να είναι σε festive διάθεση το αυτοκίνητο), βγαίνει ένδειξη ΕΛΕΓΞΤΕ ΟΧΗΜΑ, λέω μ@λ@κ@ πάει θα εκραγεί το αυτοκίνητο, όλοι έξω, καλέστε πυροσβεστική, καλυφθείτε (όχι πλάκα κάνω).
Μετά από το ΕΛΕΓΞΤΕ ΟΧΗΜΑ έκανα πάλι το γνωστό "άνοιξε/κλείσε" 3-4 φορές και ξαναπήρε μπροστά κανονικά.
Μαζί με το γεγονός ότι καίει γύρω στα 9,5-10,5 εντός αστικών μετακινήσεων "σταμάτα-ξεκίνα/1η-2α-3η" να ανησυχώ;
Κατά τον Ιανουάριο κλείνει το έτος για να πάει στο 1ο σερβις, οπότε να υποθέτω ότι κρατάει κάποιου είδους log/αρχείο συμβάντων και θα τα δουν όλα αυτά στον έλεγχο;
κατά τα άλλα πολύ καλή επιλογή που λέει και ο Duster...
-
-
@baggelistzouros said in Renault Captur II:
Βρε παιδια τι είναι αυτό το θέμα με το wastegate που έχετε αναφέρει;;;;
Ένα από το χωριό,δεν το ξέρεις
Δεν φαίνεται πάντως
ανησυχητικό. -
@babisstinson said in Renault Captur II:
Με συγχωρείτε αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά έχουμε πληροφορίες για την επόμενη έκδοση (facelift?)
Έχει κανείς το μοντέλο με τα mild hybrid 140hp+EDC, ή όλοι υγραέριο 100hp?Καλησπέρα . Κάτοχος του 140hp edc από Αύγουστο του 2023. Έκδοση techno + το extra πακέτο με adaptive cruise control ( δεν θυμάμαι το όνομα του εξοπλιστικού πακέτου). Ο,τι θες με ρωτάς. Έχω κάνει μέχρι στιγμής 1000 κάτι χιλιόμετρα.
Ερώτηση προς το φόρουμ. Μάλλον έκανα μ@λ@κια. Έψαχνα να βρω πολύ καλά λάδια μηχανής και σε ένα άλλο φόρουμ λέγανε για τα ravenol. Αγόρασα χωρίς να το ψάξω καθόλου τα RAVENOL RSP Racing Super Performance SAE 5W-30 (https://www.ravenol-shop.de/motoroel/5w-30/ravenol-rsp-5w30-racing)
Από ότι βλέπω στο site τους, το spec είναι acea A3/B4. Κάνουν για το 140hp edc ή δεν πρέπει να τα βάλω και να αγοράσω άλλα λάδια;
-
@harisnikolop said in Renault Captur II:
Από ότι βλέπω στο site τους, το spec είναι acea A3/B4. Κάνουν για το 140hp edc ή δεν πρέπει να τα βάλω και να αγοράσω άλλα λάδια;
Δεν ξέρω πολλά απο λάδια αλλά γιατί να μην ξαναβάλεις αυτά που λέει το εργοστάσιο ?
-
@yem said in Renault Captur II:
Δεν ξέρω πολλά απο λάδια αλλά γιατί να μην ξαναβάλεις αυτά που λέει το εργοστάσιο ?
Ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο και είχα διαβάσει ότι τα Ravenol είναι τοπ.
-
@yem said in Renault Captur II:
Ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο και είχα διαβάσει ότι τα Ravenol είναι τοπ.
Τι σημαίνει "κάτι καλύτερο";
Οι προδιαγραφές του εργοστασίου είναι συγκεκριμένες, γιατί να μην τις ακολουθήσετε;
Τί νομίζετε ότι θα κερδίσετε; -
Υβριδικό Renault Captur, νέα σχεδίαση για το 2024
Το μικρό SUV του Ρόμβου, το Renault Captur θα ανανεωθεί στις αρχές του 2024. Όμως η νέα του εμφάνιση δεν είναι πια μυστικό!
Το 2024 οι αντιπρόσωποι της Renault θα έχουν δουλειά! Scénic, Rafale, R5… Στα νέα μοντέλα, ήρθε να προστεθεί το ανανεωμένο Clio και οσονούπω το αναθεωρημένο σε βάθος Renault Captur.
Αυτή η ανανεωμένη έκδοση του Renault Captur πρόκειται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2024, αλλά χάρη στις εικόνες που έχουν ήδη κατατεθεί με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, γνωρίζουμε την εμφάνισή του.
Όπως και στο σουπερμίνι της Billancourt, το Clio, το μεγαλύτερο μέρος της σπουδής αυτών που ανέλαβαν να φρεσκάρουν το Captur είναι στο εμπρός μέρος. Κομμάτι του αυτοκινήτου που αναθεωρήθηκε πλήρως. Έτσι το γαλλικό B-SUV υιοθετεί τους νέους αισθητικούς κώδικες της Renault, με πρωτοβουλία του Gilles Vidal.
Ξεκινά με μια πιο λεπτή μάσκα, με γρίλια παρόμοια με αυτή που βλέπουμε στα πιο πρόσφατα μοντέλα των Γάλλων. Ο λογότυπος θα είναι επίσης μικρότερος, χωρίς να «δαγκώνει» πλέον το καπό. Και οι φωτιστικές μονάδες πιο επιμήκεις. Για να μειώσει το κόστος του λίφτινγκ, η γαλλική φίρμα κατάφερε να μην αγγίξει τα φτερά. Και τα «άγκιστρα» κάτω από τα φανάρια καταργήθηκαν. Σε αντιστάθμισμα το Renault Captur υιοθετεί τη νέα φωτεινή υπογραφή του κατασκευαστή, με δύο βέλη σε κάθε πλευρά του προφυλακτήρα.
H μουσούδα του Renault Captur έγινε επομένως πιο αιχμηρή, αλλά το υπόλοιπο αυτοκίνητο παρέμεινε στρογγυλεμένο. Με τα φανάρια να διατηρούν την εμφάνισή «μπούμερανγκ». Όπως και με το Clio, το εσωτερικό θα πρέπει να αναθεωρηθεί οριακά, κυρίως με την αναβάθμιση του infotainment.
Ούτε κάτω από το καπό περιμένουμε κάποια επανάσταση. Το Renault Captur θα διατηρήσει το γνωστό υβριδικό πακέτο E-Tech με τα 145 άλογα. Και να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχει πλέον επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση.
-
+3000 ευρω
Γιατί έτσι!
-
ομορφο και το προηγούμενο και αυτό μια ωραια εμφανισιακη αναβαθμιση
απλά φέρνουν λίγο σε peugeot πλέον τα renault μπροστα, ζηλεψαν τους "κυνοδοντες" και ειπαν να το αντιγραψουμε αλλά μην καρφωθούμε και τελειως...... λίγο διακριτικα
-
Χθες πήγα σε ένα βενζινάδικο να βάλω υγραέριο.
Οκ έδωσα 19,5Ε για 26,6 λίτρα.
Αφού παρκάρω σπίτι, πως μου έρχεται και ανοίγω το πορτάκι της τροφοδοσίας που έχει τα 2 στόμια για βενζίνη και υγράεριο.
Και βλέπω αυτό:Κάποια στιγμή, σε κάποιο βενζινάδικο, μου έχασαν το 2ο τμήμα από το καπάκι του στομίου του υγραερίου.
Που μπορώ να βρω το κομμάτι που λείπει;
Να περιμένω που σε 2 μήνες θα πάω το αυτοκίνητο για το 1ο service να το ζητήσω από εκεί; -
Χθες πήγα σε ένα βενζινάδικο να βάλω υγραέριο.
Οκ έδωσα 19,5Ε για 26,6 λίτρα.
Αφού παρκάρω σπίτι, πως μου έρχεται και ανοίγω το πορτάκι της τροφοδοσίας που έχει τα 2 στόμια για βενζίνη και υγράεριο.
Και βλέπω αυτό:Κάποια στιγμή, σε κάποιο βενζινάδικο, μου έχασαν το 2ο τμήμα από το καπάκι του στομίου του υγραερίου.
Που μπορώ να βρω το κομμάτι που λείπει;
Να περιμένω που σε 2 μήνες θα πάω το αυτοκίνητο για το 1ο service να το ζητήσω από εκεί;το βλέπεις που είναι δίπλα, έτσι;
-
-
Το κομμάτι που λείπει δεν νομίζω να το βρεις σε μεμονωμένο ανταλλακτικό. Θα το πουλάνε όλο το καπάκι και ποιος ξέρει σε τι τιμή.
Βρήκα όμως και κάποιο συμβατό, για την περίπτωση που δεν βρεις κάτι στην Ελλάδα.
https://www.xdalys.lt/en/product/12414020020/ -
-
@storm said in Renault Captur II:
Το κομμάτι που λείπει δεν νομίζω να το βρεις σε μεμονωμένο ανταλλακτικό. Θα το πουλάνε όλο το καπάκι και ποιος ξέρει σε τι τιμή.
Βρήκα όμως και κάποιο συμβατό, για την περίπτωση που δεν βρεις κάτι στην Ελλάδα.
https://www.xdalys.lt/en/product/12414020020/Κ Ελλάδα παίζει σίγουρα.
Η κλασική τάπα που βάζουν όλοι στα υγραέρια.
Λογικά και οι εγκαταστάτες θα τις έχουν με το κιλό.
Αν όχι έχει και σε καταστήματα...
https://oil-stores.gr/tapa-kaysimoy-m14-plastiki-gia-lpg-ygraerio-me-speiroma-m14amio-1-tem -
@groover1972 said in Renault Captur II:
@chrisk6 said in Renault Captur II:
α μάλιστα. τώρα ναι. λείπει.
Νομίζω πριν κάνετε τον έξυπνο καλό θα ήταν να δίνατε μεγαλύτερη προσοχή στις φωτογραφίες που ανέβασα και την περιγραφή τους, έτσι;
-
@storm said in Renault Captur II:
https://www.xdalys.lt/en/product/12414020020/Κ Ελλάδα παίζει σίγουρα.
Η κλασική τάπα που βάζουν όλοι στα υγραέρια.
Λογικά και οι εγκαταστάτες θα τις έχουν με το κιλό.
Αν όχι έχει και σε καταστήματα...
https://oil-stores.gr/tapa-kaysimoy-m14-plastiki-gia-lpg-ygraerio-me-speiroma-m14amio-1-temΑυτό το κατάστημα το πουλάει με 0,70Ε και το άλλο από Ιταλία που μου έδειξε εδώ άλλο μέλος πριν το κοστολογεί με 5Ε...
Ευχαριστώ πολύ πάντως, αν δεν μου το δώσουν δωρεάν από το service θα πάω να το αγοράσω.
-
Νομίζω πριν κάνετε τον έξυπνο καλό θα ήταν να δίνατε μεγαλύτερη προσοχή στις φωτογραφίες που ανέβασα και την περιγραφή τους, έτσι;
αν εννοείς εμένα, στη φωτογραφία που ανέβασες δεν φαινόταν πως θα έπρεπε να είναι. Δεν ξέρουμε όλοι, πως θα έπρεπε να είναι κανονικά... Δεν κάνω τον έξυπνο. Ηρέμησε.
-
αν εννοείς εμένα, στη φωτογραφία που ανέβασες δεν φαινόταν πως θα έπρεπε να είναι. Δεν ξέρουμε όλοι, πως θα έπρεπε να είναι κανονικά... Δεν κάνω τον έξυπνο. Ηρέμησε.
Ήρεμος είμαι, απλά νομίζω ότι καλό θα ήταν να σχολιάζουμε ένα θέμα αν το γνωρίζουμε, έτσι δεν είναι;
Από τη στιγμή που δεν γνωρίζατε πως θα έπρεπε να είναι η τάπα κανονικά, θεωρώ ότι καλό θα ήταν να απείχατε του σχολιασμού.
Απλές πρακτικές τακτικές δημοσίου διαλόγου είναι.
Renault Captur II